• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התלבטות לגבי דירה בת"א

• פותח הנושא פותח הנושא klayhamn
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני יודע שרוח הפורום, וגם האתר היא סולידית... כשמו..
אבל אני באמת לא מבין.שייקח את המיליון שמציעים לו, יקנה דירה בשנים וחצי ואת כל יתר הכסף שישאיר באפיקי השקעה. הרי המשכנתא תעלה סביב ה 2.5%. באופק של עשר שנים מאוד סביר שהכסף שלו יעשה יותר. שייקח את ההלוואה לשלושים שנה ויחליט עוד עשר שנים מה הוא עושה עם זה.
אני באמת לא מצליח להבין מה הרציונל להפחית מינופים? הרי ידועה אמרת המשורר- ״נדלן זה לא הדבר הכי טוב לעשות עם הכסף שיש לך, נדלן זה הדבר הכי טוב לעשות עם הכסף שאין לך״. אשמח להבין את הרציונל הנגדי, בעדיפות עם ניתוח מספרי.

יקנה דירה בשנים וחצי ואת כל יתר הכסף שישאיר באפיקי השקעה
פרקטית אין דירה בת"א ב-2.5 באמת (כלומר יש, אבל הן קטנות לי מדי או במיקום גרוע מדי מבחינתי) , דירה כמו שאני מחפש תעלה כנראה 3 וצפונה, מה שאומר לנצל 100% מההון המדובר לטובת הדירה

אני לא יכול לנצל פחות הון משום שאז המשכנתא (גם ל-30 שנה) תגרור החזר חודש גבוה מדי (גבוה משליש מההכנסה נטו).

מליון ורבע משכנתא = 6500 החזר חודשי (פחות או יתר) - שהם כבר שליש מההכנסה.

לכן אני טכנית לא יכול לקחת משכנתא גבוהה יותר, בלי קשר לעובדה שההון העצמי מכסה 60% מהדירה.

הרי המשכנתא תעלה סביב ה 2.5%
2.8% לפי יועץ המשכנתאות שנפגשתי איתו

באופק של עשר שנים מאוד סביר שהכסף שלו יעשה יותר

לא יהיה "כסף" אחר בתרחיש כזה. כל הכסף ילך לדירה.

אני באמת לא מצליח להבין מה הרציונל להפחית מינופים?
הפוך, הייתי שמח לעוד מינוף במקרה הזה, אני פשוט לא רוצה (וכנראה גם לא יכול) להגדיל את ההחזר החודשי מעל לשליש מההכנסה נטו
תן לי הלוואה כנ"ל ל-60 שנה ואני לוקח (וגם אוכל לפדות אותה הרבה קודם)

אשמח להבין את הרציונל הנגדי, בעדיפות עם ניתוח מספרי.
הרציונאל הנגדי אומר - להמשיך לשכור (נניח),

את 800 האלף להשקיע בצורה פאסיבית (מדדים וגו') -
ואחרי 10 שנים לקבל תשואה שתעקוף את התשואה של הנדל"ן באותן 10 שנים - כביכול (ואז, אם ארצה, למשל, אוכל לקנות דירה ללא מינוף כלל, או עם מינוף - או כל דבר אחר). מתישהו בעתיד (עוד X שנים) לקבל את המליון הנ"ל בצורה של ירושה כזו או אחרת (או עוד קודם לכן, בהנחה שפרוייקטי הנדל"ן של המשפחה יצליחו לייצר דירות בטווח זמן הבינוני) - עם תשואה לא-ידועה כלשהי שהם השיאו בתקופה הנ"ל בינתיים.

הסיבה שאני רוצה דירה היא לא משיקול כלכלי אלא מתוך רצון בנוחות, יציבות, עצמאות (חוסר תלות בקפריזות של אנשים פרטיים כמו בעלי דירות) יכולת לבחור את המיקום/עיצוב/וכיו"ב כרצוני וגם להשקיע בה (פרקט, שדרוגים) בלי שזה יהיה "לזרוק כסף" על נכס שאינו שלי.

נערך לאחרונה ב:
יש לו יכולת להרבה דברים, צריך לשקול בכובד ראש לדעתי לפני שאתה משקיע ככ הרבה כסף בדירה אחת ולוקח על עצמך חוב כזה גדול.

זה פחות בעייתי, מדובר במיקום חזק ומבוקש, הבעיה שהוא קובר כסף רב בקירות דירת מגורים,
הוא יכול השקיע במקום ולגור בדירה דומה בשכירות.

הוא נתן לך הערכה פסימית שלא תתאכזב גם עם התמהיל ריביות הכי גרוע שתקבל. גם אני קיבלתי הערכה דומה אבל בפועל אני עם 75% מימון והממוצע ריביות שלי כרגע הוא 2% (כשחמישית מהמשכנתא צמודה), ועוד אני בטוח שאם היה לי זמן הייתי יכול לשפר. מן הסתם אם הפריים יעלה זה ישנה את התמונה.

הוא יכול השקיע במקום ולגור בדירה דומה בשכירות.
מסכים.
זה פחות בעייתי, מדובר במיקום חזק ומבוקש, הבעיה שהוא קובר כסף רב בקירות דירת מגורים
זאת הנחה נכונה במידה ואתה מחזיק את הנכס לתקופה של כמה שנים לפחות, ברכישה ומכירה של נכס יש עלויות עסקה של לפחות 6% ממחיר הנכס, שזה יכול להיות גם 12% מההון העצמי שהשקעת במידה והלכת עם 50% מימון.

זאת הנחה נכונה במידה ואתה מחזיק את הנכס לתקופה של כמה שנים לפחות
זו התכנית

הוא נתן לך הערכה פסימית שלא תתאכזב גם עם התמהיל ריביות הכי גרוע שתקבל. גם אני קיבלתי הערכה דומה אבל בפועל אני עם 75% מימון והממוצע ריביות שלי כרגע הוא 2% (כשחמישית מהמשכנתא צמודה), ועוד אני בטוח שאם היה לי זמן הייתי יכול לשפר. מן הסתם אם הפריים יעלה זה ישנה את התמונה.

טוב לדעת!
אבל כאמור - זה לא עוזר לי עם כל יתר הנקודות שאליהן התייחסתי.
השאלה (כשהיא מנוסחת נכון) היא למעשה לא האם לקנות דירה (בת"א) אלא האם לשים את רובו המוחלט של ההון העצמי הנזיל (לא כולל פנסיוני + קה"ש) על דירה (בת"א), כשלמעשה בגלל מגבלת ההחזר החודשי אין לי באמת יכולת להגדיל את חלקו (האבסולוטי או היחסי) של הבנק.

המגבלה הזו מקשה עלי (טכנית) לקחת את המשכנתא, גם אם הריבית הייתה 1% לצורך העניין

והגבלת המימון - גם מגבילה את ה-UPSIDE של האפיק הזה בשונה מאפיק חלופי (הרי היתרון העיקרי של נדל"ן הוא המינוף)

נערך לאחרונה ב:
השאלה (כשהיא מנוסחת נכון) היא למעשה לא האם לקנות דירה (בת"א) אלא האם לשים את רובו המוחלט של ההון העצמי הנזיל (לא כולל פנסיוני + קה"ש) על דירה (בת"א), כשלמעשה בגלל מגבלת ההחזר החודשי אין לי באמת יכולת להגדיל את חלקו (האבסולוטי או היחסי) של הבנק.
זה שאלה אינדיוודיאולית.
אני אישית לא הייתי עושה זאת (למזלי היתה לי יכולת להגדיל את המינוף כדי להשאיר הון מושקע בשוק ההון). אני גם בגישה של להשקיע בדירה שלי, ומלבד מפרט הדירה שהיה מראש לא צנוע, עשיתי גם עוד שדרוגים (במקרה הזה שדרוגים לדירת קבלן), ואלו פשוט הוצאות גבוהות, שאת חלקן גם אם הערכת לפני, אתה מגלה באמת לאורך הדרך. אם לא הייתי יודע שתמיד יש לי את ההשקעות שלי כגיבוי נזיל זה היה פשוט גורם לי לסטרס. זה היה פשוט לחיות על הקצה מבחינה פיננסית.

אם הייתי במצב שלך או שהייתי קונה דירה להשקעה או שהייתי מחכה.

אם הייתי במצב שלך או שהייתי קונה דירה להשקעה
חסר הגיון לחלוטין מבחינתי. אני לא מעוניין בנדל"ן לשם הגיוון/פיזור וכיו"ב. אני מושקע בשוק ההון וזה מסב לי מספיק תשואה (באופן יחסי). חלק מהחברות שנכללות בהשקעות הן גם חברות שעוסקות בנדל"ן (לסוגיו).

להחזיק בנדל"ן ישירות כהשקעה מוסיף לי כאבי ראש שנייר ערך לא.
המוטיביציה היחידה שלי להחזיק נדל"ן ישירות היא רק למגורים.

או שהייתי מחכה
ל-מה?

אם לא הייתי יודע שתמיד יש לי את ההשקעות שלי כגיבוי נזיל זה היה פשוט גורם לי לסטרס. זה היה פשוט לחיות על הקצה מבחינה פיננסית.
זה לא הקצה, אם קראת את ראש השרשור - יש לי כמעט מליון בחסכונות פנסיוניים, עוד כמעט חצי מליון בקה"ש, ועוד מאות אלפי שקלים בתיק הממוסה

העניין הוא שבזכות האקזיט אמורים להתקבל מאות אלפי שקלים נוספים (שגדולים פי כמה מגודל התיק הממוסה) ואז השאלה מה לעשות איתם (ועם מליון הש"ח שהוצעו לי מההורים כסיוע לרכישת דירה, אם אחליט לקנות אחת).

השאלה היא לא שאלה של "גיבויים"

גם אני יכלתי לקנות דירה עם 75% מימון לו הייתי רוצה לגור בחולון או פתח תקווה או אפילו באיזור פחות טוב ברמת גן.

ההתלבטות היא לגבי רכישת דירה בת"א, שיקרה מאלה במליון ש"ח לפחות, בד"כ קצת יותר.

נערך לאחרונה ב:
חסר הגיון לחלוטין מבחינתי. אני לא מעוניין בנדל"ן לשם הגיוון/פיזור וכיו"ב. אני מושקע בשוק ההון וזה מסב לי מספיק תשואה (באופן יחסי). חלק מהחברות שנכללות בהשקעות הן גם חברות שעוסקות בנדל"ן (לסוגיו).
סבבה אז זה לא רלוונטי אליך, אמרתי מה אני אישית הייתי שוקל
זה לא הקצה, אם קראת את ראש השרשור - יש לי כמעט מליון בחסכונות פנסיוניים, עוד כמעט חצי מליון בקה"ש, ועוד מאות אלפי שקלים בתיק הממוסה
לא הייתי צובע את הכסף מהאקזיט בצורה אחרת משאר ההון הנזיל שלך.
השאלה היא מה יותר חשוב לך, שיהיה לך דירה בבעלותך בקרוב או פוטנציאל להון עצמי גדול יותר לאורך זמן. לי אישית היה חשוב שתהיה לי דירה בבעלותי לפני שאני מקים משפחה. השאלה היא מה חשוב עבורך.

אם זה לא על הקצה, מבחינה כלכלית נראה שאתה מסוגל לעשות זאת. מפה זה בחירה אישית שלך.

השאלה היא לא שאלה של "גיבויים"

גם אני יכלתי לקנות דירה עם 75% מימון לו הייתי רוצה לגור בחולון או פתח תקווה או אפילו באיזור פחות טוב ברמת גן.
כשאני אומר גיבוי, המטרה של הכסף הזה הוא לא להיות גיבוי, הוא שם בשוק ההון לעבוד עבורי, והשארתי סכום שאני מרגיש שעושה את זה. אבל הוא כן גם נותן לי שקט נפשי אם יקרה פתאום משהו לא צפוי.

ובכוונה לא דיברתי על סכומים כי המצב של כל אחד שונה ומה שהוא מחפש זה שונה. ברף שלי שאיפשר 75% מימון קניתי דירה שהיא מבחינתי לא התפשרות בכלל אלא מה שחיפשתי. היא כן היתה בטווח העליון של הרף.
הגדלת ההון הנזיל. תחליט איזה אחוז מההון הנזיל אתה מוכן לשים על הדירה. אני אישית שמתי 30%. (פלוס הלוואה מההורים). אבל מעבר להון הנזיל, קנית הדירה פגעה לגמרי ביכולת שלי לחסוך ולהגדיל את החסכונות בשנתיים-שלוש הקרובות. זה גם משהו משמעותי שצריך לקחת בחשבון. לי אישית זה לא מפריע כי אני יודע שבפועל הרוב המוחלט של ההון שלי הוא באופציות שצפויות להפוך לכסף בשנים הקרובות. (אבל מן הסתם אני לוקח סיכון שמשהו לא צפוי יקרה ואני אשאר עם ה70% שהשארתי השוק ההון.. ולכן דאגתי להשאיר סכום שאני סבבה איתו, בנוסף ל"תוכנית גיבוי" נוספת).

בקיצור תחליט על סדר העדיפויות שלך. אף אחד פה לא יכול לעשות את זה בשבילך. זה נראה שבכל דבר שתבחר יהיה בסדר.

לא הייתי צובע את הכסף מהאקזיט בצורה אחרת משאר ההון הנזיל שלך.
אני צובע אותו כך כי קיבלתי כבר החלטה שלא לגעת בכספים הנוכחיים ולהמשיך להשקיע אותם במדדים

השאלה היא מה יותר חשוב לך, שיהיה לך דירה בבעלותך בקרוב או פוטנציאל להון עצמי גדול יותר לאורך זמן. לי אישית היה חשוב שתהיה לי דירה בבעלותי לפני שאני מקים משפחה. השאלה היא מה חשוב עבורך.
מבחינתי בעלות על דירה זה משהו שאמור לתרום לתחושת העצמאות/יציבות/שלוות נפש שלי
לעניין המשפחתי אין כרגע רלוונטיות אבל זה מן הסתם עוד בונוס על הדרך...

אני מוכן לוותר על גידול בהון העצמי, השאלה היא מה גודל הויתור

אם זה לא על הקצה, מבחינה כלכלית נראה שאתה מסוגל לעשות זאת. מפה זה בחירה אישית שלך.
מסוגל טכנית כן, אבל זה בדיוק על הקשקש. אם למשל - לפני העסקה/משכנתא - תעלה הריבית בצורה משמעותית או שמחירי הדיור יעלה פתאום בחדות - לא אוכל פתאום.
על הקשקש כאמור מבחינת ההון הזמין (אני לא הולך למשוך כספי פנסיה או קה"ש בשביל זה).

צריך לציין גם שבאופן די מתסכל, המעסיק מפקיד לי לקה"ש מעל לתקרה, מה שמקטין את הנטו מצד אחד ולא מעניק לי שום הטבת מס מצד שני (אלא אם כבר רק מסבך את החיים) - וכשביקשתי שיפקידו רק עד התקרה ואת היתר יעבירו לי כשכר, סרבו. רק הסכום הזה לבדו יכל להוסיף לי איזה 1000 ש"ח להחזר החודשי שאני יכול להרשות לעצמי

כשאני אומר גיבוי, המטרה של הכסף הזה הוא לא להיות גיבוי, הוא שם בשוק ההון לעבוד עבורי, והשארתי סכום שאני מרגיש שעושה את זה. אבל הוא כן גם נותן לי שקט נפשי אם יקרה פתאום משהו לא צפוי.
זו הסיבה שאני מתעקש להשאיר חלק מההון שכבר מושקע בשוק ההון - מושקע.

ובכוונה לא דיברתי על סכומים כי המצב של כל אחד שונה ומה שהוא מחפש זה שונה. ברף שלי שאיפשר 75% מימון קניתי דירה שהיא מבחינתי לא התפשרות בכלל אלא מה שחיפשתי. היא כן היתה בטווח העליון של הרף.

אם הייתי מוכן לגור בגבעתיים או רמת גן לגמרי הייתי יכול לרכוש דירה (אפילו בלי משכנתא, או עם משכנתא מינימלית), או לחילופין, עם 75% מימון וכו'.
זו ההתעקשות על תל-אביב שמסבכת את חיי.
תחליט איזה אחוז מההון הנזיל אתה מוכן לשים על הדירה. אני אישית שמתי 30%.
נו אז במקרה שלי זה יצא לצורך העניין 66% (אם אני לא כולל קה"ש ופנסיוני)

אבל מעבר להון הנזיל, קנית הדירה פגעה לגמרי ביכולת שלי לחסוך ולהגדיל את החסכונות בשנתיים-שלוש הקרובות. זה גם משהו משמעותי שצריך לקחת בחשבון.
למה?
בהנחה שאני מכוון את זה כך שהחזר המשכנתא יהיה שווה בדיוק לשכירות שאני משלם כיום, למה שזה יפגע ביכולת שלי לחסוך?
לי אישית זה לא מפריע כי אני יודע שבפועל הרוב המוחלט של ההון שלי הוא באופציות שצפויות להפוך לכסף בשנים הקרובות
גם במקרה שלי יש אופציות ששוות כרגע (על הנייר) אפילו יותר מהאקזיט שכבר התרחש,
עליהן אני בונה כחלק מהתקווה שלי להיפטר מהמשכנתא בשנים הקרובות (או לחילופין כסוג של "שלוחה תותבת של ההון העצמי שמושקעת מטבעה")

בקיצור תחליט על סדר העדיפויות שלך. אף אחד פה לא יכול לעשות את זה בשבילך. זה נראה שבכל דבר שתבחר יהיה בסדר.

ברור שאף אחד לא יכול להחליט במקומי, אני פשוט מנסה להבין וללמוד (מאנשים שאולי יודעים או התנסו ביותר ממני) על עוד שיקולים, צרות, ושאר מטעמים שאולי לא העליתי מספיק בדעתי בבואי לצייר את התרחישים האפשריים

למה?
בהנחה שאני מכוון את זה כך שהחזר המשכנתא יהיה שווה בדיוק לשכירות שאני משלם כיום, למה שזה יפגע ביכולת שלי לחסוך?
לפחות במצב שלי: קניתי דירה שתהיה מוכנה עוד שנתיים, הקדמתי משכנתא כדי לא להיות צמוד למדד, בינתיים אני משלם גם משכנתא וגם שכר דירה. בנוסף עשיתי שדרוגים לדירה, חלקם עסקאות בתשלומים באשראי (מטבח, שירותים, פרקט וכו', לא זולים הדברים האלו כשמשקיעים) אז התזרים שלי בשנה הקרובה מתקרב ל0. אחרי זה אני צופה הוצאות נוספות של ריהוט, תאורה ושידרוגים אחרונים לדירה. אה וגם לא שילמתי עדיין 5% ממחיר הדירה. ברגע שהעסקאות תשלומים יגמרו ושאני אכנס לדירה המצב ישתפר משמעותית, אבל לפני זה אני כנראה אה אצטרך לקחת הלוואה בתנאים טובים מהבנק, וכל הדברים האלו פוגעים בתזרים והחסכון לתקופה.

אה והוצאות נוספות כמו חופשה בחו"ל שאני לא מתכוון לוותר עליה בגלל ההזדמנות (מבחינת תזמון בחיים) כבר מכניסה אותי לתזרים שלילי זמנית. מה שנקרא לא סולידי כל הסיפור. ה33% מההון העצמי זה רק ההתחלה ואני מנסה להימנע מהוצאה של כסף מהתיק.

נערך לאחרונה ב:
נשמע מהנתונים שאתה יכול לבצע את העסקה אחרי קבלת הכסף מהאקזיט.
אם הפחד מהמקרי קיצון שתיארת יותר קטן מהפחד לעבור דירות בתל אביב, הייתי קונה. (אצלי אישית הוא ההפך. אבל זה נטו פסיכולוגי)

פרקטית אין דירה בת"א ב-2.5 באמת (כלומר יש, אבל הן קטנות לי מדי או במיקום גרוע מדי מבחינתי) , דירה כמו שאני מחפש תעלה כנראה 3 וצפונה, מה שאומר לנצל 100% מההון המדובר לטובת הדירה

אני לא יכול לנצל פחות הון משום שאז המשכנתא (גם ל-30 שנה) תגרור החזר חודש גבוה מדי (גבוה משליש מההכנסה נטו).

מליון ורבע משכנתא = 6500 החזר חודשי (פחות או יתר) - שהם כבר שליש מההכנסה.

לכן אני טכנית לא יכול לקחת משכנתא גבוהה יותר, בלי קשר לעובדה שההון העצמי מכסה 60% מהדירה.

לא יהיה "כסף" אחר בתרחיש כזה. כל הכסף ילך לדירה.

הפוך, הייתי שמח לעוד מינוף במקרה הזה, אני פשוט לא רוצה (וכנראה גם לא יכול) להגדיל את ההחזר החודשי מעל לשליש מההכנסה נטו
תן לי הלוואה כנ"ל ל-60 שנה ואני לוקח (וגם אוכל לפדות אותה הרבה קודם)

הרציונאל הנגדי אומר - להמשיך לשכור (נניח),

את 800 האלף להשקיע בצורה פאסיבית (מדדים וגו') -
ואחרי 10 שנים לקבל תשואה שתעקוף את התשואה של הנדל"ן באותן 10 שנים - כביכול (ואז, אם ארצה, למשל, אוכל לקנות דירה ללא מינוף כלל, או עם מינוף - או כל דבר אחר). מתישהו בעתיד (עוד X שנים) לקבל את המליון הנ"ל בצורה של ירושה כזו או אחרת (או עוד קודם לכן, בהנחה שפרוייקטי הנדל"ן של המשפחה יצליחו לייצר דירות בטווח זמן הבינוני) - עם תשואה לא-ידועה כלשהי שהם השיאו בתקופה הנ"ל בינתיים.

הסיבה שאני רוצה דירה היא לא משיקול כלכלי אלא מתוך רצון בנוחות, יציבות, עצמאות (חוסר תלות בקפריזות של אנשים פרטיים כמו בעלי דירות) יכולת לבחור את המיקום/עיצוב/וכיו"ב כרצוני וגם להשקיע בה (פרקט, שדרוגים) בלי שזה יהיה "לזרוק כסף" על נכס שאינו שלי.
תודה על התגובה המפורטת. בעיניי יש לנו מליון שקל שצבועים לדירה בלבד.
הכספים שנמצאים בקה"ש יכולים להתמנף בקלות להלוואה זולה של 300-400. (שאתה יכול לקחת בבלון לתקופה של חמש שנים כשבזמן הזה או שהפריץ... הסכום הזה מאפשר לך לקחת עוד כ 2M במשכנתא. זה יביא אותך בהערכה סבירה להחזר חודשי של 8000 שזה החזר שהבנק יכול לקבל בהתחשב בפרופיל שלך ויש לך סכום של 3.5 שאמור להספיק. ולא נגעת באף שקל מהכספים שעובדים עבורך באפיקי השקעה נוספים.
זה מה שאני הייתי עושה.

הכספים שנמצאים בקה"ש יכולים להתמנף בקלות להלוואה זולה של 300-400

פניתי למיטב ד"ש, הציעו 35 אש"ח הלוואה בריבית של 3.5% או משהו בסגנון (לא בלון)

לא הבנתי איך הסכום הזה מביא אותי ל-2M במשכנתא? הלוואה על בסיס הלוואה?

פניתי למיטב ד"ש, הציעו 35 אש"ח הלוואה בריבית של 3.5% או משהו בסגנון (לא בלון)

לא הבנתי איך הסכום הזה מביא אותי ל-2M במשכנתא? הלוואה על בסיס הלוואה?
קח את הכספים ממיטב דש ושים אותם במקום אחר ותקבל 85% בפריים מינוס חצי בבולט.

יש מקום מומלץ?
לקחתי לאחרונה בהלמן אלדובי.
יש לי שם קופות גמל מחקות מדד סנופי. קיבלתי כ 85% על הקה"ש וממה שאני יודע הם מוכנים גם לתת על הקופות גמל הפנסיוניות.

מה אתם הייתם עושים? :O
אני הייתי הולך על זה.
תראה, אני במצב די דומה לשלך - עברתי עשרות דירות בכל הערים ברדיוס של 20 ק״מ מת״א וכיום מחפש דירה למגורים מהסיבות שציינת (ואחרות) יש לי הון עצמי נזיל בשקלים של כ50-70 אחוז מערך הדירה שאני מחפש הבעיה היא שהמשכנתה מוגבלת ליכולת החזר של שליש מההכנסה נטו מה שמקשה עליי לתכנן מסלול פיתוי או כל מיני אופרציות יצירתיות אחרות, אולי זה יסתיים באיזור 60 אחוז מזומן ו40 אחוז מימון, אבל - יש לי צפי לסכום גדול שאמור להיכנס בתחילת 22 למשוואה ולשנות את כל החשבון (כמו במקרה של האופציות אצלך אבל משהו אחר) אז אני מחכה לראות איך זה ישפיע, יש לי עוד כספים אחרים בכמה מקומות אבל הם ״נעולים״ שם טכנית ומנטלית לפחות ל20 שנה הקרובות ולכן גם מושקעים בצורה אגרסיבית יותר
(כן, גם אני ״צובע״ את הכספים ומפריד בין ההשקעות השונות ולא מתייחס להכל כתיק אחד. אני מודע לשגיאה הפסיכולוגית(?) אבל מרגיש שזה משפיע מאוד על היכולת שלי להתמודד עם התנודתיות - אני פשוט שכחתי מהתיק. לא נכנס, לא בודק מה עלה ומה ירד, לא מוטרד מחיות בר למיניהן וזה שווה יותר. ככל שהאדישות הזו תימשך, כנראה שלאחר הרכישה והתייצבות תזרימית אשקול לעבור ל100 אחוז מניות בתיק או לכל הפחות 80 אחוז ו20 מזומן לצורך איזונים בלבד אבל זה נושא אחר לגמרי שאולי אפתח עליו שרשור בעתיד).
אני כותב לך את כל זה כי כמו שזה מה שמתאים לי ועובד הכי טוב בשבילי נראה שמה שיתאים לך ויעבוד הכי טוב בשבילך הוא הרכישה שאתה מדבר עליה גם אם היא לא הכי כלכלית באקסל. השקט והתועלת שדירה משלך תתן לך לפי מה שאתה מספר על עצמך שווים את זה.
אני לא יודע למה אתה כ״כ מוטרד מברבור שחור אישי, אתה לא על הקשקש כמו הרבה רוכשי דירות אחרים שמתמנפים עד הצוואר והדירה הממושכנת ברובה היא כל מה שיש להם. מה התרחיש הפסימי שלך? אבטלה/אובדן הכנסה+לממש ניירות בהפסד? קח שנה - משכנתא של 6500 לחודש זה 78000 מתוך תיק של 7 ספרות. לא יגמור אותך. משבר קיצוני יותר שמחייב מכירת הדירה? בהתחשב בכל הנתונים שציינת - איך?
בהקשר זה אוסיף את גישת ה״אם כבר אז כבר״ - אתה כבר עובר את כל הדרך לרכישת הדירה הראשונה והיחידה שלך - תוודא שאתה סגור ושלם עם הכל ועל הכל. אם בר״ג למשל יפריע לך המרחק ממרכז העניינים ונסיעה של 10-20 דקות באופניים תהיה תקועה לך כמו עצם בגרון אז אל תעשה את זה ותישאר במרכז תל אביב ב60 מ״ר. דעתי כאן היא הפוכה - הערך בערי הלווין לת״א גבוה *בדיוק בגלל* שאפשר לשלם מאות אלפי (מליוני?) שקלים פחות ולקבל דירה גדולה בעשרות מ״ר וכנראה עם עוד נתונים טובים יותר (קומה/כיווני אוויר וכו׳) ועדיין בדיווש קליל על אופניים להגיע לכל נקודה (אישית אני לא רואה שום היגיון לנסוע ברכב מר״ג-גבעתיים לת״א אלו מרחקים שאני בכיף גומע אותם על הפדלים אבל זה עניין אחר) אבל אתה אומר שאתה לא רוצה לחצות את איילון כל פעם, אם אתה כ״כ לא רוצה שאתה מוכן לשלם על זה את הפער אז תשלם.

דעתי בלבד, לא ייעוץ או המלצה.

אגב, תוכל להסביר מה כוונתך ב״מתכנן להאריך ימים״?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אישית אני לא רואה שום היגיון לנסוע ברכב מר״ג-גבעתיים לת״א אלו מרחקים שאני בכיף גומע אותם על הפדלים אבל זה עניין אחר
אני נוסע ברכב. זה פשוט מפחיד אותי לנסוע עם אופניים על הכביש. החיים שלי תלויים באידיוטים אחרים.
לצערנו זה לא אמסטרדם פה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D התלבטות לגבי הגרלת דירה בהנחה יוני 26 נדל"ן 1
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
בובין חוט-השני התלבטות לגבי דירה על דרך נמיר נדל"ן 13
B התלבטות לגבי סוג משכנתא לרכישת דירה ראשונה נדל"ן 8
unrealx התלבטות לגבי משכנתא על דירה שנכנס אליה בעוד שנה נדל"ן 11
Y התלבטות לגבי קניית דירה בנאות אפק בקריית ביאליק דרך מחיר למשתכן נדל"ן 5
D התלבטות לגבי קניית דירה ליד מסילת רכבת בפרויקט שחלקו מחיר למשתכן נדל"ן 3
א התלבטות לגבי דירה להשקעה נדל"ן 28
J התלבטות לגבי רכישת דירה נדל"ן 45
S התלבטות לגבי מכירת דירה והשקעת הכסף שוק ההון 36
ש התלבטות לגבי קניית דירה למגורים נדל"ן 22
A התלבטות לגבי איך לבנות תיק. שוק ההון 6
א התלבטות לגבי חיסול חלק מהמשכנתא נדל"ן 10
1 התלבטות לגבי המשך התואר התפתחות אישית 6
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
מ התלבטות קשה לגבי דמי אבטלה, דמי לידה ומה שביניהם יומני מסע אישיים 2
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 2
O התלבטות לגבי משכנתא והון פנוי נדל"ן 29
ז התלבטות לגבי תחום בקריירה התפתחות אישית 3
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 15
M התלבטות לגבי רכישת נכס נדל"ן 6