• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תמהיל קרנות מחקות אג"ח

• פותח הנושא פותח הנושא AF1k
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אוקי, קיבלתי. תודה על ההערות.

אם יש סכנת סגירה לקרנות קטנות מדי כמו של מנורה (רק חצי מליון ש"ח) אז כנראה עדיף באמת ללכת על קרן בינונית כמו של IBI ש (42 מליון ש"ח) או פסגות (96 מליון ש"ח)

אבל זה שהיא נסגרת לא אומר שאתה מאבד את הכסף שלך, נכון? זה רק עמלות נוספות לקנות קרן אחרת

טיפה באיחור, אבל שאלה בנושא קרנות האג"ח
אני מעוניין לקנות קרן מחקה אג"ח עבור החלק ה"בטוח" של התיק כאשר המטרה העתידית היא או להחזיק לנצח ככרית בטחון או למכור ולקנות מניות כאשר תתרחש נפילה יפה בבורסה.
השאלה שלי היא האם יש טעם לפצל לשני קרנות (צמוד ושקלי) או שאפשר לפשט ולקנות קרן אחת כללית של כל האג"ח - כגון 5121769
מעדיף קרן אחת כי זה יותר פשוט, אבל מתלבט. אשמח לתגובות!

השאלה שלי היא האם יש טעם לפצל לשני קרנות (צמוד ושקלי) או שאפשר לפשט ולקנות קרן אחת כללית של כל האג"ח - כגון 5121769

הקרן שציינת כוללת גם אג"ח במח"מ ארוך. מכיוון שרצית את האג"ח כ"כרית בטחון", בדוק האם זה באמת מתאים לך.
מעבר לכך, אני מחזיק שתי קרנות, צמוד ושקלי. כאשר צפיות האינפלציה נראות לי נמוכות מדי (כפי שהיה בתחילת השנה) אני יכול לשנות את היחס שבין הקרנות.

ככרית בטחון או למכור ולקנות מניות כאשר תתרחש נפילה יפה
לדעתי, המטרות קצת סותרות אחת את השניה. ככל שתדגיש יותר את המטרה הראשונה, קרן קצרה וצמודה תתאים יותר. ככל שתדגיש יותר את המטרה השנייה, קרן מט"ח ארוכה ולא צמודה, תתאים יותר.
התיק הנצחי מפצל ביניהן ביחס שווה. שוקולד מריר איליה ויבגני, מדגישים יותר את הראשונה. אני מדגיש יותר את השניה.

אג"ח קצר יהווה כר ביטחון שמן, ואילו אג"ח ארוך (תנודתי יותר) ימתן תנודיות של תיק שמורכב בעיקר ממניות, באופן טוב יותר.
אתה יכול להסביר למה הכוונה? אני לא מכיר שהקורלציה בין אגח למניות תלויה במחמ.

אתה יכול להסביר למה הכוונה? אני לא מכיר שהקורלציה בין אגח למניות תלויה במחמ.
היא לא (כמעט). אבל הקורלציה היא רק חצי מהתמונה. הגודל המעניין - השונות המשותפת - מושפע מהקורלציה ומהתנודתיות של שני הנכסים.
ראה כאן את ההשפעה של המח"ם על תנודות אג"ח מנוגדות לתנודות השוק.

ההשפעה של המח"ם על תנודות אג"ח מנוגדות לתנודות השוק.
אתה מתייחס לעמודת US Mkt Correlation?
הארוך נותן קורלציה שלילית חזקה יותר של 0.35-, והקצר נותן קורלציה שלילית טיפה פחות חזקה של 0.17-. האם ההפרש האבסולוטי משמעותי? האם לא יותר משמעותיים שיקולים אחרים כמו אופק השקעה (מה שמשפיע על בחירת מחמ) וסטיית תקן נמוכה יותר בהרבה (סיכון מופחת) בחלק זה בתיק?

אתה מתייחס לעמודת US Mkt Correlation?
לא. אני מדבר על גודל התנודה המנוגדת: כמה הקרן עולה כשהשוק נופל, במקום האם הקרן עלתה כשהשוק נפל (המתאם).
האם ההפרש האבסולוטי משמעותי?
אם ההפרש הינו שיטתי ואפשר לחזות שהוא ימשיך כך בעתיד - כן, אבל מכיוון שמדובר במשתנה מקרי על פני תקופה קצרה - לא.
סטיית תקן נמוכה יותר בהרבה (סיכון מופחת) בחלק זה בתיק?
בדיוק להפך. כאשר המתאם שלילי, סטיית תקן גבוה רצויה לצורך איזון.

היא לא (כמעט). אבל הקורלציה היא רק חצי מהתמונה. הגודל המעניין - השונות המשותפת - מושפע מהקורלציה ומהתנודתיות של שני הנכסים.
זה על טווח גדול יותר
https://www.portfoliovisualizer.com...=0&TotalStockMarket1=100&annualPercentage=0.0

כלומר הקצרות עולות בהתמדה בלי דרמות והארוכות מקפצות, רק (בתקווה)- בניגוד לקפיצות של המניות.

אוסיף את השנקל שלי לדיון:
1. עזבו אותכם מריזה קרן יותר זולה, אחרי כמה שנים רוב הקרנות יהיו באיזור של 0.2%. יש לי קרן שאני מחזיק אותה כבר כמה שנים טובות וראיתי את עליית דמי ניהול כאשר הקרן גייסה מספיק כסף.
2. אישית, בחלק שקלי של התיק מחזיק קרן על כלל אגח ממשלתי ישראלי. ככה זה פשוט ונוח (עם הזמן הבנתי: הכי קל ונוח זה תיק עם מעט ני"ע)

אני חושב שיותר מעניין לראות כאן איך זה מתנהג בהקצאה של 70-30
אפשר לראות שכשמשלבים עם אג"ח לטווח ארוך, יש שיפור דרמטי. ב2008 למשל לתיק עם אג"ח ארוך היה -9.2% לעומת -24% עם אג"ח קצר ו-37% בלי אג"ח כלל.

מה שקצת מוזר בתוצאות זה שהמתאם של 70-30 עם אג"ח קצר הוא 1.00 מושלם עם 100% מניות. זה נשמע כמו טעות

אפשר לראות שכשמשלבים עם אג"ח לטווח ארוך, יש שיפור דרמטי. ב2008 למשל לתיק עם אג"ח ארוך היה -9.2% לעומת -24% עם אג"ח קצר ו-37% בלי אג"ח כלל.

אתה צריך לזכור שבאותו משבר מספטמבר 2007 עד דצמבר 2008 הפד הוריד את הריבית מ 4.75 ל 0.00 -0.25, זו הסיבה העיקרית לשיפור בתיק עם אג"ח ארוך.

זה על טווח גדול יותר
https://www.portfoliovisualizer.com...=0&TotalStockMarket1=100&annualPercentage=0.0

כלומר הקצרות עולות בהתמדה בלי דרמות והארוכות מקפצות, רק (בתקווה)- בניגוד לקפיצות של המניות.
הנקודה אותה ציינת - עליה של האג"ח הקצרות ללא דרמות - מוציאה את העוקץ מהמתאם השלילי. (אא"כ אתה נהנה לראות רכיב ירוק בתיק בזמן נפילות, גם אם הוא אינפיניטיסימלי.) מבחינה זו, אג"ח קצרות הן בדיוק כמו מזומן.

אני מכיר את הגרף, אבל בחרתי להציג את שלי מכמה סיבות:
  1. מאז 2008 העלייה בבורסה היתה קטנה, כך שהתנודתיות המנוגדת ברורה יותר בגרף העליון.
  2. בגרף שלי יש אינפורמציה חודשית וניתן לראות את השפעת האיזון בתדירות גבוהה.
  3. לקרן האג"ח ישנו המח"ם הארוך ביותר, וההבדל בינו לבין אג"ח ארוכות הינו משמעותי.

1. הגרף שאתה מציג הוא התוצאה של הגרף שאני הבאתי. אני רציתי לדון בגורמים.
  2. קשה להבחין בין העליה של התיק כתוצאה של האיזון עם נכס אנטיקורלטיבי לבין ההשפעה של "בועת אג"ח". לכן קשה להסיק מהגרף שלך. לשם כך צריך לחזור על הסימולציה בלי איזון ולהשוות את התשואה (הבדל של שלושה אחוזים לEDV ואחוז אחד לVGSH) וסטיית התקן (כמעט ללא שינוי).
מה שקצת מוזר בתוצאות זה שהמתאם של 70-30 עם אג"ח קצר הוא 1.00 מושלם עם 100% מניות. זה נשמע כמו טעות
לא מפתיע בכלל.
איזון עם אג"ח קצרות (מזומן) משכך תנודתיות (ותו לא). שני מערכים עם תנודתיות מתואמת אבל שונה מאחד לשני, יהיו בעלי מתאם של 1. זו הנקודה שאני מנסה להבהיר מראש: המתאם הינו רק חצי מהתמונה.

מבחינה זו, אג"ח קצרות הן בדיוק כמו מזומן.
בעיקרון כן- בולמות את התנודתיות הקיצונית (גוררות אותה לכיוון ה-0). יחד עם זאת הן לא בדיוק כמו מזומן כי:
1. בתוחלת התשואה הן יותר טובות ממזומן (לא בהרבה, אבל גם לא זניח). כמובן שגם בהימצאות סיכון מנפיק.
2. אם דואגים לשלב גם צמודות, הגנה מסויימת מאינפלציה.
3. כן יש קורלציה הפוכה מסויימת למניות.
4. אולי הכי חשוב- בניגוד לאסטרטגיה של אגחים ארוכים שיתנודדו בפראות אבל הפוך מהמניות (סליחה שאני משתמש במונחים דסקריפטיביים ופחות מתמטיים, אני לא מהתחום הכמותי), שזה משהו שאין שום ודאות שימשך גם בעתיד, אגח קצר כמכשיר שיעלה לאיטו בלי דרמות- זה משהו שהרבה יותר סביר שיקרה ובעיניי זו האסטרטגיה הנכונה יותר.
וזהו, אני חושב. גרסא משופרת של מזומן.

ג"נ: לא מחזיק אג"ח בתקופה שכזו.

1. בתוחלת התשואה הן יותר טובות ממזומן (לא בהרבה, אבל גם לא זניח). כמובן שגם בהימצאות סיכון מנפיק.
2. אם דואגים לשלב גם צמודות, הגנה מסויימת מאינפלציה.
נכון.
כן יש קורלציה הפוכה מסויימת למניות.
על זה בלבד דברתי כשאמרתי "מבחינה זו". אין משמעות למתאם עם מניות של נכס עם תנודתיות נמוכה. גם אם המתאם יהיה 100%, עדיין יהיה ניתן לאזן איתו בדיוק כמו אם המתאם הוא 0% או 100%-.
זה משהו שאין שום ודאות שימשך גם בעתיד
מה לגבי עליית השוק בטווח הארוך? יש סיבה אינהרנטית לעליית השוק, ויש סיבה אינהרנטית למתאם שלילי בין אג"ח למניות. אין התחייבות להמשך התנהגות זו, אבל עדיין אין סיבה או אינדיקציה לשינוי דרסטי בהתנהגות זו.
אגח קצר כמכשיר שיעלה לאיטו בלי דרמות- זה משהו שהרבה יותר סביר שיקרה ובעיניי זו האסטרטגיה הנכונה יותר.
אם אתה חושב שיהיה מתאם שלילי בין אג"ח למניות בזמן משבר, זו סיבה להחזיק אג"ח ארוכות עם דרמות. משום שהדרמות הן אלו שמגנות בזמן נפילה. אחרת אין כל משמעות למתאם.
לא מחזיק אג"ח בתקופה שכזו.
האם אתה מתזמן או שיש לך קריטריון של תשואת דיבידנד?

האם אתה מתזמן או שיש לך קריטריון של תשואת דיבידנד?
החלטתי להיות ב100 אחוז מניות ולקוות שעד שאוסיף פלח אגחי לתיק, שהריבית תעלה קצת (אל תשאל אותי כמה קצת :)) ותפטור לי את הדילמה.
אם אתה חושב שיהיה מתאם שלילי בין אג"ח למניות בזמן משבר, זו סיבה להחזיק אג"ח ארוכות עם דרמות. משום שהדרמות הן אלו שמגנות בזמן נפילה. אחרת אין כל משמעות למתאם.
אני מסכים, ולכן כיוון שאני יותר סבור שמניות ימשיכו לעלות ושאגח קצר יתן תשואה קבועה וזעירה או קטנה שלא תלויה במצב המניות, מאשר אני חושב שאגח ארוך יהיה בקורלציה הפוכה למניות, אני יותר מתחבר לאסטרטגיה של אגח קצר.

החלטתי להיות ב100 אחוז מניות ולקוות שעד שאוסיף פלח אגחי לתיק, שהריבית תעלה קצת (אל תשאל אותי כמה קצת :)) ותפטור לי את הדילמה.
כדי להשלים את התמונה אני רוצה לציין שחלק מהתיק שלי מיועד לטווח קצר, ולכן הסיכון לנפילה של 50% בשוק איננו פסיכולוגי בכלל. בתנאים שלי, 100% מניות לא בא בחשבון, כך שאני מחפש את ההגנה הטובה ביותר. עד שאשתכנע אחרת, אני חושב שEDV (באחוז קטן מהתיק) יגנו עלי יותר מאשר VGSH או אג"ח ממשלתי כללי.

מטרות קצת סותרות אחת את השניה.
מסכים - אחדד את המטרה. אני מעוניין להחזיק אחוז מהתיק באג"ח בטוח כדי שישמור על בערך שלו ויאפשר לי לקנות מניות מתי שהשוק יקרוס. אין לי מושג אם זה יקרה בעוד חודש אן בעוד כמה שנים וזה לא מדאיג אותי.
אני רק רוצה לשמור על ערך הכסף כמה שאפשר עד הרגע הזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ תמהיל קרנות איריות/אמריקאיות שוק ההון 18
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש תמהיל פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
מ ייעוץ תמהיל משכנתא נדל"ן 10
L תמהיל משכנתא 1.75 נדל"ן 3
L תמהיל משכנתא 1.7 נדל"ן 9
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
M חוות דעת על תמהיל נדל"ן 19
ת תמהיל משכנתא: מסלול מל"צ מול מסלול פריים, ועוד נדל"ן 6
Y מה הם הריביות הממוצאות למשכנתא ואיך להשיג אותם מהבנק (תמהיל קיים) נדל"ן 4
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
A חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא וההצעה נוכחית נדל"ן 7
Z דעתכם על תמהיל למחזור משכנתא נדל"ן 6
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 3
ש תמהיל משכנתא לדירה להשקעה דרך מחיר למשתכן נדל"ן 0
D דעות על תמהיל משכנתא - הצעה מהבנק נדל"ן 2
R תמהיל משכנתא נדל"ן 8
P משכנתא לדירת מגורים יחידה - תמהיל מומלץ וריביות ריאליות שאפשר לקבל נדל"ן 1
L חוות דעת על תמהיל משכנתא + מיקוח ריביות נדל"ן 8
R תמהיל השקעה לפנסיונר שוק ההון 17
mk1 השתלמות IRA תמהיל מניות שוק ההון 4
V חוות דעתכם על תמהיל עם יועץ נדל"ן 20
עלילה מסלול חוות דעת על תמהיל של יועץ נדל"ן 32
מ דעה על תמהיל משכנתא נדל"ן 0
ttmoon תמהיל משכנתא, דירה ראשונה להשקעה, מחיר למשתכן נדל"ן 0
G תמהיל השקעה ישראל - חו"ל שוק ההון 3
ב חוות דעת תמהיל משכנתא נדל"ן 30
A תמהיל משכנתא מחודש מאי 2022, סילוקין ותוכנית המשך. דעות והמלצות? נדל"ן 11
ד תמהיל וריביות משכנתא נוכחית נדל"ן 37
E תמהיל השקעה לחוסך צעיר בן 30 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A חוות דעת תמהיל משכנתא נדל"ן 7
A שאלה לגבי תמהיל משכנתא -- אוקטובר 2022 נדל"ן 11
י תמהיל משכנתא לדירת מגורים נדל"ן 7
S שאלת בירור לגבי תמהיל התיק בהגעה לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
C אם הייתם מהגרים למדינה עם 0% מס רווחי הון האם הייתם משנים את תמהיל ואופי תיק ההשקעות שלכם? מיסים 8
S שינוי תמהיל עקב הבנת סיבולת סיכון שוק ההון 14
ש תמהיל והצעה מהבנק דעתכם נדל"ן 12
R לקיחת משכנתא -דירה מקבלן ללא ליווי בנקאי (שווה להיכנס גם מי שמעוניין לראות תמהיל לי זה עזר :) ) נדל"ן 9
T תמהיל משכנתא - אפריל 2022 נדל"ן 9
T תמהיל IRA - פיזור גלובלי רחב - איזו חלופה אירית עדיפה ? שוק ההון 27
B חוות דעת - תמהיל משכנתא נדל"ן 5
O תמהיל משכנתא - חוות דעת נדל"ן 1
השועל תמהיל משכנתא | דירה ראשונה להשקעה טווח רחוק נדל"ן 44
O בניית תמהיל משכנתא התחלתי נדל"ן 35
S תמהיל משכנתא לדירה ראשונה להשקעה לטווח ארוך נדל"ן 2
O תמהיל משכנתא המיועדת למחזור - דגשים נדל"ן 8
ה השקעת הנדל"ן הראשונה שלי והתלבטות לגבי תמהיל משכנתא נדל"ן 31
N חוות דעת על תמהיל לרכישה דירה ראשונה נדל"ן 23
N תמהיל תיק ל 15 שנה לפחות מחקות מדד שוק ההון 0
Harvey תמהיל משכנתא לבניה של כ1.5m נדל"ן 17