• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

למה בעצם לא למכור בירידות?

• פותח הנושא פותח הנושא Skorzec
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Skorzec

משתמש רשום
דירוג
0
פוסט בכורה בפורום. תהיו עדינים.

אקדים ואומר שברור לי לחלוטין שלמכור מפאניקה כשהתיק נחתך זו טעות חמורה.

אבל, בדרך מחושבת, למה לא למכור כשמתחילה עקומת ירידה -

1) אם העקומה מסתמנת כסיפתח לירידה משמעותית אז התמזל מזלנו ונוכל להשתמש במזומנים להשקעה חוזרת במחיר נמוך או למצוא אפיק אחר לבינתיים.
2) אם העקומה מתקנת את עצמה, נקנה שוב במחיר יחסית זהה למחיר המכירה.

אם הייתי מבין יותר הייתי משלב מונחים כמו Stop-Loss.

אני יודע שזה שאלת כיתה א' אבל מה הבעיה המרכזית כאן?

זה עמלות הקנייה והמכירה? זה הקושי להגדיר עקומת ירידה (למשל, 2% אחוז ביום)? זה הטיימינג או הנזילות של נייר הערך?

תודה.

פוסט בכורה בפורום. תהיו עדינים.

אקדים ואומר שברור לי לחלוטין שלמכור מפאניקה כשהתיק נחתך זו טעות חמורה.

אבל, בדרך מחושבת, למה לא למכור כשמתחילה עקומת ירידה -

1) אם העקומה מסתמנת כסיפתח לירידה משמעותית אז התמזל מזלנו ונוכל להשתמש במזומנים להשקעה חוזרת במחיר נמוך או למצוא אפיק אחר לבינתיים.
2) אם העקומה מתקנת את עצמה, נקנה שוב במחיר יחסית זהה למחיר המכירה.

אם הייתי מבין יותר הייתי משלב מונחים כמו Stop-Loss.

אני יודע שזה שאלת כיתה א' אבל מה הבעיה המרכזית כאן?

זה עמלות הקנייה והמכירה? זה הקושי להגדיר עקומת ירידה (למשל, 2% אחוז ביום)? זה הטיימינג או הנזילות של נייר הערך?

תודה.
לא חושב שבהגדרה למכור בירידה זה שגוי. השאלה לאיזה מטרה.
למשל, ייעול מיסוי, איזון תיק ואיזון סיכון/סיבולת סיכון - מטרות ראויות.
ניסיון תזמון שוק, מחשבה שאתה יודע יותר משאר העולם או שיש לך "תחושה ש" - הימור מיותר.

איך תדע אחרי כמה אחוזי ירידה לצאת? או אחרי כמה אחוזי עלייה להכנס?
אם השוק יורד 2% ומכרת, וקנית אחרי שהוא עלה 2% אך אחרי העלייה הוא שוב יורד ושוב תמכור - וחוזר חלילה - מה עשית בזה? אתה במעגל אין סופי של ניסיון לתזמן את השוק, השקעת זמן ומאמצים מיותרים.
אם אתה מוכר ברווח כדי להקדים תרופה למכה, אתה משלם מס סתם. ומה אם המכה לא באה? השוק ממשיך לעלות ואז מה? לקנות שוב? סתם שילמת מס.

תזמון שוק זה דרעק.

ברוך הבא לפורום! :)

All of the above
ואוסיף - אתה מוותר על דחיית מס, ויש לך blind spot של לילות וסופי שבוע

אז האסטרטגיה היא: buy high, sell low?

מציע לך לחפש בפורום על תזמון השוק ותמצא תשובה לשאלה שלך

אם העקומה מסתמנת כסיפתח לירידה משמעותית
ההנחה היא שהשוק הוא הילוך מקרי ואין "מגמות" שניתן לצפות.
קרא את "הליכת אקראי בוול סטריט"

באופן פשטני, אם כולם היו יודעים שהשוק הולך לרדת בשבוע הבא, כולם היו מוכרים והוא היה יורד כבר היום.

ההנחה היא שהשוק הוא הילוך מקרי ואין "מגמות" שניתן לצפות.
איך זה מסתדר עם זה שאם עושים זום אוט לשוק רואים מגמה ברורה (הכוונה ל-s&p500 מהשפל הגדול).
אני מניח שהתכוונת לטווח קצר וכמו כן לטענה שהשוק יכול להישאר לא רציונאלי הרבה זמן.

אם העקומה מסתמנת כסיפתח לירידה משמעותית.
פה הבעיה העיקרית. לעשות אקסטרפולציה זאת דרך נפלאה לטעות.

נערך לאחרונה ב:
איך זה מסתדר עם זה שאם עושים זום אוט לשוק רואים מגמה ברורה.
קח תרגיל, אם תצליח בו באופן עקבי - זה רציונאלי לעשות מה שאתה מציע

קח גרף (איזה גרף שאתה אוהב, מצידי נרות יפניים משולב ממוצעים נעים) של הSPY או של הנכס האהוב עליך שנגמר בנקודה רנדומלית בזמן (אל תסתכל מעבר לנקודה הזו! זה יהרוס את כל הניסוי)
עכשיו תגיד אם הנכס יעלה או ירד קדימה
בשביל אמינות הניסוי הייתי מבקש ממישהו לגזור לך את הגרף בנקודות שונות שתוכל לנחש ורק אז הוא יגיד לך אם אתה צודק או טועה

המוח שלנו מאוד טוב בלהמציא מגמות או חוקיות במקום שהיא איננה, כמו שאנחנו רואים פרצופים בכל מקום - ככה אנחנו רואים מגמת "ירידה" "עלייה" או "דשדוש" בכל גרף של שוק ההון

קח תרגיל, אם תצליח בו באופן עקבי - זה רציונאלי לעשות מה שאתה מציע
לא הבנתי, מה הצעתי? למעשה לא הצעתי כלום.
אם תקרא את מה שרשמתי - רשום שם שאקסטרפולציה זה מסוכן.
יש פרמטרים אחרים שהם לא מחיר אשר גרמו לאותה מגמה ברורה של שוק עולה ב-s&p500.
בעתיד כמובן זה לא חייב להתקיים.
בשביל אמינות הניסוי הייתי מבקש ממישהו לגזור לך את הגרף בנקודות שונות שתוכל לנחש ורק אז הוא יגיד לך אם אתה צודק או טועה
לא הבנתי איך זה עוזר לבדיקת אמינות של אלגוריתם כזה או אחר.
למה דווקא לבחור נקודות ספציפיות שמישהו מבקש לגזור? למה שאותו אלגוריתם לא ידע להגיד שהוא לא יודע להגיד כלום על נקודות מסויימות?

נערך לאחרונה ב:
מה שמותר ליופיטר (באפט) אסור לשור (פשוטי העם)

אז האסטרטגיה היא: buy high, sell low?

מציע לך לחפש בפורום על תזמון השוק ותמצא תשובה לשאלה שלך
תראה, יכול להיות. פשוט לי זה לא בהיר כשמש.

אני פשוט מדמיין מצב שבו מתחילה ירידה ניכרת לעין, אז אני מוכר ואז או ש -
1) מכרתי את הדיפ, קונה חזרה, והפסדתי כסף.
2) הירידה המשיכה ואני ביתרון - אוכל להשתמש במזומנים כדי לרכוש את הניירות חזרה בהנחה, או לחילופין לחכות שהערך יעלה חזרה למחיר המכירה, לקנות ואז אני ברייק-איבן (למעט עמלות וכו')

אני פשוט תוהה אם ההמנעות מ"אסטרטגיה" כזאת היא בגלל החשש למכור בדיפ?
האם מכירה בירידה זה טאבו ותזמון שוק ולפסול את זה על הסף?

לגמרי לא. אם אתה יודע למכור ביוקר ולקנות בזול, לך על זה!
הבעיה היא לדעת מתי למכור ומתי לקנות חזרה.

• אהבתי
Reactions: HHH
אל תבסס החלטות השקעה על מה שאתה קורא בפורומים, גם לא על מה שאני או אחרים כותבים כאן. זה דורש הרבה מחקר ולימוד עצמי. יש שיטות שונות להשקעה חלקם מבוססות על ניתוח כלכלי של חברות (פונדמנטלי) וחלקן על ניתוח עקומת המחיר ועוד פרמטרים (טכני). החברות הגדולות שמנהלות את הכסף הגדול משתמשות במודלים אקונומטריים שרק במקרים מעטים מניבות תשואה טובה יותר מהמדד או פשוט מצמידות למדד וגובות ממך עמלה. בהרבה מקרים כדאי פשוט לקנות קרן יעודית ולהצמיד את הכסף למדד כלשהו או מספר מדדים. זה גורם לתנודות גדולות שבמצב של ירידות מביאות אותך לשאלה הזו, אבל אם מחכים הרבה זמן במדדים העיקריים התשואה היא חיובית. מעבר לשיטה הפשוטה ביותר הזו (ששימוש בה תלוי בעיקר בטווח הזמן שאתה מוכן לחכות) יש עוד שיטות אבל הן דורשות לימוד מעמיק וידע במדעים כמו כלכלה, סטטיסטיקה, תורת המימון, ורוב האנשים שרוצים להשקיע בשוק לא יכולים או לא רוצים להתעמק בהם.

תראה, יכול להיות. פשוט לי זה לא בהיר כשמש.

אני פשוט מדמיין מצב שבו מתחילה ירידה ניכרת לעין, אז אני מוכר ואז או ש -
1) מכרתי את הדיפ, קונה חזרה, והפסדתי כסף.
2) הירידה המשיכה ואני ביתרון - אוכל להשתמש במזומנים כדי לרכוש את הניירות חזרה בהנחה, או לחילופין לחכות שהערך יעלה חזרה למחיר המכירה, לקנות ואז אני ברייק-איבן (למעט עמלות וכו')

אני פשוט תוהה אם ההמנעות מ"אסטרטגיה" כזאת היא בגלל החשש למכור בדיפ?
אם היה לי כדור בדולח אמין, האסטרטגיה הכי טובה הייתה למכור בשיא ולקנות בדיפ. אילו היה לי כדור בדולח כזה, העמלות היו זניחות חגמרי בסיפור. הבעייה היא, שאנחנו לא באמת יודעים מתי הירידות תסתיימנה והעליות תתחלנה ופערי הזמן בין לבין יכולים להיות משמעוציים לתשואה במיוחד, אם מביאים בחשבון עמלות ומיסוי.

ברמה הטכנית זה בגלל שתי סיבות עיקריות:
1. מס. כל פעם שתמכור ברווח תצטרך לשלם מס למדינה. הכסף ששילמת יפסיק להרוויח בשבילך עוד כסף.
ועל זה נאמר: "ריבית דריבית היא הפלא השמיני בתבל. מי שמבין זאת, מרוויח. מי שלא – משלם."- אלברט איינשטיין
2. אם אתה סוחר בסכומים נמוכים עמלות קניה/מכירה משמעותיים בגלל עמלות מינימום. אם אתה סוחר בסכומים גדולים מרווחי קניה/מכירה יהיו משמעותיים עבורך בייחוד בזמן פניקה/התלהבות בשוק, ואלה הזמנים שסביר להניח תצטרך לסחור בהם.

על שני אלה צריך לזכור שאומנם הגרפים נראים ליניארים אבל בפועל יש לך הפסקות מסחר של יום. לדוגמה: הצלחת למכור ב 2% הפסד. כמה ימים אחרי זה השוק מתקן, אתה רוצה לקנות באותו סכום שמכרת אבל הוא מסיים את היום ב 10 סנט פחות. יום למחרת השוק נפתח אבל במחיר גבוה באחוז ממה שמכרת, את האחוז הזה אתה מפסיד וזה לא מקרה כזה נדיר אם תקנה ותמכור כל הזמן, בייחוד בתנאי תנודתיות גדולה.

הרמה התיאורתית יותר בעייתית.
כל שיטות ה atr) trailing stop) ודומותיה, במרווחי הפסד נמוכים, ממחקרים שיצא לי לקרוא, עובדות בתנאים מאוד ספציפיים ומחרבות רווחים בתנאים אחרים(זו גם אחת הבעיות, שאנשים יכולים לחשוב שהם עובדות רק בגלל שהם חסרי ניסיון בתנאי שוק שונים). הם במקסימום יכולות להוריד תנודתיות ,אבל לא מייצרות עודף רווחים בטווח ארוך(עוד לפני מיסים, עמלות ומרווחי קניה). במרווחים גדולים(15%הפסד ומעלה) הם עובדות/עבדו אבל בשילוב עם שיטות אחרות, הבעיה שהמקרים האלה נדירים ולא מעידים על כללים ברורים האם יעבדו בעתיד.
מה שמותר ליופיטר (באפט) אסור לשור (פשוטי העם)
באפט מוכר וקונה מניות לא בגלל שהמניה עולה או יורדת, למען האמת הוא מעלה ומוריד מניות כשהוא קונה/מוכר בגלל הסכומים הגדולים. הוא קונה בגלל שהוא מנתח את הסביבה העסקית של העסק, יש לו סכומים גדולים והוא בקשר ישיר עם המנהלים בחברות שהוא קונה. הוא לא עושה ניתוח טכני.

ג'ים סימונס, לעומת זאת, כן עסק בניתוח טכני והרוויח (הרבה יותר מבאפט), אבל העסיק מתמטמתיקאים מהשורה הראשונה ומחשבים שאין לאדם הפרטי כדי לייצר אלגוריתמים הרבה יותר מסובכים מלמכור כי השוק ירד 2%.

נערך לאחרונה ב:
החברות הגדולות שמנהלות את הכסף הגדול משתמשות במודלים אקונומטריים שרק במקרים מעטים מניבות תשואה טובה יותר מהמדד
ובמקרים אחרים מניבות תשואה פחות טובה מהמדד. בקיצור, אקראיות.

.

באפט מוכר וקונה מניות לא בגלל שהמניה עולה או יורדת, למען האמת הוא מעלה ומוריד מניות כשהוא קונה/מוכר בגלל הסכומים הגדולים. הוא קונה בגלל שהוא מנתח את הסביבה העסקית של העסק, יש לו סכומים גדולים והוא בקשר ישיר עם המנהלים בחברות שהוא קונה. הוא לא עושה ניתוח טכני.
באפט מוכר וקונה כי הוא חבר במועדון האקסקלוסיבי של הון-שלטון איפה שכל החברים שלו האוליגרכים ובכירי הפד מסתובבים ולכן כל מידע פנים הכי חשוב והכי עדכני תמיד הוא הראשון שמקבל אותו

באפט מוכר וקונה כי הוא חבר במועדון האקסקלוסיבי של הון-שלטון איפה שכל החברים שלו האוליגרכים ובכירי הפד מסתובבים ולכן כל מידע פנים הכי חשוב והכי עדכני תמיד הוא הראשון שמקבל אותו
בהתחשב שב 15 שנים האחרונות הוא מצליח להשיג את תשואת המדד פלוס מינוס עם תוספת סיכון (תנודתיות) הייתי אומר שהמועדון מקולקל, גם הייתי אומר שאתה כנראה חובב תאוריות קונספירציה גדולות, גם זו דרך חיים.

וורן באפט הצליח לעשות את רוב הונו ותהילתו בתקופה שהמידע זז לאט והיה פחות נגיש ובעיקר היה לו מעט כסף (יחסית) לסחור בו. הוא גם לא ממש היה מקושר אלא להיפך, החברה יושבת בנברסקה, רחוק מהקשרים וההמולה. מה שסביר להניח עזר לו לחשוב אחרת מהעדר ולקנות חברות שהם פחות טרנדיות ויותר "עסקים טובים".

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 32
J פנסיה - מחקה מדד- למה בעצם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
מ למה בעצם אג"ח מדינה צמודות יורדות כרגע? שוק ההון 2
ט למה בעצם אין תעודות ממונפות על SP500 פי 4, פי 5 וכו' ? פוסטים מאיכות נמוכה 12
Flex אז למה לא בעצם? בן 27 יומני מסע אישיים 38
deussex למה בעצם לא לשים את קופת הפנסיה לעקוב אחרי מסלול מנייתי, אלא דווקא סנופי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ד למה בעצם לא להשקיע את כל הכסף בקרן נאמנות אחת? שוק ההון 1
ס למה בעצם ביצועי החברה משפיעים על מחיר המניה? שוק ההון 96
D ייעוץ השקעות דיגיטלי לציבור ללא רישיון ייעוץ- למה לא בעצם? אוף טופיק 4
ת אם הכסף הגדול נמצא בעבודות כפיים, למה בעצם הרוב לא עוסקים בזה? אוף טופיק 85
Fitch למה בעצם הבנק לא יודע לחשב תשואה? שוק ההון 8
חצי פנסיון אם בעצם משקיעים במדד עוקב למה לא אקסטרים שוק ההון 4
ש למה בעצם המס על נדל"ן נמוך יותר? שוק ההון 30
מ למה בעצם לחקות את השוק? שוק ההון 18
ל למה בעצם השתלמות IRA? צרכנות פיננסית 6
ע למה בעצם לא להשקיע בממד אחד? שוק ההון 3
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
A למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 13
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 50
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
ט למה השטחים של 1967 שונים מאלה של 1948? אוף טופיק 61
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 236
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 242
C למה הכספיות ירדו בימים האחרונים? שוק ההון 4
צ למה דווקא IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
L למה אנשים טובים לא הולכים לפוליטיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 94
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
L למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי? אוף טופיק 27
M למה המנייה עולה ויש הפסד יומי? פוסטים מאיכות נמוכה 1
K למה לא נהוג להשוות ביצועי מניות כולל דיווידנד? שוק ההון 5
A למה יש הבדל בעלויות בין סנופי אינבסקו לסנופי איישרס? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ל למה עדיין אין כזו אפלקציה? עוזר כלכלי אישי יזמות והגדלת הכנסות 2
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין השקעות אלטרנטיביות 200
F למה בישראל מניות נסחרות באגורות? שוק ההון 4
א תעודות סל ישראליות עוקבות SP500 בפער ענק מהSPY , למה ? שוק ההון 12
M שירותי אורחים בדירת שלושה חדרים, למה? פוסטים מאיכות נמוכה 9