עדכון לתיק שלי.
התיק שלי (״גרסה 5״)
בשנה האחרונה היו כמה שינויים עיקריים שהשפיעו על היישום של התיק.
1. הקצאה אסטרטגית לנדל״ן מניב בחו״ל באחזקה ישירה.
2. הפחתה של חשיפה למניות עקב חשש מתמחור גבוה מדי של המניות.
פלחים שירדו:
LevelUp - הנזלתי אותו באמצע 2017 כי הוא היה ב-IRA והעברתי למסלול מחקה מדד בשביל לקחת הלוואה. לונג סטורי שורט, לא הצלחתי לקחת את ההלוואה בגלל מכסות ב-IBI. שקלתי להחליף לגוף אחר אבל לא התלהבתי מזה. שקלתי להשאיר את הפלח הזה במסלול מנוהל כללי או מחקה מדד או לעבור בין מסלולים באופן יעיל מיסויית ובעקבות זה פרסמתי
ניתוח הנתונים מגמל.נט שעשיתי כחלק מהמחקר בנושא. בסוף המסקנה שלי הייתה שכל המסלולים הכלליים הם 99% שילוב של ת״א 100, סנופי, אגח ישראל ואגח ארהב, וזאת פשוט לא ההקצאה שאני מעוניין בה (בעיקר לא תא 100). החלטתי לחזור ל-IRA (למרות שעדיין יש לי עניין לקחת הלוואה, אבל זה יהיה רלוונטי רק בתחילת 2019). כל התהליך לקח כמה חודשים טובים. אחרי שחזרתי ל-IRA וישבתי על מזומן, חשבתי אם לחזור ל-Level Up ופסיכולוגית זה היה כבר כמו לקבל את ההחלטה מחדש ולא מיהרתי איתה. בסוף החלטתי שלא, בין השאר כי רציתי להקטין חשיפה כוללת למניות, והדבר הראשון שכדאי לוותר עליו זה על המינוף.
TAA - כנ״ל - הפלח הזה היה ב-IRA. מעבר לכך, אחרי יותר משנה של מנוי ב-Allocate Smartly שבמשך הזמן הזה קיבלתי עדכון שבועי של ההקצאה המומלצת למחלקות נכסים עיקריים, הזנתי את כל הנתונים ל-Retropy והשוותי את הביצועים של מעקב מושלם אחרי ההמלצות לעומת תיק 60-40 דומה והמסקנה הייתה שאין הבדל ניכר אם בכלל (ההשוואה הייתה גם מול שילוב של כמה אסטרטגיות שבחרתי ידנית וגם מול ה-Meta strategy) שלהם), אבל מנגד יש עלויות חיכוך לא קטנות (עלות השירות, עמלות מסחר, דמי ניהול ב-IRA) וזה פשוט נטל להתעסק עם זה כל פעם, גם מבחינת זמן וגם פסיכולוגית למכור\לקנות כל הזמן, הרבה פעמים באופן שאולי לא תואם לאינטואיציה. אז סגרתי את המנוי וסיימתי עם הפלח הזה.
תיק עוגת דובדבנים - בתכלס, לא נשאר הרבה מהמאפיינים המקוריים של התיק, לכן כבר לא נכון לקרוא לו כך. בשביל להפחית את החשיפה למניות מכרתי חלקים של התיק שהיו די ״כלליים״, כמו small cap, value, reit וכד׳, והשארתי רק את ההטיה לטכנולוגיה ושווקים מתפתחים. החשיפה לאג״ח גם השתנתה כחלק מהראיה הרוחבית של התיק. אפשר להגיד שמה שנשאר זה כבר לא עוגת דובדבים, לכן התיק הזה כבר לא קיים.
פלחים שנותרו ללא שינוי:
״מחקה מדד״ - פשוט VTI+VXUS (שהיו חלק מפלח ״שוקולד מריר״ ויותר מאוחר חלק מ״עוגת דובדבנים מורחב״), בפועל זה פשוט חשיפה ל-VT דרך שני ני״ע שאני מחזיק כבר שנים ללא שינוי ולא מתכנן לשנות.
עדן אלפא - עדיין מחזיק ללא שינוי.
קריפטו - עדיין מחזיק ללא שינוי.
פלחים חדשים:
נדל״ן מניב בחו״ל - נמנעתי מזה הרבה זמן, ובסוף הדעה שלי השתנתה ואני מתכנן להקצות לפלח הזה משקל משמעותי בתיק, עד 50%, אבל עדיין רחוק משם, זה work in progress. המטרה היא תזרים שוטף יציב שגדל עם הזמן, עם קרן ששומרת על ערכה הריאלי. הצפי שלי הוא לקבל 4-5% נטו אחרי מסים והוצאות.
Closed End Funds - CEF - ממש בקצרה, זה מוצר שדומה ל-ETF אבל מספר היחידות הוא קבוע, לכן הם נסחרים בפרמיה\דיסקאונט על השווי הנקי, מנוהלים אקטיבית ומשתמשים במינוף פנימי בשביל להגדיל תשואה שוטפת. בחרתי בפינצטה 5 קרנות כאלו עם yield של 4-5% נטו אחרי מס.
בסופו של דבר, התיק מתחלק באופן הבא:
מניות (~25%):
- מחקה מדד (VTI+VXUS)
- עדן אלפא
- הטיות שונות (שאריות של עוגת דובדבנים) - כגון טכנולוגיה, ביוטק, שווקים מתעוררים, ומניה או שתיים.
אג״ח (18-50%~):
- אג״ח ארוך EDV
- אג״ח קצר NEAR
- CEFs
- אג״ח תשואה גבוה (שאריות של עוגת דובדבנים): ANGL, FPE, EBND, EMB - החלק הזה אולי יעלם ויוחלף ב-CEFs באופן מלא. אולי לא. זה זמן לא כל כך טוב להחזיק אג״ח תשואה גבוה, וחושב לוותר עליו בכלל.
נדל״ן (14-50%~)
- נדל״ן מניב בחו״ל
אחר (~8%)
- זהב BAR
- קריפטו
האחוזים הם גסים כי התיק בתהליך של שינויים בפרט הנדל״ן שעד שאסיים איתו אני מחזיק הרבה יותר אג״ח מאשר שאני מייעד להחזיק בסופו של דבר.