• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות?

• פותח הנושא פותח הנושא שם זמני
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שם זמני

משתמש רשום
דירוג
7
היי,
אני בן 28, סיימתי הקיץ תואר ראשון במדעי המחשב ויש לי את תנאי הקבלה להתקבל לתואר שני.

כמה נקודות עלי:
מה שאני אוהב בתחום זה את היכולת ליצור דברים, לפתח מוצרים, ליצור כלים שאנשים יוכלו להשתמש בהם.
אני נורא מתחבר לתחום הניהול ולחשוב בצורה כוללת, ופחות להיות המומחה הכי גדול לטכנולוגיה מסויימת.
כלומר לחשוב בפיתוח גם על היעילות ועל הפונקציונאליות אבל גם להבין באיזה כלים כדאי להשתמש ואיך לשלב הכל ביחד וגם לחשוב על חווית המשתמש והשיווק באופן מסויים.

למה כן תואר שני?
1. אני מרגיש שהעתיד יהיה מבוסס נורא על ML וAI, הרבה יותר מהיום, ולא מספיק נגעתי בתחומים האלה פרט לקורס מבוא (שהיה מעט טכני) שהיה הקורס האהוב עלי בתואר.
2. יש לי חשש שהתחומים של Full Stack לא יוחלפו לגמרי, אבל כן יהיה להם פחות דרישה בעוד עשר שנים בגלל ההתקדמות של הAI. לא חושש שאפסיד את העבודה, אלא שאני קצת מהמר על הסוס שמזדקן ונחלש.
3. נורא מעניין אותי התחום בעיקר של NLP וLLM ואני מאמין שאלה יכולים להיות כלים מדהימים ליצור איתם דברים בהמשך שכרגע רחוקים מלהיות בארסנל שלי.
4. היתרון החשוב מבחינתי - התואר השני יכול לספק שנתיים של להתמקד בפרויקטים שלי (מה שאני בספק שאצליח תוך כדי משרה מלאה), וליצור דברים משלי, במקביל ללרכוש כלים וגם יתרון בשוק בהמשך. אבל במיוחד הזמן הזה שהוא מין Sandbox שאני לא חושב שאצליח להשיג אותו בהמשך (עם משפחה ומחויבויות וכו'...)
5. כרגע קשה לפתוח את הדלת למשרה הראשונה אחרי תואר ראשון (אולי גם בעוד שנתיים אחרי תואר שני).

למה לא תואר שני?
בעיקר כי אני לא רוצה להיות חוקר והחשש שלי שזה צריך להיות מה שמוביל את מי שמתחיל תואר שני.
מה שמעניין אותי זה לקחת כלים ולשחק איתם, אבל חשוב לי לדעת איך לשחק איתם וכיום אין לי באמת מושג. פחות מעניין אותי לצלול לעומק של ההוכחה של אלגוריתם ספציפי.

מה דעתכם? הייתם הולכים על תואר שני במקומי?

אני גם התלבטתי בסוף בחרתי שלא.
תואר שני הוא בגדול צעד בדרך לדוקטורט או למשרה מחקרית כלשהיא, אותי זה לא עניין וכבר הייתה לי עבודה אז ויתרתי.

נקודות 1-3: אפשר לפתור בעזרת קורסים או ניסיון מעשי, לא צריך תואר שני בשביל זה.
נקודה 4: לא חושב שפרויקטים אישיים זה המניע לתואר נוסף, דווקא ההפך, אם אתה רוצה להתמקד בפרוייקטים אישיים הייתי מתמקד בזה ולא עובד או לומד במקביל.
נקודה 5: תואר שני כנראה יעזור לך להכנס למשרה ראשונה טובה יותר, היתרון הזה נעלם לאחר שיש לך כמה שנות ניסיון, לכן לדעתי לא נכון לעשות תואר שני אם המטרה היא למצוא עבודה.

לפי מה שאתה מתאר הייתי מחפש משרה בתעשייה באזורים האלה של LLM וכד'
נשמע שאתה לא מעוניין להתעמק בשפיץ של השפיץ של תת תחום מסוים בLLM (שזה מה שתעשה בתואר שני) אלא אתה מעוניין לצבור נסיון רחב, להבין את העולם, ולהיות מסוגל לדבר את השפה כדי שתוכל בעתיד להיות מנהל/מוביל טכנולוגי באזורים האלה. את הדברים האלה תקבל (במידה מסוימת, תלוי בך ובמקום העבודה) בתעשיה.

עברתי מסלול דומה. בחרתי כן ללכת על תואר שני.

מהשיקולים שאוכל לציין כאן:
1. משרה ראשונה. נניח אין תואר. למה אתה מכוון? מאמין שתצליח להתקבל למשרת Full Stack? זה יכול להיות ממש קשה ועדיין תצטרך לבנות תיק עבודות / קורס וכו. לעומת זאת, אם תמשיך בלימודים, שנתיים שאתה מעמיד מחקר אמיתי הם ניסיון ל Data Scientist.

2. בוגרי מדעי המחשב לא מתעסקים לרוב עם הוכחות אלגוריתמיות. זה יותר מתמטיקאים שעושים את זה.

3. חשיבה לטווח רחוק - איזה תחום מעניין אותך עוד עשר, עשרים שנה? לא עבודה ראשונה אלא מסלול קריירה. אם אתה רואה שבאיזשהו שלב תרצה להתעסק בתחומים האלה, עדיף לעשות עכשיו את התואר ולהרוויח את היתרון הזה כבר מגיל צעיר יותר.

4. קשה מאוד להכנס לתחומים האלה מקורסים. גם כי זה דורש ידע מקיף - סטטיסטיקה, לינארית, חדו״א וכו, גם כי למחקר, פרסום מאמרים והגשה לכנסים יש משקל מאוד גדול, וגם קשרים.

כן הייתי ממליץ לך לחשוב על כסף. יהיו תקופות שלשלב בהם עבודה (גם אם לא מלאה), לימודים ותזה יהיה קשה, ואולי תאלץ לוותר על העבודה.

• אהבתי
Reactions: MMM
לפי מה שאתה מתאר הייתי מחפש משרה בתעשייה באזורים האלה של LLM וכד'
נשמע שאתה לא מעוניין להתעמק בשפיץ של השפיץ של תת תחום מסוים בLLM (שזה מה שתעשה בתואר שני) אלא אתה מעוניין לצבור נסיון רחב, להבין את העולם, ולהיות מסוגל לדבר את השפה כדי שתוכל בעתיד להיות מנהל/מוביל טכנולוגי באזורים האלה. את הדברים האלה תקבל (במידה מסוימת, תלוי בך ובמקום העבודה) בתעשיה.
אתה צודק, הבעיה היא שרוב מוחלט של המשרות בתחום דורשות כיום נסיון שאין לי או תואר שני בתחום ובצדק.
השוק קשה לחסרי נסיון גם במשרות "פשוטות" יחסית כמו Full Stack, אז על אחת כמה וכמה יש רף גבוה במשרות כאלה.
לכן אני לא חושב שאני יכול לצבור את הנסיון והכלים האלה בעבודה בLLM.

עברתי מסלול דומה. בחרתי כן ללכת על תואר שני.

מהשיקולים שאוכל לציין כאן:
1. משרה ראשונה. נניח אין תואר. למה אתה מכוון? מאמין שתצליח להתקבל למשרת Full Stack? זה יכול להיות ממש קשה ועדיין תצטרך לבנות תיק עבודות / קורס וכו. לעומת זאת, אם תמשיך בלימודים, שנתיים שאתה מעמיד מחקר אמיתי הם ניסיון ל Data Scientist.

2. בוגרי מדעי המחשב לא מתעסקים לרוב עם הוכחות אלגוריתמיות. זה יותר מתמטיקאים שעושים את זה.

3. חשיבה לטווח רחוק - איזה תחום מעניין אותך עוד עשר, עשרים שנה? לא עבודה ראשונה אלא מסלול קריירה. אם אתה רואה שבאיזשהו שלב תרצה להתעסק בתחומים האלה, עדיף לעשות עכשיו את התואר ולהרוויח את היתרון הזה כבר מגיל צעיר יותר.

4. קשה מאוד להכנס לתחומים האלה מקורסים. גם כי זה דורש ידע מקיף - סטטיסטיקה, לינארית, חדו״א וכו, גם כי למחקר, פרסום מאמרים והגשה לכנסים יש משקל מאוד גדול, וגם קשרים.

כן הייתי ממליץ לך לחשוב על כסף. יהיו תקופות שלשלב בהם עבודה (גם אם לא מלאה), לימודים ותזה יהיה קשה, ואולי תאלץ לוותר על העבודה.
3. בחלומי הפרוע ביותר בטווח הרחוק יש לי מוצר/אני שותף במוצר מעניין, וכשאני חושב על זה קשה לי לראות איך במציאות של היום, בטווח הרחוק זה לא ישלב AI.
אני קצת מתייחס לזה כמו כלים וידע שאני בטוח שיכול לבוא מאוד לטובתי ואני מתקשה להאמין שאני אצליח להשיג אותו ברמת הביטחון והמקצועיות הזאת כמו בתואר שני.

תוכל לספר קצת על איך הייתה הקריירה שלך לפני/אחרי התואר השני? כלומר ברמה של מה הוא שינה אצלך במחשבה ואפילו מה הוא שינה אצלך במסלול קריירה?
מעניין אותי לדעת ממך, שהגעת ממקום דומה לשלי, מה הכלים או ההשפעות שהיו לתואר השני והאם אתה מבסוט על ההחלטה בדיעבד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות לגבי תואר התפתחות אישית 7
ב התלבטות לגבי תואר התפתחות אישית 3
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
מ התלבטות קשה לגבי דמי אבטלה, דמי לידה ומה שביניהם יומני מסע אישיים 2
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 2
O התלבטות לגבי משכנתא והון פנוי נדל"ן 29
ז התלבטות לגבי תחום בקריירה התפתחות אישית 3
בובין חוט-השני התלבטות לגבי דירה על דרך נמיר נדל"ן 13
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 15
M התלבטות לגבי רכישת נכס נדל"ן 6
R התלבטות לגבי משיכת משתנה צמודה נדל"ן 4
R התלבטות לגבי אחוזי מימון במשכנתא ומסלול פיתוי נדל"ן 8
B התלבטות לגבי סוג משכנתא לרכישת דירה ראשונה נדל"ן 8
unrealx התלבטות לגבי משכנתא על דירה שנכנס אליה בעוד שנה נדל"ן 11
H התלבטות לגבי הזדמנות שנפתחה בפני. נדל"ן 67
E התלבטות לגבי בחירת תחום לימודים התפתחות אישית 13
D התלבטות לגבי תיק פסיבי ראשון שוק ההון 11
N התלבטות לגבי לימודים התפתחות אישית 9
klayhamn התלבטות לגבי דירה בת"א נדל"ן 105
ז התלבטות מקצועית לגבי ניסיון התפתחות אישית 1
Y התלבטות לגבי קניית דירה בנאות אפק בקריית ביאליק דרך מחיר למשתכן נדל"ן 5
A התלבטות לגבי סגירת משכנתא נדל"ן 3
ד התלבטות לגבי החלק של האג"ח בהנחה שתהיה אינפלציה שוק ההון 8
מ התלבטות לגבי כדאיות חתימת קבע התפתחות אישית 11
I התלבטות לגבי כוון השקעה עם נתונים כפי שמפורטים .... נדל"ן 6
D התלבטות לגבי קניית דירה ליד מסילת רכבת בפרויקט שחלקו מחיר למשתכן נדל"ן 3
ס התלבטות לגבי קניה או השכרה נדל"ן 14
R התלבטות לגבי מעבר להלמן למיטב לאור הרכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
נמר הכסף התלבטות לגבי תיק מניות עולמי עם מספר ETF, וחוות דעת כללית על התיק שוק ההון 10
S עמלות - התלבטות המשקיע לגבי ברוקרים שוק ההון 5
A התלבטות לגבי פתיחת קופת גמל במקביל ללקיחת משכנתא אוף טופיק 0
P התלבטות לגבי איזור השקעה נדל"ן 0
א התלבטות לגבי דירה להשקעה נדל"ן 28

נושאים דומים

Back
למעלה