• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שינוי בהרכב התיק

• פותח הנושא פותח הנושא איתי רז
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

איתי רז

משתמש רשום
דירוג
5
שלום לכולם
רציתי להתייעץ עם הפורום לגבי שינוי בהרכב התיק
כרגע מושקע בתיק 90 אחוז מניות 10 אחוז אגח קצר-בינוניי. החלק המנייתי כולו במדד עולמי (acwi)

אני מאמין שארצות הברית תמשיך להוביל בתשואות ואני גם מאמין שסקטור הטכנולוגיה ימשיך להתקדם (גם אם יתקן בזמן הנראה לעין)

אני חושב לשנות את ההרכב לחצי/חצי סנפ500 מדד עולמי.
או 80 אחוז מדד עולמי 20 אחוז נסדאק
מה דעתכם? מישהוא בפורום משקיע בצורה דומה?
אני מכיר את הטיעונים בעד פיזור עולמי, אבל אני חושב שאחד מההרכבים האלה יאפשרו להנות אולי מאפסייד בלי להגדיל סיכון בצורה משמעותית מידי

אמונה אישית שמתבססת על נתונים על השוק בארצות הברית וארצות הברית עצמה שקשה לי לראות שווקים אחרים "מנצחים" אותה. מצד שני אני לא בטוח בזה ולא רוצה לוותר לחלוטין על השקעה בעולם מחוץ לאמריקה לכן חלוקה של 50/50 נראית לי פתרון טוב למניעת "חרטות" לא משנה איזה מדד "ניצח" אני מחזיק בו

דעתי היא שבעשור+ האחרון (לפחות מ-2011) שוק המניות האמריקאי ניצח בענקקקק (מאות אחוזים הבדל בתשואה מצטברת) את שאר העולם. אילולא זה היה קורה כמעט בוודאות לא הייתי שואל את השאלה הזאת, וכנראה גם לא היו כל כך הרבה אנשים בפורום הזה שהיו מסתפקים ב-S&P 500 כמדד יחיד לחקותו ("חברות בינלאומיות עם תזרים מזומנים בינלאומי" / "רגולציה אמריקאית" / "תרבות של חדשנות" ושאר תירוצים סבירים למדי) על פני כלל השוק העולמי.
מה יקרה בעתיד? אף אחד לא יודע. מה שכן, כרגע מחיר השוק האמריקאי ביחס לעולמי כבר משקף עתיד הרבה יותר ורוד לחברות האמריקאיות לעומת שאר העולם.
העובדה שאתה מתעניין גם בנאסדק לא מפתיעה לכן, ומרמזת שאולי מה שאתה עושה כאן (באופן בלתי מודע) הוא לרדוף אחרי תשואות עבר.

יתרה מזה, שוק מניות ארה"ב הוא כבר 65% משווי השוק העולמי! להגיד שזה לא מספיק מרוכז בארה"ב ואתה צריך לשנות את התמהיל ל-50/50 מדד עולמי/S&P זה די מצחיק בעיניי. המשמעות של זה היא להשקיע 82.5% בארה"ב, ורק 17.5% לשאר העולם.

השאלה הכי חשובה שאתה צריך לשאול את עצמך היא מה תעשה אם יהיה עשור דומה רק לרעת המניות האמריקאיות - בו הן די עומדות במקום במשך עשור+ בעוד שאר העולם דוהר קדימה ועולה מאות אחוזים. האם גם אז תשמור על ההטייה לטובת השוק האמריקאי? או שפתאום תראה את האור ותבין שפיזור עולמי זה ארוחת חינם ואין שום היגיון לא לנקוט בו?
ההימור שלי, אם אכן כך יקרה, שהרבה חברים בפורום הזה ימירו את דתם פתאום לחסידי השוק העולמי ("פיזור!", "שינויים גיאופוליטיים!"), או יותר גרוע יהפכו למשקיעי "VALUE" (חברות אמיתיות עם מוצרים פיזיים שכל אחד צריך! תשואה היסטורית עדיפה ממניות צמיחה!) או מי יודע, אולי אפילו יעזבו את השוק האמריקאי כולו כי הוא בועתי ומלא אוויר. גם אז הם יעלו טיעונים טובים ורציונליים לכאורה.

אני לא טוען שתיק 100% (או 80%) S&P 500 הוא רע. היסטורית הוא היה מדהים. ומדהים במיוחד בעשור+ האחרון. השאלה האם תוכל לדבוק בו באש ובמים ולא תנסה לתזמן אליו והחוצה ממנו ברגעים גרועים במיוחד (זה מה שקורה למשקיע הממוצע).

החלק המנייתי שלי מושקע בכלל השוק העולמי. אני דבק בו. יש לי גם אינדקציה לא רעה שאני אדבק בו בעתיד כי העשור האחרון לא גרם לי לרגע לשנות או לחשוב לשנות את הרכבו. מסיבה עיקרית זו - זה תיק שאני יכול לדבוק בו - זו התיק האופטימלי עבורי. עבור אנשים אחרים זה אולי 100% S&P 500, או 50/50 וכו'. שאל את עצמך בכנות מדוע את מטה לארה"ב והאם תמשיך לעשות כך באש ובמים.
לא מבין / לא ממליץ.

דעתי היא שבעשור+ האחרון (לפחות מ-2011) שוק המניות האמריקאי ניצח בענקקקק (מאות אחוזים הבדל בתשואה מצטברת) את שאר העולם. אילולא זה היה קורה כמעט בוודאות לא הייתי שואל את השאלה הזאת, וכנראה גם לא היו כל כך הרבה אנשים בפורום הזה שהיו מסתפקים ב-S&P 500 כמדד יחיד לחקותו ("חברות בינלאומיות עם תזרים מזומנים בינלאומי" / "רגולציה אמריקאית" / "תרבות של חדשנות" ושאר תירוצים סבירים למדי) על פני כלל השוק העולמי.
מה יקרה בעתיד? אף אחד לא יודע. מה שכן, כרגע מחיר השוק האמריקאי ביחס לעולמי כבר משקף עתיד הרבה יותר ורוד לחברות האמריקאיות לעומת שאר העולם.
העובדה שאתה מתעניין גם בנאסדק לא מפתיעה לכן, ומרמזת שאולי מה שאתה עושה כאן (באופן בלתי מודע) הוא לרדוף אחרי תשואות עבר.

יתרה מזה, שוק מניות ארה"ב הוא כבר 65% משווי השוק העולמי! להגיד שזה לא מספיק מרוכז בארה"ב ואתה צריך לשנות את התמהיל ל-50/50 מדד עולמי/S&P זה די מצחיק בעיניי. המשמעות של זה היא להשקיע 82.5% בארה"ב, ורק 17.5% לשאר העולם.

השאלה הכי חשובה שאתה צריך לשאול את עצמך היא מה תעשה אם יהיה עשור דומה רק לרעת המניות האמריקאיות - בו הן די עומדות במקום במשך עשור+ בעוד שאר העולם דוהר קדימה ועולה מאות אחוזים. האם גם אז תשמור על ההטייה לטובת השוק האמריקאי? או שפתאום תראה את האור ותבין שפיזור עולמי זה ארוחת חינם ואין שום היגיון לא לנקוט בו?
ההימור שלי, אם אכן כך יקרה, שהרבה חברים בפורום הזה ימירו את דתם פתאום לחסידי השוק העולמי ("פיזור!", "שינויים גיאופוליטיים!"), או יותר גרוע יהפכו למשקיעי "VALUE" (חברות אמיתיות עם מוצרים פיזיים שכל אחד צריך! תשואה היסטורית עדיפה ממניות צמיחה!) או מי יודע, אולי אפילו יעזבו את השוק האמריקאי כולו כי הוא בועתי ומלא אוויר. גם אז הם יעלו טיעונים טובים ורציונליים לכאורה.

אני לא טוען שתיק 100% (או 80%) S&P 500 הוא רע. היסטורית הוא היה מדהים. ומדהים במיוחד בעשור+ האחרון. השאלה האם תוכל לדבוק בו באש ובמים ולא תנסה לתזמן אליו והחוצה ממנו ברגעים גרועים במיוחד (זה מה שקורה למשקיע הממוצע).

החלק המנייתי שלי מושקע בכלל השוק העולמי. אני דבק בו. יש לי גם אינדקציה לא רעה שאני אדבק בו בעתיד כי העשור האחרון לא גרם לי לרגע לשנות או לחשוב לשנות את הרכבו. מסיבה עיקרית זו - זה תיק שאני יכול לדבוק בו - זו התיק האופטימלי עבורי. עבור אנשים אחרים זה אולי 100% S&P 500, או 50/50 וכו'. שאל את עצמך בכנות מדוע את מטה לארה"ב והאם תמשיך לעשות כך באש ובמים.
לא מבין / לא ממליץ.
בהחלט חומר למחשבה

האם מישהו מכיר עוקב ממד שמכיל את כל העולם פרט לארה"ב? יכול להיות קונטרה טובה לVOO וVT (שמכיל ברובו את ארה"ב וכו').

לא מבין / לא ממליץ.

לא מבין / לא ממליץ.
מה שכן זה 74 אחוז לאמריקה לא 82.5 (ארצות הברית היא 64 אחוז מה acwi)
תסריט שאתה מתאר בתיק 50/50 ייצור בדיוק את המצב שקיים היום. מדד אחד מנצח את השני פשוט החלק העולמי יגדל במדד העולמי והחשיפה לארצות הברית תקטן. ( כן פחות ממי שמחזיק רק עולמי)

ולאוהבים סיבוך, אני משלב בין ה3 האלה:

iShares Core MSCI Europe UCITS ETF​

iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF​

iShares Core MSCI Pacific ETF​

יחד עם הs&p זה מכסה משהו כמו 97% משווי השוק העולמי (הכל חוץ מקנדה). היתרון המשמעותי היחיד על VXUS הוא שאת השניים הראשונים אפשר לקנות בבורסה בארץ והם לא חשופים למס ירושה אמריקאי (וגם נותנים מיסוי ריאלי עדיף אם אני לא טועה). השלישי etf אמריקאי שחשוף למס ירושה.
אלטרנטיבה למי שמעדיף להחשף פחות למס ירושה פוטנציאלי.

מה שכן זה 74 אחוז לאמריקה לא 82.5 (ארצות הברית היא 64 אחוז מה acwi)
תסריט שאתה מתאר בתיק 50/50 ייצור בדיוק את המצב שקיים היום. מדד אחד מנצח את השני פשוט החלק העולמי יגדל במדד העולמי והחשיפה לארצות הברית תקטן. ( כן פחות ממי שמחזיק רק עולמי)
לא מסתדר לי החישוב:
64% * 0.5 + 100%* 0.5= 82%

או שהתכוונת לנאסדק?

ההנחה שלי היא שהשוק יודע הכי טוב לחלק בצורה יעילה (תשואה מתואמת סיכון) את המשקל בין ארה״ב לשאר העולם, והדבר משתקף בשווי השוק של כל אחד מהם.

אישית, לא רואה ערך בפיזור למדד עולמי .
אתה מתבסס על עוד הרבה הנחות יסוד כשאתה משקיע בארה"ב...ממש לא רק מה שצויין...למשל (רשימה לא מקיפה בכלל...) :

1. כיבוד זכויות קניין.
2. מיקום גאוגרפי חזק ומבנה גאוגרפי יעיל מאד כלכלית(נהר המיסיסיפי וכו...)
3. השפה האנגלית
4. הגירה חיובית ודמוגרפיה חיובית
5. שילטון החוק.
6. גישה למשאבים ועצמאות אנרגטית.
7. מסורת דמוקרטית.
8. עליונות צבאית
9. מסורת ועידוד יזמות ומחקר.
10. התחשבות בזכויות של בעלי מניות ושימת טובת בעלי המניות במרכז.
11. כמות הונאות יחסית נמוכה בחברות הנסחרות...(בהצלחה עם זה במדד העולמי...)
12. הסנופי הוא מדד "אקטיבי" עם סינונים נוספים המגינים על המשקיעים.
13. הדולר.

