sharon
משתמש רגיל
- דירוג
- 78
בכל סוף שנה אני בודק כמה עלו לי אותם מוצרים (לפי קטגוריות) משנה שעברה כדי לחשב את האינפלציה האישית שלי ולוודא שהחלק הסולידי של התיק שלי משיא תשואה שהיא לא פחות מהאינפלציה אישית. (אני רווק ללא ילדים).
זאת השנה שלישית שהאינפלציה האישית שלי גדולה מהתשואה על החלק הסולידי בתיק שלי והתחושה היא שהחלק הסולידי בתיק לא משרת את המינימום שאני צריך ממנו.
החלק הסולידי של התיק שלי כולל:
* קרנות כספיות
* אג"ח:
5-2 שנים תל גוב-צמודות
5-2 שנים מחקה תל גוב-שקלי
והוא השיא לי בערך 4%-5%.
לעומת זאת האינפלציה האישית שלי היא במינימום 6% מידי שנה. בין 2023 ל 2024 למשל הייתה לי עלייה של קרוב ל 9%. בין 2024 ל 2025 - 7%.
אם זה עוזר אני יכול לפרט שהדברים שעלו אצלי מאוד בשנים האחרונות:
* ארנונה
* מים (הייתה לי כמעט אותה צריכה בשנים האחרונות)
* חשמל (כנ"ל כמו המים)
* ביטוחים (ביטוח רכב, ביטוח דירה, מטריה ביטוחית למקרה של אכ"ע שהכרחי במקרה שלי)
יש לי גם עלייה מתונה בדברים כמו: הוצאות על הרכב (דלק, תיקונים\טיפולים תקופתיים), תחבורה ציבורית (מידי פעם אני משתמש), תקשורת (טלפון סלולרי, אינטרנט).
באוכל (סופרמרקט, לא לאכול בחוץ) העלייה היא רק בסביבות ה 4% לכל היותר אז שם זה עוד הגיוני.
דבר ראשון אני רוצה לדעת: האם רק אצלי יש אינפלציה מידי שנה של לפחות 6% או שגם אצלכם?
דבר שני: אני מבין שהמטרה העיקרית של החלק הסולידי בתיק זה למתן תנודתיות אבל הוא לא אמור גם להגן מפני אינפלציה ע"י תשואה לא פחות ממנה? הרי אינפלציה גבוהה אמורה לגרור עלייה בריבית ואז הקרנות הכספית אמורות להיות רווחיות יותר ולהשיא לפחות כמו ריבית בנק ישראל והאג"ח צמוד המדד אמור לראות רווחי הון.
איכשהו זה לא עובד לי ואני שואל עצמי מה אני עושה לא נכון
זאת השנה שלישית שהאינפלציה האישית שלי גדולה מהתשואה על החלק הסולידי בתיק שלי והתחושה היא שהחלק הסולידי בתיק לא משרת את המינימום שאני צריך ממנו.
החלק הסולידי של התיק שלי כולל:
* קרנות כספיות
* אג"ח:
5-2 שנים תל גוב-צמודות
5-2 שנים מחקה תל גוב-שקלי
והוא השיא לי בערך 4%-5%.
לעומת זאת האינפלציה האישית שלי היא במינימום 6% מידי שנה. בין 2023 ל 2024 למשל הייתה לי עלייה של קרוב ל 9%. בין 2024 ל 2025 - 7%.
אם זה עוזר אני יכול לפרט שהדברים שעלו אצלי מאוד בשנים האחרונות:
* ארנונה
* מים (הייתה לי כמעט אותה צריכה בשנים האחרונות)
* חשמל (כנ"ל כמו המים)
* ביטוחים (ביטוח רכב, ביטוח דירה, מטריה ביטוחית למקרה של אכ"ע שהכרחי במקרה שלי)
יש לי גם עלייה מתונה בדברים כמו: הוצאות על הרכב (דלק, תיקונים\טיפולים תקופתיים), תחבורה ציבורית (מידי פעם אני משתמש), תקשורת (טלפון סלולרי, אינטרנט).
באוכל (סופרמרקט, לא לאכול בחוץ) העלייה היא רק בסביבות ה 4% לכל היותר אז שם זה עוד הגיוני.
דבר ראשון אני רוצה לדעת: האם רק אצלי יש אינפלציה מידי שנה של לפחות 6% או שגם אצלכם?
דבר שני: אני מבין שהמטרה העיקרית של החלק הסולידי בתיק זה למתן תנודתיות אבל הוא לא אמור גם להגן מפני אינפלציה ע"י תשואה לא פחות ממנה? הרי אינפלציה גבוהה אמורה לגרור עלייה בריבית ואז הקרנות הכספית אמורות להיות רווחיות יותר ולהשיא לפחות כמו ריבית בנק ישראל והאג"ח צמוד המדד אמור לראות רווחי הון.
איכשהו זה לא עובד לי ואני שואל עצמי מה אני עושה לא נכון