• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור

חוסך בן 40

משתמש רשום
דירוג
3
שלום, אני גר בשכירות כרגע ומתכנן להישאר כך ב3 שנים הקרובות לפחות.
בבעלותי דירה יחידה להשקעה, קטנה יחסית, נרכשה על הנייר ב-2013 וקיבלתי מפתח ב-2016, מושכרת ברציפות, השכירות בערך שווה למשכנתא.
עבר בעצם כבר הרבה זמן, ושמעתי מאנשי נדלן שהדבר הנכון בשבילי לעשות הוא למכור את הדירה ולקנות על הנייר דירה גדולה יותר ובכך להגדיל את ההון.
המליצו כמובן לחפש פריסייל לא צמוד למדד תשומות הבנייה.
ההיגיון שהם מציגים הוא שכבר עשיתי על הדירה הזו איזה 70% עליית ערך נגיד, ושצריך לממש את זה ולחפש השקעה חדשה.
מצד אחד זה באמת נשמע הגיוני, מצד שני הדירה היום אומנם לא מספקת תזרים, אבל כן מגדילה הון על ידי תשלומי המשכנתא (או שזו לא דרך נכונה להסתכל על זה?).
יש לציין שהדירה באזור ביקוש ולכן תמיד הושכרה בקלות יחסית, בניין חדש כאמור ותודה לאל בלי בעיות בינתיים טפו טפו :)
מתלבט איך עלי לפעול בצורה אופטימלית שתאפשר לי למקסם את התשואה ולהגדיל את ההון.
רעיון נוסף על אותו משקל - למכור את הדירה להשקעה ועם הכסף הזה לקנות 2 דירות קטנות על הנייר, במינוף גבוה יותר.
מבחינת מיסוי, לפי מה שהבנתי, אני נחשב משפר דיור במקרה שאני מוכר את הדירה הזו וקונה אחת אחרת במקומה, ואז לא משלם מס שבח + משלם מס רכישה לפי דירה יחידה.
ואם ארצה לקנות 2 דירות במקום הדירה הזו - אז על אחת מהן אשלם מס רכישה לפי דירה יחידה ועל השניה מס רכישה מלא, ובכל מקרה לא אשלם מס שבח, נכון?

תודה רבה!

למכור את הדירה ולקנות על הנייר דירה גדולה יותר ובכך להגדיל את ההון.
זה לא יגדיל את ההון, זה יגדיל את המינוף והחשיפה לשוק הנדלן, שבמידה ויעלה יותר מעלות הריבית אז ההון יגדל,
וכמובן יש לקחת בשיקולים את כל העלות של מכירה וקניה .

הכוונה להרוויח את הקפיצה בשווי שטמונה ברכישה על הנייר.

ולהפסיד את הרווח משכירות.
לדעתי רעיון מסוכן.
במקומך הייתי מתזמן לתקופה טובה יותר,
אם אתה רואה שהמלחמה נגרמת והנגיד נחוש להוריד ריביות.
תתפוס את הרגע, תשפר דיור לפני הורדת ריביות עם תמהיל ריביות פריים/משתנות.
תשדרג את הדירה בפטור ממס עד 2 מיליון לדירה אחרת יד שניה.

ולהפסיד את הרווח משכירות.
לדעתי רעיון מסוכן.
במקומך הייתי מתזמן לתקופה טובה יותר,
אם אתה רואה שהמלחמה נגרמת והנגיד נחוש להוריד ריביות.
תתפוס את הרגע, תשפר דיור לפני הורדת ריביות עם תמהיל ריביות פריים/משתנות.
תשדרג את הדירה בפטור ממס עד 2 מיליון לדירה אחרת יד שניה.
תוכל לפרט קצת יותר? לא הבנתי את ההצעה שלך ועניין הריביות.
היום הריביות גבוהות יחסית לא? כלומר המשכנתא הקיימת שלי עדיפה על משכנתא שמישהו יקח היום, נכון?
עוד נתונים: אני מעריך שההון בדירה להשקעה שלי הוא כ-2 מיליון *אחרי* שאני מחזיר את המשכנתא.
המשכנתא שלי מורכבת מ3 מסלולים עם תקופות קצת שונות אבל בגדול כרגע החוב יורד ב-4 אלף כל חודש, זה מה שהחשבתי לעצמי כרווח מהדירה, אפילו שאני לא מרגיש אותו בכיס כתזרים.

-
מי אמר שיש קפיצה בשווי?

יש איזה הנחה כלשהי, שמחירי הנדלן לא ממש יורדים, ואם מוסיפים את ההנחה החבויה בפריסייל ופטור מדד, זה די בטוח שדירה חדשה תהיה שווה יותר מאשר רכשת אותה בפריסייל.
אני יודע שבעבר הרחוק דירות ירדו וירדו הרבה, אבל בוא נאמר שבתקופת חיי הבוגרים - ההנחה הזאת (שלא יורדים) הוכיחה את עצמה כנכונה ביותר.

יש איזה הנחה כלשהי, שמחירי הנדלן לא ממש יורדים,
הנחה מוטעית, עובדתית הם ירדו ריאלית בשנה האחרונה.
ואם מוסיפים את ההנחה החבויה בפריסייל ופטור מדד,
עוד הפעם: מי אמר לך שיש הנחה בפריסייל? מי שמוכר לך את זה?
זה די בטוח שדירה חדשה תהיה שווה יותר מאשר רכשת אותה בפריסייל.
ואני די בטוח שלא.
, אבל בוא נאמר שבתקופת חיי הבוגרים - ההנחה הזאת (שלא יורדים) הוכיחה את עצמה כנכונה ביותר.
אני מציע לך להסתכל אחורה שנה או שנה וחצי, לקחת בחשבון שווי של הטבות מימון + אינפלציה ואתה תהיה מאד מופתע.

בגדול כרגע החוב יורד ב-4 אלף כל חודש, זה מה שהחשבתי לעצמי כרווח מהדירה,
החוב שיורד לך מורכב משני חלקים - קרן ההלוואה, והריבית עליה (והמדד איפה שצמוד, גם על הקרן וגם על הריבית).
את החלק של הקרן שיורד לך, הייתי מציעה להסתכל כתוספת לנכסים האישיים שלך (ולא כרווח, את זה תדע בסוף תהליך המכירה).
את החלק של הריבית וההצמדות הייתי מציעה להסתכל כעלות שנוגסת לך מהנכס (כמו דמי ניהול וצבירה בעולם המקביל).

תוכל לפרט קצת יותר? לא הבנתי את ההצעה שלך ועניין הריביות.
היום הריביות גבוהות יחסית לא? כלומר המשכנתא הקיימת שלי עדיפה על משכנתא שמישהו יקח היום, נכון?
עוד נתונים: אני מעריך שההון בדירה להשקעה שלי הוא כ-2 מיליון *אחרי* שאני מחזיר את המשכנתא.
המשכנתא שלי מורכבת מ3 מסלולים עם תקופות קצת שונות אבל בגדול כרגע החוב יורד ב-4 אלף כל חודש, זה מה שהחשבתי לעצמי כרווח מהדירה, אפילו שאני לא מרגיש אותו בכיס כתזרים.

-

יש איזה הנחה כלשהי, שמחירי הנדלן לא ממש יורדים, ואם מוסיפים את ההנחה החבויה בפריסייל ופטור מדד, זה די בטוח שדירה חדשה תהיה שווה יותר מאשר רכשת אותה בפריסייל.
אני יודע שבעבר הרחוק דירות ירדו וירדו הרבה, אבל בוא נאמר שבתקופת חיי הבוגרים - ההנחה הזאת (שלא יורדים) הוכיחה את עצמה כנכונה ביותר.
במקרה כזה זה לא יהיה חכם להחזיר את המשכנתא, אלא לגרור אותה לדירה המחליפה.
אני מדבר על תוספת משכנתא שלך למשכנתא שתקח.
בעיקרון זאת לא היתה הנקודה, הנקודה היא שתעשה את העסקה לפני שהריביות יורדות.
ברגע שהריביות ירדו המחירים כבר עלו בהתאם, אז כבר איחרת.

חוץ מזה אל תטעה, ההטבות שנותן לך הקבלן 20/80 ופטור מממד, אתה זה שמשלם על זה.
הקבלן לוקח הלוואה בשבילך בריבית גבוהה יחסית, ומשלם עבורך את התשלומים.
אתה משלם על זה במחיר יותר יקר.
ואגב, יש בזה גם יתרונות אבל גם חסרונות. לדוגמא קח את עליית המע״מ באחוז.

הפריסייל זה סיכון שאתה לוקח, ולכן הרווח פה הוא תמחור של סיכון שטמון בזה.

החוב שיורד לך מורכב משני חלקים - קרן ההלוואה, והריבית עליה (והמדד איפה שצמוד, גם על הקרן וגם על הריבית).
את החלק של הקרן שיורד לך, הייתי מציעה להסתכל כתוספת לנכסים האישיים שלך (ולא כרווח, את זה תדע בסוף תהליך המכירה).
את החלק של הריבית וההצמדות הייתי מציעה להסתכל כעלות שנוגסת לך מהנכס (כמו דמי ניהול וצבירה בעולם המקביל).
החוב שיורד התכוונתי לקרן ולכן הסתכלתי על זה כרווח, או תוספת לנכס כמו שניסחת.
תשלום המשכנתא החודשי הוא 7, 4 "רווח" ו-3 ריבית / רווח של הבנק :)

munmun ממש ציננת אותי מהרעיון הזה חחח
אז מה *כן* כדאי לי לעשות?
רוצה להתקדם, להגדיל הון, מתישהו להגיע לסכום שיאפשר לי לקנות דירה למגורים...

שלום, אני גר בשכירות כרגע ומתכנן להישאר כך ב3 שנים הקרובות לפחות.
בבעלותי דירה יחידה להשקעה, קטנה יחסית, נרכשה על הנייר ב-2013 וקיבלתי מפתח ב-2016, מושכרת ברציפות, השכירות בערך שווה למשכנתא.
עבר בעצם כבר הרבה זמן, ושמעתי מאנשי נדלן שהדבר הנכון בשבילי לעשות הוא למכור את הדירה ולקנות על הנייר דירה גדולה יותר ובכך להגדיל את ההון.
המליצו כמובן לחפש פריסייל לא צמוד למדד תשומות הבנייה.
ההיגיון שהם מציגים הוא שכבר עשיתי על הדירה הזו איזה 70% עליית ערך נגיד, ושצריך לממש את זה ולחפש השקעה חדשה.
מצד אחד זה באמת נשמע הגיוני, מצד שני הדירה היום אומנם לא מספקת תזרים, אבל כן מגדילה הון על ידי תשלומי המשכנתא (או שזו לא דרך נכונה להסתכל על זה?).
יש לציין שהדירה באזור ביקוש ולכן תמיד הושכרה בקלות יחסית, בניין חדש כאמור ותודה לאל בלי בעיות בינתיים טפו טפו :)
מתלבט איך עלי לפעול בצורה אופטימלית שתאפשר לי למקסם את התשואה ולהגדיל את ההון.
רעיון נוסף על אותו משקל - למכור את הדירה להשקעה ועם הכסף הזה לקנות 2 דירות קטנות על הנייר, במינוף גבוה יותר.
מבחינת מיסוי, לפי מה שהבנתי, אני נחשב משפר דיור במקרה שאני מוכר את הדירה הזו וקונה אחת אחרת במקומה, ואז לא משלם מס שבח + משלם מס רכישה לפי דירה יחידה.
ואם ארצה לקנות 2 דירות במקום הדירה הזו - אז על אחת מהן אשלם מס רכישה לפי דירה יחידה ועל השניה מס רכישה מלא, ובכל מקרה לא אשלם מס שבח, נכון?

תודה רבה!
לא ראיתי שציינת איפה הדירה ומה המאפיינים שלה. יכול להיות שזו דירה שעשתה עליית ערך ולא נשאר יותר מידי בשר על העצם ויכול להיות שעל אף שעלתה, היא באיזור מתפתח שעתידו לפניו. בכלליות 2 מיליון ש"ח הון עצמי זה סכום מכובד, ומנוף לעסקאות מעניינות במיוחד בתקופה הנוכחית (צריך עוד מידע על התזרים שלך). לא הייתי רצה לקבור את הכסף בדירת קבלן חדשה, יש לך יתרון יחסי, של הון עצמי גבוה כדאי לנצל אותו.

החוב שיורד התכוונתי לקרן ולכן הסתכלתי על זה כרווח, או תוספת לנכס כמו שניסחת.
תשלום המשכנתא החודשי הוא 7, 4 "רווח" ו-3 ריבית / רווח של הבנק :)

munmun ממש ציננת אותי מהרעיון הזה חחח
אז מה *כן* כדאי לי לעשות?
רוצה להתקדם, להגדיל הון, מתישהו להגיע לסכום שיאפשר לי לקנות דירה למגורים...
אמרת שאם אתה מוכר את הדירה נשאר לך הון עצמי של 2 מיליון.
איזו דירה בדיוק אתה צריך שהון עצמי של 2 מיליון לא מספיק עבורה?

לא ראיתי שציינת איפה הדירה ומה המאפיינים שלה. יכול להיות שזו דירה שעשתה עליית ערך ולא נשאר יותר מידי בשר על העצם ויכול להיות שעל אף שעלתה, היא באיזור מתפתח שעתידו לפניו. בכלליות 2 מיליון ש"ח הון עצמי זה סכום מכובד, ומנוף לעסקאות מעניינות במיוחד בתקופה הנוכחית (צריך עוד מידע על התזרים שלך). לא הייתי רצה לקבור את הכסף בדירת קבלן חדשה, יש לך יתרון יחסי, של הון עצמי גבוה כדאי לנצל אותו.
אין לי איך לדעת מה יהיה מחירה בעתיד, אבל לדעתי היא עשתה עליית ערך יפה מאוד ולא חושב שיש עוד ״קפיצות״ בדרך. מדובר בבניין חדש ובאזור מפותח, נמצאת מטר מתחנת הרכבת הקלה בבורסה ברמת גן.
מבחינת תזרים יש לי הוצאות מחייה גבוהות וכולנו יודעים כמה המחייה יקרה בארץ (ועוד תתייקר בשנים הקרובות לצערי), כך שאני מסתדר עם הכנסות/הוצאות אבל לא יכול להרשות לעצמי להתחייב לאלפי שקלים נוספים בחודש להשקעה.
פרט לדירה הזו, יש לי קופת חיסכון שמושקעת במסלול מנייתי בשוק ההון, בסביבות 800 אלף שקל.
איך את מציעה לנצל את יתרון ההון העצמי? זה בדיוק מה שאני מחפש, והרעיון שהציעו לי זה לקנות דירה יותר יקרה בפריסייל.

אמרת שאם אתה מוכר את הדירה נשאר לך הון עצמי של 2 מיליון.
איזו דירה בדיוק אתה צריך שהון עצמי של 2 מיליון לא מספיק עבורה?
לצערי באזור מגוריי, דירה טובה באזור טוב (כזו שאני רוצה לגור בה) עולה 5 מיליון במקרה הטוב.
מפחד לקחת משכנתא עצומה, ולא רוצה להוסיף להון מהדירה את כל ההון הנזיל שלי ולהישאר בלי שקל בצד.

אין לי איך לדעת מה יהיה מחירה בעתיד, אבל לדעתי היא עשתה עליית ערך יפה מאוד ולא חושב שיש עוד ״קפיצות״ בדרך. מדובר בבניין חדש ובאזור מפותח, נמצאת מטר מתחנת הרכבת הקלה בבורסה ברמת גן.
מבחינת תזרים יש לי הוצאות מחייה גבוהות וכולנו יודעים כמה המחייה יקרה בארץ (ועוד תתייקר בשנים הקרובות לצערי), כך שאני מסתדר עם הכנסות/הוצאות אבל לא יכול להרשות לעצמי להתחייב לאלפי שקלים נוספים בחודש להשקעה.
פרט לדירה הזו, יש לי קופת חיסכון שמושקעת במסלול מנייתי בשוק ההון, בסביבות 800 אלף שקל.
איך את מציעה לנצל את יתרון ההון העצמי? זה בדיוק מה שאני מחפש, והרעיון שהציעו לי זה לקנות דירה יותר יקרה בפריסייל.

לצערי באזור מגוריי, דירה טובה באזור טוב (כזו שאני רוצה לגור בה) עולה 5 מיליון במקרה הטוב.
מפחד לקחת משכנתא עצומה, ולא רוצה להוסיף להון מהדירה את כל ההון הנזיל שלי ולהישאר בלי שקל בצד.
אענה לך בכלליות כי אני לא יכולה להכנס פה לייעוץ. להבדיל מרוכשים שכרגע ללא הון עצמי וקונים על הנייר מחוסר ברירה אצלך זה לא המקרה. מכיוון שהעדר כולו דהר לעבר דירות קבלן נוצרו לא מעט עיוותי שוק בשוק היד שניה. בכלליות המגוון הוא עצום ותלוי באיזה תקציב תחליט להתמקד.

אענה לך בכלליות כי אני לא יכולה להכנס פה לייעוץ. להבדיל מרוכשים שכרגע ללא הון עצמי וקונים על הנייר מחוסר ברירה אצלך זה לא המקרה. מכיוון שהעדר כולו דהר לעבר דירות קבלן נוצרו לא מעט עיוותי שוק בשוק היד שניה. בכלליות המגוון הוא עצום ותלוי באיזה תקציב תחליט להתמקד.
אז אני מבין שההצעה שלך היא למכור את הדירה הקטנה להשקעה ולקנות דירה גדולה/יקרה יותר מיד שניה?
בכך אני בעצם מגדיל מינוף וחשיפה לשוק הדיור, מניח שהחזר המשכנתא יהיה גבוה יותר וכך גם השכירות.
נניח עולה משכירות של 7 ל-9, מתוכן נגיד 5 ילכו להון ו-4 לריבית. אז אני סוג של נשאר באותו מקום לא?

אז לא מובן מה תרוויח מהמהלך הזה, תקנה, תמכור, תשלם מסים, הוצאות נוספות.
על הדירה הראשונה עד 2 מיליון לא תשלם מסים בכלל, אבל על הדירה השניה תשלם רכישה ושבח.
לאחר כמה שנים בודדות תעשה את המהלך שוב? ושוב תשלם מס רכישה.
ואתה גם מוגבל במינוף עד 50% בדירה השניה.
זה לא נשמע לי אטרקטיבי במיוחד בטווח קצר.

אז אני מבין שההצעה שלך היא למכור את הדירה הקטנה להשקעה ולקנות דירה גדולה/יקרה יותר מיד שניה?
בכך אני בעצם מגדיל מינוף וחשיפה לשוק הדיור, מניח שהחזר המשכנתא יהיה גבוה יותר וכך גם השכירות.
נניח עולה משכירות של 7 ל-9, מתוכן נגיד 5 ילכו להון ו-4 לריבית. אז אני סוג של נשאר באותו מקום לא?
קודם חשוב לקבוע את המסגרת התקציבית שמתאימה לך ואז כדאי לברר את האפשרויות בהתאם לאותה המסגרת.

השינוי החשוב זה המעבר מעיסקה שאין לה עוד הרבה בשר על העצם לעיסקה שהפוטנציאל שלה עדיין לא מומש. רמת המינוף היא זו שאתה מגדיר שמתאימה לך, זו לא הנקודה.

קודם חשוב לקבוע את המסגרת התקציבית שמתאימה לך ואז כדאי לברר את האפשרויות בהתאם לאותה המסגרת.

השינוי החשוב זה המעבר מעיסקה שאין לה עוד הרבה בשר על העצם לעיסקה שהפוטנציאל שלה עדיין לא מומש. רמת המינוף היא זו שאתה מגדיר שמתאימה לך, זו לא הנקודה.
זו בדיוק הנקודה ״מעבר מעיסקה שאין לה עוד הרבה בשר על העצם לעיסקה שהפוטנציאל שלה עדיין לא מומש״ זה מה שחשבתי לעשות ולכן הרעיון של דירה גדולה יותר בפריסייל. יש רעיונות נוספים??

זו בדיוק הנקודה ״מעבר מעיסקה שאין לה עוד הרבה בשר על העצם לעיסקה שהפוטנציאל שלה עדיין לא מומש״ זה מה שחשבתי לעשות ולכן הרעיון של דירה גדולה יותר בפריסייל. יש רעיונות נוספים??
יש מלא אפשרויות בדירות יד שנייה, אבל אתה מבין שבלי תקציב ומיקום זה לדבר באוויר ופשוט לא רציני. עניין הדירה הגדולה והפריסייל זה מארז, לא תוכן. וכמארז כפי שציינתי, הוא מלכודת שיווקית לרוב יקרה ממחיר השוק, האטרקטיבית בעיקר לאלו ללא הון עצמי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
בובין חוט-השני התלבטות לגבי דירה על דרך נמיר נדל"ן 13
B התלבטות לגבי סוג משכנתא לרכישת דירה ראשונה נדל"ן 8
unrealx התלבטות לגבי משכנתא על דירה שנכנס אליה בעוד שנה נדל"ן 11
klayhamn התלבטות לגבי דירה בת"א נדל"ן 105
Y התלבטות לגבי קניית דירה בנאות אפק בקריית ביאליק דרך מחיר למשתכן נדל"ן 5
D התלבטות לגבי קניית דירה ליד מסילת רכבת בפרויקט שחלקו מחיר למשתכן נדל"ן 3
א התלבטות לגבי דירה להשקעה נדל"ן 28
J התלבטות לגבי רכישת דירה נדל"ן 45
S התלבטות לגבי מכירת דירה והשקעת הכסף שוק ההון 36
ש התלבטות לגבי קניית דירה למגורים נדל"ן 22
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
מ התלבטות קשה לגבי דמי אבטלה, דמי לידה ומה שביניהם יומני מסע אישיים 2
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 2
O התלבטות לגבי משכנתא והון פנוי נדל"ן 29
ז התלבטות לגבי תחום בקריירה התפתחות אישית 3
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 15
M התלבטות לגבי רכישת נכס נדל"ן 6
R התלבטות לגבי משיכת משתנה צמודה נדל"ן 4
R התלבטות לגבי אחוזי מימון במשכנתא ומסלול פיתוי נדל"ן 8
H התלבטות לגבי הזדמנות שנפתחה בפני. נדל"ן 67
E התלבטות לגבי בחירת תחום לימודים התפתחות אישית 13
D התלבטות לגבי תיק פסיבי ראשון שוק ההון 11
N התלבטות לגבי לימודים התפתחות אישית 9
ז התלבטות מקצועית לגבי ניסיון התפתחות אישית 1
A התלבטות לגבי סגירת משכנתא נדל"ן 3
ד התלבטות לגבי החלק של האג"ח בהנחה שתהיה אינפלציה שוק ההון 8
מ התלבטות לגבי כדאיות חתימת קבע התפתחות אישית 11
I התלבטות לגבי כוון השקעה עם נתונים כפי שמפורטים .... נדל"ן 6
ס התלבטות לגבי קניה או השכרה נדל"ן 14
R התלבטות לגבי מעבר להלמן למיטב לאור הרכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
נמר הכסף התלבטות לגבי תיק מניות עולמי עם מספר ETF, וחוות דעת כללית על התיק שוק ההון 10
S עמלות - התלבטות המשקיע לגבי ברוקרים שוק ההון 5
M התלבטות לגבי תואר התפתחות אישית 7
A התלבטות לגבי פתיחת קופת גמל במקביל ללקיחת משכנתא אוף טופיק 0
P התלבטות לגבי איזור השקעה נדל"ן 0
שלי התלבטות לגבי משקפיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7

נושאים דומים

Back
למעלה