• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות?

• פותח הנושא פותח הנושא mikethe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mikethe

משתמש רגיל
דירוג
104
1. אני מנסה להבין את התכל'ס של למה גליל ים יותר מבוקשת ממרכז הרצליה, למה רמת אפעל יותר מבוקשת מגבעתיים וכו'. ובכוונה אני מביא השוואה שבה בגדול המחירים בין השכונה החדשה לישנה דומים ולא מהווים חסם לבחירה.
2. אני גם רוצה לשים בצד שיקולים של פקולטה לאדריכלות "בניה משעממת חד גוונית" - באים לגור בתוך הדירה, לא להסתובב באוטובוס תיירים דו קומתי ולהתפעל מהיופי מבחוץ - כאמור במבחן התוצאה זה גם באמת לא מדיר אנשים מלקנות דירות בשכונות החדשות.
3. מה שכן אובייקטיבית השכונות החדשות בעלות אופי פרוורי זה אומר בוודאות נסיעות לא קצרות לעבודה ולכל פעילות כמעט, אין על כך חולק. בממוצע זה לגזור על עצמך 20-30 אלף ק"מ נסועה בשנה.
4. ומנגד די ברור למה כנראה לגדל משפחה וילדים על דיזינגוף בת"א זה גם משהו שלא מתאים לרבים.
אבל מה התכל'ס? אני יכול לחשוב על:
1. בשכונה החדשה הילדים הולכים על המדשאה לפארק משחקים וזה תחושה של כפר ובטיחות. בעיר, אפילו כמו גבעתיים, זה לחצות מעברי חציה וללכת על מדרכות שבורות בין קורקינטים.
2. אם בשכונה טובה במרכז עיר מקבלים 4 חד' 90 מטר אז בחדשות באותו מחיר מקבלים 115 ומחפשים מעין "מקום שיהיה לילדים איפה להתרוצץ" בדירה ו- 85-90 נשמע כמו דירת סבתא.
3. ובכללי אם זה לא מהניילונים עם המרפסות החדשות והמחסן והחניה השמורה, אז זו דירת סבתא (שלא לדבר על רפרופים לדירת שותפים שהייתה לכל אחד לפני 15 שנה, ומה כבר גדלנו מחפשים דירה של משפחה אמיתית - וישר האסוציאציה היא שכונה חדשה) - בדיוק כמו שיש רבים שלא מוכנים לשמוע על מכונית משומשת.
4. אוכ' הומוגנית, פוליטיקת זהויות, שכונה חדשה - דור חדש מגיע אליה וגדל איתה ביחד - כולם באותן שכבות גיל.

ז"א זה ממש נראה שיש איזו הסללה שהמשפחה הישראלית צריכה לקנות חדש מקבלן בשכונה חדשה שיש בה פארק ולא מדרכות שבורות של מרכז העיר וכו' וכו'.

ז"א זה ממש נראה שיש איזו הסללה שהמשפחה הישראלית צריכה לקנות חדש מקבלן בשכונה חדשה שיש בה פארק ולא מדרכות שבורות של מרכז העיר וכו' וכו'.
לא הסללה בכלל, זה מוצר טוב יותר שגורר ביקוש גבוה יותר שגורר מחיר גבוה יותר.

מנעד מחירי הדיור בארץ רחב בדומה לכמות השיקולים השונים.

אם תכנית מחיר למשתכן היה מכוון לשוק יד השניה היית יכול לרשום כותרת כזו:
"למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים עם דירות יד 2?"

ככל שגרים מחוץ לתל אביב, לרוב מתבססים על רכב בשביל היום יום.
שכונות חדשות מאפשרות בדרך כלל געשה טובה יותר לכבישים ראשיים.
כמו כן, האוכלוסייה לרוב מאופיינת בזוגות צעירים עם ילדים קטנים באופן גורף, ויש בכך משהו נח.

ז"א זה ממש נראה שיש איזו הסללה
הבאת הרבה נימוקים טובים למה מעדיפים שכונה חדשה. אולי יש הסללה מסויימת כי יותר קל למכור קרקע חדשה ולתכנן שכונה חדשה.
אני חושב שלטווח הארוך מרכזי ערים עם גאוגרפיה תחבורה ותשתיות טובים יצליחו יותר משכונה שמיקמו תחת הרבה אילוצים. פשוט הדינמיקה של שכונה קיימת היא יותר איטית משכונה חדשה.

הבאת הרבה נימוקים טובים למה מעדיפים שכונה חדשה. אולי יש הסללה מסויימת כי יותר קל למכור קרקע חדשה ולתכנן שכונה חדשה.
אני חושב שלטווח הארוך מרכזי ערים עם גאוגרפיה תחבורה ותשתיות טובים יצליחו יותר משכונה שמיקמו תחת הרבה אילוצים. פשוט הדינמיקה של שכונה קיימת היא יותר איטית משכונה חדשה.
חד משמעית, ועוד יותר קל מלבנות שכונה על קרקע חדשה זה לסלול קו רכבת קלה ולהעסיק בזה יזמיות נדל"ן ופועלים (במקום לצבוע נת"צ וללכת לריב על חתימות לפינוי בינוי ובזה להעסיק את יזמיות הנדל"ן).

ככל שגרים מחוץ לתל אביב, לרוב מתבססים על רכב בשביל היום יום.
שכונות חדשות מאפשרות בדרך כלל געשה טובה יותר לכבישים ראשיים.
כמו כן, האוכלוסייה לרוב מאופיינת בזוגות צעירים עם ילדים קטנים באופן גורף, ויש בכך משהו נח.
1. "ככל שגרים מחוץ לתל אביב, לרוב מתבססים על רכב בשביל היום יום": זה נכון לכל מקום (פרט אולי גם לירושלים) - לאו דווקא שכונה חדשה.
2. "שכונות חדשות מאפשרות בדרך כלל געשה טובה יותר לכבישים ראשיים" - זה כאילו פתרון לבעיה שהשכונה החדשה יוצרת, ולא מסביר למה יש לה ביקוש מלכתחילה.
3. "האוכלוסייה לרוב מאופיינת בזוגות צעירים עם ילדים קטנים באופן גורף, ויש בכך משהו נח": כן - זה משהו שחשבתי גם עליו וכתבתי תחת הנק' של כולם מאותו הדור. אני גם חושב שזו נק' מאוד חזקה ושמעתי את הטיעון הזה מכמה מתווכים בתור selling point.

לא הסללה בכלל, זה מוצר טוב יותר שגורר ביקוש גבוה יותר שגורר מחיר גבוה יותר.
כן אבל השאלה היא למה זה מוצר טוב יותר? הנה דוגמא קונקרטית ממקום מרכזי שכולנו נכיר לשם נוחות הדיון, נניח אותו מחיר (כי זה באמת אותו מחיר): רמת אפעל, 4 חד' חדשה 120 מטר VS גבעתיים (בכוונה גבעתיים :) כי לגביה אין ספק בניגוד לכמה דעות על רמת גן) 4 חד' 90 מטר מפרט זהה (מרפסת ממ"ד מחסן חניה) אולי אחרי תמ"א אולי שנות ה-90 שזה סוג של חדש יחיסת למרכז ת"א, אבל בכל מקרה יוצאים לרחוב שבור במונחים של שכונה חדשה. על פניו, צפיפות מסגרות חינוך וגני משחקים בגבעתיים צפופה מאוד והמקום אמור להיות על פניו ידידותי למשפחות. אבל חד משמעית, הדאטא והמציאות מראים שיש העדפה ברורה לסוג הראשון (הרמת אפעלים, הגליל ימים).

פשוט מאוד, השכונות החדשות לרוב יותר נעימות.
הן מתוכננות כשכונה בצורה הוליסטית ולא תלאי על תלאי.

שכונה "שתוכננה" בשנות ה60 לא עומדת באותם סטנדרטים של שכונה שתוכננה בשנים האחרונות.
תעשה ביקור במרכז הרצליה ואחרי זה בגליל ים, אתה תבין לבד.

כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל.

אני מנסה להבין את התכל'ס של למה גליל ים יותר מבוקשת ממרכז הרצליה, למה רמת אפעל יותר מבוקשת מגבעתיים וכו'. ובכוונה אני מביא השוואה שבה בגדול המחירים בין השכונה החדשה לישנה דומים ולא מהווים חסם לבחירה.
אם בשכונה טובה במרכז עיר מקבלים 4 חד' 90 מטר אז בחדשות באותו מחיר מקבלים 115
לא הבנתי את הטיעונים שלך. פה אתה כותב שהערך לפי השוק של מרכז העיר גבוה מהערך בשכונות החדשות.
וגם לא הסברת מה זה אומר שמשפחה מעדיפה שכונה חדשה - אם אתה טוען שכמעט כל המשפחות יעדיפו מרכז עיר על פני החדשות, גם בדוגמאות הספציפיות שנתת, אז אתה טועה.

ואגב, לדוגמאות הספציפיות - גליל ים קרובה לרכבת ולאיזור התעסוקה, וממרכז העיר יש פקק. אפעל מקום מעולה למי שעובד בתל השומר, ואילו בגבעתיים זה לחיות ולשרוף שעות רבות בפקקים אלא אם עובדים מרחק אופניים. ויש גם יתרונות לכיוון השני, הכל שאלה של טעם וריח.

בממוצע זה לגזור על עצמך 20-30 אלף ק"מ נסועה בשנה.
לדעתי אתה מגזים בהבדל בנסועה בין שכונות במרחק פיזי של 5קמ. בימינו גם לסופרפארם מרחק 1קמ הרוב לוקחים אוטו.

פשוט מאוד, השכונות החדשות לרוב יותר נעימות.
הן מתוכננות כשכונה בצורה הוליסטית ולא תלאי על תלאי.

שכונה "שתוכננה" בשנות ה60 לא עומדת באותם סטנדרטים של שכונה שתוכננה בשנים האחרונות.
תעשה ביקור במרכז הרצליה ואחרי זה בגליל ים, אתה תבין לבד.

כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל.
אני מופתע - תוכל לפרט? כי דווקא זה תמיד עולה בהקשר של נק' התורפה של השכונות החדשות - מצליחים לעלות כל טיעון אפשרי למה הן מתוכננות לא טוב, ושוב אני לא מדבר משיקולים של פקולטה לאדריכלות. מדברים על כך שאלה שכונות שנבנו עבור צרכי הפרט במובן הצר - שיהיה לך כביש נוח עם כניסה נוחה לחניה שלך ושתהיה לך מרפסת וכו'. אבל ברמת השכונה אם נסתכל על מפה ונחשב צפיפות מוסדות חינוך וגני משחקים אז אין הבדל ממרכז עיר כמו גבעתיים או הרצליה (שוב - הכוונה לא להשוות לשכונה ישנה לא טובה באופן ברור), ומן הסתם אם מרחיבים את הדיון לסוגי מוסדות אחרים אז פה כבר נפתח פער משמעותי לרעת שכונות השינה- ואגב ברור שאנשים לא נשארים לנצח בגיל 25 וכל מה שחשוב זה הפאב מתחת לבית. בסוף אתה צודק - כי הדאטא איתך - חד משמעית ובפער גדול מצביעים ברגליים שהשכונות החדשות עדיפות. איך תמיד אומרים בסלוגנים? השכונה המתחדשת הצעירה.

וגם לא הסברת מה זה אומר שמשפחה מעדיפה שכונה חדשה - אם אתה טוען שכמעט כל המשפחות יעדיפו מרכז עיר על פני החדשות, גם בדוגמאות הספציפיות שנתת, אז אתה טועה.
הפוך - אני טוען שהדאטא מראה שחד משמעית מעדיפים שכונה חדשה

אישית, אני חושב שהיתרון של השכונות הישנות הוא עירוב שירותים. כיום אני מרחק הליכה מכספומטים, 2 סופרמרקטים, דואר, קופת חולים, פארק ותחבורה ציבורית.
בשכונות החדשות אין כזו נגישות.
הטרייד אוף הוא כמובן שאני גר בבניין מאוד ישן.

בשכונות קיימות יש נתונים קיימים שחלקם לוקח הרבה זמן להצמיח. למשל קהילות מאורגנות. שכונה חדשה מתחילה בהרבה אי-וודאות שמתבהרת בשלבים. זה אחד הגורמים לכך שהמחירים בשכונה בת 5 גבוהים יותר משכונה בת 0.

אני חושב שזה קשור גם לאופי הבנייה. שכונות חדשות נבנות בצורה ״סגורה״, הן סוג של מגודרות עם כבישים של כניסה ויציאה בלבד כך שמי שלא צריך להכנס אליה לא יעבור בה סתם לנסיעה לעומת שכונות ישנות שגרים בהן ״על הרחוב״, מעין סוג של רכבת בניינים על כביש.

אולי זה עוזר לחוויית הקהילתיות אפילו כשגרים בעיר, תחושת ביטחון לשלוח את הילדים לשחק לבד בגינה וכו׳.

ממ"ד... בהרבה איזורים ותיקין בערים הדירות ישנות ועדיין אין ממ"ד או שיש ממ"ק.
המלחמה והסבבים האחרונים שינו להרבה משפחות את סדר העדיפויות.

הפוך - אני טוען שהדאטא מראה שחד משמעית מעדיפים שכונה חדשה
הפוך גוטה. מחיר למטר בגבעתיים גבוה מהמחיר למטר ברמת אפעל. אולי אנשים מעדיפים דירה יותר גדולה, אבל זה בטח לא אומר שהם מעדיפים לגור ברמת אפעל.

אבל הפתרון קל יותר לדעתי. לגבעתיים יש גישה נוחה יותר לתל אביב ולמקומות תעסוקה וזה גם מה שמסביר למה גליל ים יקרה יותר מהרצליה.

אישית, אני חושב שהיתרון של השכונות הישנות הוא עירוב שירותים. כיום אני מרחק הליכה מכספומטים, 2 סופרמרקטים, דואר, קופת חולים, פארק ותחבורה ציבורית.
בשכונות החדשות אין כזו נגישות.
הטרייד אוף הוא כמובן שאני גר בבניין מאוד ישן.
פשוט תכנון לא נכון, אבל זה ממש לא מתחייב בשכונות חדשות. אני גר בשכונה חדשה עם בתי ספר, ק.חולים, בתי קפה, קצביה, 4 מרכולות חלקן 24/7 , גישה של שבילי אופניים לכל העיר וערים נוספות בסביבה וכו' וכו' וזה רק במרחק של פחות מ 5 דקות הליכה, ב 20 דקות הליכה כבר יש קניון, ספריה ועוד שלל אפשרויות.

לא יודע למה , אבל אכן בהרבה ערים, בעיקר בפריפריה, התכנון השכונתי פשוט גרוע.

נערך לאחרונה ב:
לא חושב שיש הסללה, אני פשוט חושב שרוב הישראלים מעדיפים להחזיק 2 מכוניות ולנסוע בפקקים ולגור באיזור יותר ״פתוח״, אבל עם פחות שירותים סביב
אני לא חושב שהשכונות החדשות מייצרות קהילתיות, להפך. אני חושב שזה מייצר שכונות שינה בלי באמת אפשרות ללכת ממקום למקום, בהרבה מקרים הפארקים מתוחמים ולא חלק אינטגרלי מהשכונה ולכל מקום חייבים לקחת רכב כי השירותים לא נמצאים קרוב וגם ההורים הופכים הרבה פעמים לנהגי מונית

לגבי גליל ים, הנה סרטון (ובכללי ערוץ לא רע) שמסביר בעייתיות מסוימת בשכונה:

, אני פשוט חושב שרוב הישראלים מעדיפים להחזיק 2 מכוניות ולנסוע בפקקים ולגור באיזור יותר ״פתוח״, אבל עם פחות שירותים סביב
לא מכיר שום העדפה כזאת ואין קשר בין פתיחות לבין שירותים בהתחשב בגובה המגדלים בימינו.

לדעתי אנשים מעדיפים 'שכונה חדשה' כי זה לא מזוהה עם שום דבר בניגוד לשכונות ותיקות שמגורים במקום מסויים מזהה אותך עם מגזר/תת מגזר או עשירון בינוני עליון וכדו'.
קצת דומה לטיעון הקודם יש כאלו שמחפשים פרטיות ושקט ופחות אינגרציה עם שכנים וכו' שקיימת בשכונות הותיקות יותר.
רכישת דירה בשכונה חדשה על הנייר מאפשרת לך להאתרגן עם הכסף יותר בקלות כי יש לוח תשלומים בהתאם להתקדמות מאשר דירה יד 2 שאתה צריך לארגן כסף בתוך זמן קצוב.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
Skorzec למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 36
J פנסיה - מחקה מדד- למה בעצם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ למה בעצם אג"ח מדינה צמודות יורדות כרגע? שוק ההון 2
ט למה בעצם אין תעודות ממונפות על SP500 פי 4, פי 5 וכו' ? פוסטים מאיכות נמוכה 12
Flex אז למה לא בעצם? בן 27 יומני מסע אישיים 38
deussex למה בעצם לא לשים את קופת הפנסיה לעקוב אחרי מסלול מנייתי, אלא דווקא סנופי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ד למה בעצם לא להשקיע את כל הכסף בקרן נאמנות אחת? שוק ההון 1
ס למה בעצם ביצועי החברה משפיעים על מחיר המניה? שוק ההון 96
D ייעוץ השקעות דיגיטלי לציבור ללא רישיון ייעוץ- למה לא בעצם? אוף טופיק 4
ת אם הכסף הגדול נמצא בעבודות כפיים, למה בעצם הרוב לא עוסקים בזה? אוף טופיק 85
Fitch למה בעצם הבנק לא יודע לחשב תשואה? שוק ההון 8
חצי פנסיון אם בעצם משקיעים במדד עוקב למה לא אקסטרים שוק ההון 4
ש למה בעצם המס על נדל"ן נמוך יותר? שוק ההון 30
מ למה בעצם לחקות את השוק? שוק ההון 18
ל למה בעצם השתלמות IRA? צרכנות פיננסית 6
ע למה בעצם לא להשקיע בממד אחד? שוק ההון 3
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 22
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
L בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 87
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 173
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18

נושאים דומים

Back
למעלה