אני חבר בפורום הרבה זמן יחסית. עד היום לא ממש שיתפתי בתיק ובמסע שלי. התיק הזה נבנה בהדרגה ולא על פי איזו תיאוריה הדוקה. בגדול - משקל גדול למניות. הקרנות הכספיות הן תגובה מהשנים האחרונות. חלק מהדברים הקטנים תקועים שם ואני לא מוכר כי מתבאס על ההשקעות האלה ועדיף שיהיה לי מול הפרצוף להזכיר לי מה לא כדאי לעשות. מאוד שמח שהזהב שם. הוא הגן על התיק בשנים המופרעות האלה.
בכל מקרה, מספק לראות עלייה עקבית בגודל התיק לאורך השנים (אולי אצרף גרף בהמשך). השיטה עובדת - חוסכים, מפקידים, משקיעים, ומחכים. אני בן 50 פלוס. עדיין עובד, אבל יכולתי גם לעבוד הרבה פחות או לקחת חופשה ארוכה. אני ממשיך לעבוד בעיקר כי דואג מהמצב בארץ ורוצה להשאיר לילדים יותר. ואוהב את מה שאני עושה.
קרנות פנסיה לא ענקיות של אשתי ושלי ודירת מגורים צנועה לא כלולים כאן.
הערות? רעיונות? שאלות? יתקבלו בשמחה
בכל מקרה, מספק לראות עלייה עקבית בגודל התיק לאורך השנים (אולי אצרף גרף בהמשך). השיטה עובדת - חוסכים, מפקידים, משקיעים, ומחכים. אני בן 50 פלוס. עדיין עובד, אבל יכולתי גם לעבוד הרבה פחות או לקחת חופשה ארוכה. אני ממשיך לעבוד בעיקר כי דואג מהמצב בארץ ורוצה להשאיר לילדים יותר. ואוהב את מה שאני עושה.
קרנות פנסיה לא ענקיות של אשתי ושלי ודירת מגורים צנועה לא כלולים כאן.
הערות? רעיונות? שאלות? יתקבלו בשמחה
תעודות סל מניות עולמי | 60% | תיק IRA השתלמות | בעיקר קרן עוקבת עולמי בש"ח | 21.8% | |
| תיק ממוסה | סל מניות תל אביב | 0.8% | ||
ETF מניות מתפתחות $ | 3.7% | VWO | |||
ETF מניות עולמי $ | 25.5% | IWDA | |||
ETF ארה"ב SP500 $ | 8.1% | CSPX | |||
מניות שונות | 4% | ARKK | 2.0% | ||
STM | 0.8% | ||||
ICLN | 0.9% | ||||
קרנות כספיות | 13% | קרן כספית דולרית | 2.7% | ||
קרן כספית שקלית | 1.0% | ||||
קרן כספית שקלית | 1.8% | ||||
קרן כספית אירו | 7.5% | ||||
קרנות נדל"ן | 8% | ETF נדל"ן עולמי | 3.5% | VNQI | |