• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התיק שלי (גרסה 3+4+5)

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@כתום
עדיין מחזיק vti כי אין לי כח לשלם המון מס רווחי הון. צרות טובות, אני יודע

@איליה
תודה על התשובה. יש לי מדי פעם מחשבות על ההחלטה על איריות לעומת אמריקאיות, למרות שדי ברור לי שלא אשנה כלום. צריך לחשוב על משהו בזמן שבוהים ברמזור אדום.

התיק עבר כמה שינויים, אז אסכם פה במקום את הסטטוס העדכני.
התיק שלי (גרסה 4)

58% - תיק עוגת דובדבנים (מורחב)
10% - תיק LevelUp
9% - Tactical Asset Allocation
9% - עדן אלפא
13% - קריפטו
1% - אקטיבי

קריפטו - יש דיון כללי שבו גם פירטתי את הגישה שלי, שהיא בגדול להחזיק כמה שיותר מטבעות לפי market cap.
אקטיבי - מניה אחת שאני סוחב כבר כמה שנים, שאני מחכה שהיא תעשה פי 10
עדכון לתיק שלי.

התיק שלי (״גרסה 5״)

בשנה האחרונה היו כמה שינויים עיקריים שהשפיעו על היישום של התיק.
1. הקצאה אסטרטגית לנדל״ן מניב בחו״ל באחזקה ישירה.
2. הפחתה של חשיפה למניות עקב חשש מתמחור גבוה מדי של המניות.

פלחים שירדו:

LevelUp - הנזלתי אותו באמצע 2017 כי הוא היה ב-IRA והעברתי למסלול מחקה מדד בשביל לקחת הלוואה. לונג סטורי שורט, לא הצלחתי לקחת את ההלוואה בגלל מכסות ב-IBI. שקלתי להחליף לגוף אחר אבל לא התלהבתי מזה. שקלתי להשאיר את הפלח הזה במסלול מנוהל כללי או מחקה מדד או לעבור בין מסלולים באופן יעיל מיסויית ובעקבות זה פרסמתי ניתוח הנתונים מגמל.נט שעשיתי כחלק מהמחקר בנושא. בסוף המסקנה שלי הייתה שכל המסלולים הכלליים הם 99% שילוב של ת״א 100, סנופי, אגח ישראל ואגח ארהב, וזאת פשוט לא ההקצאה שאני מעוניין בה (בעיקר לא תא 100). החלטתי לחזור ל-IRA (למרות שעדיין יש לי עניין לקחת הלוואה, אבל זה יהיה רלוונטי רק בתחילת 2019). כל התהליך לקח כמה חודשים טובים. אחרי שחזרתי ל-IRA וישבתי על מזומן, חשבתי אם לחזור ל-Level Up ופסיכולוגית זה היה כבר כמו לקבל את ההחלטה מחדש ולא מיהרתי איתה. בסוף החלטתי שלא, בין השאר כי רציתי להקטין חשיפה כוללת למניות, והדבר הראשון שכדאי לוותר עליו זה על המינוף.

TAA - כנ״ל - הפלח הזה היה ב-IRA. מעבר לכך, אחרי יותר משנה של מנוי ב-Allocate Smartly שבמשך הזמן הזה קיבלתי עדכון שבועי של ההקצאה המומלצת למחלקות נכסים עיקריים, הזנתי את כל הנתונים ל-Retropy והשוותי את הביצועים של מעקב מושלם אחרי ההמלצות לעומת תיק 60-40 דומה והמסקנה הייתה שאין הבדל ניכר אם בכלל (ההשוואה הייתה גם מול שילוב של כמה אסטרטגיות שבחרתי ידנית וגם מול ה-Meta strategy) שלהם), אבל מנגד יש עלויות חיכוך לא קטנות (עלות השירות, עמלות מסחר, דמי ניהול ב-IRA) וזה פשוט נטל להתעסק עם זה כל פעם, גם מבחינת זמן וגם פסיכולוגית למכור\לקנות כל הזמן, הרבה פעמים באופן שאולי לא תואם לאינטואיציה. אז סגרתי את המנוי וסיימתי עם הפלח הזה.