נניח ואתה חושב שארה"ב לא תמשיך להיות מעצמה מובילה כלכלית... מדוע אתה חושב שמדינות אחרות, גם אם יצמחו משמעותית יותר, יהוו השקעה טובה, השקעה שתוכל לקטוף את פירות ההצלחה הכלכלית על ידי השקעה מדדית או השקעה שאתה כבעל מניות זר תוכל להנות ממנה?
כמה דוגמאות:
1. סין - מדינה עם כלכלה משמעותית מאד...חברות נמחקו ביום(חינוך וכו...) על פי החלטות מהיום למחר...מניות מוחזקות בפורמט של ADR אשר לא מעניק שום זכויות אמיתיות לבעלות אמיתית על הנכסים...רק לסינים מותר להיות בעלים של חברות.(ואתה מחזיק אותם כמחזיק הרבה "ניירות" סינים כאלו כשאתה מחזיק את "השוק העולמי").
2. טורקיה - מדינה חזקה מאד כלכלית, מיקום נהדר, אבל מדיניות פיסקלית נוראה ומנהיג "מיוחד" שסירס את הדמוקרטיה וחיזק קיצוניים דתיים....כל הדולרים/שקלים שהלכו לשם ממשקיעי "המדד העולמי"...נשחקו באינפלציה. ארדואן מודה להם.
3. רוסיה - פשוט לא נשאר כלום. פוטין והאולגריכים שלחו איגרת תודה למשקיעים הזרים על כספם.
4. אירופה בהכללה - עם חוקי העובדה הנוקשים, מסורת עבודה שונה, התייחסות שונה לבעלי מניות, גאוגרפיה בעייתית וכו...מה עיקר היזמות שיצאה משם בעשור האחרון+? דף consent כשאתה נכנס לאתרים ופקק בקבוק שלא יורד?

אפשר להמשיך למדינות נוספות(כנ"ל הודו ...כל מדינה עם שוק המניות הבעייתי שלה ובמיוחד כלפי זרים...)
אבל גם אם נניח ואתם יודעים לזהות את המדינות "החזקות כלכלית" העתידיות...שום דבר לא מבטיח שלכם כבעלי מניות(ובוודאי זרים...) יהיה יכולת להשתתף בהצלחה הכלכלית העתידית שלהם. בטח לא באותה צורה "קלה" שהיה אפשרי (עד היום...) בשוק האמריקאי.

בסופו של דבר מה מוסיף "הפיזור" למדד עולמי? ולא רק משקולת משמעותית וברורה? האם הדרך היחידה להצדיק את ההשקעה הזו היא בכך שאתם בונים על שינוי מבני מהותי במדינות הללו שיגרום להם להצלחה עודפת + הימור על היכולת שלכם כמשקיעים זרים להיות חלק ממנה?
יש סיבות לצפות לתשואה מסויימת מארה"ב ולקבל סיכון/סיכוי מסויים...איזה סיבות קיימות לצפות למשהו עודף ממדד שמורכב מערב רב של מדינות? או לחשוב שמקבלים כאן סיכוי/סיכון טוב יותר?

נ.ב. אני מסכים שכנראה הרבה מהרצון לעבור לסנופי זה פשוט התשואה העודפת מהשנים האחרונות...זה לא אומר שזה לא נכון.
נ.נ.ב גם אם עוברים לסנופי, בעוד התשואה הנומינלית נראית טוב מאד...אם תסתכלו על התשואה הדולרית הריאלית, תראו תמונה משמעותית פחות טובה...ובעיני יותר מייצגת למה שאפשר לצפות.
לא הייתי רוצה לבנות על תשואה(ריאלית) מהותית קדימה מהסנופי(ובוודאי לא מהמדד העולמי)...אבל זו האופציה הקיימת הטובה ביותר למשקיע הפסיבי, בעיני.

לא מסתדר לי החישוב:
64% * 0.5 + 100%* 0.5= 82%

או שהתכוונת לנאסדק?

ההנחה שלי היא שהשוק יודע הכי טוב לחלק בצורה יעילה (תשואה מתואמת סיכון) את המשקל בין ארה״ב לשאר העולם, והדבר משתקף בשווי השוק של כל אחד מהם.
התכוונתי לתיק שהוא 90 אחוז מניות (כתבתי בהתחלה) אז זה 45/45 למעשה
סליחה על הבלבול

אישית, לא רואה ערך בפיזור למדד עולמי .
אתה מתבסס על עוד הרבה הנחות יסוד כשאתה משקיע בארה"ב...ממש לא רק מה שצויין...למשל (רשימה לא מקיפה בכלל...) :

1. כיבוד זכויות קניין.
2. מיקום גאוגרפי חזק ומבנה גאוגרפי יעיל מאד כלכלית(נהר המיסיסיפי וכו...)
3. השפה האנגלית
4. הגירה חיובית ודמוגרפיה חיובית
5. שילטון החוק.
6. גישה למשאבים ועצמאות אנרגטית.
7. מסורת דמוקרטית.
8. עליונות צבאית
9. מסורת ועידוד יזמות ומחקר.
10. התחשבות בזכויות של בעלי מניות ושימת טובת בעלי המניות במרכז.
11. כמות הונאות יחסית נמוכה בחברות הנסחרות...(בהצלחה עם זה במדד העולמי...)
12. הסנופי הוא מדד "אקטיבי" עם סינונים נוספים המגינים על המשקיעים.
13. הדולר.

נניח ואתה חושב שארה"ב לא תמשיך להיות מעצמה מובילה כלכלית... מדוע אתה חושב שמדינות אחרות, גם אם יצמחו משמעותית יותר, יהוו השקעה טובה, השקעה שתוכל לקטוף את פירות ההצלחה הכלכלית על ידי השקעה מדדית או השקעה שאתה כבעל מניות זר תוכל להנות ממנה?
כמה דוגמאות:
1. סין - מדינה עם כלכלה משמעותית מאד...חברות נמחקו ביום(חינוך וכו...) על פי החלטות מהיום למחר...מניות מוחזקות בפורמט של ADR אשר לא מעניק שום זכויות אמיתיות לבעלות אמיתית על הנכסים...רק לסינים מותר להיות בעלים של חברות.(ואתה מחזיק אותם כמחזיק הרבה "ניירות" סינים כאלו כשאתה מחזיק את "השוק העולמי").
2. טורקיה - מדינה חזקה מאד כלכלית, מיקום נהדר, אבל מדיניות פיסקלית נוראה ומנהיג "מיוחד" שסירס את הדמוקרטיה וחיזק קיצוניים דתיים....כל הדולרים/שקלים שהלכו לשם ממשקיעי "המדד העולמי"...נשחקו באינפלציה. ארדואן מודה להם.
3. רוסיה - פשוט לא נשאר כלום. פוטין והאולגריכים שלחו איגרת תודה למשקיעים הזרים על כספם.
4. אירופה בהכללה - עם חוקי העובדה הנוקשים, מסורת עבודה שונה, התייחסות שונה לבעלי מניות, גאוגרפיה בעייתית וכו...מה עיקר היזמות שיצאה משם בעשור האחרון+? דף consent כשאתה נכנס לאתרים ופקק בקבוק שלא יורד?

אפשר להמשיך למדינות נוספות(כנ"ל הודו ...כל מדינה עם שוק המניות הבעייתי שלה ובמיוחד כלפי זרים...)
אבל גם אם נניח ואתם יודעים לזהות את המדינות "החזקות כלכלית" העתידיות...שום דבר לא מבטיח שלכם כבעלי מניות(ובוודאי זרים...) יהיה יכולת להשתתף בהצלחה הכלכלית העתידית שלהם. בטח לא באותה צורה "קלה" שהיה אפשרי (עד היום...) בשוק האמריקאי.

בסופו של דבר מה מוסיף "הפיזור" למדד עולמי? ולא רק משקולת משמעותית וברורה? האם הדרך היחידה להצדיק את ההשקעה הזו היא בכך שאתם בונים על שינוי מבני מהותי במדינות הללו שיגרום להם להצלחה עודפת + הימור על היכולת שלכם כמשקיעים זרים להיות חלק ממנה?
יש סיבות לצפות לתשואה מסויימת מארה"ב ולקבל סיכון/סיכוי מסויים...איזה סיבות קיימות לצפות למשהו עודף ממדד שמורכב מערב רב של מדינות? או לחשוב שמקבלים כאן סיכוי/סיכון טוב יותר?

נ.ב. אני מסכים שכנראה הרבה מהרצון לעבור לסנופי זה פשוט התשואה העודפת מהשנים האחרונות...זה לא אומר שזה לא נכון.
נ.נ.ב גם אם עוברים לסנופי, בעוד התשואה הנומינלית נראית טוב מאד...אם תסתכלו על התשואה הדולרית הריאלית, תראו תמונה משמעותית פחות טובה...ובעיני יותר מייצגת למה שאפשר לצפות.
לא הייתי רוצה לבנות על תשואה(ריאלית) מהותית קדימה מהסנופי(ובוודאי לא מהמדד העולמי)...אבל זו האופציה הקיימת הטובה ביותר למשקיע הפסיבי, בעיני.
מה שאתה אומר על הזרים לא כל כך הגיוני ף.המדד העולמי משקיע באותן מדינות. עם החברות שנמצאות במדד יעלו זה ישפיע על המדד ומי שמחזיק תעודת סל על המדד יהנה מהעלייה הזאת (זר או לא זר)

שלום לכולם
רציתי להתייעץ עם הפורום לגבי שינוי בהרכב התיק
כרגע מושקע בתיק 90 אחוז מניות 10 אחוז אגח קצר-בינוניי. החלק המנייתי כולו במדד עולמי (acwi)

אני מאמין שארצות הברית תמשיך להוביל בתשואות ואני גם מאמין שסקטור הטכנולוגיה ימשיך להתקדם (גם אם יתקן בזמן הנראה לעין)

אני חושב לשנות את ההרכב לחצי/חצי סנפ500 מדד עולמי.
או 80 אחוז מדד עולמי 20 אחוז נסדאק
אני מכיר את הטיעונים בעד פיזור עולמי, אבל אני חושב שאחד מההרכבים האלה יאפשרו להנות אולי מאפסייד בלי להגדיל סיכון בצורה משמעותית מידי
הקצאת נכסים (asset allocation) שלך, לדעתי, זו החלטה שנגזרת מהמון פרמטרים אישיים והערכות סוביקטיביות כך שלא הייתי נותן המלצה לאדם ספציפי, בטח בלי להבין את מצבו היטב.
השקעה במדד עולמי מנטרלת אותך מסיכונים ספציפיים, ומשאירה אותך עם סיכון שוק בלבד. כל סטיה מגדילה את הסיכון וגם את פוטנציאל הסיכוי לאלפא. רק העתיד יגיד אם ההקצאות שאתה מתכנן יגדילו את התשואה אבל אין ארוחות חינם, אתה מגדיל את הסיכון שאולי יתממש ואולי לא.
אמונה זה דבר חשוב, אבל זו רק אמונה, כל עוד אתה מבין את העקרונות האלו, של סיכון סיכוי דבק באסטרטגיה וההקצאות מתאימות למטרות ארוכות הטווח שלך אז אין בכך רע וההיסטוריה אומרת שתשיג תשואה יפה. אולי ההימור יצליח ואולי לא, אבל בסך הכל זה לא הימור כזה גדול רוב המדדים שציינת הם בקורלציה גבוהה.

לא ממליץ לא מייעץ. משקיע 100% ב-VTI כבר 20 שנה.

הקצאת נכסים (asset allocation) שלך, לדעתי, זו החלטה שנגזרת מהמון פרמטרים אישיים והערכות סוביקטיביות כך שלא הייתי נותן המלצה לאדם ספציפי, בטח בלי להבין את מצבו היטב.
השקעה במדד עולמי מנטרלת אותך מסיכונים ספציפיים, ומשאירה אותך עם סיכון שוק בלבד. כל סטיה מגדילה את הסיכון וגם את פוטנציאל הסיכוי לאלפא. רק העתיד יגיד אם ההקצאות שאתה מתכנן יגדילו את התשואה אבל אין ארוחות חינם, אתה מגדיל את הסיכון שאולי יתממש ואולי לא.
אמונה זה דבר חשוב, אבל זו רק אמונה, כל עוד אתה מבין את העקרונות האלו, של סיכון סיכוי דבק באסטרטגיה וההקצאות מתאימות למטרות ארוכות הטווח שלך אז אין בכך רע וההיסטוריה אומרת שתשיג תשואה יפה. אולי ההימור יצליח ואולי לא, אבל בסך הכל זה לא הימור כזה גדול רוב המדדים שציינת הם בקורלציה גבוהה.

לא ממליץ לא מייעץ. משקיע 100% ב-VTI כבר 20 שנה.
אני לא מחפש המלצה ספציפית כמובן רק לדון
הפתיע אותי בסוף שאתה בVTI חח. נשמע שאתה טוען בעד מדד עולמי

הפתיע אותי בסוף שאתה בVTI חח. נשמע שאתה טוען בעד מדד עולמי
אני "מאמין" בשוק האמריקאי רוצה להחשף ל-mid cap ו-small cap, מבין את הסיכון הנוסף שנובע מה"אמונה" שלי, ימים יגידו אם טעיתי או לא. בינתייים 20 השנים האחרונות לא הכזיבו, אבל כיון שמעולם לא מכרתי אפילו יחידת סל אחת זה הכל רק ביטים במחשב.

לדעתי, אין רלוונטיות לדעה שלך שסקטור הטכנולוגיה ימשיך להתקדם. השאלה היחידה היא אם הוא יתקדם יותר ממה שהמשקיעים היום מעריכים. כלומר, אם יש לך דעה על השוק שאינה מתומחרת ותתברר כנכונה.
נושא שכן כדאי לקחת בחשבון הוא כלל החשיפה שלך לשינויים כלכליים. ולכן, למשל, לעובד הייטק כדאי להשקיע בטכנולוגיה מעט פחות מאשר לעובד עירייה, למי שגר בארה"ב כדאי להשקיע קצת פחות במדינה בה הוא גר וכו'.

מה שאתה אומר על הזרים לא כל כך הגיוני ף.המדד העולמי משקיע באותן מדינות. עם החברות שנמצאות במדד יעלו זה ישפיע על המדד ומי שמחזיק תעודת סל על המדד יהנה מהעלייה הזאת (זר או לא זר)
כשאתה משקיע במדד עולמי, יש הנחות סמויות מסויימות שאנשים עושים:

1. "המדד האמריקאי מאפשר לך גישה לכלכלה האמריקאית, לכן השקעה במדד עולמי מאפשר לך גישה לכלכלה העולמית ולצמיחה שלה"...לא בדיוק.
אצל חלק לא קטן מהמדינות חלק משמעותי מהכלכלה לא נגיש בכלל באופן ציבורי או שלא נגיש למשקיעים זרים. למשל בסין, יש סקטורים שלמים שאסור בהם להיות עם השקעה של זרים, אתה לא יכול גם אם היית רוצה להשקיע בהם...וזה טרנד שמתגבר, גם בהודו ישנן מגבלות שמתרחבות על אחזקה זרה בסקטורים מסויימים וחברות מסויימות, צורך בחלוקת פרטים של משקיעים על מנת להמשיך להחזיק במניות וכו...
מבחינת השקעה בכלכלה המקומית, תסתכל למשל על הבורסה בישראל...אין לך גישה לסקטורים כמו סקטור ההייטק. ויש עוד דוגמאות..
2. כשאתה משקיע במדד אמריקאי יש לך זכות בעלות מסויימת שמוגנת על ידי בתי משפט אמריקאים עם היסטוריה של כבוד לזכויות קניין וכו...האם זה המצב בכל מדינה בעולם?
לדוגמא סין: אין אפשרות לזרים להחזיק מניות ובעלות על זכויות הקניין של חברות סיניות. אין. מה שאתה מחזיק בתור בעל "מדד עולמי", זה מכשיר שנקרא ADR, בד"כ חברה קיימנית עם חוזה מול החברה הסינית המקורית אשר מעניק לך זכות על הרווחים...אתה יכול לראות כמה החוזים האלו שווים במקרים כמו Softbank, Alibaba וכו...אין לך כזר שום זכויות.
3. בארה"ב ישנה תרבות חזקה מאד של דאגה לבעלי המניות, מבחינת חקיקה, מסורת, תרבות עבודה, חוקי עבודה וכו...איפה אתה חושב, בסדר העדיפויות, האינטרסים שלך כבעל מניות בחברה צרפתית או אנגלית? יפנית? מה האחוז מהפרוקטיביות(הנמוכה יותר בממוצע) נשאר בכיס שלך כבעל מניות?
4. מה היא הנקודה שבה מדינות מסויימות יחליטו על מיסוי עודף למשקיעים זרים אשר לא יצביעו בבחירות הבאות?

הנקודות שלי הן:
א. יש סיבות להשקעה במדד אמריקאי רחב, כמו שציינתי. אני חושב שחלק מהותי מהנקודות שהעלתי לא קיימות/שונות ברוב המוחלט של מדינות העולם ולכן הסיכוי לקבל מהן, בהשקעה מדדית, איזשהי תשואה שמפצה על הסיכון היא לא גבוהה.
ב. יש מספיק פיזור באחזקה של הסנופי...וזה שאתה מחזיק את המדד העולמי, כן אתה תהיה יותר מפוזר...אבל גם אם תחזיק את הסנופי ומדד ת"א 35 תהיה יותר מפוזר...יותר מפוזר לא אומר יותר טוב או יותר נכון...פשוט יותר מפוזר...ולפי דעתי, צריכות להיות סיבות לכך שאתה מחליט לשים חלק מכספך בצרפת, אנגליה, רוסיה, סין ויפן(כמו שיש לי סיבות להשקיע בארה"ב)....ולפי דעתי, בעיקר אתה צריך לחשוב שתראה בעשורים הקרובים איזשהו שינוי מהותי מאד במבנה השלטוני/בתרבות/בגאוגרפיה(?)/דמוגרפיה של המקומות הללו...הכל יכול לקרות... אני חושב שזה לא סביר ולכן אני לא מרגיש את הצורך לעשות את ההימור הזה...וההשלכות שאנשים עשו מהסנופי להשקעה במדד עולמי זה משהו שעד היום לא כזה מובן לי. בעיני זה , בסבירות גבוהה, פשוט לשים משקולת, מבחירה, על התשואה הפוטנציאלית שאתה יכול לקבל מהשקעה מדדית במניות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@Ehud כמובן שכל מה שכתבת נכון, השאלה היא מדוע לדעתך זה לא מתומחר כבר?

להבנתי המכפילים באירופה נמוכים יותר (כי הם מביאים בחשבון את כל הסיכונים שם) ולכן קיים פוטנציאל צמיחה גבוה יותר. במילים אחרות, בהחלט ייתכן שהשוק האמריקאי נכנס שוב למוד בועתי, בעיקר סקטור הטכנולוגיה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן? שוק ההון 59
D שינוי מסלול בקרן פנסיה, דווקא עכשיו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
OOmer שינוי חלוקת נכסים בתיק שוק ההון 26
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
ח שינוי כיוון מקצועי התפתחות אישית 24
ריש-לקיש שינוי כיוון? המשך? הגיגים קדימה התפתחות אישית 27
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
P שינוי מסלול בביטוח מנהלים ישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S שינוי מדיניות פרטיות של הבנק - התייחסות לבינה מלאכותית שוק ההון 7
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
א שינוי במחיר ממוצע של מניה שוק ההון 18
M שינוי מועד חיוב בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
Liel חשבון Coinbase קיים - שינוי כתובת לישראל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
Y שינוי מסלול התפתחות אישית 2
ד שינוי הקצעה בתיק -אשמח לחו"ד שוק ההון 8
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
A שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
O שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון שוק ההון 16
S קצב שינוי מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B פריקה + שינוי קריירה התפתחות אישית 79
Sesquiterpene שינוי קריירה ל-data science התפתחות אישית 10
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד עמודת שינוי מעלות בספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C שינוי מדיניות השקעה במסלול s&p500 במור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 29
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
algo.il ניודים מגוף אחד לאחר, שינוי מסלול השקעה - מה ידוע ומה לא ידוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
ע לימודים / שינוי קריירה התפתחות אישית 3
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358

נושאים דומים

Back
למעלה