זוג בשנות השלושים עם ילדים. 62.5% מההון מושקע בנדל״ן. 12.5% בקרנות פנסיה מנוהלות (שאני צריך להעביר לira) וקרן השתלמות מורים מנוהלת (שלמיטב ידיעתי אי אפשר לנייד מבלי לאבד אחוזים ניכרים ממנה). 25% תיק נזיל המורכב מקרנות השתלמות ira וחשבון השקעות רגיל. מסיבות שונות, כל הנכסים פטורים ממס ישראלי.
התיק הנזיל הוא תיק 60/40 פאסיבי קלאסי עם הטיה לשוק הישראלי. 10% מהתיק הם קרן חירום, כך שבמידה ואני מושך את קרן החירום הקצאת הנכסים היא 2/3 מניות ו-1/3 אגרות חוב. השאיפה היא שהעלות הכוללת של התיק (הכל כולל הכל) לא תהיה יותר מ-0.2% בשנה.
מבנה התיק:
36% - ארה״ב אינבסקו. ד.נ. 0.09%.
12% - אירופה בלאקרוק. ד.נ. 0.09%.
6% - שווקים מתעוררים בלאקרוק. ד.נ. 0.07%.
6% - ישראל. ד.נ. 0.02%.
5% - ממשלתי קצר צמוד.
5% - ממשלתי קצר שקלי.
5% - ממשלתי בינוני צמוד.
5% - ממשלתי בינוני שקלי.
5% - ממשלתי ארוך צמוד.
5% - ממשלתי ארוך שקלי.
10% - ממשלתי ארוך מאוד שקלי.
דמי הניהול של התיק 0.0486%. נעגל ל-0.05%. קרנות ההשתלמות Ira מהוות 40% מהתיק הנזיל, דמי הניהול בהן 0.19% ואומדן עמלות קניה ומכירה הוא 0.01%. סה״כ עלויות 0.25%. התיק הרגיל מהווה 60% מהתיק הנזיל ואומדן עמלות קניה ומכירה הוא 0.05%. סה״כ עלויות 0.1%. סה״כ עלות דמי ניהול ועמלות ק/מ 0.16%. לזה נוסיף מס דיבידנדים במניות אירופה ושווקים מתעוררים, מרווחים, טעויות ושאר מרעין בישין והגענו לעלות כוללת של 0.2%.
לגבי החלק בתיק של אג״ח שקלי ארוך מאוד אני עדיין לא סגור. התחלתי לקנות אג״ח כזה כשהתשואה לפדיון הגיעה לסביבה של 5% וברור לי שאם היא תחזור לסביבה של 2% אין טעם להמשיך להחזיק בו, בטח לא באחוז ניכר מהתיק. ובמילים אחרות, אי אפשר להתנהל בצורה פאסיבית לגמרי עם נכס כזה ואני עדיין בחשיבה על מדיניות השקעה עקבית וסדורה לגביו.
אשמח לשמוע כל תובנה או מחשבה שלכם.
התיק הנזיל הוא תיק 60/40 פאסיבי קלאסי עם הטיה לשוק הישראלי. 10% מהתיק הם קרן חירום, כך שבמידה ואני מושך את קרן החירום הקצאת הנכסים היא 2/3 מניות ו-1/3 אגרות חוב. השאיפה היא שהעלות הכוללת של התיק (הכל כולל הכל) לא תהיה יותר מ-0.2% בשנה.
מבנה התיק:
36% - ארה״ב אינבסקו. ד.נ. 0.09%.
12% - אירופה בלאקרוק. ד.נ. 0.09%.
6% - שווקים מתעוררים בלאקרוק. ד.נ. 0.07%.
6% - ישראל. ד.נ. 0.02%.
5% - ממשלתי קצר צמוד.
5% - ממשלתי קצר שקלי.
5% - ממשלתי בינוני צמוד.
5% - ממשלתי בינוני שקלי.
5% - ממשלתי ארוך צמוד.
5% - ממשלתי ארוך שקלי.
10% - ממשלתי ארוך מאוד שקלי.
דמי הניהול של התיק 0.0486%. נעגל ל-0.05%. קרנות ההשתלמות Ira מהוות 40% מהתיק הנזיל, דמי הניהול בהן 0.19% ואומדן עמלות קניה ומכירה הוא 0.01%. סה״כ עלויות 0.25%. התיק הרגיל מהווה 60% מהתיק הנזיל ואומדן עמלות קניה ומכירה הוא 0.05%. סה״כ עלויות 0.1%. סה״כ עלות דמי ניהול ועמלות ק/מ 0.16%. לזה נוסיף מס דיבידנדים במניות אירופה ושווקים מתעוררים, מרווחים, טעויות ושאר מרעין בישין והגענו לעלות כוללת של 0.2%.
לגבי החלק בתיק של אג״ח שקלי ארוך מאוד אני עדיין לא סגור. התחלתי לקנות אג״ח כזה כשהתשואה לפדיון הגיעה לסביבה של 5% וברור לי שאם היא תחזור לסביבה של 2% אין טעם להמשיך להחזיק בו, בטח לא באחוז ניכר מהתיק. ובמילים אחרות, אי אפשר להתנהל בצורה פאסיבית לגמרי עם נכס כזה ואני עדיין בחשיבה על מדיניות השקעה עקבית וסדורה לגביו.
אשמח לשמוע כל תובנה או מחשבה שלכם.