• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק

וינסנט

משתמש רגיל
דירוג
351
בוקר טוב,

יש לי אפשרות השקעה שמניבה לי תשואה נומינלית שנתית קבועה של 5% נטו בסיכון נמוך מאוד ועם נזילות גבוהה.
כל עוד האינפלציה הייתה נמוכה יחסית התשואה הריאלית בהשקעה הזאת הייתה טובה ונתנה לי מענה לחלק הסולידי של התיק. בעקבות הזינוק באינפלציה אני תוהה אם יש אלטרנטיבה שעשויה להניב לי תשואה גבוהה יותר או דומה באותם תנאי סיכון ונזילות.
כלומר, האם בסביבת הריבית והאינפלציה כיום, כולל התייחסות לצפי קדימה עד כמה שניתן, יש אפשרות לקבל תנאים טובים יותר בבנק/דרך אחרת, או שמדובר בהשקעה כדאית עדיין גם לשנה הקרובה?

אשמח לדעתכם (לא יעוץ או המלצה כמובן).

אתה משקיע רק לשנה אחת?
זאת השאלה הקריטית. בשנה אחת זה לא ממש משנה אם תקבל 4%,5%,6%... זה לא מה שישנה לך את החיים.

השאלה היותר מעניינת היא לכמה זמן אפשר לנעול את התשואה הזו, ואז, האם זה משתלם.

השאלה היותר מעניינת היא לכמה זמן אפשר לנעול את התשואה הזו, ואז, האם זה משתלם.
כמו שעניתי לכימאי, אני יכול לחדש את ההשקעה הזאת כל שנה לשנה נוספת.

שאלתי לגבי השנה הקרובה היות ואני צריך לבחון את כדאיות ההשקעה לפי תנאי הריבית, האינפלציה והאלטרנטיבות שקיימות בשוק היום.
לפני שנה למשל ההשקעה הזאת הייתה אטרקטיבית מבחינת התשואה הריאלית שעשיתי (אינפלציה נמוכה יחסית) והריבית האפסית כמעט שלא ייצרה יותר מדי אלטרנטיבות. היום היא קצת פחות אטרקטיבית לדעתי, ובעוד שנה היא אולי תהיה לא כדאית בכלל. לכן שאלתי אם היא נראית כדאית עדיין ביחס לאלטרנטיבות הקיימות בשוק בנקודת הזמן הנוכחית.

כמו שעניתי לכימאי, אני יכול לחדש את ההשקעה הזאת כל שנה לשנה נוספת.
עדיין לא הבנתי האם באותם תנאים.

אבל אם להתייחס לשנה אחת:
קודם כל היום בקרן כספית אתה מקבל תשואה דומה, אז לא ברור מה הביג דיל. העניין הוא שבכספית לא ניתן לנעול את התשואה הזו, כלומר אולי בעוד שנה הריבית תחזור לאפס. אם בהשקעה שלך אפשר לנעול, זה נהיה מעניין.

לגבי השוואה למניות: מספרים שאני לוקח בהשקעה מנייתית הם 10% תשואה נומינלית, 3% אינפלציה.
זה משאיר אותך עם 8% נטו.
עכשיו אתה שואל מה עדיף, 5% בטוח או 8% ספקולטיבי (מאוד!).
לא נראה לי שיש תשובה חד משמעית, אפשר כנראה לחלק בין האפיקים.

עדיין לא הבנתי האם באותם תנאים.
כן, הם לא משתנים.
העניין הוא שבכספית לא ניתן לנעול את התשואה הזו, כלומר אולי בעוד שנה הריבית תחזור לאפס. אם בהשקעה שלך אפשר לנעול, זה נהיה מעניין.
בדיוק. את אותם 5% נטו אקבל בכל מקרה לאחר 12 חודשים, ללא תלות בתנאי השוק.
לגבי השוואה למניות
אני לא משווה למניות, לכן ציינתי שמדובר בחלק הסולידי של התיק בלבד.
אפשר כנראה לחלק בין האפיקים.
אני עושה זאת כמובן.

יש אפשרות לקבל תנאים טובים יותר בבנק/דרך אחרת, או שמדובר בהשקעה כדאית עדיין גם לשנה הקרובה?
לפי השרשור הקיים בפורום של פיקדונות, אנשים עם סכום גבוה הצליחו לקבל סביבות 5% לשנה.
יש לך גם קרן כספית כמו שנאמר, אבל אף אחד לא מבטיח לך שהריבית לא תרד.

לפי השרשור הקיים בפורום של פיקדונות, אנשים עם סכום גבוה הצליחו לקבל סביבות 5% לשנה.
עברתי על שרשור הפיקדונות ואני מבין שההשקעה שלי קצת יותר טובה מאופציות אחרות בבנק כרגע, אבל לא בהרבה.

המסקנה שלי שיתרון התשואה הקבועה וידועה מראש של ההשקעה הזאת הוא גם החיסרון שלה... אם הריבית תמשיך לעלות כאן ב-12 החודשים הקרובים יש סיכוי ש"אפסיד" לקרן כספית. אם האינפלציה תמשיך להיות גבוהה מ-5% כמו ב-2022, "אפסיד" לפקדונות צמודי מדד שלדעתי נותנים גם ריבית קטנה על סכומים גבוהים.
מצד שני, אם האינפלציה והריבית ירדו ב-12 החודשים הקרובים כנראה שההשקעה הזאת תמשיך להיות כדאית (בנוסף ליתרון הנזילות הגבוהה שלה).

עברתי על שרשור הפיקדונות ואני מבין שההשקעה שלי קצת יותר טובה מאופציות אחרות בבנק כרגע, אבל לא בהרבה.

המסקנה שלי שיתרון התשואה הקבועה וידועה מראש של ההשקעה הזאת הוא גם החיסרון שלה... אם הריבית תמשיך לעלות כאן ב-12 החודשים הקרובים יש סיכוי ש"אפסיד" לקרן כספית. אם האינפלציה תמשיך להיות גבוהה מ-5% כמו ב-2022, "אפסיד" לפקדונות צמודי מדד שלדעתי נותנים גם ריבית קטנה על סכומים גבוהים.
מצד שני, אם האינפלציה והריבית ירדו ב-12 החודשים הקרובים כנראה שההשקעה הזאת תמשיך להיות כדאית (בנוסף ליתרון הנזילות הגבוהה שלה).
בכל השקעה שתבחר יש חשש שתהיה השקעה אחרת שלא בחרת שתעשה תשואה טובה יותר. למה זה צריך להטריד אותך מה לא הרווחת במקום אחר?

בכל השקעה שתבחר יש חשש שתהיה השקעה אחרת שלא בחרת שתעשה תשואה טובה יותר. למה זה צריך להטריד אותך מה לא הרווחת במקום אחר?
אני לא מוטרד מזה. אני בוחן את כדאיות ההשקעה ביחס לאפשרויות השקעה אחרות בתנאים של היום היות והם השתנו באופן משמעותי מהפעם האחרונה שהייתי צריך לבחון אותה (לפני שנה). ביקשתי לשמוע את דעת החברים בפורום לגביה למקרה וקיימות אפשרויות השקעה טובות יותר שלא הכרתי.

נערך לאחרונה ב:
אני לא מוטרד מזה.
יש סיכוי ש"אפסיד" לקרן כספית.
"אפסיד" לפקדונות צמודי מדד
נשמע מהתיאור שאתה מפחד "לצאת פראייר".
מדובר כאן על הפרשים זניחים עד כדי בלתי נראים שבכל מקרה לא ישנו במאומה את אורח החיים שלך.

ביקשתי לשמוע את דעת החברים בפורום לגביה למקרה וקיימות אפשרויות השקעה טובות יותר שלא הכרתי.
הגדרת רמת סיכון ונזילות רצויים:
סיכון נמוך מאוד ועם נזילות גבוהה.

לרמת סיכון נמוכה מאוד אין יותר מדי קסמים (או לפחות כאלו הפתוחים לציבור הרחב) - אג"ח ממשלתי, פק"מ, מק"מ, קרן כספית.
מכיוון שלא ידוע מה יהיה בעתיד, אפשר להשוות רק מול מה שמוצע כיום, ונשמע ש5% (נטו - המקבילים לכ6% ברוטו) מובטח שאתה מקבל היום נמצא ברף העליון של מה שהשוק מציע בתנאי הסיכון שהגדרת - לפחות עבור תשואה נומינלית מובטחת.

נשמע מהתיאור שאתה מפחד "לצאת פראייר".
אני מניח שזה יכול להתפרש כך מהניסוח, אבל זו לא הייתה הכוונה. הכוונה במשפטים האלה הייתה לסכם לעצמי את התנאים שבהם ההשקעה המדוברת תהיה פחות כדאית כנראה מקרן כספית או פיקדון צמוד מדד.
מדובר כאן על הפרשים זניחים עד כדי בלתי נראים שבכל מקרה לא ישנו במאומה את אורח החיים שלך.
נכון להיום אתה צודק. מצד שני, אם האינפלציה והריבית ירדו באופן משמעותי בשנה הקרובה (כמובן שאף אחד לא יכול לחזות את זה) אז מדובר בהשקעה לא רעה בכלל עבור החלק הסולידי של התיק.
היום אנשים כבר לא מתרגשים מ-5% ריבית שנתית. אם הייתי מציע לך ריבית דומה רק לפני שנה כנראה שהיית חותם על זה בלי לחשוב פעמיים.

מכיוון שלא ידוע מה יהיה בעתיד, אפשר להשוות רק מול מה שמוצע כיום, ונשמע ש5% מובטח שאתה מקבל היום נמצא ברף העליון של מה שהשוק מציע בתנאי הסיכון שהגדרת - לפחות עבור תשואה נומינלית מובטחת.
בדיוק. סיכמת את זה יפה.

אם הייתי מציע לך ריבית דומה רק לפני שנה כנראה שהיית חותם על זה בלי לחשוב פעמיים
לא בטוח שלכל החלק הסולידי, בגלל הרגישות לפיחות/אינפלציה.
אצלי כל האג"חים צמודים, גם במחיר של תשואה נמוכה יותר.

אם החלטת מראש שאתה רוצה גם חלק שקלי, אז ההשקעה שלך היא מענה טוב. במקסימום אם תתחרט תוכל להנזיל.

לא בטוח שלכל החלק הסולידי, בגלל הרגישות לפיחות/אינפלציה.
אצלי כל האג"חים צמודים, גם במחיר של תשואה נמוכה יותר.
צודק. אגב, בזכות תגובה מפורטת שלך בשרשור אחר שפתחתי לגבי אג"חים שאני מחזיק וירדו (חלקם צמודים) אני ממשיך להחזיק אותם, כך שיש לי חלוקה (כלשהי) בחלק הסולידי מעבר להשקעה המדוברת כאן.
אם החלטת מראש שאתה רוצה גם חלק שקלי, אז ההשקעה שלך היא מענה טוב. במקסימום אם תתחרט תוכל להנזיל.
נכון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א השקעה באג"ח ארה"ב - כדאיות ומיסוי שוק ההון 5
מומו הברווז כדאיות השקעה בבת ים לאור פיתוח מסיבי נדל"ן 5
Anrala כדאיות פדיון כספים מפוליסת חיסכון לצורך השקעה דרך קרנות סל שוק ההון 1
J מתודה לבחינת כדאיות השקעה בשווקי נדל״ן נדל"ן 4
O בדיקת כדאיות - מתלבט ברכישת דירה להשקעה לעומת המשך השקעה בשוק ההון - אשמח לפידבק על החישוב נדל"ן 6
I כדאיות השקעה -בחירה בין אפשרויות שונות נדל"ן 22
F כדאיות השקעה בדירה ראשונה נדל"ן 22
S כדאיות בניית בית והשכרה לעומת השקעה ? נדל"ן 3
E כדאיות השקעה בזמנים כאלה שוק ההון 5
ג כדאיות השקעה בארה"ב לאור עליית הדולר שוק ההון 3
S אשמח למידע כיצד מנתחים שוק עבור כדאיות השקעה התפתחות אישית 7
א שאלה על בדיקת כדאיות השקעה באקסל אוף טופיק 2
P התייעצות לגבי כדאיות השקעה פאסיבית בהתחשב במעבר מתוכנן לארה"ב שוק ההון 66
Y מעוניין להבין כדאיות השקעה בתעודת סל כדי להבין מה העלויות ואיך להשוות עמלות. שוק ההון 14
O איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ? נדל"ן 9
S הטבות מס בשכר לא מבוטח⁩ - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
נ כדאיות זכיה במחיר למשתכן נדל"ן 3
R מחיר למשתכן אשקלון - כדאיות עסקה נדל"ן 12
א מישהו יכול להמליץ על ספר כדאיות השקעות בנדלן? פוסטים מאיכות נמוכה 0
jinjiy כדאיות מחזור משכנתאות נדל"ן 28
IAmSam חישוב כדאיות של פרישה מרצון עם מרכיב פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D כדאיות ביטוח חיים צרכנות פיננסית 8
O כדאיות ביטוחים, אשמח לשמוע את דעתכם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
יבגני_ל כדאיות ביטוח אבדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z מה הן מדינות הכי כדאיות מבחינת מס רווח הון? מיסים 10
T חישוב כדאיות הקדמת תשלומים לקבלן נדל"ן 14
C חישוב כדאיות לקיחת הלוואה והחזר משכנתא נדל"ן 9
A כדאיות רישום למחיר מטרה כעת - סיכויי זכייה נדל"ן 5
M כדאיות הרחבת דירה להשקעה נדל"ן 20
T כדאיות פתיחת עוסק פטור לשכיר עם שכר גבוה מיסים 21
הדבורה מיה כדאיות לסגירת משכנתא נדל"ן 20
E כדאיות מחיר למשתכן נדל"ן 8
S כדאיות\שיקולי מס ב"הסבת" הדירה הראשונה כדירה להשקעה נדל"ן 19
ל כדאיות מחזור משכנתא עזרתכם. נדל"ן 6
M כדאיות בניית יחידת דיור בבית פרטי נדל"ן 21
A כדאיות והערכה של ייעוץ פנסיוני בתשלום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
G כדאיות דחיית בקשה להחזרי מס מיסים 8
A שכיר: כדאיות הפרשה לפנסיה על בונוס ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
משקיע בתבונה כדאיות לקיחת הלוואה מקופת גמל להשקעה לצורך קניית דירה להשקעה נדל"ן 9
ליאונידס כדאיות קיזוז מס כנגד הפסד מיסים 10
T חישוב כדאיות עזיבה של אינטרקטיב ישראל לטובת ib העולמי שוק ההון 3
שם משתמש בעייתי האם זה שהשקל עולה ביחס לדולר יכול להשפיע על כדאיות של מדד s&p500? שוק ההון 2
I מועדון הוט - כדאיות הצטרפות לחברי הייטקזון צרכנות פיננסית 1
The Stoic כדאיות דירה להשקעה נדל"ן 16
S כדאיות סגירת הלוואה כנגד נכס מניב לעומת אחזקה של אג"ח\מזומן נדל"ן 17
J ביטוח מנהלים ללא מקדם מובטח - איך לחשב כדאיות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D בחינת כדאיות של דירה. הקאצ' - יש לי שבוע! נדל"ן 4
I בחינת כדאיות החלפת קרן: מיסוי ריאלי מול דחיית מס שוק ההון 1
י כדאיות רכישה של בית במצב שלד נדל"ן 4
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 10

נושאים דומים

Back
למעלה