• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב

• פותח הנושא פותח הנושא Genchik
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בוקר טוב,

יש בבעלותי בית בארה"ב שמניב כ-5.5-6 אלף דולר בשנה נטו (אחרי מיסים, תיקונים, דמי ניהול).
הנכס מנוהל על ידי חברת ניהול מקומית.

יש כרגע אופציה למכור את הבית ולקבל נטו כ-90 אלף דולר, אחרי מיסים, עמלות, עורך דין.

עלות הרכישה לפני כ-5 שנים הייתה 37 אלף דולר - עלות הבית 23 אלף דולר, 7 אלף שיפוצים והשאר עמלות.

הסיבה למכירה היא חוסר שביעות רצון מסוים מחברת הניהול.
בנוסף, יש חשש כי זה משהו שאולי יחזיק עוד כמה שנים, ולאחר מכן בכל מקרה אצטרך למכור (הם כבר 5+ שנים בתחום, ולדעתי זה רק עניין של זמן עד שיפסיקו לנהל נכסים, ולמצוא חברה אחרת בחו"ל שאני סומך עליה, זה סיכון, בלי היכרות אישית).

כמו כן, כמו שאני רואה את זה, יש אופציה להשקיע באפיקים אחרים, שיתנו תשואה דומה, ללא "כאב הראש" של השכרת נכס, גם אם זה דרך חברת ניהול.

הכיוון הוא השקעה של הכסף בתיק השקעות מנוהל, באחד מבתי ההשקעות בארץ לטווח ארוך, 5+ שנים, או פיזור שלו בין קופת גמל להשקעה למשל לתיק מניות, גם לטווח ארוך.

מהסתכלות על 5 שנים אחרונות, המסלול הכללי של בתי ההשקעות השיג תשואה מצטברת של כ-47%, ואחרי מס מדובר בכ-35%. כלומר, על הנייר, גם המסלול היותר סולידי נותן תשואה דומה למה שאקבל, בממוצע, משכירות.
אם לוקחים מסלול יותר מסוכן, כמו מניות, או אפילו השקעה ב-SP500 – לטווח של 5+ שנים, אז מדובר, בממוצע, ב-10% שנתי נטו (אחרי מס).

על פניו אין התלבטות, אבל יש 2 דברים שעוצרים אותי:

1. העובדה שיש לי "נכס" פיזי בארה"ב. אין לי אזרחות אמריקאית, ואני לא מתכוון לעבור לגור בעיר בה נמצא הנכס, אבל כמו ישראלי טוב, זה שיש לי נכס בארה"ב נותן סוג של בטחון נקרא לזה, גם אם זה פסיכולוגי.

2. יש את נושא עליית ערך הבית – בחישוב גס, גם אם לוקחים בחשבון את עלות השיפוץ, מחיר הבית, ברוטו, עלה מ-30 אלף $ ל-110 אלף $, כלומר עליה של כמעט 30% בשנה.
אז אומנם 5 השנים האחרונות היו חריגות מבחינת קצב עליית מחירי הבתים, אבל גם אם מסתכלים על 40+ שנה אחרונה, רוב הזמן המחירים עולים.

אז על סמך כל הכתוב, ותודה לכל מי שהגיע עד הלום, איך מקבלים החלטה, יחסית מושכלת, בנוגע למכירת או אי מכירת הבית, כשיש כל כך הרבה נעלמים?

תוסיף כמה פקטורים לחישוב:
1. זמן וכאב ראש, כמה זמן וכאב ראש עולה לך להחזיק בבית?
2. האם בחישוב ההכנסה שלך נטו מהבית הכנסת גם את כל העלויות מסביב כמו העברות מט"ח? המרות מט"ח? עלויות הגשת דוח בארה"ב ובארץ?
3. CAPEX! שאלה של זמן עד שתאלץ להחליף גג או שיפוץ גדול אחר ואז בכיף ילך לך הכנסה של שנתיים שלוש.
4. מס עיזבון.
יש את נושא עליית ערך הבית
זה בעבר, אתה משקיע בעתיד, האם זה המשך הצפי שלך לגבי העתיד?
אם לוקחים מסלול יותר מסוכן, כמו מניות, או אפילו השקעה ב-SP500 – לטווח של 5+ שנים, אז מדובר, בממוצע, ב-10% שנתי נטו (אחרי מס).
אתה משווה תשואת עבר מעולה של הנכס שלך אבל לא לוקח את התשואה המעולה (הרבה מעל 10%) שהיה בSNP ב5 שנים האחרונות. למה?
יש כרגע אופציה למכור את הבית ולקבל נטו כ-90 אלף דולר, אחרי מיסים, עמלות, עורך דין.
לא יודע איך הגעת למספר הזה אבל אם מחיר המכירה שלך הוא 110K אז הוא בהכרח שגוי.

