• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית?

בר גריסריו

משתמש רשום
דירוג
3
למה התוחלת של השוק (מדד מוביל) גבוהה מהאינפלציה? מה גורם לכך שחברות גדלות בקצב גדול יותר מהאינפלציה? אני מבין שחברות מתייעלות אבל הם אפשר להמשיך לבנות על כך שיתעיילו כדי שהשוק ימשיך לצמוח בקצב גבןה מהאינפלציה? הרי אם זה לא יהיה המצב אנשים פשוט לא ישקיעו במניות אלא באפיקים בעלי סיכון נמוך יותר שנותנים תשואה ריאלית אפסית

ענית לעצמך, בגלל שבמניות יש סיכון הן יתנו (בתוחלת) תשואה גבוהה יותר מאפיקים בטוחים צמודי מדד.

אני מבין שחברות מתייעלות אבל הם אפשר להמשיך לבנות על כך שיתעיילו כדי שהשוק ימשיך לצמוח בקצב גבןה מהאינפלציה?
זה לא רק עניין של התיעלות אלא עניין של רווחים.
אם אתה מסתכל על מדד TR ולא PR, אז חלק לא קטן ממה שתורם לעליית המדד זה עצם העובדה שהחברות הן חברות רוחיות שמכניסות כסף, וכל עוד הן ימשיכו להכניס כסף המדד ימשיך לעלות גם אם הרווחיות שלהן תישאר זהה.

אני מבין שחברות מתייעלות אבל הם אפשר להמשיך לבנות על כך שיתעיילו כדי שהשוק ימשיך לצמוח בקצב גבןה מהאינפלציה?
הסיבה היא לא התיעלות.
הסיבה היא פיתוח. חברות יוצרות מוצרים חדשים שלא היו קימים קודם, או משפרות מוצרים קימים. זה יוצר ערך יש מאיין. תוספת הערך, שלא היתה קימת קודם, מנפחת את הכלכלה מעבר לאינפלציה.

ההכנסות העתידיות המשוערכות של החברות נסחרות ב״הנחה״ (discount), ושיעור ההנחה הנ״ל גבוה משיעור ריבית חסרת הסיכון (בדיוק מכיוון שיש בהשקעות הללו סיכון גבוה יותר מאג״ח קצר טווח חסר סיכון).

אבל
ההכנסות העתידיות המשוערכות של החברות נסחרות ב״הנחה״ (discount), ושיעור ההנחה הנ״ל גבוה משיעור ריבית חסרת הסיכון (בדיוק מכיוון שיש בהשקעות הללו סיכון גבוה יותר מאג״ח קצר טווח חסר סיכון).
אבל עדיין הרווחים שלהן גדלים בקצב יותר גבוה מהאינפלציה. למה זה?

אבל

האינפלציה לא משפיעה כלום על ערך החברה כי ערך החברה מושפע מנכסים והכנסות
הנכסים עולים בקצב עם האינפלציה כמובן וגם ההכנסות עולות בקצב האינפלציה
(ניקח דוגמא לחברת אנג'ל יש משאיות ומפעל והיא מייצרת לחם נכון? עכשיו הייתה אינפלציה אחידה של 100% שווי המשאיות והמפעל קופץ פי 2 נכון? וגם הלחם נמכר במחיר גבוה פי 2 נכון? הרי זה משמעות האינפלציה דברים עולים יותר כסף. מה יצא? חברת אנג'ל שווה כפול כסף והכסף, שווה חצי. = עליה בקצב האינפלציה)
חוץ מזה יש רווחים חדשים והם מעלים את ערך החברה מעל קצב האינפלציה.

נערך לאחרונה ב:
למה התוחלת של השוק (מדד מוביל) גבוהה מהאינפלציה?
אני לא מומחית בנושא אבל נדמה לי שאין קשר אחד לאחד בין חברות בורסאיות לאינפלציה. לא מעט ממחוללי האינפלציה הם גורמים ממשלתיים ורשויות מקומיות, וגם חברות פרטיות.

בקצרה כי יש צמיחה ריאלית. היא נובעת מהתפתחות טכנולוגית ומגדילה באוכלוסייה (וגדילה בצריכה). זה לא היה המצב בכל ההיסטוריה. היו תקופות היסטוריות בלי צמיחה.
אין חוק טבע שהכלכלה חייבת לצמוח. במצב שהכלכלה לא צומחת גם הריבית כנראה תהיה נמוכה. בהרבה תרבויות עתיקות הריבית אסורה בחוק בין אנשים מאותו עם. הלוואות בלי ריבית היו נפוצות בתור צדקה.

אבל

הסיבה היא שחברות רוצות להרוויח כסף, וכל שנה הן רוצות להרוויח יותר ולכל הפחות צריכות להרוויח יותר כסף ממה שעולה להן להתקיים. אם האינפלציה מייקרת את העלויות של העסק, אז הוא צריך להרוויח יותר על מנת לא להפסיד כסף.
אני מתאר לעצמי שגם אתה עובד איפהשהו, ראית עסק שבו הבעלים מחליט שבשנה הבאה הוא רוצה להרוויח 10 אחוז פחות...

ראית עסק שבו הבעלים מחליט שבשנה הבאה הוא רוצה להרוויח 10 אחוז פחות...
לא ככה עובד שוק חופשי.
יש תחרות. אבל בגלל שהבנקים המרכזיים רוצים שתהיה אינפלציה של כ2% אז יש תרבות של העלאת מחירים.
שמירה על המחירים הריאליים של מוצרים שהייצור שלהם לא יועל היא סתם עמידה במקום. הצמיחה הכלכלית באה מכך שמצליחים להוזיל את ייצור המוצרים ומפתחים מוצרים חדשים. פעם האוכל היה 90% מההוצאות. היום תחבורה ונופש הם 30% מההוצאות. גם המוצרים עצמם השתנו. עדיף לגור בדירת 4 חדרים בישראל היום מטירה של אציל בימי הביניים (ובטח מחדרון של הווסאל שלו). או סמארטפון לעומת מחשב לפני 40 שנה.

הסיבה היא שחברות רוצות להרוויח כסף, וכל שנה הן רוצות להרוויח יותר ולכל הפחות צריכות להרוויח יותר כסף ממה שעולה להן להתקיים. אם האינפלציה מייקרת את העלויות של העסק, אז הוא צריך להרוויח יותר על מנת לא להפסיד כסף.
ההסבר שלך בעיקרון נכון, אבל הוא מניח שמחיר מנייה נקבע רק לפי הרווחים של החברה באותה שנה.
בפועל זה יותר מורכב, מחיר מניה נקבע לפי ציפיות המשקיעים לגבי רווחים עתידיים + רכיב ספקולטיבי של ציפיות המשקיעים לגבי ערך המנייה.
השאלה של פות"ש היא למה הערך הזה (מחיר המנייה) עולה בתוחלת יותר מהאינפלציה, וההסבר שלך לא נותן תשובה מלאה.

למה התוחלת של השוק (מדד מוביל) גבוהה מהאינפלציה? מה גורם לכך שחברות גדלות בקצב גדול יותר מהאינפלציה? אני מבין שחברות מתייעלות אבל הם אפשר להמשיך לבנות על כך שיתעיילו כדי שהשוק ימשיך לצמוח בקצב גבןה מהאינפלציה? הרי אם זה לא יהיה המצב אנשים פשוט לא ישקיעו במניות אלא באפיקים בעלי סיכון נמוך יותר שנותנים תשואה ריאלית אפסית
1. ככל שהכלכלה צומחת( יותר מוצרים, שירותים וכו), אז רווחי החברות צומחים ולכן גם הבעלות החלקית שלך בעסקים הללו שווים יותר.(במידה ותשקיע במניות בעת תקופות ארוכות של ירידה בכלכלה ואו בצמיחה נמוכה של רווחים או ירידה בהם, אז גם המניות ירדו...ע"ע אירופה ...)
2. אינפלציה מתונה - מחירים עולים עם השנים וכך גם חלק מהרווחים של החברות, ככה שנומינלית, יש עליה בשווי בממוצע.
3. החזר על ההון - השקעה במניות (בממוצע) מניבה תשואה חיובית לאורך זמן – היסטורית בסביבות 6%-8% לשנה אחרי אינפלציה.
משקיעים מצפים לתשואה → הם מוכנים לשלם עבור מניות → המחיר עולה.
4. חברות נוטות להפוך יעילות יותר עם הזמן – טכנולוגיה, אוטומציה, גלובליזציה וכו'.
המשמעות: רווחים גבוהים יותר גם בלי גידול בהוצאות – וזה מתורגם לערך גבוה יותר למניה.
5. מדדי מניות (כמו S&P 500) מוחלפים כל הזמן – חברות כושלות יוצאות, מצליחות נכנסות. לכן המדדים עצמם משקפים את המנצחות בלבד לאורך זמן – והם עולים.