תיק עוגת דובדבנים - בתכלס, לא נשאר הרבה מהמאפיינים המקוריים של התיק, לכן כבר לא נכון לקרוא לו כך. בשביל להפחית את החשיפה למניות מכרתי חלקים של התיק שהיו די ״כלליים״, כמו small cap, value, reit וכד׳, והשארתי רק את ההטיה לטכנולוגיה ושווקים מתפתחים. החשיפה לאג״ח גם השתנתה כחלק מהראיה הרוחבית של התיק. אפשר להגיד שמה שנשאר זה כבר לא עוגת דובדבים, לכן התיק הזה כבר לא קיים.

פלחים שנותרו ללא שינוי:

״מחקה מדד״ - פשוט VTI+VXUS (שהיו חלק מפלח ״שוקולד מריר״ ויותר מאוחר חלק מ״עוגת דובדבנים מורחב״), בפועל זה פשוט חשיפה ל-VT דרך שני ני״ע שאני מחזיק כבר שנים ללא שינוי ולא מתכנן לשנות.

עדן אלפא - עדיין מחזיק ללא שינוי.

קריפטו - עדיין מחזיק ללא שינוי.

פלחים חדשים:

נדל״ן מניב בחו״ל - נמנעתי מזה הרבה זמן, ובסוף הדעה שלי השתנתה ואני מתכנן להקצות לפלח הזה משקל משמעותי בתיק, עד 50%, אבל עדיין רחוק משם, זה work in progress. המטרה היא תזרים שוטף יציב שגדל עם הזמן, עם קרן ששומרת על ערכה הריאלי. הצפי שלי הוא לקבל 4-5% נטו אחרי מסים והוצאות.

Closed End Funds - CEF - ממש בקצרה, זה מוצר שדומה ל-ETF אבל מספר היחידות הוא קבוע, לכן הם נסחרים בפרמיה\דיסקאונט על השווי הנקי, מנוהלים אקטיבית ומשתמשים במינוף פנימי בשביל להגדיל תשואה שוטפת. בחרתי בפינצטה 5 קרנות כאלו עם yield של 4-5% נטו אחרי מס.

בסופו של דבר, התיק מתחלק באופן הבא:

מניות (~25%):
- מחקה מדד (VTI+VXUS)
- עדן אלפא
- הטיות שונות (שאריות של עוגת דובדבנים) - כגון טכנולוגיה, ביוטק, שווקים מתעוררים, ומניה או שתיים.

אג״ח (18-50%~):
- אג״ח ארוך EDV
- אג״ח קצר NEAR
- CEFs
- אג״ח תשואה גבוה (שאריות של עוגת דובדבנים): ANGL, FPE, EBND, EMB - החלק הזה אולי יעלם ויוחלף ב-CEFs באופן מלא. אולי לא. זה זמן לא כל כך טוב להחזיק אג״ח תשואה גבוה, וחושב לוותר עליו בכלל.

נדל״ן (14-50%~)
- נדל״ן מניב בחו״ל

אחר (~8%)
- זהב BAR
- קריפטו

האחוזים הם גסים כי התיק בתהליך של שינויים בפרט הנדל״ן שעד שאסיים איתו אני מחזיק הרבה יותר אג״ח מאשר שאני מייעד להחזיק בסופו של דבר.

עדכון לתיק שלי.

התיק שלי (״גרסה 5״)

בשנה האחרונה היו כמה שינויים עיקריים שהשפיעו על היישום של התיק.
1. הקצאה אסטרטגית לנדל״ן מניב בחו״ל באחזקה ישירה.
2. הפחתה של חשיפה למניות עקב חשש מתמחור גבוה מדי של המניות.

פלחים שירדו:

LevelUp - הנזלתי אותו באמצע 2017 כי הוא היה ב-IRA והעברתי למסלול מחקה מדד בשביל לקחת הלוואה. לונג סטורי שורט, לא הצלחתי לקחת את ההלוואה בגלל מכסות ב-IBI. שקלתי להחליף לגוף אחר אבל לא התלהבתי מזה. שקלתי להשאיר את הפלח הזה במסלול מנוהל כללי או מחקה מדד או לעבור בין מסלולים באופן יעיל מיסויית ובעקבות זה פרסמתי ניתוח הנתונים מגמל.נט שעשיתי כחלק מהמחקר בנושא. בסוף המסקנה שלי הייתה שכל המסלולים הכלליים הם 99% שילוב של ת״א 100, סנופי, אגח ישראל ואגח ארהב, וזאת פשוט לא ההקצאה שאני מעוניין בה (בעיקר לא תא 100). החלטתי לחזור ל-IRA (למרות שעדיין יש לי עניין לקחת הלוואה, אבל זה יהיה רלוונטי רק בתחילת 2019). כל התהליך לקח כמה חודשים טובים. אחרי שחזרתי ל-IRA וישבתי על מזומן, חשבתי אם לחזור ל-Level Up ופסיכולוגית זה היה כבר כמו לקבל את ההחלטה מחדש ולא מיהרתי איתה. בסוף החלטתי שלא, בין השאר כי רציתי להקטין חשיפה כוללת למניות, והדבר הראשון שכדאי לוותר עליו זה על המינוף.

TAA - כנ״ל - הפלח הזה היה ב-IRA. מעבר לכך, אחרי יותר משנה של מנוי ב-Allocate Smartly שבמשך הזמן הזה קיבלתי עדכון שבועי של ההקצאה המומלצת למחלקות נכסים עיקריים, הזנתי את כל הנתונים ל-Retropy והשוותי את הביצועים של מעקב מושלם אחרי ההמלצות לעומת תיק 60-40 דומה והמסקנה הייתה שאין הבדל ניכר אם בכלל (ההשוואה הייתה גם מול שילוב של כמה אסטרטגיות שבחרתי ידנית וגם מול ה-Meta strategy) שלהם), אבל מנגד יש עלויות חיכוך לא קטנות (עלות השירות, עמלות מסחר, דמי ניהול ב-IRA) וזה פשוט נטל להתעסק עם זה כל פעם, גם מבחינת זמן וגם פסיכולוגית למכור\לקנות כל הזמן, הרבה פעמים באופן שאולי לא תואם לאינטואיציה. אז סגרתי את המנוי וסיימתי עם הפלח הזה.

תיק עוגת דובדבנים - בתכלס, לא נשאר הרבה מהמאפיינים המקוריים של התיק, לכן כבר לא נכון לקרוא לו כך. בשביל להפחית את החשיפה למניות מכרתי חלקים של התיק שהיו די ״כלליים״, כמו small cap, value, reit וכד׳, והשארתי רק את ההטיה לטכנולוגיה ושווקים מתפתחים. החשיפה לאג״ח גם השתנתה כחלק מהראיה הרוחבית של התיק. אפשר להגיד שמה שנשאר זה כבר לא עוגת דובדבים, לכן התיק הזה כבר לא קיים.

פלחים שנותרו ללא שינוי:

״מחקה מדד״ - פשוט VTI+VXUS (שהיו חלק מפלח ״שוקולד מריר״ ויותר מאוחר חלק מ״עוגת דובדבנים מורחב״), בפועל זה פשוט חשיפה ל-VT דרך שני ני״ע שאני מחזיק כבר שנים ללא שינוי ולא מתכנן לשנות.

עדן אלפא - עדיין מחזיק ללא שינוי.

קריפטו - עדיין מחזיק ללא שינוי.

פלחים חדשים:

נדל״ן מניב בחו״ל - נמנעתי מזה הרבה זמן, ובסוף הדעה שלי השתנתה ואני מתכנן להקצות לפלח הזה משקל משמעותי בתיק, עד 50%, אבל עדיין רחוק משם, זה work in progress. המטרה היא תזרים שוטף יציב שגדל עם הזמן, עם קרן ששומרת על ערכה הריאלי. הצפי שלי הוא לקבל 4-5% נטו אחרי מסים והוצאות.

Closed End Funds - CEF - ממש בקצרה, זה מוצר שדומה ל-ETF אבל מספר היחידות הוא קבוע, לכן הם נסחרים בפרמיה\דיסקאונט על השווי הנקי, מנוהלים אקטיבית ומשתמשים במינוף פנימי בשביל להגדיל תשואה שוטפת. בחרתי בפינצטה 5 קרנות כאלו עם yield של 4-5% נטו אחרי מס.

בסופו של דבר, התיק מתחלק באופן הבא:

מניות (~25%):
- מחקה מדד (VTI+VXUS)
- עדן אלפא
- הטיות שונות (שאריות של עוגת דובדבנים) - כגון טכנולוגיה, ביוטק, שווקים מתעוררים, ומניה או שתיים.

אג״ח (18-50%~):
- אג״ח ארוך EDV
- אג״ח קצר NEAR
- CEFs
- אג״ח תשואה גבוה (שאריות של עוגת דובדבנים): ANGL, FPE, EBND, EMB - החלק הזה אולי יעלם ויוחלף ב-CEFs באופן מלא. אולי לא. זה זמן לא כל כך טוב להחזיק אג״ח תשואה גבוה, וחושב לוותר עליו בכלל.

נדל״ן (14-50%~)
- נדל״ן מניב בחו״ל

אחר (~8%)
- זהב BAR
- קריפטו

האחוזים הם גסים כי התיק בתהליך של שינויים בפרט הנדל״ן שעד שאסיים איתו אני מחזיק הרבה יותר אג״ח מאשר שאני מייעד להחזיק בסופו של דבר.
בשורה התחתונה, יש תוצאות טובות ? (מגירסה1 להיום)

בשורה התחתונה, יש תוצאות טובות ? (מגירסה1 להיום)
שאלה שקצת קשה לענות עליה (טכנית) אבל מעניין גם אותי לראות השוואה כמותית של כל ווריאציה אחד מול השני. אם אגיע לזה אשתף.

שאלה שקצת קשה לענות עליה (טכנית) אבל מעניין גם אותי לראות השוואה כמותית של כל ווריאציה אחד מול השני. אם אגיע לזה אשתף.
נראה שה fallback של כל האסטרטגיות הובילו אותך לאחזקה פאסיבית

נראה שה fallback של כל האסטרטגיות הובילו אותך לאחזקה פאסיבית
אחזקה פאסיבית היא קלה בהרבה מרוב האסטרטגיות, אבל גם היום לא נראה לי שאפשר לקרוא לרוב אצלי פאסיבי.
למשל האם מישהו שמחזיק 100% מניות ת״א 100 במשך עשור הוא פאסיבי? לדעתי לא, יש לו הטייה אקטיבית על ת״א 100.

אחזקה פאסיבית היא קלה בהרבה מרוב האסטרטגיות, אבל גם היום לא נראה לי שאפשר לקרוא לרוב אצלי פאסיבי.
למשל האם מישהו שמחזיק 100% מניות ת״א 100 במשך עשור הוא פאסיבי? לדעתי לא, יש לו הטייה אקטיבית על ת״א 100.
כוונתי הייתי, שמקריאת דברייך נראה ש"התעייפת" מאקטיביות, או "מתלהב פחות"
לא יודע לבחור את המילה הנכונה לתחושות האישיות שלך, אבל בתור קורא של דברייך, רציתי לדעת אם כל מה שעשית וניסית תיגמלו אותך באופן כלשהו

כוונתי הייתי, שמקריאת דברייך נראה ש"התעייפת" מאקטיביות, או "מתלהב פחות"
לא יודע לבחור את המילה הנכונה לתחושות האישיות שלך, אבל בתור קורא של דברייך, רציתי לדעת אם כל מה שעשית וניסית תיגמלו אותך באופן כלשהו
כנראה. זה באמת מעייף. תלוי בתקופות בחיים, אבל לעיתים אני לא רוצה להתעסק עם זה כלל, לפעמים האתגר מעסיק אותי חודשים. אני היום לא רוצה להחזיק שום דבר שמצריך התעסקות שוטפת, אבל אין לי בעיה עם הטיות (טכנולוגיה) או ניהול אקטיבי (עדן אלפא, CEFs) כל עוד אני לא צריך להתעסק עם זה בעצמי. היוצא דופן הוא הנדלן שבהתחלה מצריך כמויות לא הגיוניות של התעסקות, בתקווה שזה יעבור לטייס סמי-אוטומטי עם הזמן.

והרבה פחות מנייתית (בתקופה הנוכחית) אולי נזכה לעוגת דובדבנים נדל"נית..

כיצד עובד המיסוי על החלוקות שלהם? מה שהם מחלקים לא נחשב כדיבידנד אם אני מבין נכון. האם יש ניכוי מס במקור לישראלים? באיזה מידה? או שזה תלוי מהנכסים שהם מנהלים? מזמן רציתי להיכנס לזה אבל תמיד דחיתי בגלל האי ודעות על המס.
מבחינת מס הכנסה ישראלי - כל חלוקה היא דיבידנד, אבל אכן יש חלוקות שהן לא דיבידנד אלא return of capital ו-capital gains. אני נמנע מקרנות כאלו. אני לא יודע עדיין לגבי הניכוי במקור, נראה.

התבקשתי לסכם את התיק שלי אחרי שינויים לאחרונה.
רפרנס: גרסה 1. גרסה 2.

בגדול המשקל הנוכחי של פלחי התיק:
48% - תיק עוגת דובדבנים
13.5% - תיק שוקולד מריר פשוט
5% - תיק Level Up
9% - תיק גורו
6.5% - תיק אקטיבי
13% - קרן עדן אלפא
5% - מזומן

קצת על התיקים:

תיק עוגת הדובדבנים החדש דוסקס כאן.

תיק שוקולד מריר אמור להיות מניות כלל עולמי ואג"ח ישראלי. כרגע בגלל צורכי הנזלה שהיו לי החלק האג"חי לא קיים בפועל ונותר רק החלק המנייתי שמורכב במשקל שווה מ-VTI ו-VXUS. הכוונה היא לתקן את האיזון בחזרה ליעד המקורי עם הזמן ובפרט אחרי שנסיים עם מעבר הדירה.

תיק Level Up דוסקס כאן.

תיק ה-Gurus הוא שילוב של מניות וקרנות שדוסקסו כאן, וכאן וכאן. זה כרגע בגדר ניסוי שהקצתי לו שנה. נשארו עוד כמה חודשים עד שהשנה תגמר ובנתיים אני לא מרוצה מהתוצאות. איך שלא מסתכלים על זה, ככל שמגוונים יותר, התשואה מתקרבת יותר לתשואת השוק. יכול להיות וסביר ששנה זה לא מספיק, אבל בכל מקרה אני כנראה אצמצם חלקית או באופן מלא את החשיפה לניסוי הזה בקרוב.

התיק האקטיבי מכיל מספר פוזיציות שבחרתי על פי שיקול דעתי. חלקן מוצלחות, הגדולות ביותר פחות, ובכללי התיק הזה הוא הכי פחות מוצלח בחבורה. אני מתכנן לתת לפוזיציות למצות את עצמן בהתאם ליעדים שלהן אבל לא מתכנן להכנס לפוזיציות חדשות בנתיים.

קרן עדן אלפא דוסקסה כאן.

החלק של המזומן תקוע זמנית בחשבון IRA (כך שהוא לא נזיל במיוחד) ועדיין לא החלטתי מה נכון לעשות איתו.

אי אפשר לא לשים לב לכך שאתה דמות מרכזית כאן בפורום עם המון הבנה ולכן רציתי לשאול אותך מספר שאלות:1. כמה זמן אתה עוסק בשוק ההון?
2. מדוע אתה משנה את התיקים שלך(ראיתי 5 גרסאות) ומי יודע אולי יהיה גם 6 כאילו כתבת שהתשובה לא מספקת אך האם זה עד כדי כך לביצוע שינויים כאלה כלומר האם יצא שגם לא היה לך בכלל רווח או הפסד עד היום בשוק חס וחלילה....
3. ואיך יצא לך ה10 אחוז אקטיבי שאתה עושה, האם אתה מצליח להכות שוק או שכמו שהסולידית טוענת הרוב באמת לא מצליחים ... (אני לדוגמא ממש מעוקצץ להתעסק בזה אבל ידוע לי שאני מאוד רחוק עד שאצליח ולכן רציתי לשמוע ממישהו שכבר ניסה)

אי אפשר לא לשים לב לכך שאתה דמות מרכזית כאן בפורום עם המון הבנה ולכן רציתי לשאול אותך מספר שאלות:1. כמה זמן אתה עוסק בשוק ההון?
2. מדוע אתה משנה את התיקים שלך(ראיתי 5 גרסאות) ומי יודע אולי יהיה גם 6 כאילו כתבת שהתשובה לא מספקת אך האם זה עד כדי כך לביצוע שינויים כאלה כלומר האם יצא שגם לא היה לך בכלל רווח או הפסד עד היום בשוק חס וחלילה....
אני לא יודע אם יש לי המון הבנה, יש בהחלט מלא אנשים בפורום שמבינים טוב ממני בהמון דברים, אני פשוט אוהב ללמוד ולהתעסק בתחום, ומה שאני יכול על הדרך לשתף.
אני גם משתף את הטעויות שלי כדי שיהיה ברור לכולם שמה שמשנה בסוף זה התוצאה, ולא כמה מושך הרעיון נראה בדרך.
אני משקיע מ-2013 כאשר הדבר הראשון שקניתי היה ביטקוין מחבר בשיא השיאים דאז. ממש התחלה מבריקה. ואחרי זה התעסקתי במסחר במניות פרטניות עד שבערך ב-2015 התחלתי ללמוד ולחקור את התחום של השקעות מדדים.
בתכלס לא היו לי חמש תיקים, היו לי אינספור. כל פעם שמכרתי נייר או קניתי נייר הרכב התיק השתנה. הדברים שפרסמתי היו אבני דרך עיקריות בתהליך הלמידה שלי וזאת הדרך שבה אני מסתכל על הדברים, אין לי בעיה לנסות דברים חדשים וללמוד על הדרך מה מתאים לי ומה לא. חלק מהזמן זה גם עולה לי בעלויות חיכוך כמו עמלות, המרות מטבע ומס, ובמקרים נדירים זה עולה לי גם בהפסדים מעבר לגבולות הגזרה שציפיתי להן, כמו הפיצוץ של הוויקס לפני שנתיים. היום התיק שלי נראה שונה ממה שפרסמתי פה ופירטתי את התכולה שלו קצת בשרשור על התשואה לשנת 2019. הוא כל הזמן משתנה וימשיך להשתנות כי אני מנסה דברים חדשים (כמו נדלן בחו״ל, או קרנות CEF), ומתאים את ההקצאה שלי לנכסים בהתאם לתנאי המאקרו בשוק (כמו העובדה שאני עכשיו ב-20% מניות ומתכנן להגדיל חשיפה רק כאשר התנאים יהיו מתאימים לכך).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חחח איך אתה מתאר את זה, כאילו אתה משחק במשחק מחשב...
גם אני מנסה המון שטויות ושינויים אבל בתיק וירטואלי...בתיק האמיתי אני הולך על הדברים שאני מאמין בהם ומנסה להיצמד לפחות לתקופה קצרה...(למרות שקשה לפעמים)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
adamshalev התיק המלא שלי (גרסה 2) שוק ההון 42
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2024? שוק ההון 36
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ה התיק של המצבר שוק ההון 14
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
S התיק שלנו שוק ההון 7
א קלאסיקה זולה - התיק שלי שוק ההון 5
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2023? שוק ההון 25
S הלוואה כנגד התיק לצורך משכנתא? צרכנות פיננסית 9
מ מעביר את התיק השקעות ממיטב דש לאינטראקטיב ברוקר האמריקאי שוק ההון 23
identitybridge חווות דעת בתשלום על התיק ביטוח לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R אשמח לחוות דעת על התיק שאני בונה שוק ההון 23
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
א האם התיק שלי מפסיד כתוצאה מפיחות השקל? שוק ההון 6
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US שוק ההון 1
א האם זהו התיק המנייתי הפאסיבי הזול ביותר? שוק ההון 18
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19