• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ייעוץ תמהיל משכנתא

מתכנן לטובה

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות קרקע ובהמשך לבנות עליה בית.

כרגע אני צריך משכנתא של כמיליון לרכישת הקרקע, השמאות על הקרקע גבוה בהרבה ככה שאין בעיה של אחוזי מימון גם אם אקח את כל הסכום.
בעתיד אני ארצה לקחת משכנתא נוספת לבניית הבית של כ1.5, ככה שאני לוקח בחשבון שאולי יהיו מסלולי משכנתא שיהיה לי עדיף לקחת בעיקר עכשיו, ואז בעתיד אוכל לאזן אותם במשכנתא הבאה שאקח(למשל לקחת עכשיו רק מלצ, ובמשכנתא הבאה לאזן עם קלצ בתקווה שהריבית תרד עד אז והקלצ יהיה זול יותר)

לקחתי יועץ משכנתאות לבניית תמהיל(בלבד) שייעץ לי לקחת: 67% מלצ(ציין שאוכל לחלק את למשתנה כל 1\3\5), 33% קלצ.

שאלותי:
1. האם התמהיל שהוא הציע נשמע טוב? בגדול הרצון שלי הוא החזר חודשי נמוך ככל האפשר כדי להשאיר אוויר לתקופת הבנייה העתירה בהוצאות, ובכל זאת עם סיכון לא מאוד גבוה
2. הוא הסביר שהיתרון של המלצ היא שהריבית גבוה והסיכוי שלה גדול יותר שירד מאשר שיעלה, ומה שאני מרוויח שהתוספת ריבית מעבר לעוגן אג"ח הוא קטן יחסית(סביב 0.4-0.5) ואני נוטה להסכים איתו על זה.
3. בהינתן שהריבית יקרה ואולי בעתיד תהיה זולה יותר, האם יש דרך לא לקחת שליש מהמשכנתא קלצ? או שזה חובה ואין מה לעשות
4. התחלתי לפנות לבנקים לקבל אישור עקרוני, בנתיים קיבלתי מהבנק שלי(לאומי), ועכשיו שולח גם לבינלואומי, הפועלים ואולי מזרחי, הוא ייעץ לי להביא הצעות טובות מבנקים אחרים ובסוף לנסות לסגור עם הבנק שלי(לאומי) ששם כבר ממילא יש לי משכנתא אחת. נשמע הגיוני, האם יש הצעות אחרות?
5. הוא נתן לי אנשי קשר מומלצים בכמה בנקים, כדאי לי לפנות דרכם או עצמאית?

אשמח לכל הערה, זה הפעם הראשונה שאני לוקח משכנתא לבד...

1.כן
2.כן
3.לא (יש אפשרות לקחת ולסלק)

אם אני אסלק חלק מהריבית קלצ אני אצטרך לשלם דמי פרעון מוקדם...
לא בהכרח, רק אם הריבית הממוצעת בעת הפירעון תהיה נמוכה מהריבית הממוצעת בעת נטילת המסלול וגם מהריבית שלך בפועל.

נערך לאחרונה ב:
אני חושב עכשיו על תמהיל נוסף:
קצ 33%
מלצ 66%

בסימולציות שעשיתי יצא שההחזר החודשי בהתחלה יהיה נמוך יותר בהרבה, הייתי שמח לשמוע את דעתכם על התמהיל הזה מול התמהיל הקודם(67% מלצ, 33% קלצ)

אם לקחת יועץ למשכנתאות - הוא לא דואג גם למכרז בין הבנקים?
להביא לך את ההצעה הכי טובה (גם היא לא בבנק שלך)?

אם לקחת יועץ למשכנתאות - הוא לא דואג גם למכרז בין הבנקים?
להביא לך את ההצעה הכי טובה (גם היא לא בבנק שלך)?
הי, לקחתי אותו לצורך בניית תמהיל בלבד, פגישת ייעוץ, שילמתי בערך 850 ש''ח.
העדפתי לא לקחת את כל החבילה גם מטעמי חיסכון, וגם כי אני לא חושב שחוץ מהתמהיל אני צריך אותו לעוד משהו, את המסמכים בסוף אני צריך ללכת לאסוף, הוא חוסך לי רק את הריצה בין הבנקים

לא בהכרח, רק אם הריבית הממוצעת בעת הפירעון תהיה נמוכה מהריבית הממוצעת בעת נטילת המסלול וגם מהריבית שלך בפועל.
מסלול פיתוי, זה מה שאני הייתי עושה. מכיוון שבבניה עצמית הכסף נכנס לחשבון שלך זה אפילו הרבה יותר קל.
תקח את מקסימום משכנתא וסגור את המסלולים הפחות כלכליים. אם אתה לא יודע מה אתה עושה, כדאי להעזר ביועץ כדי שלא תישרף מול הבנקים.

@מתכנן לטובה טיפים הרבה יותר חשובים בבניה עצמית מאשר פרומיל לפה או לשם במשכנתא:
- לקחת משכנתא כבר עכשיו של כל הסכום שתצטרך, עלות רכישת הקרקע + בניה. אם תקח בנפרד תגלה שהבנק מנקנק אותך בריביות בפעימה השניה, כי יש לו שעבוד על הקרקע ואתה שבוי שלו. כדי לעבור לבנק אחר תצטרך לסגור את המשכנתא על הקרקע, או במילים אחרות לשלם לו הרבה קנסות.
- בבניה עצמית הבנק משחרר כספים בנקודות מסוימות של התקדמות הפרויקט. הנקודה האחרונה היא טופס 4. לקבל טופס 4 לוקח בין 3 חודשים לשנה, תלוי בך ובעירייה/מועצה. בעלי המקצוע ירצו את הכסף מיד עם סיום הבניה. לכן מומלץ להתעלם מהשלב הזה (לקחת משכנתא גבוהה יותר), כי הכסף יגיע במועד שהוא לא יהיה רלוונטי עבורך.
- בעלויות בניה לקחת בחשבון 20-25% יותר ממה שאתה מעריך. זה בהנחה שאין לך כרגע תכניות עבודה. אם יש לך תכניות עבודה ניתן לפנות לחברות שמכינות לך אקסל עלויות בניה. במקרה הזה תקח תוספת של 10% על ההערכה שהם נותנים לך.
- מי שמדבר אתך על מחיר למ"ר הוא שרלטן.

מסלול פיתוי, זה מה שאני הייתי עושה. מכיוון שבבניה עצמית הכסף נכנס לחשבון שלך זה אפילו הרבה יותר קל.
תקח את מקסימום משכנתא וסגור את המסלולים הפחות כלכליים. אם אתה לא יודע מה אתה עושה, כדאי להעזר ביועץ כדי שלא תישרף מול הבנקים.

@מתכנן לטובה טיפים הרבה יותר חשובים בבניה עצמית מאשר פרומיל לפה או לשם במשכנתא:
- לקחת משכנתא כבר עכשיו של כל הסכום שתצטרך, עלות רכישת הקרקע + בניה. אם תקח בנפרד תגלה שהבנק מנקנק אותך בריביות בפעימה השניה, כי יש לו שעבוד על הקרקע ואתה שבוי שלו. כדי לעבור לבנק אחר תצטרך לסגור את המשכנתא על הקרקע, או במילים אחרות לשלם לו הרבה קנסות.
- בבניה עצמית הבנק משחרר כספים בנקודות מסוימות של התקדמות הפרויקט. הנקודה האחרונה היא טופס 4. לקבל טופס 4 לוקח בין 3 חודשים לשנה, תלוי בך ובעירייה/מועצה. בעלי המקצוע ירצו את הכסף מיד עם סיום הבניה. לכן מומלץ להתעלם מהשלב הזה (לקחת משכנתא גבוהה יותר), כי הכסף יגיע במועד שהוא לא יהיה רלוונטי עבורך.
- בעלויות בניה לקחת בחשבון 20-25% יותר ממה שאתה מעריך. זה בהנחה שאין לך כרגע תכניות עבודה. אם יש לך תכניות עבודה ניתן לפנות לחברות שמכינות לך אקסל עלויות בניה. במקרה הזה תקח תוספת של 10% על ההערכה שהם נותנים לך.
- מי שמדבר אתך על מחיר למ"ר הוא שרלטן
תגובה מאוד חשובה, תודה.
שיכנעת אותי לקחת משכנתא אחת גם לבניה וגם לקרקע, כנראה היועץ ה'מומלץ' שלקחתי לא היה כזה חד. אקח אחד אחר שעשה הרבה משכנתאות ספציפיות ביישוב שלנו, ויש לו יותר ניסיון בבניה עצמית.

