• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

אשמח לחוות דעת על התיק שאני בונה

• פותח הנושא פותח הנושא roey1984
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

roey1984

משתמש סולידי
דירוג
14
היי חברים
אשמח לקבל חוות דעת על התיק שאני בונה
פרישה לפנסיה: 67 ------ סה"כ חסכונות: 1,684,000 ₪ ------ סיבולת לסיכון: בינוני
סה"כ מניות: 1,143,600 ₪ (67 אחוז מנייתי)
סה"כ אג"ח ואפיקים סולידיים: 540,400 ₪ (33 אחוז סולידי)

כל הערה תתקבל בברכה

בית השקעותאקסלנס
מיטב דש טרייד​
מיטב דש טריידהראלבנק
חשבון מסחר​
קרנות השתלמות IRA​
פטורים לחלוטין ממס רווח הון
קופות גמל IRA​
מס רווחי הון של 15% במקום 25%
פנסיה​
סכום מצטבר​
530,000 ₪​
226,000 ₪​
215,000 ₪​
663,000 ₪​
50,000 ₪​
טווח השקעה​
10-15 שנים​
פנסיה​
פנסיה​
פנסיה​
נזיל​
דמי ניהול​
19 ₪ חודשי
*9 ₪ סכום
מתקזז כנגד עמלות
+ עמלות ק/מ​

0.29% + עמלות ק/מ​

0.29% + עמלות ק/מ​

מצבירה:0.05%
מהפקדה:0.9%​
נמוכים מאוד
אפשרויות השקעה​
45% מניות - מדד עולמי:
55% אג"ח​
100% מניות -מדד עולמי:
ISHARES MSCI ACWI UCITS ETF
100% מניות -מדד עולמי:
INVESCO MSCI WORLD UCITS ETF ACC ETF
70% 464,100 ₪ מניות
30% 198,900 ₪ בתשואה מובטחת

קרן כספית
סכום בש"ח
מניות 238,500 ₪
אג"ח 291,500 ₪
מניות 226,000 ₪
מניות 215,000 ₪
מניות 464,100 ₪
198,900 ש"ח בתשואה מובטחת (קרן פנסיה מקיפה)
קרן כספית40,000 ₪
עו"ש 10,000 ₪

בדיוק זה
אבל כעת סיימתי לבנות את התיק, וארצה חוות דעת סופית
עשיתי את השינויים שהוצעו (:

מי שאומר שיש לו סיבולת סיכון בינונית ומחזיק את רוב חסכונותיו במניות כאשר השוק ממש לא זול צריך להיות מאוד אופטימי. האם תוכל לישון בלילה כשהחסכונות שלך יצנחו בחצי מיליון שקלים? זה קרה בין 2008 ו 2009 ששוק המניות נפל לחצי אבל אז כנראה שלא היית בסרט. אני הייתי, הפסדתי הרבה מאוד כסף וגם הרבה שעות שינה. למזלי לא איבדתי את העבודה שלי כך שהחיים השוטפים של המשפחה לא נפגעו אבל למדתי שסיכונים לפעמים מתגשמים.

מי שאומר שיש לו סיבולת סיכון בינונית ומחזיק את רוב חסכונותיו במניות כאשר השוק ממש לא זול צריך להיות מאוד אופטימי. האם תוכל לישון בלילה כשהחסכונות שלך יצנחו בחצי מיליון שקלים? זה קרה בין 2008 ו 2009 ששוק המניות נפל לחצי אבל אז כנראה שלא היית בסרט. אני הייתי, הפסדתי הרבה מאוד כסף וגם הרבה שעות שינה. למזלי לא איבדתי את העבודה שלי כך שהחיים השוטפים של המשפחה לא נפגעו אבל למדתי שסיכונים לפעמים מתגשמים.
סתם מתעניין,הפסדת כי מכרת או שהמניות שהשקעת בהם לא עלו מאז?הלחץ למכור היה חברתי או אישי?
יש לי תיק די קטן (סביבות 50 k) שמושקע נטו בטכנולוגיה ואני מת שהשוק יקרוס (לפחות 50 %) כדי לבדוק את הסיבולת שלי ואם אשרוד את זה אעלה את החשיפה למניות...

זה קרה בין 2008 ו 2009 ששוק המניות נפל לחצי אבל אז כנראה שלא היית בסרט

חצי זה עוד טוב ... ממליץ לפות״ש להיכנס לשרשור בבוגלהדס על התקדמות בשווי הנקי ולראות שם שוב ושוב אנשים שלקח להם (כולל הפקדות שוטפות) 5 עד 7 שנים לחזור לאיפה שהיו ב-2008 ...

יש לי תיק די קטן (סביבות 50 k) שמושקע נטו בטכנולוגיה ואני מת שהשוק יקרוס (לפחות 50 %) כדי לבדוק את הסיבולת שלי ואם אשרוד את זה אעלה את החשיפה למניות.
אתה מוכן לסכן חצי מהכסף שלך רק בשביל לראות אם אתה אמיץ? היית מוכן לחלות בסרטן בשביל לראות אם אתה חזק גופנית? זה רחוק מלהיות צעד חכם.

אתה מוכן לסכן חצי מהכסף שלך רק בשביל לראות אם אתה אמיץ? היית מוכן לחלות בסרטן בשביל לראות אם אתה חזק גופנית? זה רחוק מלהיות צעד חכם.
@המצבר אתה גם חושב שתיתייחס להפסד של 25 אלף שקלים והפסד של 800 אלף שקל באותו אופן? נגיד והיה לך 1.6M
אני בספק אם הייתי מיחס חשיבות זהה. למרות שהאחוזים זהים.

סתם מתעניין,הפסדת כי מכרת או שהמניות שהשקעת בהם לא עלו מאז?הלחץ למכור היה חברתי או אישי?
יש לי תיק די קטן (סביבות 50 k) שמושקע נטו בטכנולוגיה ואני מת שהשוק יקרוס (לפחות 50 %) כדי לבדוק את הסיבולת שלי ואם אשרוד את זה אעלה את החשיפה למניות...
הפסדתי זה אומר שהשווי של התיק שלי נפל לחצי. זה לא אומר שמכרתי בהפסד. למזלי לא איבדתי את העבודה שלי כך שלא הייתי צריך למכור בהפסד. התיק שלי חזר לגודל של 2008 רק ב 2013.

זה לא "כל" הכסף שלי,דהיינו החשיפה שלי למניות זה מכסף שאני מודע לזה שאני יכול לאבד אותו
אני כן מוכן לראות אם אני ואיך אני מתפקד במצב של קריסת שוק בשביל להיות מןכן לנפילות בעתיד היות ואני מפקיד כל חודש בקביעות
הדמיון לסרטן כל כך שונה אם כבר הייתי מדמה את זה לשפעת או כאבי בטן וכמה אני יכול לסבול את זה ,אין קשר לצעד חכם או לא זה השוק מחליט אם הוא קורס לא אני

נערך לאחרונה ב:
@המצבר אתה גם חושב שתיתייחס להפסד של 25 אלף שקלים והפסד של 800 אלף שקל באותו אופן? נגיד והיה לך 1.6M
אני בספק אם הייתי מיחס חשיבות זהה. למרות שהאחוזים זהים.
ברור שלא ואין מה להשוות
אבל אני מעדיף לראות את התגובה שלי ל"הפסד" של 25 אלף ובהתאם להתכונן ולעשות שיעורי בית לעתיד (פחות מניות יותר אג"ח) כיון שאני מפקיד כל חודש...

זה לא "כל" הכסף שלי,דהיינו החשיפה שלי למניות זה מכסף שאני מודע לזה שאני יכול לאבד אותו
אני כן מוכן לראות אם אני ואיך אני מתפקד במצב של קריסת שוק בשביל להיות מןכן לנפילות בעתיד היות ואני מפקיד כל חודש בקביעות
הדמיון לסרטן כל כך שונה אם כבר הייתי מדמה את זה לשפעת או כאבי בטן וכמה אני יכול לסבול את זה ,אין קשר לצעד חכם או לא זה השוק מחליט אם הוא קורס לא אני
אני חושב אחרת, לאבד חצי מהכסף במניות זה יותר סרטן, פחות שפעת... איבדתי הרבה יותר מ25 אלף, פי עשר יותר. ההרגשה נוראית, לא משנה כמה אתה חושב שאתה חסין, כמה אתה יודע שהשוק סופו לעלות, אתה רואה כסף שעבדת בשבילו שנים אובד בימים. תלמד מהניסיון שלי, ותחסוך לך את ההרגשה הזו. אם אתה מחפש אדרנלין, תעשה קפיצה חופשית, יעלה לך פחות מ25 אלף ש"ח.

ברור שלא ואין מה להשוות
אבל אני מעדיף לראות את התגובה שלי ל"הפסד" של 25 אלף ובהתאם להתכונן ולעשות שיעורי בית לעתיד (פחות מניות יותר אג"ח) כיון שאני מפקיד כל חודש...
Untitled.jpg

למדתי על תעודות סל בסביבות 2006, כשהייתי סטודנט "תפרן"...הבנתי את התאוריה, קראתי על גק בוגל, ראיתי את התשואות עבר ואת היעילות...ומאד התחברתי.
השקעתי את כל כספי בזמנו ואת מה שהצלחתי לחסוך....ואז המשבר הפיננסי הגדול קרה.VTI לפי דעתי ירדה לכ30$ למניה...ירידה של מעל 50% ...סטירה לפנים.
במשך תקופה ארוכה, כל יום חדשות רעות, פאניקה בשווקים, בנקים קורסים שלא אמורים לקרוס, פיטורים המוניים, שאלות חוזרות ונשנות על לאיפה ארה"ב ממשיכה מכאן, שר האוצר כורע ברך על מנת שהקונגרס יאשר מהר אמצעי חירום...
בסופו של דבר נשארתי בפנים, היום, התעודה נסחרת ביותר מפי 4(+דיבידנדים), אבל באותה תקופה...פשוט לא נכנסתי לחשבון.(ואז ראיתי לגמרי איך בשוק ההון עולים במדרגות ויורדים במעלית...)...

אם וכאשר יבוא המשבר הפיננסי הגדול הבא...כנראה שתראה את ההון שלך נחתך מהר, הסיבה לחיתוך הזה תהיה לא בגלל שאנשים פריאריים אלא בגלל שהם באמת מפוחדים והעתיד לא ברור(או נראה שברור שהוא רע) , בעיות בכלכלה וכו... זה כנראה לא יהיה משהו סטרילי של "השוק נחתך ב50%"...יהיה הרבה מסביב...יש הרבה אנשים חכמים, יש הרבה כסף בעולם וכולם מכירים את ההיסטוריה....ואז השאלה היא איך תגיב בסיטאוציה הזו של האי ודאות, פאניקה, מחירים יורדים, משבר כלכלי, כותרות שחורות...וירידה במחירי הנכסים...לרוב זה די קשה מנטלית להמשיך כרגיל...יש לנו יותר מכמה מנגנוני הגנה שגורמים לנו לרוץ עם העדר.(ולפעמים העדר צודק)

נערך לאחרונה ב:
רק אני ממש אדיש לזה שהתיק יורד כל עוד אני לא מוכר?
כאילו, כל עוד אני עובד ולא מושך כלום מהתיק, אני ממש מבסוט מירידות (כי הכסף קונה יותר). באמת. למרות שזה לפעמים גם מאות אלפי ש"ח (על הנייר). רק אני כזה אדיש?
או שמי שכתבו לפני חיים ממשיכה מהתיק? אז אני לא יודע איך אני ארגיש, אבל זה נשמע באמת פחות נעים. מקווה להמשיך להיות אדיש :)

כאילו, כל עוד אני עובד ולא מושך כלום מהתיק, אני ממש מבסוט מירידות (כי הכסף קונה יותר). באמת. למרות שזה לפעמים גם מאות אלפי ש"ח (על הנייר). רק אני כזה אדיש?
או שמי שכתבו לפני חיים ממשיכה מהתיק? אז אני לא יודע איך אני ארגיש, אבל זה נשמע באמת פחות נעים. מקווה להמשיך להיות אדיש :)
לא. פשוט האדישים לא כותבים על כך. הם אדישים :)
מהניסיון שלי הייתי אדיש למניות שירדו ב70%. אבל אין לי אישה, ילדים, מחויבויות כאלה ואחרות.

אילו ירידות חווית ולכמה זמן?

מהניסיון שלי הייתי אדיש למניות שירדו ב70%.
כמה אחוז מההון שלך? ולכמה זמן הן ירדו?

נכנסתי לבורסה בערך ב 2011 ולא מכרתי מאז (למעט איזונים, וגם הם לדעתי לא היו בתקופה של שפל). מחזיק בגדול VT ו- VOO, עם קצת כספי "הימורים".
בגדול מאז ומתמיד כל החסכונות שלנו היו בבורסה, ואף פעם לא הייתה דירה בבעלותינו. תמיד חסכנו הרבה והפקדנו.
לדעתי לא היו בתקופה הזאת באמת ארוכה בה היו ירידות. לכל היותר כמה חודשים, אבל אולי אני לא זוכר? אני מניח שאני עד כדי כך אדיש :)
מקווה שזה ענה על השאלה?

נכנסתי לבורסה בערך ב 2011 ולא מכרתי מאז (למעט איזונים, וגם הם לדעתי לא היו בתקופה של שפל). מחזיק בגדול VT ו- VOO, עם קצת כספי "הימורים".
בגדול מאז ומתמיד כל החסכונות שלנו היו בבורסה, ואף פעם לא הייתה דירה בבעלותינו. תמיד חסכנו הרבה והפקדנו.
לדעתי לא היו בתקופה הזאת באמת ארוכה בה היו ירידות. לכל היותר כמה חודשים, אבל אולי אני לא זוכר? אני מניח שאני עד כדי כך אדיש :)
מקווה שזה ענה על השאלה?
לדעתי הקושי האמיתי הוא תקופות ארוכות מאוד ללא תשואה (או תשואה שלילית) ולאו דווקא ירידות חדות. אז היאוש מתחיל :)

כמה אחוז מההון שלך? ולכמה זמן הן ירדו?
בסביבות 50% (מההון).
אבל ההון שלי קטן ואין השלכות של לאבד 40 אלף שקל על העתיד שלי. חלק מכרתי בהפסד כי הפנמתי שטעיתי (פאמפ אנד דאמפ). (OPK)
חלק המשכתי להחזיק ומכרתי בהפסד מינימלי.(NIO)
חלק מכרתי בהפסד גדול. (PDD)

על פניו יכלתי להמשיך להחזיק את PDD, אבל החלטתי שאני עם מניות סיניות לא מתעסק יותר והסכמתי לשלם את שכר הלימוד.

נערך לאחרונה ב:
צפה בקובץ המצורף 2362

למדתי על תעודות סל בסביבות 2006, כשהייתי סטודנט "תפרן"...הבנתי את התאוריה, קראתי על גק בוגל, ראיתי את התשואות עבר ואת היעילות...ומאד התחברתי.
השקעתי את כל כספי בזמנו ואת מה שהצלחתי לחסוך....ואז המשבר הפיננסי הגדול קרה.VTI לפי דעתי ירדה לכ30$ למניה...ירידה של מעל 50% ...סטירה לפנים.
במשך תקופה ארוכה, כל יום חדשות רעות, פאניקה בשווקים, בנקים קורסים שלא אמורים לקרוס, פיטורים המוניים, שאלות חוזרות ונשנות על לאיפה ארה"ב ממשיכה מכאן, שר האוצר כורע ברך על מנת שהקונגרס יאשר מהר אמצעי חירום...
בסופו של דבר נשארתי בפנים, היום, התעודה נסחרת ביותר מפי 4(+דיבידנדים), אבל באותה תקופה...פשוט לא נכנסתי לחשבון.(ואז ראיתי לגמרי איך בשוק ההון עולים במדרגות ויורדים במעלית...)...

אם וכאשר יבוא המשבר הפיננסי הגדול הבא...כנראה שתראה את ההון שלך נחתך מהר, הסיבה לחיתוך הזה תהיה לא בגלל שאנשים פריאריים אלא בגלל שהם באמת מפוחדים והעתיד לא ברור(או נראה שברור שהוא רע) , בעיות בכלכלה וכו... זה כנראה לא יהיה משהו סטרילי של "השוק נחתך ב50%"...יהיה הרבה מסביב...יש הרבה אנשים חכמים, יש הרבה כסף בעולם וכולם מכירים את ההיסטוריה....ואז השאלה היא איך תגיב בסיטאוציה הזו של האי ודאות, פאניקה, מחירים יורדים, משבר כלכלי, כותרות שחורות...וירידה במחירי הנכסים...לרוב זה די קשה מנטלית להמשיך כרגיל...יש לנו יותר מכמה מנגנוני הגנה שגורמים לנו לרוץ עם העדר.(ולפעמים העדר צודק)
מה לדעתך הפיתרון,אם יש בכלל
לא להיכנס לחשבון?לא להשקיע מלכתחילה?קראתי גם בוגל וגם את "הפסיכולוגיה של הכסף" גם קראתי פה בפורום המון מידע,הבעיה היא שמאז שהתחלתי להשקיע לא היו כמעט (אם בכלל) ירידות ואין לי מושג מה הסיבולת שלי (מוכר/מחכה/קונה עוד או יותר)
הירידות היחידות שחוויתי (וגם עליות) זה השקעות מינוריות בביטקוין וממניות rs של העבודה של אשתי,שום דבר מהשינויים לא הזיז לי אבל אולי זה פסיכולוגית בrs כי זה מניות שאתה "מקבל" ולא קונה
(זה חלק קטן מההון שלי (יחד עם קרן השתלמות ופנסיה סנופי) הרוב זה מזומן,פקדונות,וקרן כספית)
מבחינת עדר אני אישית ממש לא עדר במשפחה שלי ושל אשתי לא מפסיקים לפמפם לנו על דירה דירה דירה ואין מצב שאקנה פה דירה במחירים הנוכחים מוכן "לזרוק" כסף על שכירות ולחכות למחיר למשתכן

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
בייניש אשמח לחוות דעת על התיק הפוטנציאלי שלי שוק ההון 10
C אשמח לחוות דעת על תיק פוטנציאלי שוק ההון 2
T אשמח לחוות דעת וביקורת על תיק השקעות ראשון 70/30 שוק ההון 9
navv תוכנית השקעה ומטרה - אשמח לחוות דעת ורעיונות שוק ההון 18
טלטלי אשמח לחוות דעת לגבי פרוייקט חדש בבת ים צרכנות פיננסית 4
הירהורים אשמח לחוות דעתכם על העסקה הזו בר"ג נדל"ן 22
S סכום להשקעה- אשמח לחוות דעתכם שוק ההון 1
א אשמח לחוות דעתכם נדל"ן 5
O אשמח לסיוע ממי שהתנסה במעבר מחשבון סוג cash לmargin בIBKR? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
O אשמח להכוונה ממי שהתנסה בזה מעבר מחשבון קאש למארגין בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
F אשמח לקבל חוות דעת מה לשפר בפנסיות/השתלמות/גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O אשמח לעזרתכם - השקעה בבת ים נדל"ן 18
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
1 הי,אשמח לעזרה בסידור תיק השקעות שוק ההון 23
N לא מסתדרים לי הסכומים במכירת אופציות, אשמח לעזרתכם מיסים 2
מ מחפשת את עצמי בקריירה- אשמח לעזרה התפתחות אישית 6
לב מישקין קושי בעבודה עם קולגה - אשמח לתובנות אוף טופיק 32
J מתלבט מאוד מה לעשות, אשמח לכל עצה והארה התפתחות אישית 9
E פיזור השקעות - הצד הסולידי. אשמח לדעתכם שוק ההון 10
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
א החלטות חשובות, אשמח לעזרה שוק ההון 20
Homer תיק סולידי חו"ל - אשמח להערות והארות שוק ההון 3
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
S ניהול סיכונים ככל שמתקרבים לגיל הפרשיה - אשמח לשמוע עצות פרקטיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
F אשמח להתייעצויות בנושא עוסק אוף טופיק 9
deussex סוגיית צביעת דירה לפני יציאה/כניסת דייר - אשמח לתובנות נדל"ן 29
M אשמח לתגובות בנוגע לאפשרות ועיתוי הכניסה ל : Bloomberg US Corporate 1-5 Years PTF שוק ההון 0
T מעבר מארה"ב לאירופה - אשמח להתייעצות שוק ההון 0
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
M אשמח לקישור או אפליקציה למערכת גרפים השוואתיים לקרנות וני"ע בארץ ובעולם שוק ההון 0
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S קרנות מחלקות/צוברות אשמח לעזרה בבקשה שוק ההון 28
ו הי, אשמח להפניה לפוסט של הסולידית עם הסבר על השקעות דרך בתי השקעות בחו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 0
O כדאיות ביטוחים, אשמח לשמוע את דעתכם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C אשמח לעזרה התפתחות אישית 8
V התיק שלי - אשמח להערות שוק ההון 15
B אני אזרח אמריקאי והשקעתי בני״ע במיטב טרייד PFIC. אשמח לעזרה שוק ההון 8
O השקעה בנדלן מניב בישראל - אשמח לדעתכם נדל"ן 32
D חייל בן 19, קצת הלכתי לאיבוד מהאופציות ואני אשמח לקבל קצת הכוונה יומני מסע אישיים 4
D קניית דירה בהתניה של המוכר, שימכור הדירה אם לא ישלם מיסים . אשמח לטיפים, וממה להזהר. נדל"ן 246
D אשמח לטיפים, איך אפשר למנוע קניית דירה ע'י אמא שלי, ושהחלופה תהיה שכירות לכמה שנים... נדל"ן 78
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
לב מישקין קשיים בעבודה חדשה אשמח לתובנות אוף טופיק 14
Tsachi01 מתמודד עם חרדת טיסות - אשמח לטיפים מועילים אוף טופיק 52
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
סול אשמח לדעתכם על הביטוח שלי (ניתן לשינויים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
L אשמח לקבל חוות דעת על אקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9

נושאים דומים

Back
למעלה