• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם זהו התיק המנייתי הפאסיבי הזול ביותר?

• פותח הנושא פותח הנושא אביאל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אביאל

משתמש רגיל
דירוג
165
מנסה לסכם כמה תובנות שעלו בכמה שרשורים בפורום.
משקיע ישראלי בעל חשבון פטור שמוכן להסתפק בפיזור עולמי בלי אסיה, ומוכן לקחת את הסיכון של אינווסקו - לכאורה ישיג את התיק הפאסיבי הזול ביותר:

התיק יתנהל בחשבון פטור בדמ"נ נמוכים (בשאיפה פחות מ-0.2%)
מבנה התיק:
66% ארה"ב אינווסקו (דמ"נ 0.09%)
22% אירופה בלאקרוק (דמ"נ 0.12%)
12% שו"מ בלאקרוק (דמ"נ 0.18%)

בתיק כזה המשקיע ישלם דמי ניהול בסביבות 0.3% כולל הכל ועל רוב התיק לא ישלם מס כלל (איך עובד מיסוי דיבידנדים באירופה ושו"מ? והאם יש הבדל בעניין הזה בין בלאקרוק לאינווסקו?).
אשמח לתובנות, הערות ותיקונים.

לפי חישוב שלי דמי הניהול הם 0.1075%
איזה סיכון יש באינווסקו?

איך? הרי רק דמי הניהול של התיק עוד לפני שקנה ניירות הם 0.2%?
אם אתה מתכוון לדמי ניהול של הבנק שבו אתה מחזיק את ניירות הערך - אז זה לא כולל אותם. בכל אופן בבנקים תוכל להשיג דמי ניהול של 0.1% - 0.12%. בבתי השקעות תוכל להשיג אפילו פחות (נדמה לי שבסביבות 0.07%).

אם אתה מתכוון לדמי ניהול של הבנק שבו אתה מחזיק את ניירות הערך - אז זה לא כולל אותם. בכל אופן בבנקים תוכל להשיג דמי ניהול של 0.1% - 0.12%. בבתי השקעות תוכל להשיג אפילו פחות (נדמה לי שבסביבות 0.07%).
ממתי מחזיקים תיק פטור בבנק?
תיק פטור עם בחירת ניירות? IRA

ממתי מחזיקים תיק פטור בבנק?
תיק פטור עם בחירת ניירות? IRA
לא הבנתי: "מה זה תיק פטור"?
לא שמתי לב למלה "פטור". חשבתי שהוא התכוון לתיק ניירות ערך רגיל.

לא. דמי ניהול יהיו בסביבות 0.11%
כפי שכבר כתבו הכוונה כולל דמי ניהול לבית ההשקעות שבו מנוהלת קרן ההשתלמות. ולכן הדגשתי
אגב, חשבתי על זה שתיאורטית יש דרך יותר זולה להשקיע וזה בחשבון ממוסה וקבלת החזר מס על ידי ניצול נקודות זיכוי במס הכנסה (הגשתי עכשיו בקשה כזו לרשויות המס, מקוה שיצליח). כמובן שזה רלוונטי רק למעט אנשים ובתקופות מסוימות בחיים ואי אפשר לבנות על זה לטווח ארוך.
איזה סיכון יש באינווסקו?
היה על זה שרשור ארוך, בגדול יש סיכון של עד 5% משווי הנייר אם הבנק שמתחייב לתת את תשואת המדד יפשוט את הרגל. אמנם גם בלאקרוק לא נקי מסיכונים כי משאילים מניות לשורטיסטים. בקיצור יש הרבה שיקולים לכאן ולכאן שפורטו בשרשור.
אישית אני נוטה לטובת אינווסקו בגלל חישוב פשוט של תוחלת. הרי חיסכון של 0.3% מגיע תוך 15-20 שנה בערך ל-5%. אז השאלה מה ההסתברות שבנק כמו JPM יקרוס בפתאומיות. נראה לי די מוסכם שדבר כזה קורה פעם בחמישים שנה או יותר. יוצא שמבחינה מתמטית, בנטרול שיקולים רגשיים, הסיכון הזה משתלם.
אשמח אם למישהו יש תשובה ל-
איך עובד מיסוי דיבידנדים באירופה ושו"מ? והאם יש הבדל בעניין הזה בין בלאקרוק לאינווסקו?

נראה לי סתם מסובך. למה לא להחזיק פשוט קרן עולמית אחת וזהו?
שאלה טובה.
למי שחשוב חשיפה גם לשווקים מתעוררים זו בעיה. כי אפשרות אחת היא להחזיק את הקרן העולמית של בלאקרוק ואז יש פער גדול של 0.3-0.4% (0.1% תוספת של דמי ניהול ועוד 0.2-0.3% מס דיבידנדים), ואפשרות שניה היא להחזיק את הקרן העולמית של אינווסקו + שווקים מתעוררים בלאקרוק (הקרן העולמית של אינווסקו עוקבת רק אחר שווקים מפותחים) ואז בכל מקרה אין פשטות של קרן אחת.

כפי שכבר כתבו הכוונה כולל דמי ניהול לבית ההשקעות שבו מנוהלת קרן ההשתלמות. ולכן הדגשתי.
האם חשבון פטור הכוונה היא לקרן השתלמות או שיש משהו אחר?
אגב, חשבתי על זה שתיאורטית יש דרך יותר זולה להשקיע וזה בחשבון ממוסה וקבלת החזר מס על ידי ניצול נקודות זיכוי במס הכנסה (הגשתי עכשיו בקשה כזו לרשויות המס, מקוה שיצליח). כמובן שזה רלוונטי רק למעט אנשים ובתקופות מסוימות בחיים ואי אפשר לבנות על זה לטווח ארוך.
בדרך כלל זה טוב רק לפנסיונרים שלא עובדים. פנסיונר יכול לקבל פטור של עד 5000 ש"ח ממס (עיין במאמריו של נדב טסלר על קיבוע זכויות). בהתחשב בעובדה שיש פטור לכולם של 6000 - 7000 ש"ח ממס והכנסותיו של פנסיונר כזה נמוכות מהכנסותיו של אדם עובד, אז נראה לי שאפשרות זו קיימת.
היה על זה שרשור ארוך, בגדול יש סיכון של עד 5% משווי הנייר אם הבנק שמתחייב לתת את תשואת המדד יפשוט את הרגל. אמנם גם בלאקרוק לא נקי מסיכונים כי משאילים מניות לשורטיסטים. בקיצור יש הרבה שיקולים לכאן ולכאן שפורטו בשרשור.
תוכל להפנות אותי לשרשור?

האם חשבון פטור הכוונה היא לקרן השתלמות או שיש משהו אחר?
בדרך כלל מתכוונים לקרן השתלמות אבל גם קרן פנסיה במצבים מסוימים נחשבת לחשבון פטור.
בדרך כלל זה טוב רק לפנסיונרים שלא עובדים
נכון אבל לא רק. אשתי ואני לדוגמא בשוק העבודה כבר לא מעט שנים ומעולם לא שילמנו ולו שקל אחד למס הכנסה (לפעמים מנכים במקור ואז צריך קצת בירוקרטיה להחזיר את זה). זה שילוב של משכורות ממוצעות, מקום מגורים, מספר ילדים ותכנון מס יעיל.
תוכל להפנות אותי לשרשור?
תכתוב בגוגל 'האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו'.

נכון אבל לא רק. אשתי ואני לדוגמא בשוק העבודה כבר לא מעט שנים ומעולם לא שילמנו ולו שקל אחד למס הכנסה (לפעמים מנכים במקור ואז צריך קצת בירוקרטיה להחזיר את זה). זה שילוב של משכורות ממוצעות, מקום מגורים, מספר ילדים ותכנון מס יעיל.
לא הבנתי: אשתך ואתה לא שילמתם מס גם ממשכורת וגם מניירות ערך או רק מניירות ערך?
אם לא שילמתם ממשכורת אז איך עשיתם זאת אם יש לכם משכורת ממוצעת (אני מעריך שזה 12K ברוטו)?
אם לא שילמתם על מכירת ניירות ערך, גם אינני מבין זאת.

כי אפשרות אחת היא להחזיק את הקרן העולמית של בלאקרוק ואז יש פער גדול של 0.3-0.4% (0.1% תוספת של דמי ניהול ועוד 0.2-0.3% מס דיבידנדים)
אני חושב שהפער בקרן העולמית קטן יותר.
, ואפשרות שניה היא להחזיק את הקרן העולמית של אינווסקו + שווקים מתעוררים בלאקרוק (הקרן העולמית של אינווסקו עוקבת רק אחר שווקים מפותחים) ואז בכל מקרה אין פשטות של קרן אחת.
2 קרנות זה יותר פשוט מ3 קרנות.
ואל תשכח שעם ה2 קרנות אתה מגיע לפיזור גדול משמעותית.
בהרבה מקרים חשבון פטור לא משתלם.
אל תשכח שאחרי גיל 60 מס רווחי הון יכול להיות גם הרבה פחות מ25% (כתלות בהכנסה שלך).

לגבי ניצול נקודות זיכוי במהלך החיסכון, זה בעייתי כי:
א. רוב האנשים מרוויחים מספיק כדי לנצל את הנקודות שלהם על הכנסות (אחרת מאיפה יש לך כסף להשקיע בתיק?)
ב. זה לא רלונטי לדיבידנדים אלא רק לרווחי הון
ג. זה אומר שתצטרך למכור ולקנות מחדש ניירות כל שנה (לא את כל התיק כמובן, אלא רק מספיק כדי לממש רווחים בגובה שתוכל לקזז).

אשתי ואני לדוגמא בשוק העבודה כבר לא מעט שנים ומעולם לא שילמנו ולו שקל אחד למס הכנסה (לפעמים מנכים במקור ואז צריך קצת בירוקרטיה להחזיר את זה). זה שילוב של משכורות ממוצעות, מקום מגורים, מספר ילדים ותכנון מס יעיל.
קח בחשבון שחלק גדול מהדברים שהזכרת לא ניתנים לקיזוז מול רווחי הון אלא רק מול הכנסה מעבודה ("יגיעה אישית").

לא הבנתי איך אתה מגדיר את ההשקעות העתידיות ללא אסיה כאשר כ60% מאוכלוסית העולם גרה בה,
או שהחלק של אסיה "שווקים מתעוררים" מספיק להערתך?

לא הבנתי: אשתך ואתה לא שילמתם מס גם ממשכורת וגם מניירות ערך או רק מניירות ערך?
אם לא שילמתם ממשכורת אז איך עשיתם זאת אם יש לכם משכורת ממוצעת (אני מעריך שזה 12K ברוטו)?
אם לא שילמתם על מכירת ניירות ערך, גם אינני מבין זאת.
חלק מההכנסה שלי פטורה ממס (מלגת לימודים). כמו"כ בדקתי בשומה ואני רואה שיש לי זיכוי מס של יותר מ36K ולאשתי יש זיכוי מס של יותר מ54K. זה צפוי לעלות כי בדו"ח השנתי התחלתי לרשום את ההפקדות לפנסיה כעצמאי בסעיף של זיכויים (במקום ניכויים) וגם כי בקרוב בעזרת השם יוולד לנו הילד השישי. בקיצור, שנה אחרי שנה יש לנו נקודות זיכוי לא מנוצלות בשפע. ממש בזבוז.
לגבי ניירות ערך עד היום קרה פעמיים שניכו לי מס רווח הון במקור. פעם אחת כשפדיתי קופת גמל להשקעה ופעם שניה כשמכרתי מניה ברווח בחשבון ממוסה. כעת אני מבקש החזר מס על שני הניכויים הללו, בתקוה שזה יצליח.
אני חושב שהפער בקרן העולמית קטן יותר.
בדקתי בשרשור על אינבסקו וזה יוצא יקר בקצת יותר מ-0.3% ביחס לתיק של ארה"ב + אירופה.
ואל תשכח שעם ה2 קרנות אתה מגיע לפיזור גדול משמעותית.
אשמח שתפרט איזה שווקים יש באינבסקו עולמית מלבד ארה"ב ואירופה?
לא הבנתי איך אתה מגדיר את ההשקעות העתידיות ללא אסיה כאשר כ60% מאוכלוסית העולם גרה בה,
או שהחלק של אסיה "שווקים מתעוררים" מספיק להערתך?
אין לי מספיק מידע לגבי זה. איזה שווקים מפותחים באסיה אינם נכללים בקרן סל העוקבת אחרי שווקים מתעוררים? יפן? הודו? אם השווקים הללו חשובים מדוע בלאקוק ואינבסקו לא השיקו קרן סל העוקבת אחריהם ואחרי סין דוקא כן? זה עניין של טרנד?

אשמח שתפרט איזה שווקים יש באינבסקו עולמית מלבד ארה"ב ואירופה?
כל שאר העולם.
בעולם יש כ200 מדינות. אם אני זוכר נכון הקרן האירופאית כוללת פחות מ20 מדינות. שווקים מתפתחים זה עוד כ 25 מדינות.
כלומר נשארו בערך 150 מדינות שיש בעולמי והן לא באירופה/ארה"ב.
מדינות כמו קנדה, אוסטרליה, יפן, ישראל וכו'.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אין לי מספיק מידע לגבי זה. איזה שווקים מפותחים באסיה אינם נכללים בקרן סל העוקבת אחרי שווקים מתעוררים? יפן? הודו? אם השווקים הללו חשובים מדוע בלאקוק ואינבסקו לא השיקו קרן סל העוקבת אחריהם ואחרי סין דוקא כן? זה עניין של טרנד?
הגישה שלי שבמקרה שרוצים להשקיע בכלכלה העולמית מסתכלים על התרומה לכלכלה ופוטנציאל עתידי ( הכי נוח על ידי תלג בקירוב)
שמות החברות וטרנדים פחות נחשבים בעיניי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הסולידית זהו אינו פורום תמיכה טכנית בשירותי הברוקר IBKR! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
סול סופר אינטרנטי - האם זהו הפתרון ליוקר המחיה בהרצליה? צרכנות פיננסית 20
G אינטילגנציה רגשית ו...זהו? יומני מסע אישיים 25
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2024? שוק ההון 36
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ה התיק של המצבר שוק ההון 14
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
S התיק שלנו שוק ההון 7
א קלאסיקה זולה - התיק שלי שוק ההון 5
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2023? שוק ההון 25
S הלוואה כנגד התיק לצורך משכנתא? צרכנות פיננסית 9
מ מעביר את התיק השקעות ממיטב דש לאינטראקטיב ברוקר האמריקאי שוק ההון 23
identitybridge חווות דעת בתשלום על התיק ביטוח לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R אשמח לחוות דעת על התיק שאני בונה שוק ההון 23
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
א האם התיק שלי מפסיד כתוצאה מפיחות השקל? שוק ההון 6
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US שוק ההון 1
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19
ב הצד הסולידי של התיק פוסטים מאיכות נמוכה 5