• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס

• פותח הנושא פותח הנושא המופנמת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

המופנמת

משתמש רשום
דירוג
12
שלום לכולם,

אחרי 20 שנה במקום העבודה מיציתי ממש ואני רוצה להוריד הילוך באופן משמעותי. יש לי ילדים קטנים ואני רוצה להיות איתם.

יש לי מקום עבודה מסודר, נוח, עם תנאים מעולים, משרה טובה בדרגה יפה, יש לי שם טוב, שכר יפה. אבל העבודה אינטנסיבית ושוחקת, גם החברה לא נעימה לי ואני די לבדי רוב שעות היום. והנסיעות של כ- 40 דקות לכיוון. לצערי לא אישרו לי לרדת למשרה חלקית. חלת יכול להיות אופציה אבל לתקופה מוגבלת. לצורך הדיון נניח שלא יאשרו לי.

אני באה מרקע כלכלי וחושבת לעשות הסבה להנהלת חשבונות (בחצי דרך לתעודה), שם יש הרבה מאוד משרות חלקיות ונוחות . אבל העבודה משעממת, תהיה ירידה ניכרת בשכר אבל מצד שני תאפשר לי להיות הרבה יותר נוכחת בבית.

אני מתלבטת והמחשבות לא עוזבות...

א. איך עושים את השינוי הזה? קודם כל מבחינת ירידה בסטטוס - ממשרה איכותית וטובה למשהו פקידותי ופשוט?
ב. ככל שאני קוראת אני משתכנעת שהעבודה סזיפית ומשעממת. אני מפחדת מהשינוי. אם לא אמצא עבודה, אם אמצא והתנאים / הסביבה לא יהיו טובים? האם אתחרט על השינוי?
מצד שני הסיזיפיות של משרה מלאה כל יום כבר גמרה עלי. אני שחוקה לגמרי.
ד. להמשיך ללמוד יעוץ מס? האם יש בזה עבודה? האם השעות נוחות ומתאים גם לאם? קראתי שגם זה מאוד סזיפי יש דד-ליינים מאוד קשיחים לדיווח לרשויות.
ה. הנה"ח ויעוץ מס פותח לי אופק לעתיד להיות עצמאית. אם אשאר איפה שאני, אין לי שום נתיב התפתחות, חוץ מלקבל שכר יפה ומשרה נוחה.

אני אובדת עצות לחלוטין. אשמח לשמוע חוות דעת, ואם מישהו מכיר את התחום.

הנה"ח ויעוץ מס פותח לי אופק לעתיד להיות עצמאית
אם הכיוון שלך הוא להיות עצמאית אז צריך להביא בחשבון שתצטרכי לשווק את עצמך, היכולת השיווקית תלויה בעיקר באופי שלך. כמו כן החבילה המקצועית השלמה בד"כ כוללת גם חשבות שכר.

אם הכיוון שלך הוא להיות עצמאית אז צריך להביא בחשבון שתצטרכי לשווק את עצמך, היכולת השיווקית תלויה בעיקר באופי שלך. כמו כן החבילה המקצועית השלמה בד"כ כוללת גם חשבות שכר.
אני חושבת שלקראת גיל 50 בעוד כמעט עשור אוכל שוב להשקיע יותר בעבודה וזו תהיה אופציה אם ארצה. בניגוד למה שאני עושה היום שלא נותן לי שום אופק אחר.

ניסית למצוא מקום עבודה בחברה מקבילה שיכול לתת לך מענה לחלק מהבעיות שהעלית ויוכל להוריד משמעותית את הצורך בשינוי
מקום עם אחד או יותר מהדברים הבאים:
חברה נעימה
אפשרות לעבודה מהבית
אפשרות למשרה חלקית

חלת יכול להיות אופציה אבל לתקופה מוגבלת
זה יכול לתת לך קצת אוויר לנשימה ולהוריד את תחושת השחיקה.

דברי עם רו''ח\מנה''ח\יועצי מס ותשאלי אותם איך זה, האם יש מספיק עבודה וכו'. כשיהיו לך יותר נתונים, תוכלי לעשות בחירה מושכלת יותר.

משהו פקידותי ופשוט
לא נראה לי שזה ''משהו פקידותי ופשוט'', בטוח יש הרבה מה ללמוד ומה לדעת.

לא נראה לי שזה ''משהו פקידותי ופשוט'', בטוח יש הרבה מה ללמוד ומה לדעת.
תלוי באדם עצמו ותלוי בסוג המשרד שעובד בו.
אני מיציתי את המקצוע תוך 5 שנים, במהלכן למדתי המון ועסקתי בנושאים מגוונים (כולל תחקיר שהחלטתי לבצע שבו גיליתי מעל מיליון ש"ח שהשותף של המעסיק כמעט הצליח להעביר אליו). בין היתר עסקתי גם בניהול תקציב מול ביצוע מורכב, ניהול מול הסוכנות היהודית והמינהל (עולמות הזויים), וניהול עד המאזן של חברה משותפת בורסאית. למדתי מהר, התנסתי הרבה בזכות בוס מפרגן ומיציתי. עברתי לליווי כלכלי בתור שכירה במחלקה כלכלית של משרד גדול, מיציתי אחרי 3 שנים.
אבל רוב מנהלי החשבונות באמת עוסקים בתחומים משעממים, שחוזרים על עצמם, של לקוחות, ספקים ובנקים.
חושבת לעשות הסבה להנהלת חשבונות (בחצי דרך לתעודה), שם יש הרבה מאוד משרות חלקיות ונוחות . אבל העבודה משעממת, תהיה ירידה ניכרת בשכר אבל מצד שני תאפשר לי להיות הרבה יותר נוכחת בבית.
מקצוע קלאסי לאיזון בית-עבודה. אפשר לעבוד במשרה מלאה, בחלקיות משרה, בעבודה היברידית. אפשר לעבוד אצל רו"ח (הכי משעמם), ברשויות מקומיות, בחברות מעניינות/משעממות, באירגונים שמדברים לליבך. אפשר להתקדם בעבודה ואפשר גם בשכר. תגגלי משכורות בתחום לקבל מושג.

במה את עובדת היום? אולי הבעיה היא מקום העבודה ולא המקצוע?
בנוסף, צריך לדעת להתנהל ולעבוד נכון..

במה את עובדת היום? אולי הבעיה היא מקום העבודה ולא המקצוע?
בנוסף, צריך לדעת להתנהל ולעבוד נכון..
הבעיה היא לחלוטין מקום העבודה (ממשלה). אחרי לא מעט תפקידים שעשיתי מיציתי את הכל, לא רוצה תפקיד אחר או משרד אחר. יש הרבה סיבות לכך , רק אגיד שבשונה מהסטראוטיפ עובדים קשה מאוד אבל לא חכם. הפוליטיקה והבירוקרטיה פשוט שוחקת.
המקצוע אכן אהוב עלי אבל הידע שיש לי לא שווה הרבה בחוץ, ולהתחיל מאפס בתחום הזה קצת גדול עלי.. אני מחפשת להוריד הילוך וזה לא קיים במקצוע הזה לצערי. יועצת זה לא משהו שמתאים לי בשלב זה בחיי או בכלל... אז.. הסבה

הבעיה היא לחלוטין מקום העבודה (ממשלה). אחרי לא מעט תפקידים שעשיתי מיציתי את הכל, לא רוצה תפקיד אחר או משרד אחר. יש הרבה סיבות לכך , רק אגיד שבשונה מהסטראוטיפ עובדים קשה מאוד אבל לא חכם. הפוליטיקה והבירוקרטיה פשוט שוחקת.
המקצוע אכן אהוב עלי אבל הידע שיש לי לא שווה הרבה בחוץ, ולהתחיל מאפס בתחום הזה קצת גדול עלי.. אני מחפשת להוריד הילוך וזה לא קיים במקצוע הזה לצערי. יועצת זה לא משהו שמתאים לי בשלב זה בחיי או בכלל... אז.. הסבה
וחשבת לנסות לשנות גישה, לתת הכל מ9 עד 16 ולהיעלם? לשים גבולות למי שצריך גם כשלא נעים.
אחד מהיתרונות בממשלתי זה שקשה להביא עובדים חדשים, במיוחד מנוסים כמוך, ולא ממהרים לפטר.

אני לא יכולה לצטט את מה ששאלת אותי מעליי, אבל במשרד רו"ח העבודה הפקידותית היא שעמום המחץ ולא לומדים שום דבר חדש (לטעמי גם ראיית חשבון משעממת).
מה שכן יכול להיות זה שתגדילי ראש ותרצי ללמוד ולהתפתח, רוב מנהלי החשבונות לא מעוניינים בכך, כנראה בעיקר בגלל שמה שחשוב זה הבית ולא העבודה.
בעניין מועדי הדיווח, זה קריטי למי שעוסק בכך. אם את חשבת שכר, אז מועד תשלום השכר וההפרשות הפנסיוניות. אם את עוסקת בחשבוניות, אז מועד הגשת המע"מ.
אם את מנהח"ש ראשית אז הכנת המאזן.

וחשבת לנסות לשנות גישה, לתת הכל מ9 עד 16 ולהיעלם? לשים גבולות למי שצריך גם כשלא נעים.
אחד מהיתרונות בממשלתי זה שקשה להביא עובדים חדשים, במיוחד מנוסים כמוך, ולא ממהרים לפטר.
כן אני עושה את זה. אבל לגמרי מיציתי. אני יכולה להשאר ולמות מבפנים עד הפנסיה . כמו שאמרתי תנאים מושלמים.
אבל הילדים שלי קטנים וצריכים אותי היום.

כן אני עושה את זה. אבל לגמרי מיציתי. אני יכולה להשאר ולמות מבפנים עד הפנסיה . כמו שאמרתי תנאים מושלמים.
אוקי, אז 9 עד 15 ותגיעי לילדים.
בתור מנהלת חשבונות קשה לי להאמין שתרגישי עניין גדול.
אם כבר אז תתחילי לחשוב על משהו שבאמת מעניין אותך, אבל קשה מאוד למצוא משהו שגם יעניין, גם יכניס כסף וגם תסיימי מוקדם ותחזרי לילדים.

המעשה הכי נועז שלי היה לעזוב את מקום העבודה ולהישאר מובטלת כחצי שנה בזמן שבעלי סטודנט והילדים בתחילת בי"ס יסודי. חתיכת התכלבות עברנו שם כי רציתי יותר זמן איתם והשתעממתי למוות בתפקיד. אחרי עוד 3 שנים כבר עזבתי את התפקיד הבא בשביל לעבוד בעסק המשפחתי בבית ואז הילדים כבר לא כל-כך התעניינו להיות בחברתי :)
אני לא יודעת בני כמה הילדים שלך אבל אם הם מאד קטנים ואת יכולה להרשות לעצמך - בעיניי זה שלב מאד חשוב להיות איתם בתשומת לב אמיתית, ואני מבינה מאד את השיקול הזה שלך. כרגע הוא אולי יותר חשוב מקריירה או עניין בעבודה.

המעשה הכי נועז שלי היה לעזוב את מקום העבודה ולהישאר מובטלת כחצי שנה בזמן שבעלי סטודנט והילדים בתחילת בי"ס יסודי. חתיכת התכלבות עברנו שם כי רציתי יותר זמן איתם והשתעממתי למוות בתפקיד. אחרי עוד 3 שנים כבר עזבתי את התפקיד הבא בשביל לעבוד בעסק המשפחתי בבית ואז הילדים כבר לא כל-כך התעניינו להיות בחברתי :)
אני לא יודעת בני כמה הילדים שלך אבל אם הם מאד קטנים ואת יכולה להרשות לעצמך - בעיניי זה שלב מאד חשוב להיות איתם בתשומת לב אמיתית, ואני מבינה מאד את השיקול הזה שלך. כרגע הוא אולי יותר חשוב מקריירה או עניין בעבודה.
שאפו על האומץ!
כל הכבוד על ההורות!
אפשר לראות עשרות ומאות פוסטים של נשות קריירה שבוכות על אבדן החוויה בגידול ילדים
לאחרונה ראיתי את ד"ר חנה קטן כותבת על זה
זה אולי נשמע מיושן
אבל אין כמו אמא שמגדלת ילד, מאשר מכונה תעשייתית של מעונות צהרונים וחוגים

זה אולי נשמע מיושן
הילדים שלי הלכו לצהרונים כשהיו קטנים, ומצאו את עצמם לבד בבית כשחזרו מבית הספר כי אנחנו היינו חייבים להתפרנס. למזלם גרנו בישוב קהילתי אז יש חברים והולכים אחד לשני או למגרש כדורסל/משחקים.
אני חושבת שאבא יכול למלא את התפקיד בדיוק כמו אמא, ועדיין לשלוח לצהרונים פעוטות גם אם ההורה בבית. זה מספיק מתיש ערב, לילה, סופשים וחופשות.

ילדתי קטנה בגיל מאוחר, אז כן. אני לא רוצה שתכנס לגן עירייה לפני גיל 3 (!!) ותהיה בצהרון שלא יסתכלו עליה בכלל .אחרי 20 שנה נראה לי יש לי וי על קריירה :) הורות לילד אחרון בגיל מאוחר היא ממש שונה, יש בשלות אחרת, וכן גם יותר חסכונות. ובעלי עובד במשרה מלאה, עם שכר יפה סה"כ , אז נצטמצם קצת תקופה..

זה אולי נשמע מיושן
הייתי שנה בחופשת לידה וזה עשה פלאים לבית!! גם המתבגרת, אפילו שלא מראה נהנית מזה שיש תנועה בבית, אוכל חם ופינוקים. הבית היה רגוע ושקט. כשמגיעים מותשים מעבודה אין סבלנות לילדים, האמצעית שלי ממש מוזנחת. כל האנרגיה הולכת לפעוטה וכשהיא נרדמת אני בתשישות כזו שאין לי אנרגיות לטפל באף אחד. מבאס שזה או 0 או 1 , או עבודה איכותית במשרה מלאה או משרה זוטרה אך אפשרות לחלקית. אני עובדת איכותית, עם 2 תארים מאונ' נחשבות בהצטיינות, ועדיין כשרוצה להוריד שעות לכמה שנים , שוק העבודה פולט אותי החוצה. ולחזור לאותו מעמד ושכר זה כבר יהיה בלתי אפשרי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
מ התלבטות קשה לגבי דמי אבטלה, דמי לידה ומה שביניהם יומני מסע אישיים 2
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 2
O התלבטות לגבי משכנתא והון פנוי נדל"ן 29
ז התלבטות לגבי תחום בקריירה התפתחות אישית 3
בובין חוט-השני התלבטות לגבי דירה על דרך נמיר נדל"ן 13
A התלבטות לגבי פרעון משכנתא נדל"ן 15
M התלבטות לגבי רכישת נכס נדל"ן 6
R התלבטות לגבי משיכת משתנה צמודה נדל"ן 4
R התלבטות לגבי אחוזי מימון במשכנתא ומסלול פיתוי נדל"ן 8
B התלבטות לגבי סוג משכנתא לרכישת דירה ראשונה נדל"ן 8
unrealx התלבטות לגבי משכנתא על דירה שנכנס אליה בעוד שנה נדל"ן 11
H התלבטות לגבי הזדמנות שנפתחה בפני. נדל"ן 67
E התלבטות לגבי בחירת תחום לימודים התפתחות אישית 13
D התלבטות לגבי תיק פסיבי ראשון שוק ההון 11
N התלבטות לגבי לימודים התפתחות אישית 9
klayhamn התלבטות לגבי דירה בת"א נדל"ן 105
ז התלבטות מקצועית לגבי ניסיון התפתחות אישית 1
Y התלבטות לגבי קניית דירה בנאות אפק בקריית ביאליק דרך מחיר למשתכן נדל"ן 5
A התלבטות לגבי סגירת משכנתא נדל"ן 3
ד התלבטות לגבי החלק של האג"ח בהנחה שתהיה אינפלציה שוק ההון 8
מ התלבטות לגבי כדאיות חתימת קבע התפתחות אישית 11
I התלבטות לגבי כוון השקעה עם נתונים כפי שמפורטים .... נדל"ן 6
D התלבטות לגבי קניית דירה ליד מסילת רכבת בפרויקט שחלקו מחיר למשתכן נדל"ן 3
ס התלבטות לגבי קניה או השכרה נדל"ן 14
R התלבטות לגבי מעבר להלמן למיטב לאור הרכישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
נמר הכסף התלבטות לגבי תיק מניות עולמי עם מספר ETF, וחוות דעת כללית על התיק שוק ההון 10
S עמלות - התלבטות המשקיע לגבי ברוקרים שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה