מה שאתה אומר על הזרים לא כל כך הגיוני ף.המדד העולמי משקיע באותן מדינות. עם החברות שנמצאות במדד יעלו זה ישפיע על המדד ומי שמחזיק תעודת סל על המדד יהנה מהעלייה הזאת (זר או לא זר)
כשאתה משקיע במדד עולמי, יש הנחות סמויות מסויימות שאנשים עושים:
1. "המדד האמריקאי מאפשר לך גישה לכלכלה האמריקאית, לכן השקעה במדד עולמי מאפשר לך גישה לכלכלה העולמית ולצמיחה שלה"...לא בדיוק.
אצל חלק לא קטן מהמדינות חלק משמעותי מהכלכלה לא נגיש בכלל באופן ציבורי או שלא נגיש למשקיעים זרים. למשל בסין, יש סקטורים שלמים שאסור בהם להיות עם השקעה של זרים, אתה לא יכול גם אם היית רוצה להשקיע בהם...וזה טרנד שמתגבר, גם בהודו ישנן מגבלות שמתרחבות על אחזקה זרה בסקטורים מסויימים וחברות מסויימות, צורך בחלוקת פרטים של משקיעים על מנת להמשיך להחזיק במניות וכו...
מבחינת השקעה בכלכלה המקומית, תסתכל למשל על הבורסה בישראל...אין לך גישה לסקטורים כמו סקטור ההייטק. ויש עוד דוגמאות..
2. כשאתה משקיע במדד אמריקאי יש לך זכות בעלות מסויימת שמוגנת על ידי בתי משפט אמריקאים עם היסטוריה של כבוד לזכויות קניין וכו...האם זה המצב בכל מדינה בעולם?
לדוגמא סין: אין אפשרות לזרים להחזיק מניות ובעלות על זכויות הקניין של חברות סיניות. אין. מה שאתה מחזיק בתור בעל "מדד עולמי", זה מכשיר שנקרא ADR, בד"כ חברה קיימנית עם חוזה מול החברה הסינית המקורית אשר מעניק לך זכות על הרווחים...אתה יכול לראות כמה החוזים האלו שווים במקרים כמו Softbank, Alibaba וכו...אין לך כזר שום זכויות.
3. בארה"ב ישנה תרבות חזקה מאד של דאגה לבעלי המניות, מבחינת חקיקה, מסורת, תרבות עבודה, חוקי עבודה וכו...איפה אתה חושב, בסדר העדיפויות, האינטרסים שלך כבעל מניות בחברה צרפתית או אנגלית? יפנית? מה האחוז מהפרוקטיביות(הנמוכה יותר בממוצע) נשאר בכיס שלך כבעל מניות?
4. מה היא הנקודה שבה מדינות מסויימות יחליטו על מיסוי עודף למשקיעים זרים אשר לא יצביעו בבחירות הבאות?
הנקודות שלי הן:
א. יש סיבות להשקעה במדד אמריקאי רחב, כמו שציינתי. אני חושב שחלק מהותי מהנקודות שהעלתי לא קיימות/שונות ברוב המוחלט של מדינות העולם ולכן הסיכוי לקבל מהן,
בהשקעה מדדית, איזשהי תשואה שמפצה על הסיכון היא לא גבוהה.
ב. יש מספיק פיזור באחזקה של הסנופי...וזה שאתה מחזיק את המדד העולמי, כן אתה תהיה יותר מפוזר...אבל גם אם תחזיק את הסנופי ומדד ת"א 35 תהיה יותר מפוזר...יותר מפוזר לא אומר יותר טוב או יותר נכון...פשוט יותר מפוזר...ולפי דעתי, צריכות להיות סיבות לכך שאתה מחליט לשים חלק מכספך בצרפת, אנגליה, רוסיה, סין ויפן(כמו שיש לי סיבות להשקיע בארה"ב)....ולפי דעתי, בעיקר אתה צריך לחשוב שתראה בעשורים הקרובים איזשהו שינוי מהותי מאד במבנה השלטוני/בתרבות/בגאוגרפיה(?)/דמוגרפיה של המקומות הללו...הכל יכול לקרות... אני חושב שזה לא סביר ולכן אני לא מרגיש את הצורך לעשות את ההימור הזה...וההשלכות שאנשים עשו מהסנופי להשקעה במדד עולמי זה משהו שעד היום לא כזה מובן לי. בעיני זה , בסבירות גבוהה, פשוט לשים משקולת, מבחירה, על התשואה הפוטנציאלית שאתה יכול לקבל מהשקעה מדדית במניות.