מצד שני, יש דוגמאות של "מדד מוביל" שלא בדיוק יצר תשואה משמעותי מכל נקודה...
בשנות ה-80 יפן חוותה בועת נכסים עצומה – גם נדל"ן וגם מניות.
מדד המניות המרכזי (Nikkei 225) הגיע לשיא של כ-39,000 נקודות בדצמבר 1989.
מאז הוא ירד במשך שני עשורים (!) ולא חזר לשיא ההוא אפילו אחרי יותר מ־30 שנה. רק בשנים האחרונות התקרב לשם שוב.
  • המחירים היו מנותקים מהמציאות – מכפילים מופרזים, אופטימיות לא ריאלית.
  • כשהבועה התפוצצה, מניות קרסו – ובנקודות רבות, שווי החברות לא תאם את מחירן הבורסאי במשך עשורים.
  • יפן נכנסה ל"עשור האבוד" (Lost Decade) – כמעט אפס צמיחה, אינפלציה שלילית.
  • האוכלוסייה התחילה להזדקן ולהצטמצם → פחות צריכה, פחות השקעות, פחות צמיחה.
  • הבנקים נשארו עם חובות רעילים, המדינה התמהמהה בטיפול במשבר.
  • לא היה "Creative destruction" – לא נתנו לחברות חלשות לפשוט רגל → שימור של חוסר יעילות.
  • החברות היפניות נטו לא לחלק דיבידנדים, לא לרכוש מניות עצמן ולא להתמקד ברווחיות לבעלי המניות – אלא בעיקר לשמר תעסוקה ו"יציבות".

אז אין משהו מיוחד בשם קוד ל"מדד מוביל" ואין קסמים...תידע במה אתה משקיע...אם תשקיע "במוצר" שיש לך סיבות טובות להניח שתתקיים בו צמיחה ברווחים לאורך תקופה ארוכה (ועדיף צמיחה משמעותית לאורך זמן)...אז תרוויח...תטעה, לא תרוויח.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ההסבר שלך בעיקרון נכון, אבל הוא מניח שמחיר מנייה נקבע רק לפי הרווחים של החברה באותה שנה.
בפועל זה יותר מורכב, מחיר מניה נקבע לפי ציפיות המשקיעים לגבי רווחים עתידיים + רכיב ספקולטיבי של ציפיות המשקיעים לגבי ערך המנייה.
השאלה של פות"ש היא למה הערך הזה (מחיר המנייה) עולה בתוחלת יותר מהאינפלציה, וההסבר שלך לא נותן תשובה מלאה.
הציפיה שלי כמשקיע - שהחברה תתאים את עצמה למציאות הבסיסית, ובמקרה של עליית מחירים - תעלה בהתאם את מחיר מוצריה.
זה בסיס היציאה של השוק, ולכן גם המניות יתאימו את עצמם לכך.
כמובן שיש חברות שיפסידו לאינפלציה, כי הם כשלו בצורך לספק למשקיעים (אני :lol: ) את הציפיות שלהם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
S למה לא לחיות מהלוואות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
א בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 176
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
S למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
ט למה השטחים של 1967 שונים מאלה של 1948? אוף טופיק 61

נושאים דומים

Back
למעלה