תשואה בינונית:
הנתח הקטן עימו סחרתי עצמאית היה בזיון. הפסדים כבירים.
החלק הפנסיוני: גמל, השתלמות, גמל להשקעה- רווחים יפים, ישב בעיקר במניות ישראל שזינקו השנה.
חלק נוסף שהופרש ממסחר עצמאי באמצע השנה הוסגר בתכנית חיסכון עם תשואה נמוכה.
סהכ שנה של רכבת הרים, צריך לעבור על סטטוס סוף שנת 24 כדי לחשב בכמה צמחתי השנה כלכלית. בריאותית אין ספק שהלכתי אחורה וחיי קוצרו.
תסבירו.
למה אתם עובדים קשה, חוסכים, משקיעים, מעלים פה פוסטים על קוצו של השפיץ של היוד של יעילות ההשקעה או מכשיר ההשקעה ובסוף שנה "לא מעניין אתכם" מה השגתם ומה השווי שלכם.
לא מבין את הקטע, יעני קוליות מתנשאת כזו?
מי זה "אתם"? אין דבר כזה "מחנה הסולידית", יש פה אנשים אינדיבידואלים עם מגוון של דיעות. חלק בעד איפטום וחלק חושבים שזה בזבוז זמן. חלק הצביעו בסקר וחלק אולי היו מצביעים אם היתה אופציה נוספת של "לא יודע, לא בודק". אם אתה אוחז בגישה מסויימת ורוצה לדון בה אז תפאדל. אבל סתם לזרוק על אנשים כינויים זה לא פרודוקטיבי.
@חתול לילה כותב מאד קונסיסטנטי על חוסר התוחלת לדעתו של איפטום יתר, שזה אגב בכלל לא נושא השרשור הזה, לא יודע מה נטפלת לזה. אז יש פה כאלה שהאסטרטגיה שלהם היא לקנות ולשכוח, זו מן הסתם האסטרטגיה שלהם לא מסיבות של "קוליות מתנשאת" כמו שקראת לזה.
אצלי לפחות זה מעצלנות. אני אחכה לדוח דצמבר מבית ההשקעות שיגיע אלי באמצע ינואר בערך ואז אדע.
אני דווקא אוהבת את הקטע שבו אני מספרת לבעלי כמה הכנסות/הפסדים פאסיבים התווספו לנו השנה מעבר למשכורת והעסק, אבל זה באמת לא משנה כי אנחנו לא עושים עם זה כלום.
תסבירו.
למה אתם עובדים קשה, חוסכים, משקיעים, מעלים פה פוסטים על קוצו של השפיץ של היוד של יעילות ההשקעה או מכשיר ההשקעה ובסוף שנה "לא מעניין אתכם" מה השגתם ומה השווי שלכם.
כי יעילות זה מצויין, אבל יעילות לא מודדים פר שנה. גם לא כולם מעלים פוסטים כאלה.
מה אכפת לי כמה עשיתי אחוזית השנה אם אני בשלב הצבירה? משנה אם הכנסתי 10 ועשיתי 4 אחוז, או הכנסתי 20 ועשיתי 2 אחוז? שנה הבאה יהיה הפוך, סופרים הכסף במדרגות.
ברור שמדי פעם כדאי לעשות בדיקת שפיות, אבל זה לא משהו שצריך להתאבסס עליו בעיניי.
וכן, יש גם עניין של ריחוק אליטיסטי שעוזר להמון אנשים בחיים. זה בדיוק מה שמונע למכור בירידות, להתמכר לסמים, לחיות על הקצה - התחושה שזה לא בשבילך ואתה טוב יותר.
התנשאות בריאה.
אני משקיע לטווח ארוך, הדבר היחיד שמעניין אותי זה הרווחים של התיק מהיום שבו התחלתי לחסוך ועד היום שבו אתחיל לממש.
מה התיק עשה בשנה ספציפית זה לחלוטין חסר משמעות עבורי ולא ישפיע על שום החלטה שאקבל. להפך, סביר להניח שהתעמקות בתשואה השנתית תוביל אותי לבצע החלטות שגויות כמו לקפוץ מהשקעה להשקעה.
כל זאת כמובן אם אתה מאמין ביעילות של שיטת קנה והחזק (דבר שהוכח במאות מחקרים).
עכשיו ברור, אם הייתי יודע איזה שנים יהיו טובות ואיזה מניות יהיו טובות אז הייתי משיג תוצאות עדיפות, אבל כבר השלמתי עם העובדה שלי אין את היכולות האלה. למעשה אני לא מכיר אף אדם בעולם שיש לו יכולות כאלה.
תסבירו.
אין שום קשר בין ערכו הנוכחי או העתידי של תיק ההשקעות שלך לבין פרק הזמן שבו מסתיימת הקפה שלמה של כדור הארץ סביב השמש
(ועוד בנקודה ספציפית שמשום מה נקראת אצל חלק מהאנשים "ראש השנה",
למרות שאין התחלות או סופים לסיבובו של הכדור).
תסבירו.
אותי זה מאוד מעניין, ואני בודק לפחות פעם בחודש, לא רק בראש השנה. אני מסתכל גם על התשואה השנתית, אבל מה שבאמת מעניין אותי זה היעד הסופי וכמה אני רחוק ממנו.
(כלומר אם לדוגמה הצבתי לי יעד של X מיליון שח, אז אני מסתכל כמה התקרבתי אליו). להסתכל על התשואה השנתית זה דבר שבזמנו בדקתי, אבל הפסקתי אחרי ששנה אחת התאכזבתי שהיו לי "רק" 8% צמיחה, אחרי שבשנה הקודמת היו לי 20%.
ראש שקט ראש בריא. אין צורך לבדוק...
אם יש תוכנית, פועלים על פי התוכנית ולא על פי התוצאות האחרונות.
לא חושב שזו התנשאות.
עריכה:
באופן אישי אני בודק אחת לשנה לקראת סוף השנה רק בשביל אופטימיזצית מס.
אם וכאשר בעתיד תיהיה לי הכנסה גבוהה יותר שתגרום לאופטימיזצית המס להיות לא רלוונטית, לא אבדוק גם אחת לשנה.
סבבה. התכוונתי לשווי הנקי. חשוב יותר מהתשואה, פחות מענין אותי כמה הבאתי מהבית וכמה התשואה אלא סהכ בכמה צמחתי.
אוהב להסתכל בסוף שנה ולראות כמה אני שווה יותר או פחות מסוף שנה שעברה.
אני מוכן לצום שבוע ולא לקנות לחם בשבוע האחרון של השנה כדי לייפות את הWINDOW DRESSING של התיק שלי, כדי שאוכל לטפוח לעצמי על הגב ולהיות מרוצה מהישגי השנה (רמז: לעולם לא אהיה מרוצה, אכה עצמי על טעויות שעשיתי השנה).