קצת על עצמי:
בן 40, רווק, מהנדס תוכנה
שווי נקי 1.8M
הכנסה חודשית נטו 20K (לא כולל בונוס ו RSU)
הוצאה חודשית 11K-13K (יכול לצמצם אם ממש ארצה)
אין דירה בבעלות, חי בשכירות
אין הלוואות
התחלתי להשקיע לפני כעשור. לפני שהאתר הזה היה קיים קראתי את "התמונה הגדולה". אח"כ הגיע הבלוג של הסולידית ואז הפורום (המדהים) הזה שבו אני בעיקר קורא פאסיבי.
אני בכוונה מציין מספרים אבסולוטיים כי אני מאמין שלגודל התיק יש משקל מסוים בקבלת ההחלטות.
תקציר:
מניות 68%
אג"ח 12%
מזומן (פיקדון יומי בריבית 3.7%) 20%
(P-1.55 = 3.7%)
וביותר פירוט:
הערות:
IWDA , ZPRV מוחזקים בקרן השתלמות IRA.
VTI, VXUS, ISAC והאגח בתיק הממוסה.
פיקדון נזיל יומי פתוח להפקדות ומשיכות - בבנק (פפר)
החלק של המזומן/פקמ כולל גם את הקרן חירום וגם את החלק הלא צמוד בפלח הסולידי של התיק. היום הוא בריבית שנתית של 3.7% ונזיל יומית אז לא רואה טעם לקנות אגח שקלי כרגע.
אני אף פעם לא מכרתי ולא מוכר כלום, רק מזרים כסף חדש לתיק כל מספר חודשים.
הקרנות האמריקאות שם עוד מלפני שהיו את הקרנות האיריות בישראל ואני לא עושה שם עוד רכישות.
הרכישות היחידות שאני עושה הן:
בחשבון הממוסה - ISAC וקרן האגח.
בקה"ש - אני אוגר את ההפקדות ב ISAC וכשיצטבר סכום משמעותי אני אקנה בו עוד ZPRV/ZPRX
בנוסף יש לי קרן פנסיה (מקיפה + משלימה) במסלול עוקב סנפ500 בשווי 700K וכרגע לא מפריע לי שזה גורם למשקל יתר לארה"ב בראיה של התיק הכולל.
מחשבות שמעסיקות אותי:
- המשקל הגדול של ה RSU (כרגע אני חי עם זה בשלום)
- להגדיל משקל למניות?
- לגוון באפיק השקעה שהוא לא מניות/אגח/מזומן? ואם כן, איזה? (דירה להשקעה אני לא מעוניין כרגע)
- להקצות איזה 5% למשהו שיפיג את השעמום (אין לי מושג מה)
תרגישו חופשי להגיב ולהעיר גם מעבר למחשבות האלה כמובן.
תודה מראש
בן 40, רווק, מהנדס תוכנה
שווי נקי 1.8M
הכנסה חודשית נטו 20K (לא כולל בונוס ו RSU)
הוצאה חודשית 11K-13K (יכול לצמצם אם ממש ארצה)
אין דירה בבעלות, חי בשכירות
אין הלוואות
התחלתי להשקיע לפני כעשור. לפני שהאתר הזה היה קיים קראתי את "התמונה הגדולה". אח"כ הגיע הבלוג של הסולידית ואז הפורום (המדהים) הזה שבו אני בעיקר קורא פאסיבי.
אני בכוונה מציין מספרים אבסולוטיים כי אני מאמין שלגודל התיק יש משקל מסוים בקבלת ההחלטות.
תקציר:
מניות 68%
אג"ח 12%
מזומן (פיקדון יומי בריבית 3.7%) 20%
(P-1.55 = 3.7%)
וביותר פירוט:
הערות:
IWDA , ZPRV מוחזקים בקרן השתלמות IRA.
VTI, VXUS, ISAC והאגח בתיק הממוסה.
פיקדון נזיל יומי פתוח להפקדות ומשיכות - בבנק (פפר)
החלק של המזומן/פקמ כולל גם את הקרן חירום וגם את החלק הלא צמוד בפלח הסולידי של התיק. היום הוא בריבית שנתית של 3.7% ונזיל יומית אז לא רואה טעם לקנות אגח שקלי כרגע.
אני אף פעם לא מכרתי ולא מוכר כלום, רק מזרים כסף חדש לתיק כל מספר חודשים.
הקרנות האמריקאות שם עוד מלפני שהיו את הקרנות האיריות בישראל ואני לא עושה שם עוד רכישות.
הרכישות היחידות שאני עושה הן:
בחשבון הממוסה - ISAC וקרן האגח.
בקה"ש - אני אוגר את ההפקדות ב ISAC וכשיצטבר סכום משמעותי אני אקנה בו עוד ZPRV/ZPRX
בנוסף יש לי קרן פנסיה (מקיפה + משלימה) במסלול עוקב סנפ500 בשווי 700K וכרגע לא מפריע לי שזה גורם למשקל יתר לארה"ב בראיה של התיק הכולל.
מחשבות שמעסיקות אותי:
- המשקל הגדול של ה RSU (כרגע אני חי עם זה בשלום)
- להגדיל משקל למניות?
- לגוון באפיק השקעה שהוא לא מניות/אגח/מזומן? ואם כן, איזה? (דירה להשקעה אני לא מעוניין כרגע)
- להקצות איזה 5% למשהו שיפיג את השעמום (אין לי מושג מה)
תרגישו חופשי להגיב ולהעיר גם מעבר למחשבות האלה כמובן.
תודה מראש
נערך לאחרונה ב: