NeonDrift
משתמש סולידי
- דירוג
- 9
אהלן אשמח לעזרה - נראה לי שעשיתי הרבה טעויות.
1. בחודש מאי פתחתי חשבון מסחר ב IB ואני אזרח ישראלי, פתחתי אותו שם מכמה סיבות:
א.רצון להתנהל במערכת מקצועית ואמינה בעלת אבטחה טובה.
ב. פתור מדמי שימוש חודשיים.
ג. היכולת להמיר שקלים למט"ח בעלות נמוכה (אז עוד היה אפשר נראה לי לעביר אותם בחזרה לחשבון בנק עד שהדבר נחסם אז כרגע אין לכך יתרון מבחנתי).
2.מבחינת הרכב התיק חקרתי את הנושא לא מעט שבועות וגיבשתי לעצמי עמדה במה אני הולך להשקיע - 65% ETF של ארצות הברית 35% ETF של אירופה.
3.הניירות שקניתי והרכב התיק הוא:
א. Invesco S&P 500 UCITS ETF - 25% -מטבע USD , היא סינטטית ודמי ניהול 0.09%, ה domicile היא אירית.
ב.Invesco EQQQ Nasdaq-100 UCITS ETF Acc - 20% - מטבע USD , פיזית דמי ניהול 0.30% ה domicile היא אירית.
ג.SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF ACC - 20% מטבע USD,אירית דמי ניהול 0.30%.
ד. SPDR MSCI Europe Small Cap Value Weighted UCITS ETF ACC (5%) מטבע EUR , דמי ניהול 0.30%, אירית.
ה. ופה הייתה לי טעות קניתי בטעות את הנייר הלא נכון, במקום לקנות
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc) - מניות אירופה - התכנון היה לקנות 30% ובמקומו קניתי
ISHARES CORE MSCI EM IMI UCITS ETF - מניות שווקים מתפתחים.
מאז ניסיתי לא למכור את הנייר השגוי, ובגלל שאני משקיע פסיבי לטווח ארוך אמרתי שאני אקנה את הנייר הנכון ופשוט ימשיך להגדיל את התיק עד ש iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc) יהיה אחוז מאוד נמוך מהתיק (1%-5%) בשביל לדבוק בעיקרון של לא למכור.
וכרגע המצב אחרי הניסיון שלי לאזן את התיק הוא:
INVESCO NASDAQ 100 ACC - 18.34 (במקום 20%)
ISHARES MSCI EM ACC - 27.15 (נייר שנקנה בטעות)
ISHARES CORE MSCI EURPOE ACC - 7.89 (במקום 30%)
INVESCO S&P 500 ACC - 24.95 (במקום 25%)
SPDR USA S/C VALUE - 18.80 (במקום 20%)
SPDR EUROPE S/C - 4.6 (במקום 5%)
סה"כ דמי ניהול בתיק:
כרגע עלות התיק היא 0.206%
כאשר מה שלא רשמתי למעלה זה :
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc) - דמי ניהול 0.18%
ISHARES CORE MSCI EM IMI UCITS ETF - דמי ניהול 0.12
לצורך העניין מחודש מאי עד עכשיו ה sharp ratio שלי הוא 0.22- , החזר הכי גרוע שלי בחודש מאי הוא 9.24%-
ו ה BEST RETURN הוא 3.61, כאשר כרגע אני נמצא מחודש מאי עד נובמבר בהחזר כולל של 0.33% כאשר המטרה היא כמובן לפחות 8-10.
עכשיו יש מלא אפשרויות מה אפשר לעשות, ואני מתלבט מה לעשות:
1. למכור את כל התיק,להשאיר ב IB ולקנות רק S&P500 או את הקרן העולמית.
2. למכור את כל התיק, לעביר אותו לבית השקעות בארץ ולקנות רק נייר אחד או שתיים * גילוי נאות בזמן הפתיחה של התיק ב IB לא לקחתי בחשבון את הנושא המיסוי, הבנתי שהוא יכול להיות זניח לעומת יתרונות של IB כמו מכירה בשכבות והתקזזות עם דמי ניהול חודשיים ועמלות שונות שיכולות להיות בבית השקעות בארץ, אך למרות זאת.
3.לא למכור כלום, להמשיך לקנות, ולעשות איזונים תוך כדאי קניה ובטווח הרחוק 10-15 שנה הכל יתאזן.
4. למכור את הנייר שלא התכוונתי לקנות ולקנות את הנייר הנכון (ולדווח למס הכנסה - להגיש דוח)
5. תן לתיק הזה לחיות ותשכח ממנו תפתח עוד תיק בבוקר ישראלי .
אני מחפש איזה שהוא guideline מה הדבר הנכון לעשות. אשמח לעצות.
תודה, בגדול דיי מבואס כי היו לי big hopes...ובסוף אני בהחזר השקעה של 0.33% אחרי 6 חודשים.