1. אפשר קצת הסבר על מסלול פיתוי?
2. לגבי העלויות בניה, אני כנראה אקח קבלן מפתח, ככה שהעלות הכוללת ידועה מראש, כמובן עדיין לקחת 10% יותר לטובת ריהוט וכל מיני שדרוגים לא צפויים...
3. עם קבלן מפתח גם תהיה לי בעיה עם התשלום האחרון בעת הטופס 4? על פניו התשלומים יקבעו מראש..

תגובה מאוד חשובה, תודה.
שיכנעת אותי לקחת משכנתא אחת גם לבניה וגם לקרקע, כנראה היועץ ה'מומלץ' שלקחתי לא היה כזה חד. אקח אחד אחר שעשה הרבה משכנתאות ספציפיות ביישוב שלנו, ויש לו יותר ניסיון בבניה עצמית.

1. אפשר קצת הסבר על מסלול פיתוי?
2. לגבי העלויות בניה, אני כנראה אקח קבלן מפתח, ככה שהעלות הכוללת ידועה מראש, כמובן עדיין לקחת 10% יותר לטובת ריהוט וכל מיני שדרוגים לא צפויים...
3. עם קבלן מפתח גם תהיה לי בעיה עם התשלום האחרון בעת הטופס 4? על פניו התשלומים יקבעו מראש..
קח יועץ שמתמחה בבניה עצמית (יש כמה מפורסמים מאוד שגם בנו בעצמם ולכן מאוד מבינים בתחום).

1. אתה לוקח סכום גדול יותר ממה שאתה צריך, בונה את המשכנתא כך שהחלק שאתה לא צריך יהיה במסלולים שטובים לבנק. הבנק ייתן לך בתמורה הנחות במסלולים שטובים לך. ואז לא לוקח את החלק שאתה לא צריך או לוקח וסוגר מייד (הסגירה לא מתבצעת מול הנציג שמכר לך את המשכנתא אלא מול המוקד אז הנציג אפילו לא יידע מזה). מכיוון שאין שינוי בריבית/מדד מרגע נטילת המשכנתא לסגירת המשכנתא, אז אין קנסות.
כמובן שאי אפשר להגיד את זה באופן כזה גלוי, לכן צריך לעשות את זה בעדינות כדי שהנציג של הבנק לא "יעלה עליך" ואז לא ישתף פעולה עם המהלך.
איפה הסיכונים?
צריך לדעת לקחת את המסלולים הנכונים ולפרוע את המשכנתא באתריכים שלא יהיו קרובים מדיי לעדכוני מדד/ריבית.
יש הגורסים שאם סוגרים את המשכנתא חצי שנה אחרי נטילתה אז הבנק "מסמן" אותך ובנטילת המשכנתא הבאה מאותו בנק הוא יקשיח עמדות. לא יודע להגיד אם זה רב סרן שמועתי או אמיתי.

2. מקווה שאתה מבין את היתרונות והחסרונות של קבלן מפתח. קבלן מפתח לא אומר שהמחיר שסגרת איתו יהיה בהחלט המחיר שתשלם בסוף. אלא אם כן אתה יודע בדיוק, ברמת הבורג, כל פרט שייכנס אלייך הביתה טרום חתימת החוזה מול הקבלן, ואתה טורח לציין את הכל בחוזה מולו. סמוך עליי שזה לא אפשרי, אלא אם כן בנית כבר כמה בתים בחייך ו/או אתה עובד בתחום.

3. עם קבלן מפתח אפשר לבצע את תיאום הציפיות הזה מראש. אבל קח בחשבון שזה לא מגיע בחינם. הקבלן נותן לך "גרייס" והוא יחשב ריבית על התקופה הזו בתוך התשלום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B ייעוץ על העברות כספים ופתיחת חשבון בנק ישראלי כתושב אמריקאי צרכנות פיננסית 3
I ייעוץ תואר בחשבונאות התפתחות אישית 1
D ייעוץ והכוונה לגבי השקעה שוק ההון 0
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
ג מחפש ייעוץ: כיצד להשקיע חסכונות ב-S&P 500 שוק ההון 20
0 ייעוץ להתחלת השקעות שוק ההון 3
T ייעוץ לגבי לימודים אוף טופיק 2
H ייעוץ לגבי..ייעוץ? צרכנות פיננסית 8
R ייעוץ אסטרטגי התפתחות אישית 2
Y ייעוץ לגבי תיק השקעות - בן 28, רווק שוק ההון 18
T חוות דעת על ייעוץ שקיבלתי מיועץ השקעות בבנק שוק ההון 9
I ייעוץ לגבי מזגן עילי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
Y ייעוץ בנוגע לרכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 18
Y ייעוץ פיננסי בעקבות כספי ירושה נדל"ן 15
M מהו בעצם ייעוץ פנסיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
cypriano de rore ייעוץ והתאמת מערכת לייעול אירגוני אוף טופיק 1
צ ייעוץ - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 0
amit ייעוץ בעבודה ראשונה , הנדסת חשמל טכניון פוסטים מאיכות נמוכה 2
S ייעוץ בנושא מחיר למשתכן -בחירת דירה נדל"ן 24
A עבודת ייעוץ עצמאית בנוסף לעבודה שכירה למהנדס התפתחות אישית 12
T ייעוץ, הדרכה ו/או טיפול בבעיות תקשורת בין הורה לילדיו. התפתחות אישית 0
ע ייעוץ בנושא דירת עמידר נדל"ן 3
A כדאיות והערכה של ייעוץ פנסיוני בתשלום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
T לימוד ייעוץ השקעות כדאי? שוק ההון 3
כ השקעה בנדל"ן 400K להגדלת הון עצמי - ייעוץ על כיוון (בנייה בדירה עם זכויות\שטח במכרז\לפני פינוי בינוי\מחולקת) נדל"ן 24
J ייעוץ לתואר שני התפתחות אישית 5
E ייעוץ לגבי משכנתא מול תיק השקעות נדל"ן 1
I ייעוץ בנושא פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש ייעוץ: העלאה בשכר / קרן השתלמות / פתיחת תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
Lag ייעוץ להתפתחות אישית וכלכלית עבור עתודאי התפתחות אישית 5
stamEhad ייעוץ פיננסי לקראת פרישה של אימי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
ת ייעוץ משכנתא - שאלה עקרונית נדל"ן 5
D ייעוץ פרישה לעובדי מערכת החינוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד ייעוץ בקשר למימון השקעה סולארית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 26
תפוזינה ייעוץ משכנתאות ועוד כמה שאלות לפני משכנתא נדל"ן 19
P ניהול תיקי השקעות\ייעוץ השקעות התפתחות אישית 0
הק995 אצל מי מקבלים ייעוץ מס מיסים 20
S ייעוץ תזונה התפתחות אישית 0
ג ייעוץ בהשקעה ראשונה, לא באופן עצמאי שוק ההון 20
D ייעוץ השקעות דיגיטלי לציבור ללא רישיון ייעוץ- למה לא בעצם? אוף טופיק 4
D ההורים פתחו לי קופת גמל לחיסכון לפני שנת 2000, אשמח להכוונה/ייעוץ. (בן 25, סטודנט) שוק ההון 5
G ייעוץ לגבי גרייס ומיחזור משכנתא למטרות הגדלת הון ההשקעה נדל"ן 3
S ייעוץ על הרכב תיק השקעות ושאלות נוספות שוק ההון 15
E ייעוץ לאחד שרוצה למצוא את עצמו כבר התפתחות אישית 1
S ייעוץ המונים התפתחות אישית 38
I ייעוץ בנוגע להשקעה נדל"ן 18
Y לימודי ייעוץ השקעות וייעוץ פנסיוני התפתחות אישית 14
C מעבר לבית על גלגלים צריך ייעוץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
S ייעוץ השקעות בגופים שונים שוק ההון 13
I פתיחת חשבון בבית השקעות-ייעוץ שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה