• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

התלבטות לגבי קניית דירה בנאות אפק בקריית ביאליק דרך מחיר למשתכן

yonipers

משתמש רשום
דירוג
0
שלום רב
קיבלתי הודעה השבוע שזכיתי בתוכנית מחיר למשתכן בפרוייקט של גיא ודורן לוי בקריית ביאליק בשכונה החדשה שם - נאות אפק.
המחיר כרגע - 1291K לדירת 5 חדרים (121 מטר, 17 מטר מרפסת ו2 חניות). כניסה בינואר 22
מבדיקה מהירה ראיתי שמחיר השוק שם הוא באיזור 1.5M לכניסה מיידית ואני מאמין שזה עוד נתון למשא ומתן ולהורדה משמעותית.
השכירות שאפשר להשיג היא - 3800-4000 שקלים.
אשמח לשמוע:
1. האם זו עסקה משתלמת כדירה להשקעה? ההון העצמי שלי די נמוך (200K) ואולי אוכל לגרד מההורים עוד קצת כך שהיתרון שם הוא מינוף גבוה יחסית.
2. שמעתי שמועות שאיכות הבנייה בפרוייקט הזה לא טובה. אשמח לשמוע ממי שגר שם או קנה האם זה נכון
3. זו שכונה יפה שעדיין לא התפתחה ואני חושב שגם המחיר שם יעלה בשנים הקרובות. האם ההערכה שלי נכונה?
4. מחיר למשתכן היא תוכנית בשלבי גסיסה והסיכוי שאזה בהמשך במשהו אטרקטיבי יותר לא גבוה...

אשמח מאדם לשמוע כמה שיותר דעות בנושא
תודה רבה

מבדיקה מהירה ראיתי שמחיר השוק שם הוא באיזור 1.5M לכניסה מיידית ואני מאמין שזה עוד נתון למשא ומתן ולהורדה משמעותית.
עדיף שתשווה לדירות על הנייר ועדיף שתשווה למחירי עסקאות בפועל ולא למחירי ביקוש.

עדיף שתשווה לדירות על הנייר ועדיף שתשווה למחירי עסקאות בפועל ולא למחירי ביקוש.
השויתי לקבלן שמוכר בפרוייקט צמוד ומכיוון שהאיכלוס של מחיר למשתכן הוא חצי שנה מהיום זה נראה לי כמעט זהה לאיכלוס מיידי...

שלום רב
קיבלתי הודעה השבוע שזכיתי בתוכנית מחיר למשתכן בפרוייקט של גיא ודורן לוי בקריית ביאליק בשכונה החדשה שם - נאות אפק.
המחיר כרגע - 1291K לדירת 5 חדרים (121 מטר, 17 מטר מרפסת ו2 חניות). כניסה בינואר 22
השכירות שאפשר להשיג היא - 3800-4000 שקלים.
אשמח לשמוע:
1. האם זו עסקה משתלמת כדירה להשקעה? ההון העצמי שלי די נמוך (200K) ואולי אוכל לגרד מההורים עוד קצת כך שהיתרון שם הוא מינוף גבוה יחסית.
2. שמעתי שמועות שאיכות הבנייה בפרוייקט הזה לא טובה. אשמח לשמוע ממי שגר שם או קנה האם זה נכון
3. זו שכונה יפה שעדיין לא התפתחה ואני חושב שגם המחיר שם יעלה בשנים הקרובות. האם ההערכה שלי נכונה?
4. מחיר למשתכן היא תוכנית בשלבי גסיסה והסיכוי שאזה בהמשך במשהו אטרקטיבי יותר לא גבוה...

אשמח מאדם לשמוע כמה שיותר דעות בנושא
תודה רבה
1. לא מכיר את הפרויקט ספציפית אבל מדובר בתשואה ברוטו של 3.5% שזה לא להיט לדירה בפריפריה. מה עם ביטוחים? מה עם חודשים ריקים? מה עם תיקונים? אתה גר באזור? אולי תצטרך את שירותיו של מתווך. כשתרצה למכור צריך עורך דין ואולי גם מתווך. צריך להוסיף למחיר עוד כמה עשרות אלפי שקלים.
2. תבדוק טוב איזה דברים צריך להשלים מסביב כי המחיר שציינו לא בהכרח אומר שהדירה ראויה למגורים (מדדים, מיזוג, רשתות, ריהוט). צריך להוסיף למחיר עוד כמה עשרות אלפי שקלים.
3. עכשיו בוא נדבר על המשכנתא, שתהיה לפחות בגובה מיליון ש"ח עם החזר של כ-5000 ש"ח, כלומר תזרים שלילי של 1000 ש"ח בחודש. כלומר כ-60 אלף ש"ח על טווח של 5 שנים. תוסיף לזה חצי שנה שתצטרך לשלם משכנתא בלי הכנסה מנגד (עוד כמה עשרות אלפי שקלים). האם מבחינה תזרימית זה מתאים לך?
בעוד 5 שנים כמה להערכתך תהיה שווה הדירה?

עכשיו מה האלטרנטיבה? לקחת את ה-200 אלף ש"ח ולהשקיע אותם במניות, מה לדעתך תהיה התשואה? האם תהיה יותר או פחות התעסקות בהשוואה לדירה? האם יש יותר או פחות סיכון לאבד את הקרן?

אם נשאר בתחום הנדלן תוכל לרכוש דירה, לא ב"זכיה" דרך מפעל הפיס של המדינה, ב-800 אלף ש"ח גם בפריפריה. החסרונות שמדובר בדירה ישנה שכנראה תדרוש יותר תחזוקה, אוכלוסיה חלשה יותר. מנגד היתרונות שיש תזרים מההתחלה, אפשר לקנות באזורים שבעתיד יש סיכוי שיעברו פינוי בינוי. ממליץ לעבור על המספרים של החלופה הזו עם מלווה משקיעים שמכיר את האזור הספציפי שמעניין אותך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D התלבטות לגבי קניית דירה ליד מסילת רכבת בפרויקט שחלקו מחיר למשתכן נדל"ן 3
N התלבטות לגבי קניית מסחרית צרכנות פיננסית 0
ש התלבטות לגבי קניית דירה למגורים נדל"ן 22
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 2
O התלבטות לגבי משכנתא והון פנוי נדל"ן 29
ז התלבטות לגבי תחום בקריירה התפתחות אישית 3
Shtunz התלבטות לגבי דירה על דרך נמיר נדל"ן 13
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 15
M התלבטות לגבי רכישת נכס נדל"ן 6
R התלבטות לגבי משיכת משתנה צמודה נדל"ן 4
R התלבטות לגבי אחוזי מימון במשכנתא ומסלול פיתוי נדל"ן 8
B התלבטות לגבי סוג משכנתא לרכישת דירה ראשונה נדל"ן 8
unrealx התלבטות לגבי משכנתא על דירה שנכנס אליה בעוד שנה נדל"ן 11
H התלבטות לגבי הזדמנות שנפתחה בפני. נדל"ן 67
E התלבטות לגבי בחירת תחום לימודים התפתחות אישית 13
D התלבטות לגבי תיק פסיבי ראשון שוק ההון 11
N התלבטות לגבי לימודים התפתחות אישית 9
klayhamn התלבטות לגבי דירה בת"א נדל"ן 105
ז התלבטות מקצועית לגבי ניסיון התפתחות אישית 1
A התלבטות לגבי סגירת משכנתא נדל"ן 3
ד התלבטות לגבי החלק של האג"ח בהנחה שתהיה אינפלציה שוק ההון 8
מ התלבטות לגבי כדאיות חתימת קבע התפתחות אישית 11
I התלבטות לגבי כוון השקעה עם נתונים כפי שמפורטים .... נדל"ן 6
ס התלבטות לגבי קניה או השכרה נדל"ן 14
R התלבטות לגבי מעבר להלמן למיטב לאור הרכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
נמר הכסף התלבטות לגבי תיק מניות עולמי עם מספר ETF, וחוות דעת כללית על התיק שוק ההון 10
S עמלות - התלבטות המשקיע לגבי ברוקרים שוק ההון 5
M התלבטות לגבי תואר התפתחות אישית 7
A התלבטות לגבי פתיחת קופת גמל במקביל ללקיחת משכנתא אוף טופיק 0
P התלבטות לגבי איזור השקעה נדל"ן 0
א התלבטות לגבי דירה להשקעה נדל"ן 28
J התלבטות לגבי רכישת דירה נדל"ן 45
שלי התלבטות לגבי משקפיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
S התלבטות לגבי מכירת דירה והשקעת הכסף שוק ההון 36
שלי התלבטות לגבי איזון שוק ההון 13
N התלבטות לגבי לימודים. אוף טופיק 9
T התלבטות לגבי אלטרנטיבות השקעה נדל"ן 6
unrealx התלבטות לגבי רכישת/השכרת רכב בארץ צרכנות פיננסית 6