• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן?

• פותח הנושא פותח הנושא nettek
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nettek

משתמש סולידי
דירוג
7
הגשתי לרשות המסים את הדו"ח של 2024 בזמן (הגשתי ב-20/7/25, בגלל המלחמה עם איראן הייתה הארכה עד 31/8 אם אני לא טועה, זה רשום גם באתר שלהם). הם התייחסו לדו"ח והפיקו לי שומה רק לאחר כחודשיים ואני נדרש לשלם ריבית והצמדה של כ-400 שקל, ואני לא מבין למה.
חשבתי שזה אך ורק כאשר מגישים דו"ח באיחור, לא?

הגשתי לרשות המסים את הדו"ח של 2024 בזמן (הגשתי ב-20/7/25, בגלל המלחמה עם איראן הייתה הארכה עד 31/8 אם אני לא טועה, זה רשום גם באתר שלהם). הם התייחסו לדו"ח והפיקו לי שומה רק לאחר כחודשיים ואני נדרש לשלם ריבית והצמדה של כ-400 שקל, ואני לא מבין למה.
להבנתח לא משנה מתי אתה מגיש את הדוח
אתה משלם ריבית מה1.1 עד לתאריך הזה

ריבית והצמדה הן מה־31 בדצמבר עד מועד התשלום.
כאשר אם התשלום בינואר, יש פטור מלא, ואם התשלום עד סוף מרץ יש פטור חלקי.

מועד הגשת הדוח לא משנה לעניין חישוב ריבית והצמדה, רק לעניין קנסות.

אני כל שנה בינואר מפקיד להם 30,000 שקלים. גם מקבל בהמשך ריבית והצמדה במקום לשלם, גם מקבל נקודות לכרטיס אשראי וגם לא בלחץ של מתי הרואה חשבון שלי יגיש את הדו״ח.

אני כל שנה בינואר מפקיד להם 30,000 שקלים. גם מקבל בהמשך ריבית והצמדה במקום לשלם, גם מקבל נקודות לכרטיס אשראי וגם לא בלחץ של מתי הרואה חשבון שלי יגיש את הדו״ח.
אפשר להסתכל על חבויות קודמות ופשוט לשלם בינואר סכום דומה במידה ולא היה שינוי מהותי כדי להימנע מריביות?

אפשר להסתכל על חבויות קודמות ופשוט לשלם בינואר סכום דומה במידה ולא היה שינוי מהותי כדי להימנע מריביות?
אתה יכול לעשות הערכה באיזה דרך שנראית לך הכי יעילה לסכום שאתה צריך לשלם, ולשלם את ההערכה שלך.
אח"כ כשתגיש את הדו"ח, או שתצטרך להוסיף קצת כסף או שתקבל כסף חזרה או שבמקרה יצא שההערכה שלך הייתה מדוייקת ולא תצטרך לא להוסיף ולא לקבל כסף.

נערך לאחרונה ב:
אז הדרך היחידה להימנע מריבית והצמדה זה להגיש את הדו"ח בתחילת השנה ולשלם בינואר? מה שתכלס לא כל כך אפשרי למי שצריך לקבל טפסים מברוקרים (במקרה שלי Interactive).

אז הדרך היחידה להימנע מריבית והצמדה זה להגיש את הדו"ח בתחילת השנה ולשלם בינואר?
לא.
הדרך היחידה היא לשלם בינואר.
את הדו"ח אתה יכול להגיש מתי שאתה רוצה (כתלות בהארכות שנותנים לך וכו)

לא הבנתי, אפשר לשלם לפני שמגישים?

לא הבנתי, אפשר לשלם לפני שמגישים?
בוודאי. אתה יכול לשלם מתי שאתה רוצה. אין קשר בין התאריך שבו את צריך לשלם לתאריך שבו אתה צריך להגיש דו"ח (וכמובן שיש גם הבדל גדול בין תאריך שבו אתה "צריך" לעשות משהו לתאריך שבו אתה "יכול" לעשות משהו)

אם אתה לא רוצה לשלם ריביות אז אתה צריך לשלם עד סוף ינואר (ואולי עד סוף יולי על רווחי הון של ינואר-יוני, תלוי את מי אתה שואל). אלא אם כן קבעו לך לשלם מקדמות, ואז אתה צריך לשלם לפי התאריכים שקבעו לך במקדמות (לרוב פעם בחודשיים או פעם בחודש).

אם אתה לא רוצה לשלם קנסות אז אתה צריך להגיש דו"ח עד התאריך האחרון להגשת הדו"ח (כתלות בהאכות שאתה מקבל וכו'), אבל זה לא קשור לתשלום המס עצמו או לריביות.

כלומר יכול להיות מצב שתשלם ריבית ולא תשלם קנס (למשל הגשת את הדו"ח בזמן אבל שילמת אחרי הזמן, ויכול להיות מצב שתשלם קנס ולא תשלם ריבית (למשל אם הגשת את הדו"ח אחרי הזמן אבל שילמת בזמן). ויכול להיות כמובן גם שניהם או אף אחד מהם.

כמו שאמרתי 2 הודעות קודם - הדרך הכי פשוטה זה לעשות הערכה של חבות המס שלך, לשלם את הסכום הזה בינואר, ואח"כ כשתגיש את הדו"ח תתקזז מול מס הכנסה על ההפרש - או שתצטרך להוסיף קצת כסף (עם ריבית) או שתקבל חזרה קצת כסף (גם כן עם ריבית) או שבמקרה יצא שצדקת בדיוק בניחוש ולא תצטרך לא להוסיף ולא לקבל חזרה כלום.

אז אם נניח הערכתי ושילמתי יותר מדי, הם אוטומטית מחזירים את ההפרש + ריבית?

1) האם אני צריך למלא בדוח 1301 בסעיף כלשהו את הכסף ששילמתי בינואר או שאני ממלא את הדוח השנתי כרגיל, ולאחר לחיצה על חישוב שומה המערכת מקזזת מהחישוב את הכסף ששילמתי בתחילת השנה או שהקיזוז מבוצע רק לאחר תקצור הדוח וקבלת השומה?
2) האם כדי לבצע את התשלום עליי לבחור באתר התשלומים בחוב צפוי או בסעיף אחר?

הקיזוז מבוצע רק לאחר תקצור הדוח וקבלת השומה?
זה. מערכת הנהלת החשבונות שלהם יודעת מה יתרת של החשבון שלך, ואם יש מס לשלם זה יתקזז קודם כל עם היתרה.

• אהבתי
Reactions: Neo
רואה החשבון שלי טוען שמס הכנסה לא אוהבים שמפקידים אצלם בתחילת השנה סכום שמתברר כגבוה באופן משמעותי מחבות המס בפועל כדי לקבל מהם ריבית והצמדה על ההפרש, משום שזה עלול לעורר שאלות ובדיקות של ההחזר בהמשך. לא התנסיתי בכך כדי לומר שזה נכון.

אני כן מבצע הערכת חבות מס כל תחילת שנה ומשלם מקדמות בהתאם. הבעיה שמס הכנסה מגביל תשלומי מקדמה בכרטיס אשראי ל-35,000 ש"ח בחודש. כמי שמשלם להם באשראי אמריקאי אני תמיד מוצא את עצמי "גולש" בתשלום המקדמות לחודש פברואר ולפעמים גם למרץ, ואז אני זכאי רק לפטור חלקי מריבית והצמדה. חבל שזה גובה המגבלה החודשית שלהם באשראי.

אני כן מבצע הערכת חבות מס כל תחילת שנה ומשלם מקדמות בהתאם. הבעיה שמס הכנסה מגביל תשלומי מקדמה בכרטיס אשראי ל-35,000 ש"ח בחודש. כמי שמשלם להם באשראי אמריקאי אני תמיד מוצא את עצמי "גולש" בתשלום המקדמות לחודש פברואר ולפעמים גם למרץ, ואז אני זכאי רק לפטור חלקי מריבית והצמדה. חבל שזה גובה המגבלה החודשית שלהם באשראי.
אם ככה אז למה לא לשלם חלק בסוף דצמבר? או אפילו בנובמבר?

אם ככה אז למה לא לשלם חלק בסוף דצמבר? או אפילו בנובמבר?
לא ידעתי שניתן לשלם מקדמות בשנה X לשנה X+1. אם זה אפשרי בהחלט אעשה זאת (בהנחה שתהיה לי הערכה מסוימת לחבות המס כבר בשנה X).

לא ידעתי שניתן לשלם מקדמות בשנה X לשנה X+1. אם זה אפשרי בהחלט אעשה זאת (בהנחה שתהיה לי הערכה מסוימת לחבות המס כבר בשנה X).
שנת המס היא הרי בכל מקרה שנת x.
היום אתה פשוט משלם בשנה x+1 עבור שנה x, שאם כבר זה הקטע ה"מוזר" ולא הייתי קורא לזה מקדמות.
לא רק שאין בעיה לשלם במהלך שנת המס אלא שהרבה פעמים אתה צריך לשלם במהלך שנת המס (למשל אם מס הכנסה החליט שאתה צריך לשלם מקדמות).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 22
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
L בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 87
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 173
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
Skorzec למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
ט למה השטחים של 1967 שונים מאלה של 1948? אוף טופיק 61
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 280
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 243
C למה הכספיות ירדו בימים האחרונים? שוק ההון 4
צ למה דווקא IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
L למה אנשים טובים לא הולכים לפוליטיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 94
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
L למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי? אוף טופיק 27

נושאים דומים

Back
למעלה