• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התלבטות לגבי דירה בת"א

• פותח הנושא פותח הנושא klayhamn
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
* האם לקנות דירה למגורים בכלל
לדעתי כן.
* אם כן, האם לנסות לצמצם את המשכנתא למינימום
לדעתי כן, תוך ניצול מסלול פיתוי.
אני שומע וקורא בכל מקום עד כמה גרועה כלכלית הרכישה של דירה למגורים,
אני קורא בכל מקום שחיסונים לילדים מובילים לאוטיזם ושהחיסון לקורונה מכיל צ'יפ של משהו שקשור לדור 5
אל תאמין לכל מה שאתה קורא.
מה אתם הייתם עושים? :O
קונים דירה, מתחיל לחפש מחר בבוקר.

קונים דירה, מתחיל לחפש מחר בבוקר.

היות ואני די קלולס בנושא - האם כדאי להתחיל מפגישות בבנקים ולהבין איזו הצעה אני יכול לקבל? או להתחיל דווקא מלמצוא דירות?

והאם משתלם או מומלץ לקחת יועץ משכנתא? מותר להמליץ פה על אחד או לאו?

לדעתי כן, תוך ניצול מסלול פיתוי.

זה לא דורש שיהיה לי יותר הון עצמי מכפי שאני מעוניין להשתמש בו, פרקטית? במקרה הזה נראה שמוטב לי יהיה לנצל את כולו כדי להבטיח מיקום/איכות, לא?

האם כדאי להתחיל מפגישות בבנקים ולהבין איזו הצעה אני יכול לקבל?
מיותר.
אתה יכול לקבל משכנתא בהחזר חודשי של שליש מהשכר נטו החודשי שלך.
והאם משתלם או מומלץ לקחת יועץ משכנתא? מותר להמליץ פה על אחד או לאו?
כשתגיע לגשר תעבור אותו, בעיקרון אחד טוב שכזה יכול לחסוך לך זמן וכסף, למצוא אחד טוב זה סיפור אחר.
זה לא דורש שיהיה לי יותר הון עצמי מכפי שאני מעוניין להשתמש בו, פרקטית? במקרה הזה נראה שמוטב לי יהיה לנצל את כולו כדי להבטיח מיקום/איכות, לא?
כן ולא, אם אתה בסדר עם להתחייב להחזר חודשי גבוה למשך 25 שנים אז כן ו"פינוק" בדמות בית טוב יותר/יפה יותר הוא משהו שעדיף לך לשלם ריבית בשבילו אז כן.

וההערכות הן כי יהרס בטווח זמן של שנה וחצי - שנתיים לכל היותר
לא הייתי מתייחס לזה ביותר מדי רצינות. אנשים גרים לא מעט שנים בבניינים ש"אוטוטו עושים פה תמ"א".

אני רווק ולא בעל משפחה או ילדים
ואתה צופה שזה יישאר כך?

מה אתם הייתם עושים?
הייתי רוכש דירה במרכז תל אביב. נשמע שאתה אוהב את העיר ושיש לך כסף. למה לסבול ולגור ברמת גן? אם אתה לא שואף לפרישה בקרוב, ולא משתמע מהפוסט שלך שאתה סגפן שמנסה למזער שנות עבודה, לא רואה למה לא.
העובדה שתקבל מיליון שקל אם תקנה דירה למגורים היא חשובה.

לא הייתי מתייחס לזה ביותר מדי רצינות. אנשים גרים לא מעט שנים בבניינים ש"אוטוטו עושים פה תמ"א".
אלה לא דיבורים בעלמא, הם כבר התחילו עם הבירוקרטיה והתחילו מכרז על יזם...

ואתה צופה שזה יישאר כך?
לא אוהב רעיון של נישואין, ועוד פחות אוהב את הרעיון של לכבול את עצמי בסוג של כלא פיננסי ואחריות על ילדים - עם כל החיבה שלי לצדדים הנחמדים יותר של הקונספט... אני רואה איך זה שואב את כל החיים של כל החברים והמכרים שלי - ולא מותיר להם שום זמן לפנאי כמעט, שלא לדבר על כאבי הראש, הדאגה המתמדת, וכו'.
יש להם גם נחת אבל במכלול הכללי זה נראה כאילו פשוט עוברים מטמורפוזה מחיים למען עצמך לחיים למען אחרים, גם אם אתה מרגיש כלפיהם חיבה וקרבה גדולה.
מצד שני, never say never.

מאמין שאם אכן אעבור מטמורפוזה כזו, כבר ממילא לא יהיה לי חשוב לגור בת"א ואוכל להשכיר או למכור את הנכס ולגור בכל "חור" פרברי-טיפוסי שישנו, מכפר-סבא דרך איזו "שכונה ירוקה" בפתח תקווה או מה שלא יהיה... המיקום הספציפי נראה לי הופך לכמעט שולי ברגע ש-95% מהחיים שלך מחוץ לעבודה מוקדשים למשפחה.
מרכז ת"א יש אחד. "פרברים טובים למשפחה" יש אינספור.

הייתי רוכש דירה במרכז תל אביב. נשמע שאתה אוהב את העיר ושיש לך כסף. למה לסבול ולגור ברמת גן?
טוב לא צריך להגזים, לא הייתי אומר שזה סבל, אבל החלט תהיה ירידה בלפחות היבט אחד של רמת החיים מבחינתי - ממצב שהיום אני פשוט הולך ברגל לכל בילוי (לא שהיו הרבה כאלה מאז הקורונה, אבל עדיין) . מצד שני גלומה בכך עליה ברמת חיים מבחינת יציבות, ודאות, איכות וגודל דירה, יכולת לשלוט בהיבטים שחשובים לי, וכו' - ו (לחילופין) כלכלית זה יאפשר לי להפנות יותר הון לאפיקים יותר משתלמים כלכלית.
אפשר או לחסוך בעלות או לקבל תמורת אותה עלות דירה יותר מרווחת. נניח במקום 45 או 50 מ"ר, 65 או 70 מ"ר,
או במקום 3.2 מליון ש"ח, 2.4 מליון ש"ח, וכו'...

אגב, הדבר המצער הוא שאפילו צפון ת"א (או דרומה) מהבחינה הזו הוא לא הרבה יותר טוב. נניח איזור כיכר המדינה לא שונה בהרבה מרמת גן מבחינת המרחק מהמרכז, ונראה שאלה האיזורים שבהם יש בנייה חדשה+איכותית בגדלים ובמחירים שאני יכול להרשות לעצמי

נערך לאחרונה ב:
אתה יכול לקבל משכנתא בהחזר חודשי של שליש מהשכר נטו החודשי שלך.
אוקיי, אבל באיזה גובה?

קיבלתי את הרושם (מעיון פה ובמקומות אחרים ברשת) שיש יותר ממשתנה אחד רלוונטי בסיפור, כמו המסלול הספציפי, התמהיל, או וואטאבר....

קיבלתי את הרושם (מעיון פה ובמקומות אחרים ברשת) שיש יותר ממשתנה אחד רלוונטי בסיפור, כמו המסלול הספציפי, התמהיל, או וואטאבר....
בטל ב60.
אוקיי, אבל באיזה גובה?

אני חושב שכדאי לך לרכוש דירה, אני מסתכל על האפשרות שתיארת כהשקעה שתניב 3% תשואת שכירות ועוד עליית ערך לא ידועה, אבל אתה תשים רק שליש מהכסף לכן התשואה שלך תהיה שלוש אחוז חלקי שני שלי שזה 5%.

בנוסף לזה תוכל לקבל מימון מאוד זול ברכישה בגלל שיש לך פרופיל פיננסי טוב מאוד, באמצעות משכנתא ואולי גם הלוואה כנגד קרן השתלמות.

מציע לך להכניס את זה לאקסל ולראות כמה תשואה תקבל בפועל על הכסף שתשים, עם התחשבות בהוצאות מימון כמובן. באופן כללי כל עוד המימון יותר זול מתשואת השכירות, ככל שהמינוף יותר גבוהה תשואת השכירות על הכסף ששמת יותר גבוהה.

כל זה בהסתכלות דרך הנק' מבט בה שכירות שלא תשלם זה כמו הכנסה.

החברים לפורום כנראה יאתגרו אותך לגבי חלופה כמו שוק ההון.

האמת שכמי ששרף הרבה זמן בפורום, זה ממש לא נראה לי שיקרה.
למעשה אני כבר מסוגל לנחש מה יהיו התגובות ושל אילו משתמשים.
בכל אופן,
נראה שכבר החלטת שקניית הדירה בתל אביב מתאימה לך, ולמעשה חיפשת אישוש לכך.

נראה שידוע לך שקניית דירה למגורים היא דבר שלא ממקסם את התשואה על ההוצאה הגדולה בחייך.
שכן שתי האלטרנטיבות: שוק ההון וקניית דירה להשקעה (עם דגש על תשואה לעומת מחיר נמוך) צפויות למקסם את הכסף יותר, וכי דירה שתקנה למגורים תהיה יקרה בהרבה.
זה בסדר לא למקסם, בוודאי שהוריך נותנים לך כסף אך ורק לרכישת דירה למגורים כך ששתי האופציות האחרות נפסלות גם ככה על הסף.
(חייב לציין פה שאני לא מבין הורים שנותנים כספים למטרות מסוימות. רוצים לעזור? תנו כסף. הצבת תנאים מעידה בעיני על שהם לא סומכים על הבן).

לאחר שהבנו מה ה"חיסרון" ברכישת דירה למגורים, נראה שעבורך ההיתרונות עולים על החיסרון. מצבך הכלכלי טוב מאד פלוס ומאפשר את זה אפילו בקלות.

במקומך הייתי שמח שאני ממוקד ורוכש דירה לפי צרכיך.
(כן הייתי קונה איפה שיש צפי שיעלה, לפי תוואי רכבת, פינוי בינוי וכ'ו).

נראה שכבר החלטת שקניית הדירה בתל אביב מתאימה לך, ולמעשה חיפשת אישוש לכך.
דווקא חיפשתי הפוך, מישהו שיניא אותי מכך :)
אני די מתעב את הרעיון של לקחת על עצמי חוב ודי אוהב את המצב שבו אני כרגע (בניגוד לכל מי שאני מכיר בערך) נעדר כל סוג של חוב.
גם אוהב את הרעיון של היכולת העקרונית/טכנית להסתלק מפה לכמה שנים או לתמיד if sh*t hit the fan, ונדל"ן די מסבך את זה

אבל אני גם שונא לא פחות את התחושה של להיות תלוי בחסדיהם של בעלי דירות אנטיפטים (כמו אלה שמהם סבלתי לפני הנוכחית) ואת הלחץ הנפשי שכרוך בחיפוש, תזמון וקיפוץ בין דירות, ללא "עוגן" אמיתי שאפשר לקרוא לו בית. בכל פעם שנאלצתי לעשות את זה זה גזל ממש שבועות עד חודשים של התעסקות מחיי, ימים שלמים של התרוצצות בקיץ תל אביבי מחור אחד לחירבה אחרת, ודפדוף אינסופי באתרים מחרידים ולא נוחים (כמו יד2). זה גם סוג של "חוסר עצמאות" , גם אם לא פיננסי גרידא.

לו יכלתי להבטיח שבהינף שרביט הייתי משריין לעצמי דירות לשכירות כרצוני ולטווח זמן בלתי-מוגבל (כמו זו שאני במקרה נמצא בה ב-8 השנים האחרונות) --- יכול להיות שזה מה שהייתי בוחר. בפועל, נפלתי על סוג של אנומליה (לחיוב)

(חייב לציין פה שאני לא מבין הורים שנותנים כספים למטרות מסוימות. רוצים לעזור? תנו כסף. הצבת תנאים מעידה בעיני על שהם לא סומכים על הבן).
אומר רק להגנתם שלא ביקשתי - אלא שפשוט כך עלה מהשיחות - שזה ייעודו של הכסף (להבטיח במישרין או בעקיפין דירה לכל אחד משלושה ילדים),
ואני גם יודע מהיכרות רבת שנים שאמי לא שותפה לתפיסה שלי את שוק ההון וכו', ויש לה גם תפיסה אחרת ממני של סיכון וכו' (לא של סיבולת הסיכון בהכרח, אלא של מה נחשב כסיכון ומה לא). יש לה גם נסיון רב עם נדל"ן משפחתי מכל הצורות והגדלים (השכרה, מכירה, תמ"א, וכו').
לכן זה פשוט כלל שנגזר מבין השורות גם אם לא נאמר במפורש...

(כן הייתי קונה איפה שיש צפי שיעלה, לפי תוואי רכבת, פינוי בינוי וכ'ו).
אז היית נמנע לדוגמא מרכישה בפרוייקט חדש? (קרי - מקום שבו ה-"מכה" הגדולה כבר נעשתה לא מזמן)?
כי זה בדיוק מה שנראה לי שמפתה אותי כרגע - בניין ברמה גבוהה עם דירות ברמה גבוהה, מה-"ניילונים"...

אם הייתי רוכש דירה להשקעה כנראה שהייתי מחפש מציאה זולה שאפשר לשפץ ולייפות ולהשכיר ביוקר... לעשות את המסלול הזה עבור דירת מגורים לעצמי נראה לי פחות פרקטי (ולו בגלל הכאב ראש וההתעסקות).

נערך לאחרונה ב:
באופן כללי כל עוד המימון יותר זול מתשואת השכירות, ככל שהמינוף יותר גבוהה תשואת השכירות על הכסף ששמת יותר גבוהה.
לא בטוח שאני מבין את הכוונה -

הרי אני מכוון לכך השההחזר החודשי ימקסם את הערך שאני מקבל (לקנות דירה קטנה או גרועה יותר מזו הנוכחית שלי לא נשמה מפתה), וממילא כרגע השכ"ד שלי מהווה כמעט בדיוק שליש ממשכורת הנטו,
אז האם אין פירוש הדבר שפשוט אחליף הוצאת שכירות בהוצאת החזר משכנתא?

אז זה לא שאחד יהיה גדול מהשני?

נערך לאחרונה ב:
דווקא חיפשתי הפוך, מישהו שיניא אותי מכך :)

בקיצור, אתה צריך לבחור מה המטרה שלך - לעשות כסף או להמנע מטרחה וכאב ראש. לפי כל ההודעות שלך אתה מחפש מניעת התעסקות וכאב ראש. דירה להשקעה עלולה להוסיף אותם. לכן, כנראה שדירה למגורים היא הפתרון בשבילך.

הצבת תנאים מעידה בעיני על שהם לא סומכים על הבן
לא בהכרח, יכול גם לנבוע מתרבות או חברה שרואה בדירה למגורים ערך ויעד לשאוף אליו.
קניית דירה למגורים היא דבר שלא ממקסם את התשואה על ההוצאה הגדולה בחייך.
שכן שתי האלטרנטיבות: שוק ההון וקניית דירה להשקעה (עם דגש על תשואה לעומת מחיר נמוך) צפויות למקסם את הכסף יותר, וכי דירה שתקנה למגורים תהיה יקרה בהרבה.
אם מכניסים למשוואה מיסים המסקנה עשויה להתהפך או לכל הפחות תהיה הרבה פחות דרמטית

אם מכניסים למשוואה מיסים המסקנה עשויה להתהפך או לכל הפחות תהיה הרבה פחות דרמטית
אכן וזה רק מחזק את מה שאמרתי. לא חייבים למקסם ומותר לקנות גם דירה למגורים.

לא בטוח שאני מבין את הכוונה -

הרי אני מכוון לכך השההחזר החודשי ימקסם את הערך שאני מקבל (לקנות דירה קטנה או גרועה יותר מזו הנוכחית שלי לא נשמה מפתה), וממילא כרגע השכ"ד שלי מהווה כמעט בדיוק שליש ממשכורת הנטו,
אז האם אין פירוש הדבר שפשוט אחליף הוצאת שכירות בהוצאת החזר משכנתא?

אז זה לא שאחד יהיה גדול מהשני?
כן, אתה בפועל תחליף את הוצאות השכירות בתשלום המשכנתא.
מה שכתבתי עליו זה החישוב של התשואה על ההון העצמי שתצטרך לשים ברכישה.
ההון העצמי הוא בעצם המכנה בחישוב של התשואה, והמונה הוא השכירות שאתה חוסך פחות הוצאות מימון.
לכן, ככל שתקטין את המכנה, התשואה על ההשקעה תהיה יותר גבוהה כל עוד תשואת השכירות גבוהה מהריבית על ההלוואה.

שאלת גם לגבי יועץ משכנתא, לדעתי אתה חייב או ללמוד את הנושא מאוד לעומק, או לקחת יועץ, כי כל שינוי קטן יהיה מאוד משמעותי בט"א במשכנתא כזאת גדולה.

כל עוד תשואת השכירות גבוהה מהריבית על ההלוואה.

אבל מה היא תשואת השכירות? אתה מדבר על תשואת השכירות בבניין? כי הרי אני לא משכיר לעצמי בשום מחיר, לכל היותר ב-"מחיר שהחלפתי" כלומר ב-6.5K נניח (למרות שאם היום הייתי מחפש דירה דומה לשלי , במיקום ובאיכות, אולי לא הייתי מוצא במחיר הזה להשכרה)

אבל מה היא תשואת השכירות? אתה מדבר על תשואת השכירות בבניין? כי הרי אני לא משכיר לעצמי בשום מחיר, לכל היותר ב-"מחיר שהחלפתי" כלומר ב-6.5K נניח (למרות שאם היום הייתי מחפש דירה דומה לשלי , במיקום ובאיכות, אולי לא הייתי מוצא במחיר הזה להשכרה)
לדעתי מחיר השכירות שנכון להסתכל עליו לצורך החישוב הוא המחיר שהיית משלם במידה והיית מחליט לא לרכוש דירה, כמובן שבעייתי לקבוע מספר מדויק, אבל אפשר לקבוע גבול תחתון ועליון ולחשב לכל מקרה מה יוצאת תשואת השכירות, ויותר חשוב מזה, לחשב מה יוצאת התשואה שלך על ההשקעה בהתחשב במינוף וכו.

לדעתי מחיר השכירות שנכון להסתכל עליו לצורך החישוב הוא המחיר שהיית משלם במידה והיית מחליט לא לרכוש דירה, כמובן שבעייתי לקבוע מספר מדויק, אבל אפשר לקבוע גבול תחתון ועליון ולחשב לכל מקרה מה יוצאת תשואת השכירות, ויותר חשוב מזה, לחשב מה יוצאת התשואה שלך על ההשקעה בהתחשב במינוף וכו.

אוקיי אז לצורך העניין, אם אני עכשיו משלם 6200 נניח שכירות (ונניח שאני מחשיב את זה כמחיר השכירות שאמשיך לשלם אם לא אקנה דירה למגורים) -

אז אתה אומר שנניח אם אקח את מחיר הדירה (למשל 3.2 מליון ש"ח) ואחלק בו את הסכום השנתי שנגזר מהשכ"ד הנ"ל - קרי, 74400,

אקבל למשל 2.3% - וזו להגדרתך ה-"תשואה על השכירות" בנכס (מבחינתי)?

וכדי לחשב את התשואה דה-פקטו על ההון שלי אצטרך להכפיל ב (הופכי של) יחס ההון שלי (בתוספת הריבית הכוללת המשולמת לבנק) מתוך מחיר הדירה - נניח 60% או 65%, ואז יצא 3.8% שנתי כתשואה על ההון האישי שלי?

וזה בלי להתייחס לעליית הערך (האפשרית?) והחסכון במס על התשואה ו/או הרווח העתידי במכירה...

האם הבנתי סה"כ נכון את מה שאתה מנסה להעביר?

ואני לא חושב שאוכל להגיע לשווי של 3.2 מ' ש"ח בלי להעלות את ההון העצמי ל-60% (בגלל גובה ההחזרים)... לדעתי אוכל לממן "שליש" רק בתרחיש של דירה במחיר קטן בהרבה כמו 2.2 מ' נניח... וזה כבר אומר שאולי היא לא תהיה בת"א (או לא תהיה מרווחת/איכותית).

נערך לאחרונה ב:
האם לקנות דירה למגורים בכלל
היי

התשובה כן, זה מתאים לסגנון החיים שלך, יש לך יכולת ועזרה מההורים, ואם בעתיד תחליט לעבור לדירה אחרת אין בעיה,
אתה יכול להשכיר בקלות את הדירה בתל אביב, מיותר להתלבט, תתחיל לחפש דירה :).

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
היי

התשובה כן, זה מתאים לסגנון החיים שלך, יש לך יכולת ועזרה מההורים, ואם בעתיד תחליט לעבור לדירה אחרת אין בעיה,
אתה יכול להשכיר בקלות את הדירה בתל אביב, מיותר להתלבט, תתחיל לחפש דירה :).
יש לו יכולת להרבה דברים, צריך לשקול בכובד ראש לדעתי לפני שאתה משקיע ככ הרבה כסף בדירה אחת ולוקח על עצמך חוב כזה גדול.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D התלבטות לגבי הגרלת דירה בהנחה יוני 26 נדל"ן 1
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
בובין חוט-השני התלבטות לגבי דירה על דרך נמיר נדל"ן 13
B התלבטות לגבי סוג משכנתא לרכישת דירה ראשונה נדל"ן 8
unrealx התלבטות לגבי משכנתא על דירה שנכנס אליה בעוד שנה נדל"ן 11
Y התלבטות לגבי קניית דירה בנאות אפק בקריית ביאליק דרך מחיר למשתכן נדל"ן 5
D התלבטות לגבי קניית דירה ליד מסילת רכבת בפרויקט שחלקו מחיר למשתכן נדל"ן 3
א התלבטות לגבי דירה להשקעה נדל"ן 28
J התלבטות לגבי רכישת דירה נדל"ן 45
S התלבטות לגבי מכירת דירה והשקעת הכסף שוק ההון 36
ש התלבטות לגבי קניית דירה למגורים נדל"ן 22
A התלבטות לגבי איך לבנות תיק. שוק ההון 6
א התלבטות לגבי חיסול חלק מהמשכנתא נדל"ן 10
1 התלבטות לגבי המשך התואר התפתחות אישית 6
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
מ התלבטות קשה לגבי דמי אבטלה, דמי לידה ומה שביניהם יומני מסע אישיים 2
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 2
O התלבטות לגבי משכנתא והון פנוי נדל"ן 29
ז התלבטות לגבי תחום בקריירה התפתחות אישית 3
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 15
M התלבטות לגבי רכישת נכס נדל"ן 6