• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי)

• פותח הנושא פותח הנושא בת העמק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

בת העמק

משתמש בכיר
דירוג
20,606
חשבתי על התיק הבא:
בשביל מה ולמתי נועד התיק? יש לכם מטרות כלשהן? האם אתה ממשיך להכניס לתיק כל תקופה? ואם כן - אתה מפזר את הסכום החדש בין כל הניירות לפי אחוזים? כל פעם לנייר אחר? משהו אקראי?
ובמה מושקעות קרנות הפנסיה וההשתלמות שלכם?

שלום לכולם,

אשמח להתייעץ לגבי שינוי שאני רוצה לערוך בתיק שלי. קצת עלי:
מפתח תוכנה, נשוי למפתחת תוכנה,3 ילדים קטנים (מתחת לגיל 5). גרים בדירה בבעלותינו עם משכתא, בעלי דירה נוספת להשקעה. יש תיק השקעות של כמה מאות אלפי דולרים באינטראקטיב.

התיק השתנה במהלך השנים וכיום כולל:

נייראחוזסוג
ANAU16נאסדק
ARKK5חדשנות
CBTC5ביטקוין
DPYA10נדל"ן מניב
DTLA5אג"ח ארה"ב ארוך
EIMI8שווקים מתעוררים
HODLVUSD10קריפטו
IDTP5אג"ח ארה"ב צמוד
IGLA10אג"ח ארוך מדינות מפותחות
SPY516S&P500
USSC10מניות ערך נמוך ארה"ב

אני לא בדיוק יודע להגיד איך התיק הגיע להיות כזה. הוא התחיל בצורה מסוימת ועם הזמן הוספתי/הורדתי דברים.
אני מאמין בהשקעה בתעודות ולא מניות בודדות, ומעדיף תעודות באירופה ולא בארה"ב (מס ירושה ושעות מסחר).
עד עכשיו בחרתי בעיקר תעודות נקובות בדולר, אבל כנראה שאעבור לתעודות ב-EUR הנסחרות ב-XETRA.

המצב בבית קצת השתנה וכעת הייתי רוצה לפשט את התיק ולשים דגש גדול יותר על שמירת ערך במצבי קיצון. מיד חשבתי על ה-Permanent Portfolio של הארי בארון איתו התחיל הבלוג של הסולידית, אבל התיק מוטה ארה"ב ואני מרגיש קצת חוסר יציבות בכיוון הזה לאור הדברים שטראמפ עושה. בנוסף, אני כן רוצה להקדיש חלק מהתיק לדברים עם פוטנציאל רווח גבוה (והתכנון הוא לקצור את הרווח הזה כאשר אני מאזן פעם בחודשיים-שלושה).

חשבתי על התיק הבא:
  1. 20% מניות:
    S&P500 עם SPXL
    STOXX 600 של אירופה עם 600X
    CSI 300 של סין עם XCHA.
    למה דווקא אלו? כי אני מאמין שאלו שלושה כלכלות גדולות, יציבות, עם פוטנציאל צמיחה, ובלי מתאם גבוה מידי ביניהן.

2. 20% אג"ח ארוך:
    ארה"ב עם ADLU
    אירופה עם LYXF
    סין - אני לא מוצא שום דבר נורמלי, אם למישהו יש רעיונות אשמח

3. 20% זהב:
    זהב עם SGLD
    ביטקוין עם BTCW

4. 20% נכסים כספיים
    דולר עם BBIL
    אירו עם FSGV
    יואן - לא מצאתי משהו שנראה הגיוני, אשמח לרעיונות גם כאן

5. 20% פוטנציאל רווח גבוה
    נאסד"ק 100 עם ANAU
    מטבעות קריפטוגרפיים אחרים עם HODLV
אשמח לשמוע חוות דעת על התיק!
האם לדעתכם אפשר לשפר תעודת סל ספציפית?
או אולי אפשר לאחד כמה בשביל הפשטות מבלי לשלם תוספת גדולה מידי של ניהול?
או אולי לדעתכם אני טועה לחלוטין, ואם אני מחפש תיק עמיד למצבי קיצון עדיף ללכת בכיוון אחר?

אני מודה שדבר אחד שמציק לי הוא שאין כאן נדל"ן. מצד אחד הישראלי שבי אומר ש"תמיד כדאי שיהיה גם נדל"ן כי אנשים חייבים לגור איפשהו", מצד שני אני לא בטוח איזה ETF יתאים, באיזו מדינה וכו'.

ואם קראתם עד כאן ובחרתם שלא להגיב, עדיין תודה רבה על זמנכם.

שאלות מעולות!
בשביל מה ולמתי נועד התיק? יש לכם מטרות כלשהן?
התיק במקור נועד כדי לייצר עוד ערך. אבל ישנה סבירות גבוה מ-50% שבשנתיים הקרובות נצטרך להנזיל בין 30% ל-50%, ובנוסף אני או אישתי נפסיק לעבוד למשך חצי שנה. לכן חשוב עכשיו שהתיק יהיה יותר יציב, גם במקרה של מלחמות סחר, אינפלציה, נסיונות הפיכה, וכו'. כל הדברים שלחלוטין הגיוניים תחת שלטונו של טראמפ.
האם אתה ממשיך להכניס לתיק כל תקופה? ואם כן - אתה מפזר את הסכום החדש בין כל הניירות לפי אחוזים? כל פעם לנייר אחר? משהו אקראי?
כן, כאשר מצטבר מספיק כסף בעו"ש הוא מושקע בנוסף בתיק. זה קורה כל חודשיים-שלושה. בעזרת הכסף החדש אני מאזן את התיק לאחוזים המקוריים, ואם צריך גם קונה ומוכר.
ובמה מושקעות קרנות הפנסיה וההשתלמות שלכם?
הכל ב-S&P500.

ישנה סבירות גבוה מ-50% שבשנתיים הקרובות נצטרך להנזיל בין 30% ל-50%,
זה הרבה מאד ותוך זמן קצר.
הסבירות תגדל בהתאם לעליית ערך התיק או מסיבות אחרות לגמרי? ואם התיק יתרסק, זה יכול להיות הרבה יותר מ-50% הנזלה.
ובנוסף אני או אישתי נפסיק לעבוד למשך חצי שנה.
ובתקופה הזאת עדיין תחסכו ותכניסו לתיק? או שזרם החסכון ייעצר?
התיק במקור נועד כדי לייצר עוד ערך
עוד ערך לתקופה שתפסיקו לעבוד? לתקופת הפנסיה הרישמית?

יש כאן תיק שאני לא לגמרי מבינה את ההיגיון שלו.
אתה מושקע בשוק האמריקאי כמעט באופן מוחלט (כי אני כוללת גם את הפנסיה וההשתלמות) ואתה מחפש דרכים לפזר יותר.
הפיזור הכי טוב במניות הוא מדד עולמי (אני מעדיפה מדד עולמי מפותחות, אבל אתה רוצה גם מתפתחות אז יש כזה מדד).
אג"ח לתפיסתי (וגם מטבעות וזהב) זה יותר מדי מסתורי ועלום, כך שאת מה שאני יודעת בוודאות שאצטרך בשנים הקורבות - אני שמה בקרן כספית.
נדל"ן יש לך כבר באחוזים לא קטנים (שתי דירות).
מה רע במדד עולמי, קרן כספית, נדלן קיים, וסנופי בקר"פ וקה"ש?

זה הרבה מאד ותוך זמן קצר.
הסבירות תגדל בהתאם לעליית ערך התיק או מסיבות אחרות לגמרי? ואם התיק יתרסק, זה יכול להיות הרבה יותר מ-50% הנזלה.
הסבירות בלתי תלויה, והסכומים אכן אבסולוטיים ולא תלויים בסכום התיק ברגע הצורך.
אני מעדיף תיק שלא יתרסק בהרבה יותר מ-50%.

ובתקופה הזאת עדיין תחסכו ותכניסו לתיק? או שזרם החסכון ייעצר?
זרם החיסכון יעצר.
עוד ערך לתקופה שתפסיקו לעבוד? לתקופת הפנסיה הרישמית?
עוד ערך ל... דברים. לקניית חינוך טוב לילדים, לקניית רכבים/נדל"ן לילדים. ליציאה לחופשות מפנקות יותר. ערך למטרות הנאה בחיים ו/או לבלת"מים.
יש כאן תיק שאני לא לגמרי מבינה את ההיגיון שלו.
אתה מושקע בשוק האמריקאי כמעט באופן מוחלט (כי אני כוללת גם את הפנסיה וההשתלמות) ואתה מחפש דרכים לפזר יותר.
עד כאן הבנת.
הפיזור הכי טוב במניות הוא מדד עולמי (אני מעדיפה מדד עולמי מפותחות, אבל אתה רוצה גם מתפתחות אז יש כזה מדד).
גם אני (כבר) לא מאמין בתשאות מדינות מתפתחות. אבל אני לא משוכנע שהפיזור הכי טוב הוא מדד עולמי.
אג"ח לתפיסתי (וגם מטבעות וזהב) זה יותר מדי מסתורי ועלום, כך שאת מה שאני יודעת בוודאות שאצטרך בשנים הקורבות - אני שמה בקרן כספית.
אג"ח אינו עלום, זה כלי ברור וידוע. גם זהב אינו עלום ויש הרבה הסטוריה ממנה ניתן ללמוד את התנהגותו בעבר ולנחש את העתיד.
תוכלי להמליץ על קרן כספית דולרית, אירו, ויואן? לא מצאתי כאלו, אני כנראה לא מבין כיצד לחפש אותן.
נדל"ן יש לך כבר באחוזים לא קטנים (שתי דירות).
זה נכון, אך הוא לא נזיל כמו תעודת סל על נדל"ן.
מה רע במדד עולמי, קרן כספית, נדלן קיים, וסנופי בקר"פ וקה"ש?
יש לי עוד עשרות שנים עד הפנסיה, ואני רוצה לצבור הון בכספים הנזילים שלי, לכן אני מוציא את הפנסיה וההשתלמות מהדיון.
מדד עולמי הוא נחמד, פשוט, זול. אבל הוא לא מאפשר להרוויח מאיזונים. ז"א, לא ניתן להרוויח ממצב שבוא ארה"ב נותנת תשואה בזמן שאירופה לא, ואז להיפך. היופי בתיק עם כלים ללא מתאם הוא שהאיזונים גורמים לקנייה בזול ומכירה ביוקר, מה שלא קורה אם רק קונים ומחזיקים.

בכל אופן, תודה על הדיון, ואשמח לעצות לגבי קרנות כספיות, ייתכן וזה עדיף על פני אג"ח קצר מועד.

היופי בתיק עם כלים ללא מתאם הוא שהאיזונים גורמים לקנייה בזול ומכירה ביוקר, מה שלא קורה אם רק קונים ומחזיקים.
אתה באמת מוכר כדי לאזן? לא חבל? או שאתה מאזן רק בקניה?
אג"ח אינו עלום, זה כלי ברור וידוע. גם זהב אינו עלום ויש הרבה הסטוריה ממנה ניתן ללמוד את התנהגותו בעבר ולנחש את העתיד.
זהב מבחינתי שייך לסקטור הסחורות והמטבעות - עולה ויורד בהתאם למצבי הרוח (של משקיעים, של מנהיגים) ומזג האוויר ואולי גם סידור הכוכבים.
אג"ח כלי ידוע, חרשתי עליו ארוכות והגעתי למסקנה שהוא מסובך מדי להבנתי (אם כי בתחילת הדרך חשבתי שהוא הכי פשוט).
עוד ערך ל... דברים. לקניית חינוך טוב לילדים, לקניית רכבים/נדל"ן לילדים. ליציאה לחופשות מפנקות יותר. ערך למטרות הנאה בחיים ו/או לבלת"מים.
חינוך טוב זה בזמן הווה מתמשך ויש לכם מספיק תזרים לממן את זה, נכון? גם בילויים והנאות שייך להווה המתמשך (אני מקווה בשבילכם) אלא אם מדובר על חוויה חד פעמית שצריך לחסוך בשבילה כמה שנים (קרן כספית מתאימה לדעתי לסוג כזה של הוצאות).
נדל"ן לילדים - עוד 5 שנים? עשר? עשרים?
ואני רוצה לצבור הון בכספים הנזילים שלי,
אם כך, עדיין לא הבנתי את ההגיון שלך לשים כל-כך הרבה על אג"ח ומטבעות. זה נראה שיותר חשוב לך לפזר את החסכונות בין רכיבים ללא מתאם ביניהם (לדעתך, אני בספק אם זה קיים עדיין) מאשר לצבור הון. ההיגיון שלי פשוט - צבירת הון במדד מנייתי, שמירת כסף למטרות ידועות בשנים הקרובות - בקרן כספית.

חשבתי על התיק הבא:
  1. 20% מניות:
    S&P500 עם SPXL
    CSI 300 של סין עם XCHA.
    למה דווקא אלו? כי אני מאמין שאלו שלושה כלכלות גדולות, יציבות, עם פוטנציאל צמיחה, ובלי מתאם גבוה מידי ביניהן.

2. 20% אג"ח ארוך:
    ארה"ב עם ADLU
    אירופה עם LYXF

3. 20% זהב:
    זהב עם SGLD
    ביטקוין עם BTCW

4. 20% נכסים כספיים
    דולר עם BBIL
    אירו עם FSGV

נאסד"ק 100 עם ANAU
נראה סבבה למטרות.

ב 1 ו2 הייתי משתמש בקרנות עולמיות במקום לפצל למדינות.
3. אין קשר בין זהב לביטקוין, הארי בראון היה מתהפך בקברו אם הייתה מציע להחשיב ביטקוין בחלק של הזהב. אם אתה מעוניין בביטקוין הוא צריך להיות בחלק של הצמיחה, סעיף 5.

בכל מקרה בכל סעיף הייתי מחזיק במקסימום 2 נכסים, כי התיק הנוכחי שלך נראה זוועות עולם לתחזוקה.

התיק במקור נועד כדי לייצר עוד ערך. אבל ישנה סבירות גבוה מ-50% שבשנתיים הקרובות נצטרך להנזיל בין 30% ל-50%, ובנוסף אני או אישתי נפסיק לעבוד למשך חצי שנה.
זה פחות. אם בסבירות גבוהה תצטרך 30% עד 50% מהכסף, הוא לא צריך להיות חלק מהתיק, הוא צריך לשבת בקרן חירום שלך, ככסף בצד, בקרן כספית או דומה.

נערך לאחרונה ב:
שלום לכולם,

אשמח להתייעץ לגבי שינוי שאני רוצה לערוך בתיק שלי. קצת עלי:
מפתח תוכנה, נשוי למפתחת תוכנה,3 ילדים קטנים (מתחת לגיל 5). גרים בדירה בבעלותינו עם משכתא, בעלי דירה נוספת להשקעה. יש תיק השקעות של כמה מאות אלפי דולרים באינטראקטיב.

התיק השתנה במהלך השנים וכיום כולל:

נייראחוזסוג
ANAU16נאסדק
ARKK5חדשנות
CBTC5ביטקוין
DPYA10נדל"ן מניב
DTLA5אג"ח ארה"ב ארוך
EIMI8שווקים מתעוררים
HODLVUSD10קריפטו
IDTP5אג"ח ארה"ב צמוד
IGLA10אג"ח ארוך מדינות מפותחות
SPY516S&P500
USSC10מניות ערך נמוך ארה"ב

אני לא בדיוק יודע להגיד איך התיק הגיע להיות כזה. הוא התחיל בצורה מסוימת ועם הזמן הוספתי/הורדתי דברים.
אני מאמין בהשקעה בתעודות ולא מניות בודדות, ומעדיף תעודות באירופה ולא בארה"ב (מס ירושה ושעות מסחר).
עד עכשיו בחרתי בעיקר תעודות נקובות בדולר, אבל כנראה שאעבור לתעודות ב-EUR הנסחרות ב-XETRA.

המצב בבית קצת השתנה וכעת הייתי רוצה לפשט את התיק ולשים דגש גדול יותר על שמירת ערך במצבי קיצון. מיד חשבתי על ה-Permanent Portfolio של הארי בארון איתו התחיל הבלוג של הסולידית, אבל התיק מוטה ארה"ב ואני מרגיש קצת חוסר יציבות בכיוון הזה לאור הדברים שטראמפ עושה. בנוסף, אני כן רוצה להקדיש חלק מהתיק לדברים עם פוטנציאל רווח גבוה (והתכנון הוא לקצור את הרווח הזה כאשר אני מאזן פעם בחודשיים-שלושה).

חשבתי על התיק הבא:
  1. 20% מניות:
    S&P500 עם SPXL
    CSI 300 של סין עם XCHA.

2. 20% אג"ח ארוך:
    ארה"ב עם ADLU
    אירופה עם LYXF

3. 20% זהב:
    זהב עם SGLD
    ביטקוין עם BTCW

4. 20% נכסים כספיים
    דולר עם BBIL
    אירו עם FSGV

נאסד"ק 100 עם ANAU
אשמח לשמוע חוות דעת על התיק!
האם לדעתכם אפשר לשפר תעודת סל ספציפית?
או אולי אפשר לאחד כמה בשביל הפשטות מבלי לשלם תוספת גדולה מידי של ניהול?
או אולי לדעתכם אני טועה לחלוטין, ואם אני מחפש תיק עמיד למצבי קיצון עדיף ללכת בכיוון אחר?

אני מודה שדבר אחד שמציק לי הוא שאין כאן נדל"ן. מצד אחד הישראלי שבי אומר ש"תמיד כדאי שיהיה גם נדל"ן כי אנשים חייבים לגור איפשהו", מצד שני אני לא בטוח איזה ETF יתאים, באיזו מדינה וכו'.

ואם קראתם עד כאן ובחרתם שלא להגיב, עדיין תודה רבה על זמנכם.
1. אם אתה מחפש תיק מאוזן למצבי קיצון ועוד לתקופה הקרובנ יחסית, זה לא זה
2. אתה באחוז גבוה על נכסים כספים/זהב/מטבעות כי אתה מאמין בפונטציאל רווח או הגנה?
3. יש אסטרטגיה של מכירה בשביל לאזן אבל מעולם לא הבנתי אותה
אפשר לאזן ע”י קניה מחדש אבל למה ליצור אירוע מס ולחתוך פונטציאל רווח באמצע תהליך, האיזון אמור להיות עם הגיון
4. אתה לא נמצא בשוק הישראלי בכלל תחשוב על זה

אתה באמת מוכר כדי לאזן? לא חבל? או שאתה מאזן רק בקניה?
אני מאזן בעיקר על ידי קניה, אבל כאשר נכסים תנודתיים מאוד עולים מאוד, אני מוכר אותם. לדעתי זה לא חבל, זה גורם לי לקצור רווחים אשר היו נעלמים. בסופו של דבר הערך של נכסים הוא לא פונקציה עולה מונוטונית, יש בה עליות וירידות. למכור בעליות ולקנות בירידות היא הדרך העיקרית שאני מכיר לצבור רווחים.
זהב מבחינתי שייך לסקטור הסחורות והמטבעות - עולה ויורד בהתאם למצבי הרוח (של משקיעים, של מנהיגים) ומזג האוויר ואולי גם סידור הכוכבים.
אבל במה זה שונה ממניות? גם הן עולות ויורדות בהתאם למצבי רוח, מזג אוויר, וציוצים של אנשים.
אג"ח כלי ידוע, חרשתי עליו ארוכות והגעתי למסקנה שהוא מסובך מדי להבנתי (אם כי בתחילת הדרך חשבתי שהוא הכי פשוט).
האמונה שלי היא כזו:
1. כאשר לאנשים טוב, הם מרגישים בטחון ושגשוג, הם משקיעים במניות (וערכן עולה)
2. כאשר אנשים חוששים מכלכלה מתדרדרת, הם נוטים להעביר כספים למקומות נותנים לבם בטחון: המדינה (אג"ח מדינה) ונכסים "אמיתיים" (זהב / נדל"ן)
3. כאשר אנשים מאבדים אמון במדינה הם בורחים מאג"ח ועוד יותר מתמקדים בדברים כמו זהב.

זו לפחות ההתנגות שאני אפיינתי.
חינוך טוב זה בזמן הווה מתמשך ויש לכם מספיק תזרים לממן את זה, נכון?
מדובר גם על חסכון לחינוך יקר באוניבסיטאות בחו"ל אם תהיה הזדמנות. אני לא יודע להגיע מה יהיה התזרים בעוד 15 שנים.
גם בילויים והנאות שייך להווה המתמשך (אני מקווה בשבילכם) אלא אם מדובר על חוויה חד פעמית שצריך לחסוך בשבילה כמה שנים
יותר בכיוון של חוויות שנתיות שדורשות חסכון של שנה.
(קרן כספית מתאימה לדעתי לסוג כזה של הוצאות).
אני מבין למה את כותבת את זה, אבל לדעתי אפשר להרוויח יותר.
נדל"ן לילדים - עוד 5 שנים? עשר? עשרים?
יותר בכיוון של 20.

זה נראה שיותר חשוב לך לפזר את החסכונות בין רכיבים ללא מתאם ביניהם (לדעתך, אני בספק אם זה קיים עדיין) מאשר לצבור הון.
כאן יצאתי מבולבל. מצד אחד את כותבת שסקטור מטבועות וסחורות מתנדנד לפי מצב רוח, וגם סקטור אג"ח לא ברור בהתנהגות שלו, ומצד שני את טוענת שיש מתאם בין כל הדברים?

בכל אופן - כן. אני מעוניין בפיזור לצורך הגנה מפני זעזועים, וזה משני לצבירת הון. לא 100:0, אלא יותר 60:40.
ההיגיון שלי פשוט - צבירת הון במדד מנייתי, שמירת כסף למטרות ידועות בשנים הקרובות - בקרן כספית.
אני מבין את ההגיון שלך ומעריך את הפשטות שלו. אני פשוט חושב שתעודת סל על מניות כל העולם וקרן שיקלית הם תת אופטימליים.

ב 1 ו2 הייתי משתמש בקרנות עולמיות במקום לפצל למדינות.
קיבלתי. נראה שבסוף התשואות די דומות וזה באמת יקל על ניהול התיק.
3. אין קשר בין זהב לביטקוין, הארי בראון היה מתהפך בקברו אם הייתה מציע להחשיב ביטקוין בחלק של הזהב. אם אתה מעוניין בביטקוין הוא צריך להיות בחלק של הצמיחה, סעיף 5.
אני נוטה לחלוק איתך, אבל זה לא המקום לדיון הזה. בסוף אני מחפש נכס שאנשים נוטים להשקיע בו כאשר הם מרגישים שילוב של אי יציבות כלכלי עם אי יציבות פוליטי. מהנסיון שלי גם זהב וגם ביטקוין עולים בערכם בזמנים כאלו. ערך הביטקוין תלוי בעוד דברים (בעיקר רגולציה) ולכן לדעתי עדיין כדאי להחזיר בשניהם.
בכל מקרה בכל סעיף הייתי מחזיק במקסימום 2 נכסים, כי התיק הנוכחי שלך נראה זוועות עולם לתחזוקה.
האמת שעד היום החזקתי תיק עם 10 תעודות סל בלי הרבה בעיה, אבל אני מקבל את הרעיון לצמצם כמה שיותר.
זה פחות. אם בסבירות גבוהה תצטרך 30% עד 50% מהכסף, הוא לא צריך להיות חלק מהתיק, הוא צריך לשבת בקרן חירום שלך, ככסף בצד, בקרן כספית או דומה.
אני חושב שאם בסבירות של 50% אני אצטרך 50%, אז הגיוני לשים בצד 25%, לא 50% שלמים.

למה? אין לזה שום חשיבות.
לסחור באירופה יותר נוח לי מבחינת שעות, ובגלל שאני גם ככה סוחר בתעודות של על מדדים זה לא משנה.
לגבי המטבע, החשיבות היא בעיקר מחשבתית. קל לי להבין מה שווה התיק כולו, וכל נכס בו בנפרד, כאשר הכל מוחזק באותו המטבע.

1. אם אתה מחפש תיק מאוזן למצבי קיצון ועוד לתקופה הקרובנ יחסית, זה לא זה
אוקי... תוכל להכווין אותי למה הוא כן תיק מאוזן למצבי קיצון לתקופה הקרובה יחסית?
2. אתה באחוז גבוה על נכסים כספים/זהב/מטבעות כי אתה מאמין בפונטציאל רווח או הגנה?
מדובר על 40%, אני לא יודע אם זה גבוה, אבל בכל מקרה זה שם (יחד עם אג"ח מדינות) בשביל הגנה. פוטנציאל רווח נמצא במניות ומהקטגוריה האחרונה.
3. יש אסטרטגיה של מכירה בשביל לאזן אבל מעולם לא הבנתי אותה
היא די פשוטה. אם אתה מאמין שלאורך זמן נכסים עולים ויורדים (ולא עולים בצורה מונוטונית) יש יתרון בלקנות בזול ולמכור ביוקר. אבל לאף אחד מאיתנו אין כדור בדולח כדי לתזמן את השוק. אז מה עושים? מחפשים שני נכסים שעולים ויורדים עם כמה שפחות מתאים ביניהם (היה עדיף מתאם הפוך, אבל כנראה שאין דבר כזה). ואז כאשר אחד למעלה והשני למטה, מוכרים את הראשון וקונים את השני, כאשר המצב הפוך מבצעים פעולה הפוכה. בצורה הזו המכירה היא תמיד גבוהה (ביחס לנכסים בתיק, לא ביחס אבסולוטי למחיר המניה) והקניה היא זולה.
אפשר לאזן ע”י קניה מחדש אבל למה ליצור אירוע מס ולחתוך פונטציאל רווח באמצע תהליך, האיזון אמור להיות עם הגיון
כאמור, ההנחה היא שאיזון כזה מתבצע על נכסים שהתנודתיות שלהם מובטחת יותר מאשר התשואה שלהם לאורך זמן.
4. אתה לא נמצא בשוק הישראלי בכלל תחשוב על זה
זה בכוונה.

אני חושב שאם בסבירות של 50% אני אצטרך 50%, אז הגיוני לשים בצד 25%, לא 50% שלמים.
אני ממש לא מסכים עם האמירה של קרן החירום.
אך עוד יותר לא מסכים עם הלוגיקה שלך...
מה הסיכוי לתאונת דרכים קטלנית? האם אתה בסדר עם חגורה שלא עובדת 99.9% מהזמן? כריות אוויר שלא עובדות? הרי אם אתה צריך כריות אוויר אחת לפעם בחיים זה בסדר שמדי פעם לא תתפקד.

אני ממש לא מסכים עם האמירה של קרן החירום.
אך עוד יותר לא מסכים עם הלוגיקה שלך...
מה הסיכוי לתאונת דרכים קטלנית? האם אתה בסדר עם חגורה שלא עובדת 99.9% מהזמן? כריות אוויר שלא עובדות? הרי אם אתה צריך כריות אוויר אחת לפעם בחיים זה בסדר שמדי פעם לא תתפקד.
אני חושש שלא הובנתי נכון.
כרית אוויר / חגורת בטיחות זה משהו מציל חיים. הסיכוי להשתמש בו נמוך מאוד, אבל הנזק שיגרם בלעדיו גדול עוד יותר. במקרים כאלו יש טעם לשלם על כרית אוויר שפועלת תמיד, ולקוות לא להשתמש בה לעולם. בעולם הפיננסי קוראים למוצר כזה ביטוח - משהו שמשלמים עליו ומקווים לא להשתמש בו, ואם כן משתמשים בו זה משהו שבלעדיו כנראה שהיה קשה לשרוד.

לא התכוונתי למשהו כזה. התכוונתי לכך שיש סיכוי שבעתיד, בהסתברות מסויימת, ארצה להשתמש בכסף שלי. סתם דוגמה מונפצת: תהיה לי הזדמנות לקנות רכב יוקרה יד2 בחצי מליון ש"ח. לא בטוח שתהיה ההזדמנות, ואם היא תהיה לא בטוח שאחליט לעשות זאת, אבל אם כן - אני רוצה להיות מסוגל.

רציתי להודות לכל מי שהגיב, שאל, והעיר. אחרי עוד קצת אופטימיזציות הגעתי לתיק הבא:
נכס
אחוז
ticker
TER
מניות עולם20%WRDUSW0.06
אג"ח ארוך ארה"ב10%ADLU0.07
אג"ח ארוך אירופה10%CEB10.15
זהב10%SGLD0.12
ביטקוין10%BTCW0.15
כספית דולר10%BBIL0.07
כספית אירו10%???
נאסד"ק 10010%ANAU0.14
קריפטו (ללא ביטקוין)10%ALTC0.7

אשמח להמלצה על כספית אירו שנסחרת באירופה, תודה!

נערך לאחרונה ב:
מהנסיון שלי גם זהב וגם ביטקוין עולים בערכם בזמנים כאלו. ערך הביטקוין תלוי בעוד דברים (בעיקר רגולציה) ולכן לדעתי עדיין כדאי להחזיר בשניהם
יש לך נסיון סלקטיבי כנראה.

ככה נראה הביטקוין בירידות של 2022 מול הזהב והסנופי:

ככה בירידות הקורונה:

וככה במשבר המכסים של 2018:

וככה הוא נראה במשבר המכסים האחרון:

נכון שבמשבר האחרון הוא החזיק לא רע, (ועדיין ירד יותר) , אבל זה בעיקר בגלל נשיא מאוד תומך ואתה מחפש נכס ללא קורלציה פוליטית, ככה לפחות אתה מספר..

תשים לב שבכל המשברים הזהב מספק יציבות וביטקוין מספק בדיוק את ההיפך. זה לא זהב ולא דומה לזהב בשום אופן.

נערך לאחרונה ב:
לסחור באירופה יותר נוח לי מבחינת שעות, ובגלל שאני גם ככה סוחר בתעודות של על מדדים זה לא משנה.
לגבי המטבע, החשיבות היא בעיקר מחשבתית. קל לי להבין מה שווה התיק כולו, וכל נכס בו בנפרד, כאשר הכל מוחזק באותו המטבע.
אתה יכול להשתמש באתר הזה:

הוא מנרמל את כל ההשקעות למטבע אחד.

יש לך נסיון סלקטיבי כנראה.
אם כבר, זכרון סלקטיבי.
נכון שבמשבר האחרון הוא החזיק לא רע, (ועדיין ירד יותר) , אבל זה בעיקר בגלל נשיא מאוד תומך ואתה מחפש נכס ללא קורלציה פוליטית, ככה לפחות אתה מספר..
תשים לב שבכל המשברים הזהב מספק יציבות וביטקוין מספק בדיוק את ההיפך. זה לא זהב ולא דומה לזהב בשום אופן.
שכנעת אותי. הם באמת שונים.
ככה נראה הביטקוין בירידות של 2022 מול הזהב והסנופי:
ספציפית זו, לדעתי, דוגמה לא נכונה. בשנה זו קרו המון דברים בתחום (Terra/Luna קרס, צלסיוס קרסו, three arrows קרסוף ולבסוף גם FTX). זה בערך כמו להשוות למצב של פריצה לפורט נוקס או לחלופין גילוי מצבורי זהב ענקיים ופשוטים לחציבה.

אבל אני מקבל את שאר המקרים, ובעיקר את ההבדל בגרף הכללי מ-2020 ועד היום (לדעתי מה שהיה קודם לא מספיק נחשב כי ביטקוין היה צעיר מידי. והוא עדיין).

אז אגדיל את אחוז הזהב ל-20, ואת הביטקוין אכניס לתוך ה-20 של הסיכוי לתשואה. תודה.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T התיק של טריגו שוק ההון 43
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 14
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ה התיק של המצבר שוק ההון 13
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19
ב הצד הסולידי של התיק פוסטים מאיכות נמוכה 5
Couch Potato קרנות אג"ח ושמירת ערך בחלק ה"סולידי" של התיק שוק ההון 3
Y החלק הסולידי של התיק בפקדון ל5 שנים שוק ההון 22
איש ירח התיק של איש ירח שוק ההון 7
מ איזון התיק שלי עקב הוספת ערך של - 50% שוק ההון 4
א מחשבות על החלק הסולידי של התיק- דעתכם ? שוק ההון 8
M התלבטות בנוגע לסידור מחדש של התיק שוק ההון 2
B האם נכון להסתכל על אג”ח מיועדות כחלק ה״סולידי״ של התיק שוק ההון 6
milx אם אני לא מעוניין להשקיע באג"ח - לאיפה אתם מקצים את החלק הסולידי של התיק שוק ההון 121
T התיק של AAA שוק ההון 16
L התיק של Libertad - מוטה ביטקוין שוק ההון 56
D חוות דעת תיק השקעות - התיק של DOR22 שוק ההון 16
aeh התיק של aeh שוק ההון 59
S תחליף לאג"ח בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 0
Beigale התיק של בייגלה שוק ההון 9
M התיק של MR-Y + שאלות שוק ההון 80
G לתחום הסולידי של התיק שוק ההון 4
Dinoman חשבון בפפר לטובת החלק הסולידי של התיק שלי, ושאלה בנושא חשבון בנק דולרי בארץ. שוק ההון 3
G החלק הסולידי של התיק רכישת קרן קסם KTF אגח ממשלתי כללי שוק ההון 4
S החלק הסולידי של התיק שוק ההון 1
H מה אתם עושים בחלק הסולידי של התיק שלכם? שוק ההון 16
פשוט התיק של גילגמש שוק ההון 18
ש חשיבות של מכירה ושינוי התיק שוק ההון 4
G עזרה בהרכבה התיק של בוגלהדס שוק ההון 1
Liron2035 דעה מעניינת לגבי אג"ח ממשלתי כללי לחלק הסולידי של התיק שוק ההון 1
Y קניית מניות ספציפיות בIRA - המגבלה של 10% מגודל התיק שוק ההון 24
T השפעה של עליית\ירידת ריבית על התיק התאורתי הבא שוק ההון 4
שמוליק קיפוד התיק של הקיפוד שוק ההון 2
דור דורים טיוטת התיק של דור דורים שוק ההון 48
A הקצאת נכסים בחלק האג"ח של התיק שוק ההון 8