• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס?

• פותח הנושא פותח הנושא paskar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

paskar

משתמש בכיר
דירוג
1,505
להבנתי, פריסת מס שבח ל-4 שנים לא אפשרית ביחד עם תקרת ה-25%.
אם יש פריסה, המס הוא לפי המדרגות הרגילות.

מה ההגיון?

ואיפה זה מוגדר בחוק?

להבנתי, פריסת מס שבח ל-4 שנים לא אפשרית ביחד עם תקרת ה-25%.
אם יש פריסה, המס הוא לפי המדרגות הרגילות.

מה ההגיון?

ואיפה זה מוגדר בחוק?
לעניין שיעור המס עצמו בחוק מיסוי מקרקעין -

סעיף 48 א (ב) (1) הוא הכלל לגבי יחידים והוא קובע שיעור מס של עד 25% אבל יש לו חריגים - למשל - 48 א (ב1) - שם שיעורי המס על חלק מהתקופה יכולים להיות מעל 25% - מיום הרכישה עד יום התחילה - 7.11.2001

"
(ב1) על אף האמור בסעיף קטן (ב)(1), במכירת זכות במקרקעין, למעט במכירת דירת מגורים מזכה שחלות לגבי מכירתה הוראות סעיפים קטנים (ב2) ו-(ב3), או בפעולה באיגוד מקרקעין שעשה יחיד, כשיום הרכישה של הזכות במקרקעין או באיגוד המקרקעין, לפי הענין, היה לפני מועד השינוי, יחולו הוראות אלה:

(1) נרכש הנכס לפני יום התחילה, יחויב השבח הריאלי במס בשיעורים כמפורט להלן:

(א) על השבח הריאלי עד יום התחילה – בשיעור המס הגבוה ביותר הקבוע בסעיף 121 לפקודה;
(ב) על השבח הריאלי לאחר יום התחילה ועד למועד השינוי – בשיעור כאמור בסעיף 121 לפקודה עד 20%;
(ג) על יתרת השבח הריאלי לאחר מועד השינוי – בשיעור הקבוע בסעיף קטן (ב)(1) או (1א), לפי העניין; "

אז זה לא נכון באופן מוחלט שזה מוגבל ל 25%

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס

אל תאמין לאף אחד באינטרנט

נערך לאחרונה ב:
אני לא בטוח שזה רק בגילאים בהם גם הכנסות הוניות הולכות לפי המדרגות.
זה כנראה המקרה הנפוץ, אבל משתמע שבמקרה פריסה תמיד המיסוי הוא לפי המדרגות?

אולי זה בגלל הקטע הבא בסעיף 48א(ה)(1)(א):
(ה)(1) המוכר רשאי לבקש כי המס על השבח הריאלי יחושב כאילו נבע השבח בחלקים שנתיים שווים, תוך תקופה שאינה עולה על ארבע שנות מס או על תקופת הבעלות בנכס, לפי הקצרה שבהן, והמסתיימת בשנת המס שבה נבע השבח (להלן – תקופת הפריסה), כדלקמן:

(א) בכל אחת משנות המס בתקופת הפריסה – חלק השבח הריאלי יצורף להכנסה החייבת הקובעת של המוכר באותה שנת המס, וחישוב המס ייעשה בהתחשב בשיעור המס הקבוע בסעיף קטן (ב), בשיעורי המס החלים על כלל הכנסתו החייבת של המוכר לפי הוראות הפקודה וביתרת נקודות הזיכוי שזכאי להן המוכר בכל אחת משנות המס בתקופה האמורה;

(ב) על אף הוראות פסקת משנה (א), בשנה שבה נבע הרווח – יחושב המס על חלק השבח המיוחס לה, לפי האמור בסעיף קטן (ב);
אם כי משתמע שזה לא חל על השנה "הראשית" של הפריסה, שתלך לפי 48א(ב).

בקישור הראשון להלן מוצעים מקרים נוספים בהם המדרגות יכולות להיות שימושיות. למשל נכים, או בני זוג, או בעלי הכנסות נמוכות.
ושני הקישורים מזכירים את המדרגות/מס שולי.

https://www.zscpa.co.il/פריסת-מס-שבח/
פריסת השבח מאפשרת למוכר הדירה שנמצא במדרגת מס נמוכה להתחייב בתשלום מס בשיעור מופחת, בהתאם למדרגות המס הנמוכות

https://elkayamlaw.co.il/עורך-דין-פריסת-מס-שבח/נדלן-ומקרקעין/מס-שבח/
במקרה בו התבקשה פריסת מס שבח, שיעור המס יהיה בהתאם למס השולי של הנישום

נערך לאחרונה ב:

בקישור הראשון להלן מוצעים מקרים נוספים בהם המדרגות יכולות להיות שימושיות. למשל נכים, או בני זוג, או בעלי הכנסות נמוכות.

אני חושב שהמקור החוקי לאופן חישוב המס בפריסה הוא אכן הסעיף שציטטת. 48 א (ה) (1) (א)

החוק נותן לנישום שתי ברירות.

1. לשלם מס על השבח לפי השיעור המקסימלי לפי חוק מיסוי מקרקעין.
2. לשלם את המס על השבח בפריסה על ידי צירוף השבח להכנסה החייבת - לפי שיעורי המס האישיים תוך ניצול נקודות זיכוי בלתי מנוצלות, עד לתקרה לפי חוק מיסוי מקרקעין.

ז"א נישום אמור לעשות השוואה ובאופן הגיוני לבצע פריסה רק אם זה גורם להפחתת המס.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט

נערך לאחרונה ב:
פריסה לא משנה את ההגבלה של 25% עבור שבח רגיל

אז אם אני מבין נכון:
ניתן לפרוס עד 4 שנים אחורה.
בשנות הפריסה אחורה, המס על השבח הוא מדרגות מס עם תקרה של 25%.
בשנת המכירה (בין אם נפרס או לא) בכל מקרה 25% (אלא אם מעל גיל 60 ואז אפשר מדרגות עם תקרה של 25%).

אם הנכס נרכש לפני נובמבר 2001 (ולא מדובר בדירת מגורים מזכה) אין הגבלה של 25% - לפחות לגבי התקופה מיום הרכישה עד נובמבר 2001.

נניח מגרש - מה שמכונה מס ליניארי רגיל (לא מס ליניארי מוטב)

נערך לאחרונה ב:
בשנת המכירה (בין אם נפרס או לא) בכל מקרה 25% (אלא אם מעל גיל 60 ואז אפשר מדרגות עם תקרה של 25%).
גם בשנת הפריסה וגם בשנים קודמות, החישוב הוא אותו חישוב עד 25% (לשבח רגיל כלומר החל מ־2012).
ההבדל הוא שבשנים קודמות מתחשבים רק בנקודות הזיכוי שנותרו ואם הוא מעל 60 גם במדרגות המס.
ואילו בשנת המכירה ניתן להתחשב בכל הניכויים והזיכויים המותרים, לדוגמא ניכוי וזיכוי על הפרשה פנסיונית, גם כנגד השבח.

אם הנכס נרכש לפני נובמבר 2001 (ולא מדובר בדירת מגורים מזכה) אין הגבלה של 25% - לפחות לגבי התקופה מיום הרכישה עד נובמבר 2011.
נכון אבל כמו שרשמתי, לא משנה את המגבלה
עד נובמבר 2001 מס שולי
נובמבר 2001 עד דצמבר 2011 20%
2012 ואילך 25%

השינוי היחיד שכן קיים, זה ביטול מס מרבי לנכסים שנרכשו עד שנת 1960
ובמקרה של נכס כזה, בפריסה אין מגבלה של 25%

איני איש מקצוע ואין לסמוך על תוכן הרשומה

לעניין שימוש בפריסה על ידי בעלי הכנסות נמוכות.

משיחה עם מישהו שמתעסק בפריסות - אדם מתחת לגיל 60 משלם על השבח בפריסה לפי מדרגות של הכנסות הוניות - זאת אומרת מדרגת המס הראשונה שלו היא 31 אחוז - מוגבל על ידי שיעור מס השבח המירבי - (לרוב 25%).

יהיה כדאי לו לעשות פריסה אחורה במקרה שבו בשל מועד רכישת הנכס מס השבח שלו הוא מעל - 31%. (לא נכנס לשאלה של נקודות זיכוי לא מנוצלות).

לפיכך - אדם מתחת לגיל 60 יכול לנצל הכנסות נמוכות, אבל המקרים שבהם זה יהיה כדאי לו הם מצומצמים.

לא יועץ מס.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

נערך לאחרונה ב:
השינוי היחיד שכן קיים, זה ביטול מס מרבי לנכסים שנרכשו עד שנת 1960
ובמקרה של נכס כזה, בפריסה אין מגבלה של 25%

נראה שזה עד 1961, כולל.
כך כתוב באתר מס הכנסה להגשת דוח שנתי, בטקסט ההסבר. בלי הפניה למקור החוק.
מדברי ההסבר שם (לא נגישים באופן פתוח באתר הממשלתי, אבל מישהו שם אותם באתר אחר):

אם הנישום מעונין שרווח ההון/שבח הריאלי יחושב בפריסה על פי סעיף 91(ה) לפקודה, עליו לציין אם הוא מעוניין בפריסה ואת שנות הפריסה. פקיד השומה / מייצג ירשום את ההכנסה החייבת בשיעורי מס רגילים בכל אחת משנות הפריסה בקוד 97 ולא יותר מ-4 שנים אחורנית כולל שנת המכירה או מספר שנות הבעלות בנכס לא כולל שנת הרכישה - לפי הנמוך שבהם. פקיד השומה ירשום את הזיכויים שלא נוצלו המגיעים לנישום בכל אחת משנות הפריסה בקוד 98.
בעסקאות ישנות (תאריך הרכישה לפני 1.1.1962) בבחירת מסלול של מס מירבי מופחת, לא ניתן לבצע פריסה. ניתן לבצע פריסה בעסקאות ישנות, כאשר נבחר מסלול חישוב רגיל.

נערך לאחרונה ב:
האם ניתן לפרוס לאחור לפי מדרגות מס של מוריש שנפטר בתוך ארבע השנים? הרי בהורשה לא שולם מס שבח.

לדעתי, מדרגות המס הן של היורש/ים, לא של המוריש.

לדעתי, מדרגות המס הן של היורש/ים, לא של המוריש.
אני יכול להבין את הדעה הזו, אבל להלכה יש שלוש אפשרויות וכולן לדעתי ניתנות להגנה:
- דעתך שהשבח יצורף להכנסת היורש בתקופה בו הוא היה עדיין בבעלות המוריש, מה שכנראה משקף חלק מהשיקולים שעמדו לעיני המחוקק.
- שאלתי לגבי צירוף השבח להכנסת המוריש, שהרי הוא היה הבעלים בזמן השבח וככל שהיו הוצאות מותרות בניכוי הן הוצאו על ידי המוריש.
- קביעה שרירותית שהפריסה לאחור אפשרית רק עד מועד ההורשה, כי מס הכנסה תמיד יעדיף לצמצם זכויות ואפשרויות בתכנוני מס.

אני יכול להבין את הדעה הזו, אבל להלכה יש שלוש אפשרויות וכולן לדעתי ניתנות להגנה:
- דעתך שהשבח יצורף להכנסת היורש בתקופה בו הוא היה עדיין בבעלות המוריש, מה שכנראה משקף חלק מהשיקולים שעמדו לעיני המחוקק.
- שאלתי לגבי צירוף השבח להכנסת המוריש, שהרי הוא היה הבעלים בזמן השבח וככל שהיו הוצאות מותרות בניכוי הן הוצאו על ידי המוריש.
- קביעה שרירותית שהפריסה לאחור אפשרית רק עד מועד ההורשה, כי מס הכנסה תמיד יעדיף לצמצם זכויות ואפשרויות בתכנוני מס.
השבח הוא של היורש.
כל ההוצאות שהוצאו על ידי המוריש ביחס לנכס, מקטינות את השבח.
ניתן לפרוס לאחור בהתאם לתקופת הבעלות של המוריש+היורש יחד.
אבל החלק הנפרס מצורף להכנסת היורש באותן שנים.

@גרביל מרוץ
האם השאלה היא על מקרה שהשבח שולם כבר ע"י המוריש, נניח שנה קודם, אבל ההחלטה על פריסה נעשית ע"י יורש?
(כי אפשר לעשות הגשות ותיקונים רטרואקטיבית כמה שנים אחורה.)

האם השאלה היא על מקרה שהשבח שולם כבר ע"י המוריש, נניח שנה קודם, אבל ההחלטה על פריסה נעשית ע"י יורש?
בסיטואציה שהיתה לי בראש לא, אבל אתה מעלה נקודה מעניינת. האם כאשר אדם נמצא בערוב ימיו ונקבע לו פטור ממס (נכות 100%) כדאי לו, לטובת יורשיו, להוציא שומה בגין השבח.

נראה שזה עד 1961, כולל.
לא
אם רוצים לדייק אז זה נכס שנרכש עד 30/3/1961
באותן שנים שנת מס הסתיים ב־30 במרץ, לכן שנת מס 1960 הסתיימה במועד שרשמתי

בסיטואציה שהיתה לי בראש לא, אבל אתה מעלה נקודה מעניינת. האם כאשר אדם נמצא בערוב ימיו ונקבע לו פטור ממס (נכות 100%) כדאי לו, לטובת יורשיו, להוציא שומה בגין השבח.
להוציא שומה? אתה מתכוון למכור את הנכס?אם המטרה היא הפחתת מס בלבד והיורשים בכל מקרה מתכוונים למכור, אז כנראה אתה צודק.
אבל יש עוד שיקולים בחיים...
לדוגמא, אולי מדובר בחנות שהמוכר משכיר אותה וחיי מכספי השכירות?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 23
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 118
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
L בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 87
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 173
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
Skorzec למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
ט למה השטחים של 1967 שונים מאלה של 1948? אוף טופיק 61
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 280
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 243
C למה הכספיות ירדו בימים האחרונים? שוק ההון 4
צ למה דווקא IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
L למה אנשים טובים לא הולכים לפוליטיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 94
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
L למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי? אוף טופיק 27
M למה המנייה עולה ויש הפסד יומי? פוסטים מאיכות נמוכה 1

נושאים דומים

Back
למעלה