• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה

• פותח הנושא פותח הנושא __________
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

משתמש רגיל
דירוג
207
אז ככה, עברתי לאיטליה.
בישראל הסבלנות שלי להבין לגמרי וגם לזכור מה שהבנתי לא היתה גבוהה מעולם, אז הפתרון שלי כדי לא להפסיד כסף חינם היה לקנות בבנק מדד msci world עם כל הכסף שלי חוץ מקצת בעו״ש ופנסיות למיניהם. הכי פשוט שקיים. לא רוצה לסבך כי אז זה לא יקרה בכלל. אני יודע שאפשר לעשות דברים חכמים יותר, אבל זה לא יקרה.
כל פעם שהייתי חוסך 100 אלף שקל הייתי מוסיף ל״תיק״.
את הmsci world הזה אהבתי כי הוא מגוון ולא מסוכן, ובחרתי אחד ספציפי שהסולידית המליצה עליו בבלוג שהעמלות עליו היו הכי נמוכות. השקעתי ככה כ6 שנים והרווחתי הרבה מאוד כסף.
לקראת המעבר לאיטליה מכרתי את התיק, עכשיו מעביר את הכסף לאיטליה, ביורו, ורוצה לעשות את אותה ההשקעה בערך שוב כאן.

אני לא יודע או זוכר מה אני צריך לבדוק, אני לא רוצה לפספס דברים. נשמע שאין פה דמי אחזקה דמי ניהול וכלמני דברים כאלה, רק על הקניה לוקחים סכום:
קוד:
regarding your request we inform you that at the moment your
account no. xxxxxxx provides commissions of 19.00 euros per execution
on European markets and 12.95 USD for the American market.

We would like to point out that it is possible to access a commission range
subsidized based on the commission amount generated in the month (le
commissions are lowered to 9.95 EUR per executed if they are
generate 100 euros in commissions in the previous calendar month) or for
total asset (liquidity + investments: if the equivalent value at
end of the month exceeds 500,000 euros, are applied by default
commissions at EUR 9.95 per execution).

For further details we invite you to read the
following links:

Commission ranges for commissions generated:

https://help.finecobank.com/it/portafoglio/reportistica.html#commissioni-nuove

Fee ranges per total asset:

https://help.finecobank.com/it/portafoglio/reportistica.html#commissioni-apex-nuove

Finally, we would like to point out that Fineco does not claim any costs for the
holding of securities in the portfolio.

Thank you for choosing Fineco.
נשמע לי שמהבחינה הזאת זה בסדר לי, אני אקנה כמה פעמים בודדות מאוד בשנה אז זה לא איזה סכום משמעותי.

עכשיו איך אני בוחר את הנייר עצמו? יש כלכך הרבה ניירות שיש בשם שלהם msci world, כתוב שמה כל מני מספרים ואני לא יודע על איזה מהם להסתכל.. אשמח לכיוון. לדוגמה:

נערך לאחרונה ב:
על חלק מאלה שצילמתי יש סימון של Zero Commision בכחול למעלה ליד השם של הנייר. זה ההסבר על זה, שלא הכי ברור לי:

תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה
לא הבנתי למה מקום המגורים שלך משפיע על המדד שאתה רוצה?
אם עד עכשיו השקעת במדד עולמי, למה שזה ישתנה פתאום?

לא הבנתי למה מקום המגורים שלך משפיע על המדד שאתה רוצה?
אם עד עכשיו השקעת במדד עולמי, למה שזה ישתנה פתאום?
לא ישתנה
הוא כותב שהוא לא מבין בתחום.
בעצם הוא מתלבט בין קרנות מקבילות על אותו מדד
אינווסקו, בלאקרוק, ספיידר, אמונדי. (ואאל"ט עוד אחת קרן דולרית של המדד)
מה שהוא צריך זה לעשות השוואה של עקיבה מדוייקת, דמי ניהול, וצוברת/לא צוברת.

בעצם הוא מתלבט בין קרנות מקבילות על אותו מדד
אינווסקו, בלאקרוק, ספיידר, אמונדי. (ואאל"ט עוד אחת קרן דולרית של המדד)
מה שהוא צריך זה לעשות השוואה של עקיבה מדוייקת, דמי ניהול, וצוברת/לא צוברת.
ואיך זה שהוא עבר דירה משפיע על הנתונים הללו?

ואיך זה שהוא עבר דירה משפיע על הנתונים הללו?
לא משפיע
בארץ הוא הכיר כנראה רק את אחד מהם, מה שהסולידית פרסמה בזמנו.
(מלבד שספיידר ואמונדי לא היו זמינים לו בגירסא שקלית - אני משער שהוא השקיע שקלים)

רק לא הבנתי למה מכרת? מן הסתם רשות המיסים לקחו ממך הרבה מס. יכולת פשוט להעביר את הנייר ולהמיר אותו לגרסא האירופאית/דולרית וכדומה (זה כאב ראש, אבל כתלות במס זה מאוד משתלם).

לנושא:
יש הרבה חברות שעוקבות אחרי אותו מדד. שים לב שלדברים כמו קרנות מגודרות/ממונפות וכדומה ותשים לב שהגרף ההיסטורי שלהם באמת עוקב אחרי הmsci world.

בנוסף, אני לא יודע מי אמר לך שזה לא מסוכן. כל השקעה מנייתית עלולה לרדת בעשרות אחוזים בטווחי זמן קצרים (כמו משבר 2008 וכדומה) וצריך לקחת את זה בחשבון (במיוחד שהריבית עלתה והיום אפשר לקבל בערך 5% בצורה מאוד בטוחה וסולידית בפקדונות ואגחים).

*לא המלצה או ייעוץ

לא תעדיף לקנות המון שמן זית ולייבא אלינו בזול?
וברצינות, תקרא את זה - https://www.bogleheads.org/wiki/Investing_from_Italy
אהבתי שאחרי כמה הסברים הם פשוט שמו שמות וקודים של הניירות ערך וmsci world הוא הדוגמה הראשונה, זה שבקוד IE00B4L5Y983 הוא גם זה שהבנק עצמו אומר שהכי פופולארי בבנק שלהם, נשמע כמו חוכמת המונים מבחינתי.
נראה שאקנה את זה. קצת מציק לי שזה כרגע בשיא ולא אחרי איזה ירידה קטנה כמו שיש מדי פעם.
רק לא הבנתי למה מכרת? מן הסתם רשות המיסים לקחו ממך הרבה מס. יכולת פשוט להעביר את הנייר ולהמיר אותו לגרסא האירופאית/דולרית וכדומה (זה כאב ראש, אבל כתלות במס זה מאוד משתלם).

לנושא:
יש הרבה חברות שעוקבות אחרי אותו מדד. שים לב שלדברים כמו קרנות מגודרות/ממונפות וכדומה ותשים לב שהגרף ההיסטורי שלהם באמת עוקב אחרי הmsci world.

בנוסף, אני לא יודע מי אמר לך שזה לא מסוכן. כל השקעה מנייתית עלולה לרדת בעשרות אחוזים בטווחי זמן קצרים (כמו משבר 2008 וכדומה) וצריך לקחת את זה בחשבון (במיוחד שהריבית עלתה והיום אפשר לקבל בערך 5% בצורה מאוד בטוחה וסולידית בפקדונות ואגחים).

*לא המלצה או ייעוץ
היה לי מספיק כאב ראש עם המעבר ולא רציתי אחד כזה כלכך מסובך. אחרכך גם לתאם מיסים לכל הבלאגן.. אפשר תמיד לעשות יותר ויותר טוב, אבל אפשר גם להשתגע מזה :) לא בשבילי.

וברור שזה מסוכן בעיקרון, אבל בתכלס כמו שאמרתי אני עם ההשקעה הזאת כבר 6-7 שנים, עברתי את הקורונה ושאר התופעות שהיו בזמן הזה, אני מבין את העקרונות. מבחינתי הסיכוי שמדד כל העולם יקרוס לתקופה כלכך ארוכה שאני אתייאש ואמכור בהפסד נראה לי לא באמת קיים. וזה מדד עולמי ולא s&p 500 אז אני פחות תלוי בגימיקים זמניים של ai וnvidia.

אני לא נגד הייטק, מקומם של מייקוסופט ואפל שמה למעלה.. אבל זה לא העניין. בתכלס גם ה6% של אינבידיה בs&p 500 לא כזההה נורא - לא נושא השרשור.

אם למישהו יש טענה למה לא לקנות IE00B4L5Y983 או למה לא להשקיע באיטליה עם הפרמטרים שהצגתי או משהו נוסף לבדוק אשמח לשמוע. אם לא, אקנה בקרוב. תודה למי שעזר בלי בציניות :)

אני לא נגד הייטק, מקומם של מייקוסופט ואפל שמה למעלה.. אבל זה לא העניין. בתכלס גם ה6% של אינבידיה בs&p 500 לא כזההה נורא - לא נושא השרשור.

אם למישהו יש טענה למה לא לקנות IE00B4L5Y983 או למה לא להשקיע באיטליה עם הפרמטרים שהצגתי או משהו נוסף לבדוק אשמח לשמוע. אם לא, אקנה בקרוב. תודה למי שעזר בלי בציניות :)
שתי נקודות לחשוב עליהן:

הקרן הנ"ל עוקבת אחרי מדד שמכיל חברות גדולות (large cap) מ-23 מדינות מפותחות בלבד עם דמי ניהול 0.2%.
1. אם אתה רוצה את המדד הספציפי הזה אבל בדמי ניהול נמוכים יותר: אפשר להשקיע בקרן מקבילה של SPDR שעוקבת אחרי אותו מדד בדיוק אבל עם דמי ניהול נמוכים יותר 0.12% (SWRD)
2. אם אתה רוצה מדד רחב יותר בדמי ניהול דומים: אפשר להשקיע ב-ISAC שעוקבת אחרי 24 מדינות מתפתחות (בנוסף ל23 המפותחות) ומכילה גם חברות mid-cap בדמי ניהול 0.2%. או אם אתה רוצה כיסוי אפילו רחב יותר, אז יש את IMID, שכוללת בתוכה גם חברות small cap בדמי ניהול 0.17% (זו ההמלצה בשרשור של מייק).

אתה יכול להסתכל על הקרנות שהזכרתי בjustetf. תגלול למטה ותוכל לראות וריאנטים שנסחרים ביורו בכל מיני בורסות. אני הבאתי לך את הטיקרים שנסחרים בדולר בבורסה של לונדון.

שתי נקודות לחשוב עליהן:

הקרן הנ"ל עוקבת אחרי מדד שמכיל חברות גדולות (large cap) מ-23 מדינות מפותחות בלבד עם דמי ניהול 0.2%.
1. אם אתה רוצה את המדד הספציפי הזה אבל בדמי ניהול נמוכים יותר: אפשר להשקיע בקרן מקבילה של SPDR שעוקבת אחרי אותו מדד בדיוק אבל עם דמי ניהול נמוכים יותר 0.12% (SWRD)
2. אם אתה רוצה מדד רחב יותר בדמי ניהול דומים: אפשר להשקיע ב-ISAC שעוקבת אחרי 24 מדינות מתפתחות (בנוסף ל23 המפותחות) ומכילה גם חברות mid-cap בדמי ניהול 0.2%. או אם אתה רוצה כיסוי אפילו רחב יותר, אז יש את IMID, שכוללת בתוכה גם חברות small cap בדמי ניהול 0.17% (זו ההמלצה בשרשור של מייק).

אתה יכול להסתכל על הקרנות שהזכרתי בjustetf. תגלול למטה ותוכל לראות וריאנטים שנסחרים ביורו בכל מיני בורסות. אני הבאתי לך את הטיקרים שנסחרים בדולר בבורסה של לונדון.

לא רואה סיבה לעבור מהמוכר שלי msci world, אבל לגבי הspdr עכשיו אני צריך להבין מה ההבדל?
על המדד של iShares יש לי בבנק את הסימון zero commision, על הspdr אין לי את זה.
זה ההסבר על הzero commision, ממה שאני מבין הכוונה היא רק לעלות של פעולת קניה\מכירה כי הם כתבו לי שאין עלויות אחרות. אני מבין נכון?
Screenshot-2024-07-04-at-16-42-21.png

יש משמעות ללכת עם המדד המאוד נפוץ עם המבצע ב0.20% לעומת ה0.12% שנראה פחות פופולארי? מה הסיבה שהזול פחות פופולארי? אני הולך לקנות פה משהו שלא אמכור הרבה מאוד זמן אז מוודא מה שאפשר..

לא רואה סיבה לעבור מהמוכר שלי msci world, אבל לגבי הspdr עכשיו אני צריך להבין מה ההבדל?
על המדד של iShares יש לי בבנק את הסימון zero commision, על הspdr אין לי את זה.
זה ההסבר על הzero commision, ממה שאני מבין הכוונה היא רק לעלות של פעולת קניה\מכירה כי הם כתבו לי שאין עלויות אחרות. אני מבין נכון?
Screenshot-2024-07-04-at-16-42-21.png

יש משמעות ללכת עם המדד המאוד נפוץ עם המבצע ב0.20% לעומת ה0.12% שנראה פחות פופולארי? מה הסיבה שהזול פחות פופולארי? אני הולך לקנות פה משהו שלא אמכור הרבה מאוד זמן אז מוודא מה שאפשר..

1. לגבי הסימון של הבנק, אין לי מושג. לא חושב שהייתי סומך על התרגום של גוגל בעניין שכזה. באופן אישי הייתי יוצר קשר עם הבנק ומבין מה המשמעות של הדבר הזה, אולי נעזר במכר שדובר איטלקית אם זו אופציה.
2. ממה שאני רואה אין כמעט שום הבדל בין הקרנות חוץ מהגודל, שאינני יודע כמה הוא חשוב בסדרי הגודל האלה. הן עוקבות אחרי אותו מדד, מחזיקות במספר דומה מאוד של נכסים, התשואות שלהן זהות. אני מניח שהקרן של SPDR קטנה יותר מכיוון שהיא נוסדה ב2019 בעוד שהקרן של בלקרוק נוסדה ב2009. סביר להניח שאי אז ב2009 לא הייתה אלטרנטיבה טובה יותר. תזכור שדמי ניהול הם דינמיים, מנהלי הקרן יכולים לעלותם (היסטורית פחות סביר) או להורידם - יש כאן תחרות בין מנהלי הקרנות. יוצא שהיום הקרן של SPDR היא יותר אטרקטיבית, יתכן שמחר בלקרוק יחתכו את דמי הניהול שלהם ויהפכו לאטרקטיבים יותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ע תעזרו לי להסביר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
E תעזרו לי לצאת לחופש כלכלי יומני מסע אישיים 57
ט IRA - קרן השתלמות קטנה + הפקדה חד פעמית (תעזרו לנו בבקשה!) צרכנות פיננסית 3
arvin איך להבין את צורת המיסוי של קרנות חוץ שקליות? שוק ההון 12
A בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין השקעות אלטרנטיביות 200
M עזרו לי להבין, יש לי קופת גמל מעסיק ישנה, ללא הפקדות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D מנסה להבין דיבידנד של VT שוק ההון 13
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
לאץ' להבין את התפלגות הנכסים של בתי ההשקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ר איך להבין לכמה כסף אני זקוקה בחודש? שוק ההון 19
Y קרן כספית? נקובה בדולר? פיקדון בבנק? - שאלות שיעזרו לי להבין. שוק ההון 3
M אודה מאוד לעזרה- לא מצליחה להבין מה כדאי לפרוע ברכיבי המשכנתא שלי נדל"ן 1
H הייתי שמח להבין אחת ולתמיד על שחיטה כשרה אוף טופיק 60
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
C מקור טוב להבין משכורות? אוף טופיק 38
C עזרו לי להבין את ״הסתירות״ בדיווחים השונים של לאומי שוק ההון 22
A לא מצליח להבין לגבי קרנות סל חוץ שנסחרות בארץ שוק ההון 16
פיש נסיון להבין קורלציה בין מחיר אג"ח ממשלתי שקלי ל-30 שנה לאינפלציה שוק ההון 11
Level מבקש עזרה להבין למה האג"ח השקלי של חברת החשמל בחשבון שלי מראה הפסד חריג שוק ההון 2
א לא מצליח להבין איגרות חוב ממשלתיות, איך החישוב הזה עובד ? שוק ההון 6
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
L מעוניין לקנות דירה ראשונה וצריך להבין הרבה דברים נדל"ן 33
H התעשרתי ומנסה להבין איך להתנהל מול בני משפחה וחברים אוף טופיק 104
M תכנון השקעה בשוק ההון לטווח של 20 שנים, מנסה להבין מה עדיף. שוק ההון 3
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
ה חייל משוחרר שרוצה להבין כמה דברים כדי להתחיל את החיים נכון (ווידוא הבנה IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
aminadav מישהו מצליח להבין למה נדל"ן בנייה ומניב יורדים כל כך הרבה בחודשים האחרונים? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ה טירון. מנסה להבין דברים בסיסיים בקשר לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
aminadav לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין קסם ת"א בניה לבין MTF סל ת"א בניה שוק ההון 2
אני חדש סליחה אם זה שייך לנדלן, רק רוצה להבין. כשאני שוכר דירה, חובה לשלם ארנונה ודמי וועד? אוף טופיק 1
Y מנסה להבין על המלכודות שיש בפנסיה.... פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 130
מוריה מינוף של קרן השתלמות- מנסה להבין את הלוגיקה המוטעית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 54
Y לא מצליח להבין מה ההיפ עם חברות הפאאנג כאן אוף טופיק 18
A לא מצליח להבין איך אין עדיין אינפלציה שוק ההון 22
A לא מצליח להבין איך נגרם ההפסד שוק ההון 2
Y איני מצליח להבין איך בקרנות סל יש פער בין מה שהמדד עשה למה שהקרן עשתה שוק ההון 5
unrealx מכתב שחבר קיבל מאקסלנס ולא הצלחתי להבין לגבי אחזקת מנייה שוק ההון 4
נ אזרח אמרקאי מנסה להבין שוק ההון 3
S אני מנסה להבין מה המטרה הראשית של העוצר והסגרים (תעזבו שניה פוליטיקה בצד) אוף טופיק 9
P מנסה להבין איך עובדת הפרשה לקרן השתלמות צרכנות פיננסית 5
X עזרה להבין כמה עמלות אני משלם שוק ההון 0
W מנסה להבין את הפערים בדיבידנדים בין VT לVWRD שוק ההון 1
Rio להבין מהעו"ש בבנק איזה כרטיס אשראי ספציפי מחייב? צרכנות פיננסית 13
G מס שבח - האם יש לי סיכוי להבין את החוק? נדל"ן 24
P מנסה להבין כמה דברים לגבי קופת הגמל להשקעה שוק ההון 3
Liron2035 מחפש להבין את זמינות הכסף אחרי המרה ב-IB שוק ההון 6
G מנסה להבין כמה דברים בסיסיים שוק ההון 5
מוריארטי נסיון להבין את EDV שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה