• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד

• פותח הנושא פותח הנושא NeonDrift
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

NeonDrift

משתמש סולידי
דירוג
9
אהלן אשמח לעזרה - נראה לי שעשיתי הרבה טעויות.

1. בחודש מאי פתחתי חשבון מסחר ב IB ואני אזרח ישראלי, פתחתי אותו שם מכמה סיבות:
א.רצון להתנהל במערכת מקצועית ואמינה בעלת אבטחה טובה.
ב. פתור מדמי שימוש חודשיים.
ג. היכולת להמיר שקלים למט"ח בעלות נמוכה (אז עוד היה אפשר נראה לי לעביר אותם בחזרה לחשבון בנק עד שהדבר נחסם אז כרגע אין לכך יתרון מבחנתי).
2.מבחינת הרכב התיק חקרתי את הנושא לא מעט שבועות וגיבשתי לעצמי עמדה במה אני הולך להשקיע - 65% ETF של ארצות הברית 35% ETF של אירופה.
3.הניירות שקניתי והרכב התיק הוא:
א. Invesco S&P 500 UCITS ETF - 25% -מטבע USD , היא סינטטית ודמי ניהול 0.09%, ה domicile היא אירית.
ב.Invesco EQQQ Nasdaq-100 UCITS ETF Acc - 20% - מטבע USD , פיזית דמי ניהול 0.30% ה domicile היא אירית.
ג.SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF ACC - 20% מטבע USD,אירית דמי ניהול 0.30%.
ד. SPDR MSCI Europe Small Cap Value Weighted UCITS ETF ACC (5%) מטבע EUR , דמי ניהול 0.30%, אירית.
ה. ופה הייתה לי טעות קניתי בטעות את הנייר הלא נכון, במקום לקנות
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc) - מניות אירופה - התכנון היה לקנות 30% ובמקומו קניתי
ISHARES CORE MSCI EM IMI UCITS ETF - מניות שווקים מתפתחים.

מאז ניסיתי לא למכור את הנייר השגוי, ובגלל שאני משקיע פסיבי לטווח ארוך אמרתי שאני אקנה את הנייר הנכון ופשוט ימשיך להגדיל את התיק עד ש iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc) יהיה אחוז מאוד נמוך מהתיק (1%-5%) בשביל לדבוק בעיקרון של לא למכור.

וכרגע המצב אחרי הניסיון שלי לאזן את התיק הוא:
INVESCO NASDAQ 100 ACC - 18.34 (במקום 20%)
ISHARES MSCI EM ACC - 27.15 (נייר שנקנה בטעות)
ISHARES CORE MSCI EURPOE ACC - 7.89 (במקום 30%)
INVESCO S&P 500 ACC - 24.95 (במקום 25%)
SPDR USA S/C VALUE - 18.80 (במקום 20%)
SPDR EUROPE S/C - 4.6 (במקום 5%)

סה"כ דמי ניהול בתיק:
כרגע עלות התיק היא 0.206%

כאשר מה שלא רשמתי למעלה זה :
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc) - דמי ניהול 0.18%
ISHARES CORE MSCI EM IMI UCITS ETF - דמי ניהול 0.12

לצורך העניין מחודש מאי עד עכשיו ה sharp ratio שלי הוא 0.22- , החזר הכי גרוע שלי בחודש מאי הוא 9.24%-
ו ה BEST RETURN הוא 3.61, כאשר כרגע אני נמצא מחודש מאי עד נובמבר בהחזר כולל של 0.33% כאשר המטרה היא כמובן לפחות 8-10.

עכשיו יש מלא אפשרויות מה אפשר לעשות, ואני מתלבט מה לעשות:
1. למכור את כל התיק,להשאיר ב IB ולקנות רק S&P500 או את הקרן העולמית.
2. למכור את כל התיק, לעביר אותו לבית השקעות בארץ ולקנות רק נייר אחד או שתיים * גילוי נאות בזמן הפתיחה של התיק ב IB לא לקחתי בחשבון את הנושא המיסוי, הבנתי שהוא יכול להיות זניח לעומת יתרונות של IB כמו מכירה בשכבות והתקזזות עם דמי ניהול חודשיים ועמלות שונות שיכולות להיות בבית השקעות בארץ, אך למרות זאת.
3.לא למכור כלום, להמשיך לקנות, ולעשות איזונים תוך כדאי קניה ובטווח הרחוק 10-15 שנה הכל יתאזן.
4. למכור את הנייר שלא התכוונתי לקנות ולקנות את הנייר הנכון (ולדווח למס הכנסה - להגיש דוח)
5. תן לתיק הזה לחיות ותשכח ממנו תפתח עוד תיק בבוקר ישראלי .

אני מחפש איזה שהוא guideline מה הדבר הנכון לעשות. אשמח לעצות.
תודה, בגדול דיי מבואס כי היו לי big hopes...ובסוף אני בהחזר השקעה של 0.33% אחרי 6 חודשים.

נערך לאחרונה ב:
גוגל:הסולידית מייק

אם בונים תיק, עדיף שיהיה פשוט. המטרה היא לגרום לך להתעסק ולחשוב עליו כמה שפחות.

נערך לאחרונה ב:
תודה, בגדול דיי מבואס כי היו לי big hopes...ובסוף אני בהחזר השקעה של 0.33% אחרי 6 חודשים.
השוק לא חייב לך כלום ובטח לא בטווח של חודשים. השקעות פסיביות מודדים בטווח של 10-20 שנה.

עוד טעות שאתה עושה זה לייחס יותר מדי חשיבות לאופטימיזציה של דמי הניהול.

מה לעשות עכשיו? אני הייתי משאיר את ההשקעה הקייימת ומכניס כסף חדש בהתאם לפוסט של מייק.

התיק שלך כרגע הוא סדר גודל של 73% שווקים מפותחים-27% שווקים מתפתחים.
תיק השוק העולמי ה"רגיל" הוא סדר גודל של 90% שווקים מפותחים, 10% שווקים מתפתחים.
כלומר אתה בפוזיציה של 20% יותר על השווקים המתפתחים מאשר המשקל שלהם בפועל.
האם זה אידאלי? לא בהכרח. האם זה קריטי? ימים יגידו.

אני מניח שנמנעת מלמכור את הנייר השגוי בגלל עניין של תשלום מס ואז חובת דיווח על זה לרשות המיסים.
אם ככה יש לך שתי אופציות בעיניי:
• לא למכור בכלל, לפתוח תיק חדש באקסלנס עם ההצעה המעולה של בעלת הבית ולקנות שם מדד עולמי, כפי שמומלץ בתיק של מייק. את ההטייה למניות ערך יישאר לך בתיק של IB לטווח הקרוב-בינוני עד שתצטרך לקנות מחדש. בעיניי יש יתרון ללהשאיר חלק מהכסף גם מחוץ לישראל.
אופציה שלא ציינת: לנייד את כלל הקרנות לבנק, ומשם לאקסלנס. כאשר מניידים קרן נמנעים ממכירה שלה ובעצם מאירוע מס. זה יעלה לך עמלה של כמה עשרות דולרים ככל הנראה, אבל יהיה זול יותר מאשר הגשת דו"ח עם רואה חשבון. זה כן "יעלה" לך בבירוקרטיה.

בכל מקרה, שתי שאלות שרלוונטיות לצעד שתבצע בסופו של דבר הן:

מה הסכום שיש לך שם?
מה הסכום שאתה חוסך כל חודש?

אהלן,
גוגל:הסולידית מייק

אם בונים תיק, עדיף שיהיה פשוט. המטרה היא לגרום לך להתעסק ולחשוב עליו כמה שפחות.
תיק פשוט = דבר סובייקטיבי, זה יכול להיות נייר 1 , 2 או 3 , כל אחד והפשוט שלו. מזה מבחינתך פשוט?

הסולידית מייק.
לדעתי IB מיותר.

מדוע ? אשמח לשמוע דעה בשביל שאני יוכל להכניס את זה לסט השיקולים.
השוק לא חייב לך כלום ובטח לא בטווח של חודשים. השקעות פסיביות מודדים בטווח של 10-20 שנה.

עוד טעות שאתה עושה זה לייחס יותר מדי חשיבות לאופטימיזציה של דמי הניהול.

מה לעשות עכשיו? אני הייתי משאיר את ההשקעה הקייימת ומכניס כסף חדש בהתאם לפוסט של מייק.
לא התכוונתי שהוא חייב, הייתה לי תוכנית מסוימת, ולפי המצב השנה המדדים רק עלו.

למה העיסוק בחשיבות דמי ניהול זאת טעות? אני כן מעוניין בדמי ניהול נמוכים על מנת למקסם את הרווחים.

ולמה להשאיר את ההשקעה הקיימת ? מה השיקול לזה?
התיק שלך כרגע הוא סדר גודל של 73% שווקים מפותחים-27% שווקים מתפתחים.
תיק השוק העולמי ה"רגיל" הוא סדר גודל של 90% שווקים מפותחים, 10% שווקים מתפתחים.
כלומר אתה בפוזיציה של 20% יותר על השווקים המתפתחים מאשר המשקל שלהם בפועל.
האם זה אידאלי? לא בהכרח. האם זה קריטי? ימים יגידו.

אני מניח שנמנעת מלמכור את הנייר השגוי בגלל עניין של תשלום מס ואז חובת דיווח על זה לרשות המיסים.
אם ככה יש לך שתי אופציות בעיניי:
• לא למכור בכלל, לפתוח תיק חדש באקסלנס עם ההצעה המעולה של בעלת הבית ולקנות שם מדד עולמי, כפי שמומלץ בתיק של מייק. את ההטייה למניות ערך יישאר לך בתיק של IB לטווח הקרוב-בינוני עד שתצטרך לקנות מחדש. בעיניי יש יתרון ללהשאיר חלק מהכסף גם מחוץ לישראל.
אופציה שלא ציינת: לנייד את כלל הקרנות לבנק, ומשם לאקסלנס. כאשר מניידים קרן נמנעים ממכירה שלה ובעצם מאירוע מס. זה יעלה לך עמלה של כמה עשרות דולרים ככל הנראה, אבל יהיה זול יותר מאשר הגשת דו"ח עם רואה חשבון. זה כן "יעלה" לך בבירוקרטיה.

בכל מקרה, שתי שאלות שרלוונטיות לצעד שתבצע בסופו של דבר הן:

מה הסכום שיש לך שם?
מה הסכום שאתה חוסך כל חודש?

תודה על התייחסות המפורטט .
"את ההטייה למניות ערך יישאר לך בתיק של IB לטווח הקרוב בינוני עד שתצטרך לקנות מחדש" - לא הבנתי כל כך את המשפט .

לגבי האופציה השנייה- אני לא רואה יתרון בלהשאיר את התיק כמו שהוא בברוקר ישראלי. ודרך אגב יש אתר שדרכו אני יכול להגיש דו"ח ולסגור את הסיפור ב300 ש"ח (תקנו אותי אם אני טועה) ובגלל התנודתיות של התיק שלי (תיק מנייתי 100% ) ה 0.33% יכולים להפוך ל למינוס 2 אחוזים בקלות ואז אין שום אירוע מס במכירה נכון?

אחרי כל התגובות אני עדיין מתלבט מה לעשות.

אני עדיין מתלבט על :
א. האם IB רלוונטי עבורי (בעיקר אני לא שקט על המיסוי הנומינלי )
ב.מה לעשות עם הנייר שטעיתי איתו .
ג. האם עשיתי טעות גדולה שאתם מזהים ?

האופציות שלי :
1. להישאר ב IB להמשיך לתחזק את התיק לעוד חצי שנה לפחות ולראות אם יש טיפה אור בקצה המנהרה , כאשר כן לקנות ניירות שהתכוונתי ולהתעלם מהנייר שקניתי בטעות .
אני יודע שמצד אחד אני מדבר על השקעה לטווח רחוק, אך מצד שני אני רוצה לקבל אינדיקציה מסוימת כמשקיע מתחיל שהצעדים שאני עושה הם נכונים .

2.לפתוח תיק חדש באקסלנט/מיטב דש/ IBI , להתחיל מסכום ראשוני של שהוא 1/3 מהסכום שהתחלתי איתו ב IB ולתת לתיק ב IB פשוט לחיות. התיק שם יהיה מבוסס על נייר 1 גג 2. Pure השקעה לטווח רחוק.

3. לשלם 300 ש"ח על הדוח - למכור את הנייר שטעיתי איתו, כי טעויות לפעמים קורות, לקנות בכסף הזה את הנייר הנכון ולהמשיך בהרכב התיק הנכון שהתכוונתי איתו.

אני כן שעשיתי סימולציות לתיק לפני קניה, עשיתי הרבה השוואות לתיקים אחרים, והגעתי לתיק הזה בצורה דיי מרוצה.

תודה למגיבים ולעוזרים, חוץ מכם אין לי עם מי להתייעץ

למה העיסוק בחשיבות דמי ניהול זאת טעות? אני כן מעוניין בדמי ניהול נמוכים על מנת למקסם את הרווחים.
תעשה חישוב בסכום שהשקעת, כמה הרווחת מהאופטימיזציה של דמי הניהול. נניח לצורך העניין שהצלחת לשלם 0.1% במקום 0.2% .
נכון שעדיף לשלם פחות, אבל תיק פשוט שלא צריך להתעסק בו עם מעקב ואיזונים והתלבטויות זה גם יתרון.

אני מסכים עם @חתול לילה .

אם היה לי תיק דומה, כנראה שלא הייתי מוכר שום דבר כדי להימנע מהגשת דו"ח, ובכסף חדש פשוט קונה ACDW או IMID.
מיסוי ריאלי זניח להשקעה של עשורים.

לפתוח עוד חשבון השקעות או להתעסק עם הגשת דו"ח כשאין בכך צורך, זה סתם בזבוז זמן. חבל.

כמובן שזו לא המלצה או ייעוץ, זה מה שאני הייתי עושה. You do you.

מדוע ? אשמח לשמוע דעה בשביל שאני יוכל להכניס את זה לסט השיקולים.

מדוע מה? IB מיותר? לא צריך סיבה למה לא לעשות משהו בחיים, צריך סיבה למה כן לעשות משהו.
אם אתה מדבר על עמלות בתור סיבה אז זו סיבה מטופשת במיוחד לדעתי (הלך מחשבה של עני), בהנחה ויש לך תיק נורמלי (ע"ע מייק).

ך
תעשה חישוב בסכום שהשקעת, כמה הרווחת מהאופטימיזציה של דמי הניהול. נניח לצורך העניין שהצלחת לשלם 0.1% במקום 0.2% .
נכון שעדיף לשלם פחות, אבל תיק פשוט שלא צריך להתעסק בו עם מעקב ואיזונים והתלבטויות זה גם יתרון.
במקרה הספציפי שלי, וגם מאיך שבחרתי לבנות את התיק אני לא כל כך פחות להתסק ואני אפילו דיי נהנה להתעסק איתו, לפחות כרגע אני מרגיש שאני צריך לבנות משהו שאני לגמרה יאמין בו.
אני מסכים עם @חתול לילה .

אם היה לי תיק דומה, כנראה שלא הייתי מוכר שום דבר כדי להימנע מהגשת דו"ח, ובכסף חדש פשוט קונה ACDW או IMID.
מיסוי ריאלי זניח להשקעה של עשורים.

לפתוח עוד חשבון השקעות או להתעסק עם הגשת דו"ח כשאין בכך צורך, זה סתם בזבוז זמן. חבל.

כמובן שזו לא המלצה או ייעוץ, זה מה שאני הייתי עושה. You do you.
יש אפשרות לראות את התיק שלך?
ובלי קשר למה בעצם החשש הזה מהגשת דוח, אם אכן ובמידה אין לי כל כך רווחים בו? ונגיד אני באמת יכול להגיש אותו ב 300 ש"ח לצורך העניין או במקרה הגרוע שאני הולך לרואה חשבון ב1500 ש"ח, ונגיד שזה מחיר הטעות שלי.

מדוע מה? IB מיותר? לא צריך סיבה למה לא לעשות משהו בחיים, צריך סיבה למה כן לעשות משהו.
אם אתה מדבר על עמלות בתור סיבה אז זו סיבה מטופשת במיוחד לדעתי (הלך מחשבה של עני), בהנחה ויש לך תיק נורמלי (ע"ע מייק).
כמו שרשמתי עמלות - דמי שימוש חודשיים, מערכת יותר מקצועית ומעודכנת, ביטוח על הכסף , הכסף נמצא מחוץ לארץ זה כל סט השיקולים שלקחתי בחשבון שלדעתי מהווים יתרון, לצערי אני לא ב 100% שלם עם ההחלטה הזאת.

במקרה הספציפי שלי, וגם מאיך שבחרתי לבנות את התיק אני לא כל כך פחות להתסק ואני אפילו דיי נהנה להתעסק איתו, לפחות כרגע אני מרגיש שאני צריך לבנות משהו שאני לגמרה יאמין בו.
וזה נחמד שאתה אוהב להתעסק. אבל לא רלוונטי לבנייה נכונה של תיק, ולתשואה המופקת.
מחקרים רבים מראים שהתעסקות רבה פוגעת בתשואה.

לדעתי יש 2 סיבות רלוונטיות:
1. יש להם 2FA משהו שאין לברוקרים בארץ (יותר מאובטח)
2. לא להחזיק את כל ההון שלך בארץ הקודש (ביזור גיאורפי פיזי)

תיק פשוט = דבר סובייקטיבי, זה יכול להיות נייר 1 , 2 או 3 , כל אחד והפשוט שלו. מזה מבחינתך פשוט?
מה מטרה של התיק? להשיא תשואה לבעליו לטווח ארוך. כדי שזה יקרה, הבעלים צריך להפוך לרובוט. להשקיע כל חודש את מה שקבע ולהתעלם מתנודתיות. ככל שיש לך פחות ניירות ערך המשימה שלך קלה יותר.

יש שני יוצאי דופן למה שכתבתי למעלה. אחד מהם זה אנשים שיש להם גנים של רובוט. התיק לא מעניין אותם, הם לא מסתכלים עליו, ואין חשש שאחרי נפילות של 30-40% שלוקח שנים להתאושש מהן הם יבצעו שינויים.

הסוג השני (אני נופל תחתיו) זה אנשים שקנו המון ניירות בשלב הלמידה שלהם, לפני שהתפיסה שלהם התגבשה. מליון אינדקסים, מניות בודדות. אם בטעות השוק עושה לך טובה ומייצר בהם רווחים של מאות אחוזים, תהיה תקוע איתם לעד. אתה מבין שאין לך סיבה להחזיק אותם, אבל הרווחים הכלואים יגרמו לך לחשוב על המהלך פעם בכמה זמן ויגדילו את הסיכוי לפעולה עם אפקט שלילי. ואם השוק יכסח אותם כמו שהוא כיסח את שלך, לפחות תלמד שאין סיבה להחזיק ניירות שאתה לא בטוח שתחזיק עשרות שנים.

והכי קל להיות בטוח במדד עולמי/s&p500. החרטה שלי נמדדת מול המדדים הללו, ולכן לא תהיה לי חרטה. אין לי חרטה מול שווקים מתעוררים או אירופה, מול דיור בישראל או ביטקוין.

נערך לאחרונה ב:
לא נורא, מתקנים.

לצורך העניין מחודש מאי עד עכשיו ה sharp ratio שלי הוא 0.22- , החזר הכי גרוע שלי בחודש מאי הוא 9.24%-
ו ה BEST RETURN הוא 3.61, כאשר כרגע אני נמצא מחודש מאי עד נובמבר בהחזר כולל של 0.33% כאשר המטרה היא כמובן לפחות 8-10.
אין שום משמעות לסטטיסטיקות האלו...מעבר לקצת אולי הרגשה של "שליטה" ...אתה אמור להחזיק נכסים שאתה מרגיש איתם בנוח לאורך תקופה ארוכה מאד...
הייית יכול להיות גם במינוס 35% כשהחודש הכי גרוע היה -50%... וזה לא היה משנה בכלום בהאם ההשקעה הייתה נכונה או לא.

אני מחפש איזה שהוא guideline מה הדבר הנכון לעשות. אשמח לעצות.
כאן נראה לי יש משפט קצת בעייתי...כיול ציפיות לא טוב שיש מצב שנגרם בשל השוק השוורי של הכמה שנים האחרונות...
מבחינת התייחסות להשקעה הספציפית, אם אתה מחזיק נכס(תעודת סל על מתעוררים) שאין לך עניין בו, אז מוכרים, לא משנה דמי ניהול ולא משנה שעשית כבר את ההשקעה...טעית? קנית במקום X את Y? מוכרים כמה שיותר מהר.
*במידה ובאמת מדובר בסכום קטן מאד ואינך מעוניין להתעסק עם הגשת דו"ח(שאפשרי לעשות דרך מערכות אונליין בזול...אבל נגיד), אז כמו שהציעו כאן להתעלם מזה ולהשקיע סכומים עתיידים בהתאם לחלוקה שנכונה עבורך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - ******************* - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה התיק של המצבר שוק ההון 13
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19
ב הצד הסולידי של התיק פוסטים מאיכות נמוכה 5
Couch Potato קרנות אג"ח ושמירת ערך בחלק ה"סולידי" של התיק שוק ההון 3
Y החלק הסולידי של התיק בפקדון ל5 שנים שוק ההון 22
איש ירח התיק של איש ירח שוק ההון 7
מ איזון התיק שלי עקב הוספת ערך של - 50% שוק ההון 4
א מחשבות על החלק הסולידי של התיק- דעתכם ? שוק ההון 8
M התלבטות בנוגע לסידור מחדש של התיק שוק ההון 2
B האם נכון להסתכל על אג”ח מיועדות כחלק ה״סולידי״ של התיק שוק ההון 6
milx אם אני לא מעוניין להשקיע באג"ח - לאיפה אתם מקצים את החלק הסולידי של התיק שוק ההון 121
T התיק של AAA שוק ההון 16
L התיק של Libertad - מוטה ביטקוין שוק ההון 56
D חוות דעת תיק השקעות - התיק של DOR22 שוק ההון 16
aeh התיק של aeh שוק ההון 59
S תחליף לאג"ח בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 0
Beigale התיק של בייגלה שוק ההון 9
M התיק של MR-Y + שאלות שוק ההון 80
T התיק של טריגו שוק ההון 43
G לתחום הסולידי של התיק שוק ההון 4
Dinoman חשבון בפפר לטובת החלק הסולידי של התיק שלי, ושאלה בנושא חשבון בנק דולרי בארץ. שוק ההון 3
G החלק הסולידי של התיק רכישת קרן קסם KTF אגח ממשלתי כללי שוק ההון 4
S החלק הסולידי של התיק שוק ההון 1
H מה אתם עושים בחלק הסולידי של התיק שלכם? שוק ההון 16
פשוט התיק של גילגמש שוק ההון 18
ש חשיבות של מכירה ושינוי התיק שוק ההון 4
G עזרה בהרכבה התיק של בוגלהדס שוק ההון 1
Liron2035 דעה מעניינת לגבי אג"ח ממשלתי כללי לחלק הסולידי של התיק שוק ההון 1
Y קניית מניות ספציפיות בIRA - המגבלה של 10% מגודל התיק שוק ההון 24
T השפעה של עליית\ירידת ריבית על התיק התאורתי הבא שוק ההון 4
שמוליק קיפוד התיק של הקיפוד שוק ההון 2
דור דורים טיוטת התיק של דור דורים שוק ההון 48
A הקצאת נכסים בחלק האג"ח של התיק שוק ההון 8