• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

למה לא אוהבים קרנות ישראליות?

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש סולידי
דירוג
7
דמי הניהול שלהן זולים יותר. למשל הקרן של קסם שמחקה את מדד S&P 500 – דמי הניהול שלה הם עד 0.025%. זאת לעומת 0.07% של איישרס ו־0.09% של אינווסקו.

ואולם לא תמיד דמי הניהול של הישראלית נמוכים יותר. למשל MSCI Europe – קסם 0.83%, איישרס 0.12%.
בואו נשווה מדד אחר: STOXX Europe 600 – קסם 0.73%, אינווסקו 0.19%.

טוב, בשווקים המתפתחים המצב בכלל נורא לקרנות של קסם. אז אירופה ושווקים מתפתחים מומלץ פחות (אם קובעים לפי דמי הניהול), אבל מה רע בקרן שמחקה את S&P 500? גם הביצועים שלה נהדרים.

דמי הניהול שלהן זולים יותר. למשל הקרן של קסם שמחקה את מדד S&P 500 – דמי הניהול שלה הם עד 0.025%. זאת לעומת 0.07% של איישרס ו־0.09% של אינווסקו.

ואולם לא תמיד דמי הניהול של הישראלית נמוכים יותר. למשל MSCI Europe – קסם 0.83%, איישרס 0.12%.

טוב, בשווקים המתפתחים המצב בכלל נורא לקרנות של קסם. אז אירופה ושווקים מתפתחים מומלץ פחות (אם קובעים לפי דמי הניהול), אבל מה רע בקרן שמחקה את S&P 500? גם הביצועים שלה נהדרים.
שכחת את עניין המיסוי
שכחת את העניין שדמי ניהול זולים פירושם דמי ניהול מפתים, ולאחר מכך כשאתה כבר שבוי מעלים באופן שרירותי את דמי הניהול.
והביצועים
וניוד הקרן ללא חבות מס במקרה של רילוקישן
ועוד כי רבים הם....

לא מדויק. תקרא על "דמי ניהול משתנים".

שכחת את עניין המיסוי
שכחת את העניין שדמי ניהול זולים פירושם דמי ניהול מפתים, ולאחר מכך כשאתה כבר שבוי מעלים באופן שרירותי את דמי הניהול.
והביצועים
וניוד הקרן ללא חבות מס במקרה של רילוקישן
ועוד כי רבים הם....
כל הסיפורים על העלאת דמי ניהול הם צ׳יזבטים (מקור: חתול פיננסי). רק פעם אחת העלו אותם, ולא נראה שזה יקרה שוב בגלל התחרות הרבה

כל הסיפורים על העלאת דמי ניהול הם צ׳יזבטים (מקור: חתול פיננסי). רק פעם אחת העלו אותם, ולא נראה שזה יקרה שוב בגלל התחרות הרבה
אתה טועה.

חחחחח אלו העובדות, תבדוק בעצמך. ״המדריך לקרנות סל״ מאת חתול פיננסי
לא, הן לא העובדות, זה שחתול כתב משהו באינטרנט לא עושה את זה נכון.

לא, הן לא העובדות, זה שחתול כתב משהו באינטרנט לא עושה את זה נכון.
אוקיי. אז אני אשמח לשמוע מתי בפעם האחרונה העלו דמי ניהול. :)
הוא ציין שם את הראל, נדמה לי. לא זוכר את השם המדויק. די בטוח שזה הראל ושההעלאה הייתה ב־0.03%.

אוקיי. אז אני אשמח לשמוע מתי בפעם האחרונה העלו דמי ניהול. :)
הוא ציין שם את הראל, נדמה לי. לא זוכר את השם המדויק. די בטוח שזה הראל ושההעלאה הייתה ב־0.03%.
כל שנה עשרות קרנות מעלות דמי ניהול בארץ, זה דבר נפוץ ביותר, קרנות זרות נדיר ביותר שקרנות מעלות דמי ניהול, ההפך הוא הנכון, המגמה היא הורדה שיטתית שלהן.
בנוסף יש דמי ניהול משתנים וגם את כל שאר הדברים שציינו פה בשרשור.

• אהבתי
Reactions: Roi
כל שנה עשרות קרנות מעלות דמי ניהול בארץ, זה דבר נפוץ ביותר, קרנות זרות נדיר ביותר שקרנות מעלות דמי ניהול, ההפך הוא הנכון, המגמה היא הורדה שיטתית שלהן.
בנוסף יש דמי ניהול משתנים וגם את כל שאר הדברים שציינו פה בשרשור.
מעניין. יש רשימה של כל הקרנות?

יש לך במקרה את השם או המספר של הקרן הזו ?
כן, רק טעיתי – דמי הניהול הם 0.125%.

שים לב לא להתבלבל עם זה – https://market.tase.co.il/he/market_data/etf/1146604/major_data

1. במקרה של תעודות סל הישראליות ו/או המוסדיים שעושים את זה בעצמם...זה אותו משחק...קונים חוזים על המדד, שעולים בערך כמו הריבית הדולריות קצרת הטווח(5%+-)...ואת רוב הסכום שנשאר מפקידים בבנק ישראלי בריבית שהיא גבוהה יותר , נגיד 5.5%+- היום...בכל מיני משחקים של תקופות, קיבוע שערי מט"ח וכו...ז"א, בתאוריה אתה מקבל כאן תשואה עודפת של עד כחצי אחוז על סנופי של אינווסקו.

2. אצל אינווסקו, מתבצעות עסקות החלף מול בנקים זרים, כאשר הבנק מחוייב לתת את תשואת המדד לאינווסקו ואינווסקו מחזיקים את סל הערבות...במקרה שקורה משהו לבנק והוא לא עומד בחוזה, אז הערבות קיימת לאינווסקו למימוש.
בעצם המוסדיים הישראלים לוקחים סיכון נוסף של כספים הנמצאים ומופקדים אצל הבנקים, במדינה במק"מ וכו....עבור תשואה נוספת...מתוך הנחה, אני מניח, שאם הבנקים לא מסוגלים לעמוד בהתחייבות שלהם כלפיהם...אז כל השאר כבר לא משנה...

וד"א, אם אני מבין נכון, אז בעצם, בקניית קרן ישראלית, כרגע, אתה כן יכול לקבל תשואה עודפת על המדד, בהנתן ואתה מוכן לקחת את הסיכונים הנוספים האלו(פלוס כמובן משחקי עתיד בדמי ניהול...), כאשר משחק נוסף שהמוסדיים עושים, זה בעצם השימוש בדמי ניהול משתנים ופורמלית מעקב אחרי המדד NTR...ז"א, הם טכנית, מסוגלים ומייצרים תשואה
עודפת למדד ללא ניכוי(דומה לאינווסקו) + עודף תשואה בשל הריבית הדולרית הגבוהה שהם מקבלים...אבל מכוון שהם מתחייבים רק למדד עם ניכוי...את כל הפער הזה(בין NTR לTR+ריבית דולרית), הם יכולים לשיקולם להשאיר אצלהם...ובמקרה של הקרנות, אני מניח שהם מסתכלים אצל התחרות, רואים כמה הם לוקחים ומשאירים את השאר כרווח...

ככה שיש לך בקרנות ישראליות דמי ניהול קבועים(שיכולים לעלות) + דמי ניהול משתנים (0.1%-0.3%?) שהקרנות תמיד יקבלו...ומול זה יש לך "יתרון" של סיכון נוסף עבור תשואה אפשרית נוספת...(שחלקה תאכל על ידי הדמי ניהול המשתנים)...
לא הייתי משקיע בקרן ישראלית בחשבון ממוסה...הסיכון שהקרן תהפוך למלכודת מס הוא גדול בשביל יתרון קטן כשיש אלטרנטיבה כמו אינווסקו.

מעניין. יש רשימה של כל הקרנות?
אין אבל רק השנה מדובר על מאות!

"
בקסם מעלים את דמי הניהול ב-24 קרנות, חלקן קרנות שלצורכי שיווק לא נגבו עליהן עד כה דמי ניהול, כשב-22 קרנות יעלו גם דמי הניהול המשתנים. בבית ההשקעות מיטב מעלים את דמי הניהול ב-14 קרנות, ובילין לפידות – ב-12 קרנות. באלטשולר שחם – שבמשך שנים נקטו במדיניות עקבית של אי־העלאת דמי הניהול – מעלים השנה את דמי הניהול בעשר קרנות. בבית ההשקעות איי.בי.איי הודיעו על העלאת דמי הניהול בשמונה קרנות, באנליסט הודיעו על העלאה בשבע קרנות, מתוכן שתי קרנות כספיות, ובמור מעלים את דמי הניהול בארבע קרנות.

למעשה לא היה גוף גדול אחד שלא הודיע על העלאה צפויה. מגדל העלתה דמי ניהול ב-21 קרנות פסיביות וב-14 קרנות אקטיביות, בהן 2 קרנות כספיות שקליות וקרן כספית דולרית. ב-17 קרנות עלו דמי הניהול המשתנים. הראל העלו את דמי הניהול ב-27 קרנות ודמי ניהול משתנים ב-7 קרנות. איילון העלו את דמי הניהול ב-7 קרנות בהן קרן כספית, שהייתה הזולה ביותר בענף והגבילה מבעוד מועד את מספר היחידות שניתן לקנות - שם עלו דמי הניהול מ-0.04% ל-0.17%. פסגות העלו דמי ניהול ב-12 קרנות, בהן 4 קרנות כספיות."

נותן עוד דוגמא: יש למנהלי קרנות אינטרס ויכולת לסגור קרנות עם שווי גבוה ודמי ניהול נמוכים ולפצל אותן לקרן חדשה עם דמי ניהול גבוהים, כך שאין תיעוד טוב לשינוי.

דוגמה מיד ראשונה: אני מחזיק את הקרן הזאת, שמחקה את מדד הנסדק

דמי הניהול שלה הם 0.7. גבוהים ממש! אבל היא ברווח של מאות אחוזים אצלי, אז כנראה לא אמכור לעולם.

למה קניתי אותה? אבא של אשתי הציע לה לקנות את הקרן בשנת 2014. אבל מקריאה קצרה תוכלו לוודא שהקרן הזאת רק הוקמה ב 2018. משהו פה מוזר...

התשובה: מנהל הקרן, מיטב, החזיק קרן אחרת עם אופי דומה, 1095728. דמי הניהול שלה ב 2018 היו 0.5. מבלי להיכנס לפאן הטכני, שגם לא מעניין בהקשר שלנו, כל מי שהחזיק את הקרן הישנה קיבל את החדשה. עם דמי ניהול של 0.7. וכך אנליזה שטחית תאמר שדמי הניהול של הקרן הזאת, בשווי של כמעט מיליארד שקלים, לא עלו מעולם.

פיקח לא נכנס לצרות שחכם יודע לפתור...

(למען הסר ספק, מ 2015 הפקדתי ל qqq ולאחר מכן ל qqqm, הקרן הזאת כוללת כספים ישנים בלבד).

נותן עוד דוגמא: יש למנהלי קרנות אינטרס ויכולת לסגור קרנות עם שווי גבוה ודמי ניהול נמוכים ולפצל אותן לקרן חדשה עם דמי ניהול גבוהים, כך שאין תיעוד טוב לשינוי.

דוגמה מיד ראשונה: אני מחזיק את הקרן הזאת, שמחקה את מדד הנסדק

דמי הניהול שלה הם 0.7. גבוהים ממש! אבל היא ברווח של מאות אחוזים אצלי, אז כנראה לא אמכור לעולם.

למה קניתי אותה? אבא של אשתי הציע לה לקנות את הקרן בשנת 2014. אבל מקריאה קצרה תוכלו לוודא שהקרן הזאת רק הוקמה ב 2018. משהו פה מוזר...

התשובה: מנהל הקרן, מיטב, החזיק קרן אחרת עם אופי דומה, 1095728. דמי הניהול שלה ב 2018 היו 0.5. מבלי להיכנס לפאן הטכני, שגם לא מעניין בהקשר שלנו, כל מי שהחזיק את הקרן הישנה קיבל את החדשה. עם דמי ניהול של 0.7. וכך אנליזה שטחית תאמר שדמי הניהול של הקרן הזאת, בשווי של כמעט מיליארד שקלים, לא עלו מעולם.

פיקח לא נכנס לצרות שחכם יודע לפתור...

(למען הסר ספק, מ 2015 הפקדתי ל qqq ולאחר מכן ל qqqm, הקרן הזאת כוללת כספים ישנים בלבד).
והאם מדובר בקרן סל או קרן מחקה?
כי הבנתי שהבעיות קורות בקרנות סל, לא בקרנות מחקות

1)למיטב ידיעתי אין בישראליות קרן סנופי שאינה סינטטית.
2)גם לגבי הסינטטיות, סומך יותר על מנגנוני הפיקוח של אירופה (בלי שום סיהב טובה או תחקיר מעמיק)
3) אני מחזיק גם וגם וגם

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 14
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
A למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 13
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 50
Skorzec למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
ט למה השטחים של 1967 שונים מאלה של 1948? אוף טופיק 61
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 271
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 243
C למה הכספיות ירדו בימים האחרונים? שוק ההון 4
צ למה דווקא IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
L למה אנשים טובים לא הולכים לפוליטיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 94
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
L למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי? אוף טופיק 27
M למה המנייה עולה ויש הפסד יומי? פוסטים מאיכות נמוכה 1
K למה לא נהוג להשוות ביצועי מניות כולל דיווידנד? שוק ההון 5
A למה יש הבדל בעלויות בין סנופי אינבסקו לסנופי איישרס? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ל למה עדיין אין כזו אפלקציה? עוזר כלכלי אישי יזמות והגדלת הכנסות 2
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
F למה בישראל מניות נסחרות באגורות? שוק ההון 4
א תעודות סל ישראליות עוקבות SP500 בפער ענק מהSPY , למה ? שוק ההון 12
M שירותי אורחים בדירת שלושה חדרים, למה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
C למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה נדל"ן 199
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
F יועץ משכנתאות, כן/לא למה? נדל"ן 77
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 32
K למה מתכוונים כשאומרים קרן מחקה שוק ההון 1
C 10 סיבות למה אני לא כדאי להשקיע במדד מחקה שוק ההון 14
J פנסיה - מחקה מדד- למה בעצם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G למה להמשיך להחזיק קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
S מה לספר בראיון העבודה העניין למה עזבתי את מקום העבודה האחרון אוף טופיק 28
א אג"חים תמיד מפתיעים אותי, למה תשואת האג"ח הישראלי התרסקה ? שוק ההון 34
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
חתול לילה למה הקרן המחקה שלי לא נותנת את תשואת המדד? שוק ההון 209
S שוקולד מריר - למה מנוטרל מטח?! שוק ההון 5
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
M תשואה על אגח ממשלתי צמוד אמריקאי גבוהה ממקבילו הישראלי, למה? שוק ההון 8
R למה לא בגדולות שוק ההון 7
ע למה להעדיף השקעות אקטיביות. פוסטים מאיכות נמוכה 2
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28

נושאים דומים

Back
למעלה