שלום לכולם,
אשמח להתייעץ לגבי שינוי שאני רוצה לערוך בתיק שלי. קצת עלי:
מפתח תוכנה, נשוי למפתחת תוכנה,3 ילדים קטנים (מתחת לגיל 5). גרים בדירה בבעלותינו עם משכתא, בעלי דירה נוספת להשקעה. יש תיק השקעות של כמה מאות אלפי דולרים באינטראקטיב.
התיק השתנה במהלך השנים וכיום כולל:
| נייר | אחוז | סוג |
| ANAU | 16 | נאסדק |
| ARKK | 5 | חדשנות |
| CBTC | 5 | ביטקוין |
| DPYA | 10 | נדל"ן מניב |
| DTLA | 5 | אג"ח ארה"ב ארוך |
| EIMI | 8 | שווקים מתעוררים |
| HODLVUSD | 10 | קריפטו |
| IDTP | 5 | אג"ח ארה"ב צמוד |
| IGLA | 10 | אג"ח ארוך מדינות מפותחות |
| SPY5 | 16 | S&P500 |
| USSC | 10 | מניות ערך נמוך ארה"ב |
אני לא בדיוק יודע להגיד איך התיק הגיע להיות כזה. הוא התחיל בצורה מסוימת ועם הזמן הוספתי/הורדתי דברים.
אני מאמין בהשקעה בתעודות ולא מניות בודדות, ומעדיף תעודות באירופה ולא בארה"ב (מס ירושה ושעות מסחר).
עד עכשיו בחרתי בעיקר תעודות נקובות בדולר, אבל כנראה שאעבור לתעודות ב-EUR הנסחרות ב-XETRA.
המצב בבית קצת השתנה וכעת הייתי רוצה לפשט את התיק ולשים דגש גדול יותר על שמירת ערך במצבי קיצון. מיד חשבתי על ה-Permanent Portfolio של הארי בארון איתו התחיל הבלוג של הסולידית, אבל התיק מוטה ארה"ב ואני מרגיש קצת חוסר יציבות בכיוון הזה לאור הדברים שטראמפ עושה. בנוסף, אני כן רוצה להקדיש חלק מהתיק לדברים עם פוטנציאל רווח גבוה (והתכנון הוא לקצור את הרווח הזה כאשר אני מאזן פעם בחודשיים-שלושה).
חשבתי על התיק הבא:
- 20% מניות:
S&P500 עם SPXL
STOXX 600 של אירופה עם 600X
CSI 300 של סין עם XCHA.
למה דווקא אלו? כי אני מאמין שאלו שלושה כלכלות גדולות, יציבות, עם פוטנציאל צמיחה, ובלי מתאם גבוה מידי ביניהן.
- 20% אג"ח ארוך:
ארה"ב עם ADLU
אירופה עם LYXF
סין - אני לא מוצא שום דבר נורמלי, אם למישהו יש רעיונות אשמח
- 20% זהב:
זהב עם SGLD
ביטקוין עם BTCW
- 20% נכסים כספיים
דולר עם BBIL
אירו עם FSGV
יואן - לא מצאתי משהו שנראה הגיוני, אשמח לרעיונות גם כאן
- 20% פוטנציאל רווח גבוה
נאסד"ק 100 עם ANAU
מטבעות קריפטוגרפיים אחרים עם HODLV
אשמח לשמוע חוות דעת על התיק!
האם לדעתכם אפשר לשפר תעודת סל ספציפית?
או אולי אפשר לאחד כמה בשביל הפשטות מבלי לשלם תוספת גדולה מידי של ניהול?
או אולי לדעתכם אני טועה לחלוטין, ואם אני מחפש תיק עמיד למצבי קיצון עדיף ללכת בכיוון אחר?
אני מודה שדבר אחד שמציק לי הוא שאין כאן נדל"ן. מצד אחד הישראלי שבי אומר ש"תמיד כדאי שיהיה גם נדל"ן כי אנשים חייבים לגור איפשהו", מצד שני אני לא בטוח איזה ETF יתאים, באיזו מדינה וכו'.
ואם קראתם עד כאן ובחרתם שלא להגיב, עדיין תודה רבה על זמנכם.