ניכר מדבריך שאתה צריך למכור את הבית. ציינת את כל הסיבות בעצמך. לגבי הדברים שעוצרים בעדך, הביטחון שהוא נותן לך זה פייק, הרי אין לך בכלל אזרחות. והמחשבה שלך על עליית הערך העתידית נובעת מההצלחה של השנים האחרונות, אבל אין לדעת מה יביא יום. לכן המסקנה פשוטה: תמכור.

חשוב לדעת היכן אתה עתיד להוציא את כספך שכן עד כמה שידוע זאת מטרתו של כסף. אם מרכז ההוצאות הצפוי הוא בישראל, אתה צמוד לשקל ואז יש לקחת בחשבון את יחס ההמרה דולר שקל.
אם קנית את הנכס במקור במטבע השקל אותו המרת לדולר אתה צריך לקחת בחשבון כמה השקעת בשקל וכמה תקבל בשקל בסיום העיסקה.
אם תתעלם מהפרשי השער חלק לא קטן מהעסקה לא יהיה ברור, העסקה כוללת הפרשי השער שהיו לרעתך.
לעומת זאת, אם תשקיע את הדולרים בבורסה בארה"ב אז אינך ממש את הפסדי השער אלה נשאר צמוד לנכס המקור.

אני מאלה שנכנסו להשקעה דומה ואכלו אותה עד הסוף. הבחור הישראלי ששכנע אותנו, עשה bail out לאחר שלוש שנים, והשאיר אותנו לחסדי חברת ניהול האמריקאית שמצצה את דמנו וגם לא תחזקה את נכס והדיירים.
מהר מאוד איבדנו את דיירים ומצאנו עצמנו משקיעים הון בשיפוץ הבית.
היום אנחנו מנסים להיפטר מהנכס וזה קשה.
בקיצור, מי שאין לו גישה או נוכחות חזקה במדינה המרוחקת, עדיף שישקיע את הכסף ב REIT.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
S התלבטות לגבי מכירת דירה והשקעת הכסף שוק ההון 36
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
מ התלבטות קשה לגבי דמי אבטלה, דמי לידה ומה שביניהם יומני מסע אישיים 2
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 2
O התלבטות לגבי משכנתא והון פנוי נדל"ן 29
ז התלבטות לגבי תחום בקריירה התפתחות אישית 3
בובין חוט-השני התלבטות לגבי דירה על דרך נמיר נדל"ן 13
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 15
M התלבטות לגבי רכישת נכס נדל"ן 6
R התלבטות לגבי משיכת משתנה צמודה נדל"ן 4
R התלבטות לגבי אחוזי מימון במשכנתא ומסלול פיתוי נדל"ן 8
B התלבטות לגבי סוג משכנתא לרכישת דירה ראשונה נדל"ן 8
unrealx התלבטות לגבי משכנתא על דירה שנכנס אליה בעוד שנה נדל"ן 11
H התלבטות לגבי הזדמנות שנפתחה בפני. נדל"ן 67
E התלבטות לגבי בחירת תחום לימודים התפתחות אישית 13
D התלבטות לגבי תיק פסיבי ראשון שוק ההון 11
N התלבטות לגבי לימודים התפתחות אישית 9
klayhamn התלבטות לגבי דירה בת"א נדל"ן 105
ז התלבטות מקצועית לגבי ניסיון התפתחות אישית 1
Y התלבטות לגבי קניית דירה בנאות אפק בקריית ביאליק דרך מחיר למשתכן נדל"ן 5
A התלבטות לגבי סגירת משכנתא נדל"ן 3
ד התלבטות לגבי החלק של האג"ח בהנחה שתהיה אינפלציה שוק ההון 8
מ התלבטות לגבי כדאיות חתימת קבע התפתחות אישית 11
I התלבטות לגבי כוון השקעה עם נתונים כפי שמפורטים .... נדל"ן 6
D התלבטות לגבי קניית דירה ליד מסילת רכבת בפרויקט שחלקו מחיר למשתכן נדל"ן 3
ס התלבטות לגבי קניה או השכרה נדל"ן 14
R התלבטות לגבי מעבר להלמן למיטב לאור הרכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
נמר הכסף התלבטות לגבי תיק מניות עולמי עם מספר ETF, וחוות דעת כללית על התיק שוק ההון 10
S עמלות - התלבטות המשקיע לגבי ברוקרים שוק ההון 5
M התלבטות לגבי תואר התפתחות אישית 7

נושאים דומים

Back
למעלה