1. בחודש מאי פתחתי חשבון מסחר ב IB ואני אזרח ישראלי, פתחתי אותו שם מכמה סיבות:
א.רצון להתנהל במערכת מקצועית ואמינה בעלת אבטחה טובה.
ב. פתור מדמי שימוש חודשיים.
ג. היכולת להמיר שקלים למט"ח בעלות נמוכה (אז עוד היה אפשר נראה לי לעביר אותם בחזרה לחשבון בנק עד שהדבר נחסם אז כרגע אין לכך יתרון מבחנתי).
2.מבחינת הרכב התיק חקרתי את הנושא לא מעט שבועות וגיבשתי לעצמי עמדה במה אני הולך להשקיע - 65% ETF של ארצות הברית 35% ETF של אירופה.
3.הניירות שקניתי והרכב התיק הוא:
א. Invesco S&P 500 UCITS ETF - 25% -מטבע USD , היא סינטטית ודמי ניהול 0.09%, ה domicile היא אירית.
ב.Invesco EQQQ Nasdaq-100 UCITS ETF Acc - 20% - מטבע USD , פיזית דמי ניהול 0.30% ה domicile היא אירית.
ג.SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF ACC - 20% מטבע USD,אירית דמי ניהול 0.30%.
ד. SPDR MSCI Europe Small Cap Value Weighted UCITS ETF ACC (5%) מטבע EUR , דמי ניהול 0.30%, אירית.
ה. ופה הייתה לי טעות קניתי בטעות את הנייר הלא נכון, במקום לקנות
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc) - מניות אירופה - התכנון היה לקנות 30% ובמקומו קניתי
ISHARES CORE MSCI EM IMI UCITS ETF - מניות שווקים מתפתחים.
מאז ניסיתי לא למכור את הנייר השגוי, ובגלל שאני משקיע פסיבי לטווח ארוך אמרתי שאני אקנה את הנייר הנכון ופשוט ימשיך להגדיל את התיק עד ש iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc) יהיה אחוז מאוד נמוך מהתיק (1%-5%) בשביל לדבוק בעיקרון של לא למכור.
וכרגע המצב אחרי הניסיון שלי לאזן את התיק הוא:
INVESCO NASDAQ 100 ACC - 18.34 (במקום 20%)
ISHARES MSCI EM ACC - 27.15 (נייר שנקנה בטעות)
ISHARES CORE MSCI EURPOE ACC - 7.89 (במקום 30%)
INVESCO S&P 500 ACC - 24.95 (במקום 25%)
SPDR USA S/C VALUE - 18.80 (במקום 20%)
SPDR EUROPE S/C - 4.6 (במקום 5%)
סה"כ דמי ניהול בתיק:
כרגע עלות התיק היא 0.206%
כאשר מה שלא רשמתי למעלה זה :
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc) - דמי ניהול 0.18%
ISHARES CORE MSCI EM IMI UCITS ETF - דמי ניהול 0.12
לצורך העניין מחודש מאי עד עכשיו ה sharp ratio שלי הוא 0.22- , החזר הכי גרוע שלי בחודש מאי הוא 9.24%-
ו ה BEST RETURN הוא 3.61, כאשר כרגע אני נמצא מחודש מאי עד נובמבר בהחזר כולל של 0.33% כאשר המטרה היא כמובן לפחות 8-10.
עכשיו יש מלא אפשרויות מה אפשר לעשות, ואני מתלבט מה לעשות:
1. למכור את כל התיק,להשאיר ב IB ולקנות רק S&P500 או את הקרן העולמית.
2. למכור את כל התיק, לעביר אותו לבית השקעות בארץ ולקנות רק נייר אחד או שתיים * גילוי נאות בזמן הפתיחה של התיק ב IB לא לקחתי בחשבון את הנושא המיסוי, הבנתי שהוא יכול להיות זניח לעומת יתרונות של IB כמו מכירה בשכבות והתקזזות עם דמי ניהול חודשיים ועמלות שונות שיכולות להיות בבית השקעות בארץ, אך למרות זאת.
3.לא למכור כלום, להמשיך לקנות, ולעשות איזונים תוך כדאי קניה ובטווח הרחוק 10-15 שנה הכל יתאזן.
4. למכור את הנייר שלא התכוונתי לקנות ולקנות את הנייר הנכון (ולדווח למס הכנסה - להגיש דוח)
5. תן לתיק הזה לחיות ותשכח ממנו תפתח עוד תיק בבוקר ישראלי .
אני מחפש איזה שהוא guideline מה הדבר הנכון לעשות. אשמח לעצות.
תודה, בגדול דיי מבואס כי היו לי big hopes...ובסוף אני בהחזר השקעה של 0.33% אחרי 6 חודשים.
נערך לאחרונה ב: