• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס

• פותח הנושא פותח הנושא רק לעזור
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

רק לעזור

משתמש רשום
דירוג
2
אחד שיש לו נקודות זיכוי בסיסיות פנויות,
האם כדאי לו לממש את הרווחים כעת לשלם מס,
ולקבל לאחר תום שנת המס, החזר מס,פלוס ריבית 4 % פלוס מדד ללא מס
במקרה זה אם המדדים ימשיכו לרדת,
1.הרוויח את כל המס שהוא שילם פלוס פלוס (יכול להגיע לקרוב ל8000 ש"ח)
2.מנע את הירידות

באם המדדים יעלו הוא יפסיד את העליות על סך המס שהוא שילם
ניקח מקרה אופטימי אדם שילם מס 8000 ש"ח
המדדים המשיכו לעלות והוסיפו עוד 50% עד סוף השנה (מה הסיכוי לעליה כזאת???)
במקרה זה הופסד כמעט 4000 ש"ח (וגם זה לא מדויק כי יש מס ויש גם את הריבית על ההחזר)
נניח מקרה אחר המדדים ירדו עד סוף השנה וכעת הוא כבר לא יחויב במס של 8000 ש"ח
במקרה זה הוא יכול להיות מופסד 8000 ש"ח פלוס ריבית ארבע אחוז פלוס הצמדה פלוס שיעור הירידה
האם לא ניתן לקבוע שההימור לא שקול?
ההנחה מתבססת על אחד שהרווחים שלו לא עולים בהרבה על הרווחים שמחויבים בשיעור מס בשיעור נקודות הזיכוי

מה אתם אומרים?

שלוש נקודות שאני חושב עליהם
1. כמה זיכוי במס יש לך עכשיו?
2. נניח ותמכור עכשיו. והמניות אכן עולות באחוז קיצוני של 50%. האם לא תוכל למכור גם בדצמבר ולגרוף את ההפרש הזיכוי על הרווח הגבוה?
3. על רווח ריאלי של 8,000₪ אתה משלם / מקזז מס רק של 2,000₪.

שלוש נקודות שאני חושב עליהם
1. כמה זיכוי במס יש לך עכשיו?
השאלה היא תיאורטית ומיועדת לעזור למי שעניין זה רלוונטי לו
2. נניח ותמכור עכשיו. והמניות אכן עולות באחוז קיצוני של 50%. האם לא תוכל למכור גם בדצמבר ולגרוף את ההפרש הזיכוי על הרווח הגבוה?
לא הבנתי ,
אם הכוונה לאחד שלא מימש את כל נקודות הזיכוי ,אכן כן ,
אבל הנידון הוא על סכום ששולם למס שמפסיד את עליה זו,
3. על רווח ריאלי של 8,000₪ אתה משלם / מקזז מס רק של 2,000₪.
התכוונתי לרווח ריאלי של 32000 ש"ח שעליו המס הינו 8000.

השאלה היא תיאורטית
התכוונתי לרווח ריאלי של 32000 ש"ח
במיסים אין כל כך תיאוריה, בסוף הכל תלוי במספרים הספציפיים.

ההנחה מתבססת על אחד שהרווחים שלו לא עולים בהרבה על הרווחים שמחויבים בשיעור מס בשיעור נקודות הזיכוי
זה לא משנה לשאלתך, גם אם יש המון רווחים לא חייבים לממש הכל, אפשר לממש בדיוק את הסכום שיקזז את המס מול הנ"ז ולהשקיע חזרה את הכסף. הרווח היחיד פה הוא העלאת בסיס המס לזמן שתצטרך למכור, כלומר הרווח הוא בעתיד הרחוק, אבל אם זה נעשה דרך ברוקר ישראלי שמנכה לך במקור אתה מפסיד את הזמן שהכסף היה יכול לעבוד עד לקבלת ההחזר.

אחד שיש לו נקודות זיכוי בסיסיות פנויות,
האם כדאי לו לממש את הרווחים כעת לשלם מס
אבל בכל זאת הערה בצד התיאורטי: ההתנהלות הפיננסית העדיפה היא קודם כל למקסם הכנסות ורק אחר כך לאפטם את המיסוי. המטרה היא להרוויח, זה שעשינו דווקא לממשלה לא נותן לנו כלום (במקרה הזה רק כמעט כלום).

האם לא ניתן לקבוע שההימור לא שקול?
בפורום הזה פחות אוהבים הימורים. החבר'ה פה מה שנקרא סולידיים...

אני עשיתי דבר דומה כאן
עובד הרבה יותר טוב עם ברוקר זר, בו אין ניכוי מס במקור.

הריבית היא רק מסוף השנה, אני טועה?
הרי אין להם דרך לדעת מהטופס מס של הבנק או הברוקר באיזה תאריך מכרת...

במיסים אין כל כך תיאוריה, בסוף הכל תלוי במספרים הספציפיים.
אני חושב שהנושא התיאורטי מובן היטב
זאת אומרת ניהול סיכונים של מה עדיף סיכון להפסיד את נקודות הזיכוי למול הסיכוי לעליות בשוק
ואחר כך כל אחד שיחשב את המספרים שלו עצמו
כמובן ישנם שיקולים רבים ובאתי רק לעורר לשיקול זה ולא לייעץ למכור
זה לא משנה לשאלתך, גם אם יש המון רווחים לא חייבים לממש הכל, אפשר לממש בדיוק את הסכום שיקזז את המס מול הנ"ז ולהשקיע חזרה את הכסף. הרווח היחיד פה הוא העלאת בסיס המס לזמן שתצטרך למכור, כלומר הרווח הוא בעתיד הרחוק, אבל אם זה נעשה דרך ברוקר ישראלי שמנכה לך במקור אתה מפסיד את הזמן שהכסף היה יכול לעבוד עד לקבלת ההחזר.
סליחה שאני חולק עליך אבל כמו שכתבתי זה נושא של ניהול סיכונים (אתה קורא לזה הימור)
ולכן זה משנה מאוד כי אם ישנם רווחים רבים מעבר לסך שהמס עליו ינוכה בנקודות
עדיף להמתין עד סוף שנה ואז לעשות את הפעולה המוצעת ולא "להמר" על אי עליות בשוק רק בגלל הרצון להרוויח את המס ניתן לעשות זאת גם בסוף שנה.
בפורום הזה פחות אוהבים הימורים. החבר'ה פה מה שנקרא סולידיים...
תרשה לי שוב לחלוק עליך
אני חושב שהימור מחושב היטב נכנס בהגדרה של סולידי
יתרה מכך כל צד בהחלטה הוא הימור ולכן אדם שלא יבצע פעולה "הימר" על צד שני ואם לנתוניו של אותו אדם עדיף היה לבחור באפשרות של למכור קשה לי מאוד לקרוא לו סולידי.

עוד מחשבה בעניין.

נניח מכרת עכשיו במקום סוף שנה, הפסדת את התשואה שהמס שנעלם עד אשר תקבל אותו בהחזר, שזה נניח חצי שנה - שנה.
כדי להימנע מההפסד הזה ולהחזיר דברים לקדמותם לקחת הלוואה כל הזמן הזה.
שילמת על הריבית של ההלוואה הזו 5% נניח, מ 8,000 שקל יוצא 400 שקל ריבית.
זה הקנה מידה של מה שאתה מפסיד בלמכור עכשיו לעומת למכור סוף שנה. זה לא סכום להתייסר עליו.

סיכון להפסיד את נקודות הזיכוי
נקודות זיכוי הן לא נכס, הן חלק ממנגנון חישוב המס. אם יש לך אפשרות לא לשלם מס אז זה עדיף מאשר לשלם מס רק בשביל "לא להפסיד" נקודות זיכוי.

אגב יש כל מיני מצבים שבהם אפשר לפרוס הכנסות לאחור עד 6 שנים (תלוי בסוג ההכנסה) כדי בין היתר לנצל נקודות זיכוי לא מנוצלות, אז זה לא שבסוף השנה הן נעלמו לנצח.

סליחה שאני חולק עליך אבל כמו שכתבתי זה נושא של ניהול סיכונים (אתה קורא לזה הימור)
ולכן זה משנה מאוד כי אם ישנם רווחים רבים מעבר לסך שהמס עליו ינוכה בנקודות
עדיף להמתין עד סוף שנה ואז לעשות את הפעולה המוצעת ולא "להמר" על אי עליות בשוק רק בגלל הרצון להרוויח את המס ניתן לעשות זאת גם בסוף שנה.
החלק שימוסה לא קשור לנושא השאלה. מה שאתה שואל פה זה האם כדאי לממש עליות כי אולי אחרי זה יהיו ירידות אפילו שנשלם על זה מס. כלומר אתה סובר שיש טעם לתזמן את השוק - לקנות בירידות ולמכור בעליות. המחקרים מראים שזה בלתי אפשרי באופן עקבי.

אני חושב שהימור מחושב היטב נכנס בהגדרה של סולידי
נניח מכרת עכשיו במקום סוף שנה, הפסדת את התשואה שהמס שנעלם עד אשר תקבל אותו בהחזר, שזה נניח חצי שנה - שנה.
זה הקנה מידה של מה שאתה מפסיד בלמכור עכשיו לעומת למכור סוף שנה. זה לא סכום להתייסר עליו
מה שאתה קורה "מחושב" וכל הדוגמאות שהבאת נהוג לכנות בשם תיזמון. זה משהו שכאמור לא עובד.

החלק שימוסה לא קשור לנושא השאלה. מה שאתה שואל פה זה האם כדאי לממש עליות כי אולי אחרי זה יהיו ירידות אפילו שנשלם על זה מס. כלומר אתה סובר שיש טעם לתזמן את השוק - לקנות בירידות ולמכור בעליות. המחקרים מראים שזה בלתי אפשרי באופן עקבי.
אני מודה שלא ממש הבנתי, זה לא "אפילו שנשלם על זה מס" אלא "בגלל שנשלם על זה מס" .
כלומר אני סבור שלקבע החזר מס כעת,
תוך סיכון שלאחר מכן לא אוכל לקבל סכום זה זה לא "תזמון" לא "הימור" אלא רווח מלא במקרה של ירידות של סכום עצום והפסד "קטן" יחסית של רווח באם השוק יעלה
אני לא טוען שאדם יודע לתזמן או לא אלא שכעת כדאי לממש כי "אולי" השוק ירד
הבעיה בתזמון היא שמחקרים הוכיחו שאנשים לא יודעים לתזמן את השוק ואנשים שמנסים לעשות זאת מפסידים אבל כאן לא מדובר על איזה שהוא ניתוח כלשהוא של עליה או ירידה שעל פיה האדם מנסה ל"תזמן" אלא רק להרוויח את המס
אני אמחיש זאת בצורה ברורה אדם ששם 320,000 והרוויח ריאלית 32,000ש"ח המס שהוא חייב זה 8000 ש"ח
יש לו שתי בחירות:
1.לא לממש ולחכות לסוף שנה.
2. לממש לשלם מס ולהשקיע מחדש את השאר.
בחר באפשרות 1 והתיק ירד ב 10% הפסיד 8000 ש"ח
בחר באפשרות 2 והתיק עלה ב 100% הפסיד 8000 ש"ח
אני שואל אותך איזה אפשרות נראית לך יותר ריאלית?
שהשוק ירד ב6-9 חודשים ב 10% (שקלי) או שהשוק יעלה בזמן זה ב 100%?
זה נקרא לתזמן?!
מה שאתה קורה "מחושב" וכל הדוגמאות שהבאת נהוג לכנות בשם תיזמון. זה משהו שכאמור לא עובד.
אני שוב חוזר זה לא משהו שנקרא תזמון! אלא שיקול ריאלי
להגיד לא לתזמן זה סיסמא זה לא טיעון
כפי שהסברתי אנשים שלא הלך להם לתזמן זה אנשים שחשבו שהם יודעים מה כיוון השוק אף אחד לא טוען כאן שהוא יודע אלא לוקח את שני הצדדים.

2. גם לטענתך שזה תזמון (למה?)
למה אתה טוען כך על הצעתו המעניינת של "המהרהר",
המהרהר טוען להשקיע כל הזמן בשוק את אותו הסכום בדיוק
כך שאין כאן שום תזמון של השוק הוא רק מציע לשלם ריבית בשביל לוודא קבלת החזר של 8000ש"ח
היכן התזמון כאן?
למה אתה חושב שזו לא הצעה מעניינת וכדאית? (צריך תנאים מאוד ספציפיים שזה מתאים אבל למי שזה מתאים למה לא?)

אני חוזר שוב איני ממליץ לאף אחד לעשות זאת אלא רק בא לעורר.

נערך לאחרונה ב:
דבר ראשון אתה צודק לחלוטין! תודה.
כמובן שישנה הוצאה חודשית של ההלוואה, אני טועה?
שנית היכן אתה יכול לקבל הצעה כזאת?
שלישית בעקרון אם שלמת ריבית בסכום הזה לא הפסדת אלא הרווחת כי הריבית שרשות המיסים משלמת היא 4%+הצמדה
אמנם איני יודע אם מה שמיותר כתב נכון
הריבית היא רק מסוף השנה, אני טועה?
הרי אין להם דרך לדעת מהטופס מס של הבנק או הברוקר באיזה תאריך מכרת...
אשמח למישהו שיעדכן אם יש לו מידע בעניין.
תודה רבה.
אני חוזר שוב איני ממליץ לאף אחד לעשות זאת אלא רק בא לעורר.

נקודות זיכוי הן לא נכס, הן חלק ממנגנון חישוב המס. אם יש לך אפשרות לא לשלם מס אז זה עדיף מאשר לשלם מס רק בשביל "לא להפסיד" נקודות זיכוי.
לא ברור הטיעון הזה.
נקודות הם אפשרות לקבל זיכוי על מס בסך מסויים.
אם לא ינצל אותם השנה - הם יתפוגגו.

יש לו מניה, שכל שנה עולה בערכה.
אם ימכור אותה השנה - ויקנה שוב, יתקבע רווח של X כסף, שאמנם הוא ישלם מס, אך יוכל לקבלו חזרה ע"י הגשת דו"ח.
אם לא ימכור השנה, ביום מן הימים שימכור אותה - יצטרך לשם מס על כל הרווח המקורי.

יש לו שתי בחירות:
יש גם אופציה להמשיך להחזיק, כשמחזיקים לטווח ארוך זה לא משנה מה הנייר עשה בדרך עד למימוש, שיכול להיות גם עשורים קדימה.

בחר באפשרות 1 והתיק ירד ב 10% הפסיד 8000 ש"ח
לא נכון, מי שבחר באפשרות 1 למכור בהפסד (לא רלוונטי אם באמצע השנה או בסופה) זכה במגן מס, זו פרקטיקה מאד מקובלת ומומלצת למי שיש לו רווחים ממומשים באותה שנה. והוא לא הפסיד כלום כי הוא יכול לקנות חזרה באותו מחיר נמוך ולהשאר עם אותם נכסים כמו שהיו לו רגע לפני המכירה בנוסף למגן המס.

אם ימכור אותה השנה - ויקנה שוב, יתקבע רווח של X כסף, שאמנם הוא ישלם מס, אך יוכל לקבלו חזרה ע"י הגשת דו"ח.
אם לא ימכור השנה, ביום מן הימים שימכור אותה - יצטרך לשם מס על כל הרווח המקורי.
נכון, זה מה שכבר כתבתי קודם:
הרווח היחיד פה הוא העלאת בסיס המס לזמן שתצטרך למכור, כלומר הרווח הוא בעתיד הרחוק

יש גם אופציה להמשיך להחזיק, כשמחזיקים לטווח ארוך זה לא משנה מה הנייר עשה בדרך עד למימוש, שיכול להיות גם עשורים קדימה.
אני שוב פעם לא מבין ואולי אני זה שלא הובנתי מהתחלה.
באופציה שאתה כותב הוא מפסיד את האפשרות להשתמש בנקודות הזיכוי שלו זה כל הנושא, ההפסד הזה הוא של כ 8000ש"ח אם זה אישה והיא לא ניצלה כלל את נקודות הזיכוי ה "בסיסיות" שלה.
לא נכון, מי שבחר באפשרות 1 למכור בהפסד (לא רלוונטי אם באמצע השנה או בסופה) זכה במגן מס, זו פרקטיקה מאד מקובלת ומומלצת למי שיש לו רווחים ממומשים באותה שנה. והוא לא הפסיד כלום כי הוא יכול לקנות חזרה באותו מחיר נמוך ולהשאר עם אותם נכסים כמו שהיו לו רגע לפני המכירה בנוסף למגן המס.
לא נכון. בדוגמא שהבאתי הוא לא ימכור בהפסד ואין לו גם שום עניין למכור בהפסד
ומאידך הוא יפסיד את סך נקודות הזיכוי לאותה שנה שכאמור יכולות להגיע לקרוב ל 8000 ש"ח
(אולי לא כתבתי בצורה ברורה בהודעה הראשונה שלי שאני מתכוון כמובן שאחרי שיקבל את החזר המס הוא ישקיע אותו מחדש
הנושא היחיד זה מתי למכור עכשיו,
או לקראת סוף השנה ולהסתכן שעד אז התיק יפול מה שיגרום לו שלא יוכל לממש את נקודות הזיכוי שלו וכפועל יוצא תשלום מס בעתיד בגובה נקודות הזיכוי במילים אחרות 8000 ש"ח
אם לאחר הבהרתי זו אתה שוב חולק עלי אשמח לדעת למה)

אם לאחר הבהרתי זו אתה שוב חולק עלי אשמח לדעת למה
נראה אם הבנתי: אתה לא מדבר על הפסד או רווח של הפוזיציה אלא נטו מימוש של נקודות הזיכוי. זה לא מסתדר עם מה שהבנתי ממך קודם שאינך מגביל את המימוש רק לכמות שתחייב אותך בגובה הזיכוי אבל כנראה שלא הבנתי טוב.

אז נניח שמימשת ני"ע באופן שהמס המתחייב הינו בדיוק בגובה נקודות הזיכוי הלא ממומשות ומיד רכשת חזרה את אותם ני"ע (כי אנחנו מסכימים שלא ידוע לנו אם כן או לא כדאי כעת למכור אותם). אתה כעת מחזיק בדיוק באותו תיק שהחזקת רגע לפני המימוש אלא שבסיס המס כעת יהיה גבוה יותר. כלומר, לכשתצטרך למכור תשלם פחות מס בגובה נקודות הזיכוי, שזה בדיוק מה שכתבתי בתגובה הראשונה שלי:
הרווח היחיד פה הוא העלאת בסיס המס לזמן שתצטרך למכור, כלומר הרווח הוא בעתיד הרחוק

כמו שכבר כתבתי, לעניות דעתי זה תרגיל לא משתלם כשהנייר מוחזק ע"י ברוקר ישראלי כי הברוקר מנכה לך מס במקור ועד שתקבל את ההחזר הכסף לא "עובד" בנייר הערך. אתה רואה ערך בהמתנה לקבלת ההחזר כי ההחזר נהנה מתנאי הצמדה וריבית טובים, אבל בשביל זה צריכים להתקיים אחד משני תנאים:

א. אינך חייב בהגשת דוחות ולכן יש לך אפשרות למשוך את ההחזר עד 6 שנים ולהנות מההצמדה והריבית.
או
ב. אתה עושה את התרגיל הזה ממש בסוף השנה אחרת אתה מפסיד את ההצמדה והריבית עד לינואר של השנה העוקבת, כשבכל מקרה תקבל לא הרבה הצמדה וריבית כי תקבל את ההחזר כבר במהלך השנה הקרובה. בשביל שזה יקרה צריך שדווקא בסוף השנה יהיו התנאים לבצע את התרגיל הזה. וכשתקבל את ההחזר לך תדע באיזה מחיר הנייר יימכר.

עד שתקבל את ההחזר אתה כאמור מפסיד את העבודה של הנייר, וזה כדאי רק אם אותו נייר עושה בממוצע פחות מ- 4% ריאלי לשנה. אבל מדדים רחבים נותנים בממוצע תשואה יותר גבוהה מזו ולכן הכדאיות של התרגיל לא מובטחת ובכל מקרה היא לא במלוא סכום נקודות הזיכוי.

אם הברוקר אינו ישראלי אז אתה חייב בדיווח מס, אין פה ניכוי במקור, וממילא גם אין החזר. במקרה הזה אתה תמקסם את הרווח מהעלאת בסיס המס כי אתה יכול מיד להשקיע את כל הכסף חזרה בנייר ולהחזיר אותו לעבודה.

בשתי האפשרויות - ברוקר ישראלי וברוקר זר - אתה מפסיד מראש את עלויות הביצוע, אם מדובר בעמלה של 0.06% אז התרגיל עלה לך 0.12%.

בשורה התחתונה כן, אפשר לעשות פה קצת רווח עתידי מהעלאת בסיס המס כמו שכתבתי מהתחלה, אם כי לא בשווי מלוא נקודות הזיכוי. אם יש אלטרנטיבה לניצול הזיכוי בטווח השנים הקרוב, למשל כנגד פריסה לאחור של מס שבח או פדיון ימי חופשה/לידה/וכו' אז זה יוצא עדיף.

נראה אם הבנתי: אתה לא מדבר על הפסד או רווח של הפוזיציה אלא נטו מימוש של נקודות הזיכוי. זה לא מסתדר עם מה שהבנתי ממך קודם שאינך מגביל את המימוש רק לכמות שתחייב אותך בגובה הזיכוי
אכן זאת הייתה כוונתי וחזרתי להודעתי הראשונה ואכן לא הבהרתי זאת מספיק התנצלותי.
ב. אתה עושה את התרגיל הזה ממש בסוף השנה אחרת אתה מפסיד את ההצמדה והריבית עד לינואר של השנה העוקבת, כשבכל מקרה תקבל לא הרבה הצמדה וריבית כי תקבל את ההחזר כבר במהלך השנה הקרובה. בשביל שזה יקרה צריך שדווקא בסוף השנה יהיו התנאים לבצע את התרגיל הזה. וכשתקבל את ההחזר לך תדע באיזה מחיר הנייר יימכר.
דבר ראשון אני מבין מתגובתך שאת ההצמדה והריבית מקבלים החל מסוף שנת המס שבו שולם המס ולא מעת תשלום המס זה אכן כך? ומדוע? (מיותר כבר כתב זאת אבל לא ידעתי פרט זה).
דבר שני אני עדיין חושב ששווה לפעמים גם לעשות זאת באמצע שנה מהחשש לירידות ואסביר בדוגמא שכבר הבאתי
אדם ששם 320,000 והרוויח ריאלית 32,000ש"ח המס שהוא חייב זה 8000 ש"ח
יש לו 2.75 נקודות זיכוי בסיסיות אינם עתידים להתממש באותה שנה
יש לו שתי בחירות:
בחר באפשרות 1 והתיק ירד ב 10% ההפסד של התיק כולו הוא מעל 32000 ש"ח וממילא אין לו אפשרות למכור רווחים כי אין לו
מה שיוצא שלא מימש כלל את נקודות הזיכוי שלו וממילא הפסיד 8000 ש"ח (אם כי בטווח הרחוק כפי שציינת)
מה שדוגמא זו ממחישה שההפסד מבחירה במימוש באמצע שנה הוא מקסימום אחוזי העליה על סכום המס ששולם
ומאידך ההפסד הפוטנציאלי מירידות הוא אפילו בירידות לא חדות כי הירידות משפיעות על כל התיק (כל אחוז שווה כ10 אחוז הפסד מ המס שלא שולם)
לכן לדעתי היחסים לא שקולים כלל וגם אם הסיכוי לעליות גבוה משמעותית עדיין מבחינת ניהול סיכונים שווה לממש.
שנית ניתן לעשות את מה שהמהרהר כתב
זה הקנה מידה של מה שאתה מפסיד בלמכור עכשיו לעומת למכור סוף שנה. זה לא סכום להתייסר עליו.

עד שתקבל את ההחזר אתה כאמור מפסיד את העבודה של הנייר, וזה כדאי רק אם אותו נייר עושה בממוצע פחות מ- 4% ריאלי לשנה. אבל מדדים רחבים נותנים בממוצע תשואה יותר גבוהה מזו ולכן הכדאיות של התרגיל לא מובטחת ובכל מקרה היא לא במלוא סכום נקודות הזיכוי.
אתה מדבר גם בסוף שנה? או רק במהלכה?
וגם פה אני לא כל כך מבין צריך שהמדד יעשה כ100% ריאלי(לא בשנה אלא בטווח הזמן עד קבלת ההחזר) כדי שיהיה שווה להשקיע במדד ולא להרוויח את מימוש נקודות הזיכוי.
אני טועה במשהו?
תקן אותי !
אשמח לשמוע דעתך.

דבר ראשון אני מבין מתגובתך שאת ההצמדה והריבית מקבלים החל מסוף שנת המס שבו שולם המס ולא מעת תשלום המס זה אכן כך? ומדוע? (מיותר כבר כתב זאת אבל לא ידעתי פרט זה).
חיוב המס חל עליך בינואר של השנה העוקבת, זה הזמן שבו עליך לשלם את המס, למשל אם לא ניכו ממך במקור. כשיוצאת שומה סופית כעבור מספר חודשים את ההפרש בין מה ששילמת ומה שאתה חייב/זכאי מחשבים לפי 4% ריאלי ביחס לינואר. על פער הזמן בין הניכוי במקור לבין ינואר אין הצמדה וריבית.

אתה מדבר גם בסוף שנה? או רק במהלכה?
וגם פה אני לא כל כך מבין צריך שהמדד יעשה כ100% ריאלי(לא בשנה אלא בטווח הזמן עד קבלת ההחזר) כדי שיהיה שווה להשקיע במדד ולא להרוויח את מימוש נקודות הזיכוי.
בזמן שאתה מחכה להחזר, לא משנה מתי מכרת, אתה לא יכול להשקיע את ההחזר חזרה בנייר, אז ההחזר לא "עובד". נכון שעל חלק מהזמן תקבל 4% ריאלי ממס הכנסה, אבל מדדים רחבים עושים בממוצע 6% ריאלי ויותר.

נכו
בזמן שאתה מחכה להחזר, לא משנה מתי מכרת, אתה לא יכול להשקיע את ההחזר חזרה בנייר, אז ההחזר לא "עובד". נכון שעל חלק מהזמן תקבל 4% ריאלי ממס הכנסה, אבל מדדים רחבים עושים בממוצע 6% ריאלי ויותר.
נכון אבל אם לא מימשת לא ניצלת את נקודות הזיכוי זה הפסד ודאי
והאפשרות של לא לממש ולהרוויח שהסכום הזה יעבוד, אתה צריך שהוא יעבוד ויעשה 100% בתקופה זו כדי שזה ישתלם לא להרוויח את נקודות הזיכוי.
שוב, תקן אותי
בכ"א תודה רבה.
ושאלה נוספת האם יש אופציה לא להזדכות במקור במס רווחי הון (ככל הידוע לי אין אופציה כזאת)

דבר ראשון אתה צודק לחלוטין! תודה.
כמובן שישנה הוצאה חודשית של ההלוואה, אני טועה?
שנית היכן אתה יכול לקבל הצעה כזאת?
שלישית בעקרון אם שלמת ריבית בסכום הזה לא הפסדת אלא הרווחת כי הריבית שרשות המיסים משלמת היא 4%+הצמדה
אמנם איני יודע אם מה שמיותר כתב נכון
הריבית נצברת אכן מתחילת השנה שאחרי, כלומר החל מינואר.
הלוואה בסכום הזה - או מקרן החסכון שלך, או ביט להעביר לעצמך ולגלגל את ההחזר, או כנגד שעבודי חסכונות פנסיוניים למיניהם

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
והאפשרות של לא לממש ולהרוויח שהסכום הזה יעבוד, אתה צריך שהוא יעבוד ויעשה 100% בתקופה זו כדי שזה ישתלם לא להרוויח את נקודות הזיכוי.
כדי להיות breakeven צריך שמה שאתה "מרוויח" בהעלאת בסיס המס יהיה שווה למה שאתה מפסיד בזה שאתה לא מושקע. זה תלוי בפער בין הריבית וההצמדה פחות עלויות הביצוע לבין השינוי בשווי ההשקעה אילו היית לא נוגע בה. זה משהו שיודעים רק בדיעבד, כלומר הימור על ארביטראז' לא כל כך מעניין.

ושאלה נוספת האם יש אופציה לא להזדכות במקור במס רווחי הון (ככל הידוע לי אין אופציה כזאת)
מס הכנסה מחושב שנתית כך שאין משמעות לבקש החזר לפני שהשנה הסתיימה.

יותר פשוט להחזיק את הנייר בברוקר זר ואז אין ניכוי במקור. זה ממקסם את כדאיות התרגיל שאתה רוצה לבצע כמו שכבר כתבתי:
אם הברוקר אינו ישראלי אז אתה חייב בדיווח מס, אין פה ניכוי במקור, וממילא גם אין החזר. במקרה הזה אתה תמקסם את הרווח מהעלאת בסיס המס כי אתה יכול מיד להשקיע את כל הכסף חזרה בנייר ולהחזיר אותו לעבודה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א למכור כעת או לחכות?! נדל"ן 5
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
algo.il חסרון כלשהו בפתיחת חשובונות מרובים בברוקר ישראלי בשביל בעתיד הרחוק למכור FIFO? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
מתכנת כתיבת אופציות: איך לייצר הכנסה ממניות מבלי למכור אותן דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 35
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
ב איך למכור דירה? נדל"ן 5
R האם למכור את הדירה ? נדל"ן 20
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
א למכור מניות כדי לקנות חדשות שוק ההון 12
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
I האם למכור דירה שרכשתי להשקעה? נדל"ן 15
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
S למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
ב האם למכור ולקנות דירה, או להשכיר ולשכור? נדל"ן 0
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
T קניית דירה למגורים מתוך כוונה למכור אחרי 5~7 שנים? נדל"ן 11
R לקחת מתווך או לנסות למכור לבד? נדל"ן 26
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
א האם זה זמן טוב למכור עכשיו דירה? נדל"ן 14
הירהורים הרהורי נדל"ן - למכור או לשמור? נדל"ן 48
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
D שאלה בטיוב תיק - האם שווה למכור קרן כדי לקנות קרן אחרת? שוק ההון 5
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
E איך אפשר למכור ביטקוין היום? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
Excelmik העברת תיק השקעות, למכור או להעביר? שוק ההון 4
yossik מעבר לדיור מוגן - האם למכור את הדירה או את תיק ההשקעות? צרכנות פיננסית 19
ש מה לעשות בגירושין למכור או לקנות בית נדל"ן 11
? עובר לאיטליה, למכור תיק השקעות פשוט? שוק ההון 12
M התייעצות - האם כדאי למכור תעודות סל ישנות עם דמי ניהול גבוהים? שוק ההון 14
R מעוניין למכור את התעודה 1159250 ולקנות 1159235 ב IRA שוק ההון 23
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10
C מכירת espp - האם משנה מאיזה הקצאה למכור שוק ההון 10
G האם כדאי למכור ניירות הפסדיים ורווחיים ולקנות מחדש כדי להנות ממגן מס? מיסים 15
Okiru למכור או להמשיך להשכיר? נדל"ן 6
אחד_שיודע האם למכור דירת 3 חדרים במעלה אדומים, עם תזרים חודשי שלילי? נדל"ן 28
H האם למכור VTI בשביל VT? שוק ההון 11
א לא מצליח למכור כבר מעל חודש - אין היענות נדל"ן 33
א למכור RSU עכשיו או לחכות לפנסיה ולחסוך מס שוק ההון 3
de dud האם למכור את הדירה לכסות משכנתא ולהעביר לחול? אוף טופיק 54
breezblock למכור או לא למכור - מה השיקולים נדל"ן 7
Cat האם זה הזמן הנכון למכור את הדירה? נדל"ן 112
N קרן כספית - למכור או להחזיק ? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה