• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

למה הפסקתי לאהוב אג"ח

חתול לילה

משתמש בכיר
דירוג
20,895
בפוסט זה אתייחס בעיקר לאג"ח צמוד. אג"ח שקלי הוא לא נכס ריאלי (לא צמוד לכלום) ומכיוון שהמטבע הישראלי כבר נמחק פעמיים בעבר, הוא לא נכס ראוי להשקעה מבחינתי.

התחלתי להשקיע ברצינות בשנת 2015. זה היה אחרי 6 שנים רצופות של עליות, והייתה לי תחושה חזקה שהשוק הולך להתרסק. לכן שמתי חצי מהתיק במניות, וחצי מהתיק באג"ח צמוד, עם הרציונל של "לא משנה מה קורה, הכסף ישמור על ערכו".

בפורום היו מספר משתמשים שהזהירו אותי לא להשקיע באג"ח כאשר התשואה לפדיון שלו קרובה לאפס (זכורים לי @Edward ו- @אורי ג. ) אבל אני, כמו כל משקיע מתחיל, חשבתי שאני יודע יותר טוב.

דילוג קדימה בזמן 9 שנים …

האג"ח הצמוד נתן תשואה מצטברת של 10%, בערך 1% לשנה
בזמן הזה הסנופי המשיך לטפס (כן, קשה לתזמן את השוק) ונתן תשואה מצטברת של 250%, או 15% לשנה. מחשבון תשואה פה.

הגרף הבא מאתר הבורסה משווה בין ההשקעות, אם כי הנתונים שם הם על רק חלק מהתקופה:
6ByOr97.png

התמונה מדברת בעד עצמה.

עכשיו, אם הפרש התשואות היה 2-3% אז הייתי אומר שאפשר להחזיק אג"ח כדי למתן את התיק, אבל כאשר ההפרש הוא סדר גודל של 10%, זה פשוט לא כוחות.

עם תשואה כל כך עלובה באג"ח, כבר עדיף להחזיק תיק מנייתי ולסבול בשנים של הנפילות - השנים הטובות מפצות על כך. אילו הייתי מקשיב לאזהרות אז היו לי היום עוד כמה מליונים… אבל זה חלב שנשפך.

סיבה שנייה - האג"ח הצמוד לא מספק הגנה מאינפלציה כצפוי
מה שקורה זה שכאשר מתפרצת אינפלציה, הנגיד מעלה את הריבית כדי להילחם בה. אותה העלאת ריבית גורמת לנפילה במחירי האג"ח, כך שדווקא בשנים עם אינפלציה האג"ח יורד ולא מספק את הסחורה.
אני אעיר שאם מחכים בסבלנות לפדיון אז המחיר עולה בחזרה וכולל גם את האינפלציה שהייתה בינתיים, כך שכן יש הגנה. הבעיה שיש עכשיו היא בחירת המח"מ.

סיבה שלישית - קשה לבחור מח"מ
אג"ח צמוד עם מח"מ קצר לא עוזר לנו, כי בטווח הקצר השוק כבר משקלל את האינפלציה. אם השוק חוזה אינפלציה אז התשואה של אג"ח צמוד תהיה נמוכה יותר מזו של אג"ח שקלי - עד כדי תשואה לפדיון שלילית.

כדי לקבל את ההגנה מהאינפלציה צריך לקנות אג"ח ארוך לפני שהאינפלציה מתפרצת, ואז הוא יגן בזמן הפדיון. הבעיה עם אג"ח ארוך היא שהוא פגיע יותר לאותה עליית ריבית שתוארה קודם, וצריך לחכות זמן ארוך יותר להתאוששות. אם כבר השקענו לזמן ארוך, אז למה לא ללכת על מניות וזהו?

נראה שהפתרון הוא אג"ח בינוני אבל גם פה כאשר האג"ח ייפדה נחזור למצב שהשוק כבר משקלל את האינפלציה. אז הרווחנו קצת כמה שנים אבל זהו זה.

סיבה רביעית - תעלולים של הלמ"ס

אני יודע שפה לא כולם בפורום מסכימים איתי, אבל נראה שהמדד שמפורסם ע"י הלמ"ס לא תואם את האינפלציה האמיתית.
כולנו הולכים לקניות ומרגישים את עליית המחירים המטורפת, מצד שני הלמ"ס טוען שהאינפלציה היא 3.5% (בחודש האחרון הוא הגדיל לעשות וטען שהמדד הוא בכלל שלילי…)
לא ברור אם הלמ"ס עושה את זה בכוונה או לא, אבל בשורה התחתונה המדד הרשמי לא מצליח להתמודד עם קצב עליית המחירים (לתפישתי לפחות) ונדרש מכשיר אגרסיבי יותר.
גם הסולידית כתבה פעם: לא קונים ביטוח שריפות מפירומן.

לסיכום: אם ההשקעה היא לטווח ארוך, וגם יש עמידות נפשית לנפילות, בראייתי אפשר להסתדר מצויין בתיק ללא אג"ח ולא צריך לשבור את הראש על החלק הסולידי.
מה שכן, נושא העמידות הנפשית הוא לא קל כמו שנדמה בשנים שהשוק עולה.

שאלה של מתחילים - מה ההבדל בין אג״ח צמוד לבין אג״ח שקלי? ציינת שאג״ח שקלי מבחינתך הוא לא נכס ראוי מבחינתך. אשמח להבין למה.

כמו כן, אני מנסה להבין למה קרן כמו https://www.funder.co.il/fund/5118047 (קסם KTF תל גוב- שקלי) נמצאת בירידה מתמדת משנת 2020. אשמח להסבר.

למה בעצם התשואה כזו עלובה ב10 שנים? כי לא החזקת עד לפדיון?

לדעתך פנסיונר שמשתמש בכסף בעת פרישה צריך להחזיק 100% מניות?
תלוי מקרה.
אם יש לו המון כסף שהוא בכל מקרה מתכוון להוריש - אז כן.
אם הכסף שלו מספיק בקושי לחמש שנות מחיה (נניח עד המות) אז לא יהיה נכון לסכן אותו במפולת הקרובה.

לכן כתבתי: תלוי בזמן ההשקעה ובסיבולת הסיכון / היכולת לקחת סיכון.

למה בעצם התשואה כזו עלובה ב10 שנים? כי לא החזקת עד לפדיון?
החזקתי קרן.
בשנים הראשונות התשואה לפדיון הייתה קרובה לאפס באותה תקופה, לאחר מכן הייתה עליית ריבית והאג"ח ירד. רק בשנה-שנתיים האחרונות יש התאוששות.

1. אג"ח לא מתחרה במניות בתשואה.
2. אתה קנית אגחים בסביבת ריבית 0, היכולת שלהם לתת תשואה טובה לאורך זמן היא אפסית ,שכן מצב כזה הוא לא טבעי למשק והריבית הייתה אמורה לעלות. (באופן אישי קניתי זהב בדיוק באותם זמנים כמוך מסיבה זו)
3. קנית אג"ח צמוד מדד, יש לו יכולת מאוד מוגבלת בהגנה, הוא אפקטיבי רק "בזמן" שהאינפלציה עולה, כשהיא נשארת ברמה גבוהה הוא כבר לא ממש עוזר. הייתי נמנע בכלל מאג"ח כזה.
4. הראיה היא צרה מידיי, עשור בלי נפילה משמעותית.

קודם כל תודה על השיתוף.
אני ממש לא מבין בחלק הסולידי של התיק ולאחרונה חשבתי עליו (עבור הורי, לא רלוונטי עבורי) בעקבות מכירת רכב צפוייה ושרשורים שונים בפורום על אג"ח.
במוח (אולי מעוות) שלי - אג"ח הוא בזבוז זמן בסביבת הריבית הזו. אסייג ואומר שאני לא מבין בו דבר.
ראינו את האג"ח קורס בשנת 2022, עד כמה הוא באמת מוצר "סולידי"?

כשיש מוצר כל כך טוב בסביבת הריבית הזו כמו קרן כספית, אני לא רואה סיבה להשקיע 60% מניות ו40% אג"ח (כדוגמא).
אפשר להשקיע 70% במניות ו30% בקרן כספית, למשל. הקרן הכספית תיתן את מרווח הנשימה, השקט והנזילות עבור האזרח הוותיק (אני רוצה להאמין).

לדעתי, יותר הגיוני להקצות X% למניות + Y% לקרן כספית מאשר X% למניות וZ לאג"ח.
כאשר X הוא לרווחים, Y לביטחון כלכלי. אני לא בטוח מה התפקיד של Z. אם יש רצון בתשואה,, X>Z , אם רוצים נזילות ושקט, Y>Z.
אם הריבית תרד באופן דרסטי, תמיד ניתן להנזיל קרן כספית ולחזור לאג"ח.

אם הריבית תרד באופן דרסטי, תמיד ניתן להנזיל קרן כספית ולחזור לאג"ח.
לא לגמרי מדוייק.
נניח ששנה הבאה הריבית יורדת חזרה לאפס וקרן כספית מפסיקה לעבוד עבורך. מה שיקרה זה שגם התשואה לפדיון של האג"חים תרד קרוב לאפס (ומחירם יעלה תוך כדי, אבל זה לא עוזר לך כי לא החזקת).
היום אתה יכול לנעול ריבית של 4.2% באג"ח. בעוד שנה? מי יודע. זה היתרון של המח"מ הארוך יותר.

לא לגמרי מדוייק.
נניח ששנה הבאה הריבית יורדת חזרה לאפס וקרן כספית מפסיקה לעבוד עבורך. מה שיקרה זה שגם התשואה לפדיון של האג"חים תרד קרוב לאפס (ומחירם יעלה תוך כדי, אבל זה לא עוזר לך כי לא החזקת).
היום אתה יכול לנעול ריבית של 4.2% באג"ח. בעוד שנה? מי יודע. זה היתרון של המח"מ הארוך יותר.
בדיוק מהסיבה הזו ניתן להקצות אחוז גבוה יותר למניות ואחוז נמוך יותר לקרן כספית לדעתי, בזמן שנדרש אחוז גבוהה יותר באג"ח עבור המשקיע המבוגר שחושש מירידות.
קרן כספית, לא יורדת ברמה שאג"ח עלול לרדת, אפשר להקצות לה אחוז נמוך יותר והיא תהיה יציבה בעת משבר. יהיה אפשר להנזיל אותה תוך כדי ללא ירידות ערך משמעותיות.
היא נותנת יותר ביטחון מאג"ח, לדעתי.

אם תשואה מעניינת אותך, מניות.
הקצאה גבוהה יותר של התיק לניירות ערך תמורת שקט נפשי של קרן כספית.
לא ברור לי מה תפקידו של אג"ח. מרגיש לי מוצר פרווה. לא מספיק סולידי, לא נותן שקט נפשי. לא נותן תשואה מספיק טובה. דורש התחייבות לטווח ארוך יותר תמורת תשואה (אבל שוב, אם רוצים תשואה - מניות).

בדיוק היום העלו ב"צינור" כתבה על איך הלמ"ס בודק.
עם כל חשדנותי, נפלה לי הלסת. טימטום זאת מילה עדינה לדרך שבה הם מודדים (וגם קובעים משקלות). לא להאמין :(
עד כמה שזה מגוחך, אני ממש לא בטוח שהתוצאה המדויקת יותר הייתה שונה מהותית לאורך זמן.
אם השיטה הנוכחית הייתה כזו גרועה (מבחינת התוצאה), לדעתי אחד החוקרים באוניברסיטאות היה עולה על זה.

בדיוק היום העלו ב"צינור" כתבה על איך הלמ"ס בודק.
עם כל חשדנותי, נפלה לי הלסת. טימטום זאת מילה עדינה לדרך שבה הם מודדים (וגם קובעים משקלות). לא להאמין :(
אלה בעיות אקראיות שאמורות להתאזן לאורך זמן, סביר להניח.

הבעיה הרבה יותר מערכתית, דוגמה:
מספר הטיסות הצטמצם ב 80% בגלל הפסקת טיסות, בגלל זה מחירי הטיסות שכן יוצאות עלו ב 100% בגלל שהמשקל של רכיב התעופה מצטמצם , מבחינת הלמ"ס זה מקביל לעליה של 20% בלבד.

זה נכון לגבי כל מוצר במחסור מחמאה,שמן זית, עגבניות וכו' או סתם מוצר שעבר ייקור משמעותי ולכן הביקוש שלו יורד.

הבעיה קריטית במדינה קטנה ומבודדת כמו שלנו עם מונופולים ואוליגופולים ששולטים כמעט בכל תחום.

נערך לאחרונה ב:
אלה בעיות אקראיות שאמורות להתאזן לאורך זמן, סביר להניח.
ראית את הכתבה?
האישה שנכנסת כל יום ל-4-5 חנויות וסופרמרקט ומחליטה על דעת עצמה איזה מותג לבדוק מתוך 5 אפשרויות (מה שבא לי), שלא מכירה את פרייסז ו-CHP, שאם אין מחיר על המוצר היא לא תבדוק (במקום להעביר את המק"ט בנייד ולקבל מחיר עדכני).
מנהלת תחום המדד לצרכן בלמ"ס שלא מוכנה לקבל את הנתונים העדכניים והמידיים של סטורנקסט כי הם מבקשים מחיר גבוה מדי לטעמה, אז היא שוכרת 40 אנשים לא מקצועיים שיסתובבו ברשתות עם מחשבון מתקופת פרעה.
גם המשקלות שנקבעים בלמ"ס מאד לא עדכניים, וגם בזה לסטורנקסט יש נתונים עדכניים.
בעיניי זאת בדיחה עצובה, במיוחד בגלל המשמעות הרוחבית במשק של תוצאות המדד לצרכן.

בפוסט זה אתייחס בעיקר לאג"ח צמוד. אג"ח שקלי הוא לא נכס ריאלי (לא צמוד לכלום) ומכיוון שהמטבע הישראלי כבר נמחק פעמיים בעבר, הוא לא נכס ראוי להשקעה מבחינתי.

התחלתי להשקיע ברצינות בשנת 2015. זה היה אחרי 6 שנים רצופות של עליות, והייתה לי תחושה חזקה שהשוק הולך להתרסק. לכן שמתי חצי מהתיק במניות, וחצי מהתיק באג"ח צמוד, עם הרציונל של "לא משנה מה קורה, הכסף ישמור על ערכו".

בפורום היו מספר משתמשים שהזהירו אותי לא להשקיע באג"ח כאשר התשואה לפדיון שלו קרובה לאפס (זכורים לי @Edward ו- @אורי ג. ) אבל אני, כמו כל משקיע מתחיל, חשבתי שאני יודע יותר טוב.

דילוג קדימה בזמן 9 שנים …

האג"ח הצמוד נתן תשואה מצטברת של 10%, בערך 1% לשנה
בזמן הזה הסנופי המשיך לטפס (כן, קשה לתזמן את השוק) ונתן תשואה מצטברת של 250%, או 15% לשנה. מחשבון תשואה פה.

הגרף הבא מאתר הבורסה משווה בין ההשקעות, אם כי הנתונים שם הם על רק חלק מהתקופה:
6ByOr97.png

התמונה מדברת בעד עצמה.

עכשיו, אם הפרש התשואות היה 2-3% אז הייתי אומר שאפשר להחזיק אג"ח כדי למתן את התיק, אבל כאשר ההפרש הוא סדר גודל של 10%, זה פשוט לא כוחות.

עם תשואה כל כך עלובה באג"ח, כבר עדיף להחזיק תיק מנייתי ולסבול בשנים של הנפילות - השנים הטובות מפצות על כך. אילו הייתי מקשיב לאזהרות אז היו לי היום עוד כמה מליונים… אבל זה חלב שנשפך.

סיבה שנייה - האג"ח הצמוד לא מספק הגנה מאינפלציה כצפוי
מה שקורה זה שכאשר מתפרצת אינפלציה, הנגיד מעלה את הריבית כדי להילחם בה. אותה העלאת ריבית גורמת לנפילה במחירי האג"ח, כך שדווקא בשנים עם אינפלציה האג"ח יורד ולא מספק את הסחורה.
אני אעיר שאם מחכים בסבלנות לפדיון אז המחיר עולה בחזרה וכולל גם את האינפלציה שהייתה בינתיים, כך שכן יש הגנה. הבעיה שיש עכשיו היא בחירת המח"מ.

סיבה שלישית - קשה לבחור מח"מ
אג"ח צמוד עם מח"מ קצר לא עוזר לנו, כי בטווח הקצר השוק כבר משקלל את האינפלציה. אם השוק חוזה אינפלציה אז התשואה של אג"ח צמוד תהיה נמוכה יותר מזו של אג"ח שקלי - עד כדי תשואה לפדיון שלילית.

כדי לקבל את ההגנה מהאינפלציה צריך לקנות אג"ח ארוך לפני שהאינפלציה מתפרצת, ואז הוא יגן בזמן הפדיון. הבעיה עם אג"ח ארוך היא שהוא פגיע יותר לאותה עליית ריבית שתוארה קודם, וצריך לחכות זמן ארוך יותר להתאוששות. אם כבר השקענו לזמן ארוך, אז למה לא ללכת על מניות וזהו?

נראה שהפתרון הוא אג"ח בינוני אבל גם פה כאשר האג"ח ייפדה נחזור למצב שהשוק כבר משקלל את האינפלציה. אז הרווחנו קצת כמה שנים אבל זהו זה.

סיבה רביעית - תעלולים של הלמ"ס

אני יודע שפה לא כולם בפורום מסכימים איתי, אבל נראה שהמדד שמפורסם ע"י הלמ"ס לא תואם את האינפלציה האמיתית.
כולנו הולכים לקניות ומרגישים את עליית המחירים המטורפת, מצד שני הלמ"ס טוען שהאינפלציה היא 3.5% (בחודש האחרון הוא הגדיל לעשות וטען שהמדד הוא בכלל שלילי…)
לא ברור אם הלמ"ס עושה את זה בכוונה או לא, אבל בשורה התחתונה המדד הרשמי לא מצליח להתמודד עם קצב עליית המחירים (לתפישתי לפחות) ונדרש מכשיר אגרסיבי יותר.
גם הסולידית כתבה פעם: לא קונים ביטוח שריפות מפירומן.

לסיכום: אם ההשקעה היא לטווח ארוך, וגם יש עמידות נפשית לנפילות, בראייתי אפשר להסתדר מצויין בתיק ללא אג"ח ולא צריך לשבור את הראש על החלק הסולידי.
מה שכן, נושא העמידות הנפשית הוא לא קל כמו שנדמה בשנים שהשוק עולה.
במציאות השיקול הפסיכולוגי גובר על הכל. יש מעט מאוד אנשים שמסוגלים לראות את שווי התיק יורד עשרות אחוזים במשך מספר שנים ולהישאר באמת שלווים ורגועים. אולי אתה אחד מהם. ואולי לא.
וגם כפי שנכתב, עשר שנים זה זמן קצר מדי בכדי לבחון מדיניות השקעה. תחשוב איך תרגיש אם תהיינה עכשיו כמה שנים של ירידות בשוק המניות כשהאג"ח ימשיך לתת 4-5% בשנה.
במקרה שלך היו כמה גורמים שהובילו לתוצאה הבאמת מתסכלת: תזמון שוק שגרם לך להחזיק כמות גדולה יחסית של אגח. סביבת ריבית ואינפלציה נמוכה וארוכה באופן חריג. ושוק מניות עולה באופן חריג וללא תקופות שפל עמוקות ומשמעותיות.
גילוי נאות: מחזיק בתיק הנזיל 60-70% מניות ו30-40% אג"ח ממשלתי. בתקופת הריבית האפסית החזקתי קצר צמוד וכיום מחזיק בכל סוגי האג"ח הממשלתי.

נערך לאחרונה ב:
מעניין שפתחת את התרד הזה היום, בדיוק הרגע הפד הודיע על הורדת ריבית נוספת.
לדעתי, וגם הפד מסמן שזה כנראה התחתית או קרוב אליה בהורדת הריבית במיני סייקל הזה.
הפוסט הזה מריח כמו capitulation של משקיע אג"ח.

לטעמי אג"ח זה אחלה מכשיר, פשוט, כמו כל דבר בשוק יש חשיבות לתזמון.
להשקיע בתשואה 0 זה כמובן הזוי.
ייתכן גם שלהשקיע 100% מניות אחרי 15 שנים של עליות זה הזוי בדיוק באותה המידה.

לפי איך שאני רואה את העתיד אנחנו התחלנו סייקל כלכלי של גידול באינפלציה ומכך גם עלייה כללית של הריבית בין מיני סייקל למיני סייקל.
זה גם ניכר שרבים מהמשקיעים וביניהם גם הרבה מהמתחילים קופצים על 100% אינדקס מניות,
ומשקעי (מהמרי) הדיור פה בארץ עוד חולמים ש-4% ריבית זה ריבית גבוה שתרד - כן ככה הם אומרים וחושבים.
אז שכולם חושבים אותו דבר בשוק תמיד זה סימן שיהיו הרבה מפסידים.
ושהריביות גבוהות ביחס לאינפלציה אג"ח הוא אטרקטיבי ומניות הרבה פחות.

אג"ח בריבית נמוכה עם מחמ ארוך הוא לא מוצר טוב משום בחינה. הוטעת לחשוב שזה מוצר סולידי אבל היית יכול להפסיד עליו לא מעט.
לדעתי יש הגיון לאגח עם פירעון שמתאים לזמן של הוצאה צפויה. בייחוד אם היא קרובה.
אג"ח הוא גם מתאים למשקיע שלא רוצה סיכון גבוה ומוכן לחיות עם תוחלת נמוכה יותר מהשקעה במניות.
למשקיע מתחכם שמנסה לתזמן את השוק אז יש לו אפשרות לעשות משהו סולידי עם הכסף לפני שהוא חוזה נפילה.

למשקיע לטווח רחוק עדיף לו למצוא מניות במדינות צומחות מאשר אג"ח. יש לנו הטיה לחשוב שמניות תמיד מצליחות לטווח הרחוק כי אנחנו חשופים בעיקר למניות בשתי מדינות מאוד מוצלחות וצומחות ישראל וארה"ב כבר 75 שנה. אם נסתכל על יפן/ונצואלה/אירן אז המניות שם לא מציאה גדולה בטווח של 30 השנים האחרונות.

לגבי הנקודה שלך על אגח צמוד קצר- חשבתי שהוא כן יהווה הגנה טובה מפני התפרצות בלתי צפויה של אינפלציה, לא?

ואם זו המטרה של הפלח הזה, אז זה בהחלט עדיף על אגח צמוד ארוך יותר, שיתן הגנה דומה אבל עם הרבה יותר תנודתיות (וכמובן תשואה מעט גבוהה יותר בהתאם, אבל המטרה פה היא לא סתם תשואה אלא הגנה ממקרי קיצון, ובזה שניהם עושים אותה עבודה).

פספסתי משהו לדעתך?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 1
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 101
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 65
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
אבא קריר למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 96
Skorzec למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11
ט למה השטחים של 1967 שונים מאלה של 1948? אוף טופיק 61
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 271
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 243
C למה הכספיות ירדו בימים האחרונים? שוק ההון 4
צ למה דווקא IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
L למה אנשים טובים לא הולכים לפוליטיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 94
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
L למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי? אוף טופיק 27
M למה המנייה עולה ויש הפסד יומי? פוסטים מאיכות נמוכה 1
K למה לא נהוג להשוות ביצועי מניות כולל דיווידנד? שוק ההון 5
A למה יש הבדל בעלויות בין סנופי אינבסקו לסנופי איישרס? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ל למה עדיין אין כזו אפלקציה? עוזר כלכלי אישי יזמות והגדלת הכנסות 3
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
F למה בישראל מניות נסחרות באגורות? שוק ההון 4
א תעודות סל ישראליות עוקבות SP500 בפער ענק מהSPY , למה ? שוק ההון 12
M שירותי אורחים בדירת שלושה חדרים, למה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
Camel למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה נדל"ן 199
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
F יועץ משכנתאות, כן/לא למה? נדל"ן 77
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 36
K למה מתכוונים כשאומרים קרן מחקה שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה