• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תמהיל פנסיה והשתלמות

• פותח הנושא פותח הנושא שקוע
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שקוע

משתמש רשום
דירוג
1
אני 20 שנה לפני הפרישה, בהשתלמות אוכל אולי לדחות המשיכה קצת יותר. אשמח להארות.
אלה המסלולים המוצעים:
מניות- 35% אביב 125 , 65% מדד עולמי
מדדים גמיש- 36% סנפ 500, 14% עולמי ללא ארה" ב, 50% אגח קונצרני וממשלתי ארה"ב
מדדי מניות-44% נאסדק 100, 36% מדד טכנולוגי אירופה, 20% מדד מומנטום
וכמובן קיים 100% סנפ 500
בהשתלמות התמהיל גמיש לגמרי. בפנסיה אפשר רק להפריד בין פיצויים (שזה בערך 40% מהצבירה) לבין תגמולים, ו-25% מהתיק בכל מקרה נמצא בתשואה מובטחת ולא ניתן לגעת בו.
הנטיה שלי באופן כללי היא להקטין ככל שניתן את החלק הלא מנייתי ואת תא 125, ומצד שני לא להסתמך בצורה מוגזמת על סנפ 500 כי לטעמי בתור מדד שמוגבל למדינה אחת הוא מסוכן מידי ותמיד העדיפות מבחינתי תהיה למדד עולמי.

חשבתי אולי על 40% מניות+40% מדדים גמיש+20% מדדי מניות בהשתלמות, ובפנסיה התגמולים במניות והפיצויים במדדים גמיש (מדגדג לשים את הפיצויים במדדי מניות, אבל נראה קצת מסוכן).

אגב לא ברור למה חברות הביטוח עדיין לא פתחו מסלולים של 100% מדד עולמי כשיש כזה לסנפ 500, יותר מתבקש ובסיסי מזה לא יכול להיות

בפנסיה אפשר רק להפריד בין פיצויים (שזה בערך 40% מהצבירה) לבין תגמולים
לא נכון.
אתה יכול לקבוע ש 10% מהתגמולים יהיו במסלול א, 20% במסלול ב וכו, כרצונך
ובמקביל 40% מהפיצויים במסלול ג, 5% במסלול ד וכו
יש לך גמישות מלאה

אגב לא ברור למה חברות הביטוח עדיין לא פתחו מסלולים של 100% מדד עולמי כשיש כזה לסנפ 500, יותר מתבקש ובסיסי מזה לא יכול להיות
שאלה טובה שעלתה פה לא מעט. התשובה שהתקבלה ע"י בכירים בתחום היא שמחוץ לפורום הזה זה לא מעניין אף אחד, ואנחנו לא מספיק לקוחות כדי שיעשו מסלול בשבילנו.

מאז שהתשובה הזו ניתנה המצב החמיר, כי עכשיו הרגולטור אוסר על מסלולים שצמודים ל"מדד יחיד" (חוץ מסנפ 500 שכבר פופולרי מכדי שהם יבטלו אותו), גם אם ה"מדד היחיד" הזה הוא כל שוק המניות העולמי....

לא נכון.
יש לך גמישות מלאה
לא בקרן שבה אני נמצא, ואין לי אפשרות לעבור

אלה המסלולים המוצעים:
מדדים גמיש- 36% סנפ 500, 14% עולמי ללא ארה" ב, 50% אגח קונצרני וממשלתי ארה"ב
מדדי מניות-44% נאסדק 100, 36% מדד טכנולוגי אירופה, 20% מדד מומנטום
וכמובן קיים 100% סנפ 500
המוצעים איפה?
בקרן ההשתלמות? בקרן הפנסיה המקיפה?

ו-25% מהתיק בכל מקרה נמצא בתשואה מובטחת ולא ניתן לגעת בו.
מה זה אומר?...
אתה מתכוון למנגנון הבטחת התשואה?

הנטיה שלי באופן כללי היא להקטין ככל שניתן את החלק הלא מנייתי ואת תא 125, ומצד שני לא להסתמך בצורה מוגזמת על סנפ 500 כי לטעמי בתור מדד שמוגבל למדינה אחת הוא מסוכן מידי ותמיד העדיפות מבחינתי תהיה למדד עולמי.
ה- S&P500 מאוד לא מוגבל למדינה אחת (אתה בטח מתכוון לארה"ב), והוא מייצג חברות ענק ותאגידים גלובאליים שפועלים בלא מעט תחומים בכל רחבי העולם.
S&P500 הוא ממש לא רק ארה"ב...
דנו בזה כל כך הרבה פעמים פה שקריאה של בערך שעה על המדד הנ"ל פה בפורום לבטח תוציא אותך עם ההרגשה שה- S&P500 הוא לא מדד שמוגבל למדינה אחת.
ואם נסכים שה- S&P500 לא מוגבל למדינה "אחת" - אתה עדיין לא תרצה "להסתמך" עליו?...
וגם על השאלה הזו יש תשובות - האם להסתמך רק על מסלולים מחקי מדד S&P500 בקרנות ההשתלמות ובקרן הפנסיה המקיפה זה רעיון "חכם" או שלא?

חשבתי אולי על 40% מניות+40% מדדים גמיש+20% מדדי מניות בהשתלמות, ובפנסיה התגמולים במניות והפיצויים במדדים גמיש (מדגדג לשים את הפיצויים במדדי מניות, אבל נראה קצת מסוכן).
מאוד לא אוהב את כל הפיצולים האלו... מרגיש לי הרבה מהומה על לא כלום, יותר מדי "מניות" (ומה זה אומר בדיוק? איזה מניות וכמה מהן?), יותר מדי "מדדים גמיש" (ומה זה אומר בדיוק? כמה מדדים ואיזה?)...
זה כבר כמעט סוג של ניהול אקטיבי בחיי ואני לא מבין למה ההתעסקות הזו במוצרים מנוהלים עם כל הפיצולים האלו (כלומר, אני כן מבין, אבל לא מסתדר לי בראש).
לא אומר שהפיצולים הללו לא עושים את העבודה שלשמה רצית לעשות אותם מלכתחילה.
רק שהמוח שלי פועל בשיטה של הפרדת רשויות, אם זה חכם פיננסית 100% או שלא - אני לא בטוח...
קרן ההשתלמות שלי - מחקת מדד S&P500. פשוט וקל. טווח ארוך מאוד עד הפרישה כנראה.
קרן הפנסיה המקיפה שלי - מחקת מדד S&P500 (100% ממנה כי מנגנון הבטחת התשואה כבר עובד אחרת, ולא כמו האג"חים המיועדים "ערד" שבאמת תפסו נתח של 28-30% מקרן הפנסיה המקיפה והצמידו אותו לאג"חים של המדינה).
קופת הגמל להשקעה שלי - מחקת מדד S&P500. טווח ארוך מאוד עד הפרישה כנראה.
תיק ההשקעות העצמאי שלי - מחקה בעיקר מדד עולמי (שמתוכו בסביבות ה- 60% בעצם זה S&P500).
כן. אני מוטה חזק מאוד לכיוון ה- S&P500.

אנחנו מדברים על קרן פנסיה חדשה? (הצטרפות אחרי 1995)
איזו חברה? לא מכיר קרן שלא מאפשרת לפצל.
ולמה שלא תוכל לעבור? תמיד אפשר לנייד.

לא נכון.
יש לך גמישות מלאה

המוצעים איפה?
בקרן ההשתלמות? בקרן הפנסיה המקיפה?

מה זה אומר?...
אתה מתכוון למנגנון הבטחת התשואה?

ה- S&P500 מאוד לא מוגבל למדינה אחת (אתה בטח מתכוון לארה"ב), והוא מייצג חברות ענק ותאגידים גלובאליים שפועלים בלא מעט תחומים בכל רחבי העולם.
S&P500 הוא ממש לא רק ארה"ב...
דנו בזה כל כך הרבה פעמים פה שקריאה של בערך שעה על המדד הנ"ל פה בפורום לבטח תוציא אותך עם ההרגשה שה- S&P500 הוא לא מדד שמוגבל למדינה אחת.
ואם נסכים שה- S&P500 לא מוגבל למדינה "אחת" - אתה עדיין לא תרצה "להסתמך" עליו?...
וגם על השאלה הזו יש תשובות - האם להסתמך רק על מסלולים מחקי מדד S&P500 בקרנות ההשתלמות ובקרן הפנסיה המקיפה זה רעיון "חכם" או שלא?

מאוד לא אוהב את כל הפיצולים האלו... מרגיש לי הרבה מהומה על לא כלום, יותר מדי "מניות" (ומה זה אומר בדיוק? איזה מניות וכמה מהן?), יותר מדי "מדדים גמיש" (ומה זה אומר בדיוק? כמה מדדים ואיזה?)...
זה כבר כמעט סוג של ניהול אקטיבי בחיי ואני לא מבין למה ההתעסקות הזו במוצרים מנוהלים עם כל הפיצולים האלו (כלומר, אני כן מבין, אבל לא מסתדר לי בראש).
לא אומר שהפיצולים הללו לא עושים את העבודה שלשמה רצית לעשות אותם מלכתחילה.
רק שהמוח שלי פועל בשיטה של הפרדת רשויות, אם זה חכם פיננסית 100% או שלא - אני לא בטוח...
קרן ההשתלמות שלי - מחקת מדד S&P500. פשוט וקל. טווח ארוך מאוד עד הפרישה כנראה.
קרן הפנסיה המקיפה שלי - מחקת מדד S&P500 (100% ממנה כי מנגנון הבטחת התשואה כבר עובד אחרת, ולא כמו האג"חים המיועדים "ערד" שבאמת תפסו נתח של 28-30% מקרן הפנסיה המקיפה והצמידו אותו לאג"חים של המדינה).
קופת הגמל להשקעה שלי - מחקת מדד S&P500. טווח ארוך מאוד עד הפרישה כנראה.
תיק ההשקעות העצמאי שלי - מחקה בעיקר מדד עולמי (שמתוכו בסביבות ה- 60% בעצם זה S&P500).
כן. אני מוטה חזק מאוד לכיוון ה- S&P500.
אותם מסלולים מוצעים בהשתלמות ובפנסיה.
דווקא להפתעתי המושג "מניות" לא אמורפי, ומפורטים מדדי היחוס שציינתי. התמהיל בתוך כל מסלול מוגדר די ברור, לפחות על הנייר.
לגבי סנפ 500- הוא כרגע מדשדש בזמן שאירופה נוסקת, וזה בעקבות התנהלות הממשל האמריקאי מול מדינות אחרות. אם זה לא משקף רגישות גבוהה להשפעות מקומיות אז מה כן? אז נכון, הסנפ מושך כרגע גם את המדדים העולמיים כלפי מטה, אבל אם המגמה הזו תימשך לאורך זמן הם יתקנו עצמם, להבדיל מסנפ. הרי גם אתה בחרת במדד עולמי במקום שבו היתה לך אפשרות. אני מבין שמבחינתך הוא ברירת מחדל מספיק טובה, אבל קרא לי פרנואיד, מדד שלא יכול להתאים את עצמו לתזוזות טקטוניות בעולם הוא מסוכן כהימור בלעדי עבורי.

זאת גרסה ישנה, תוריד את הטופס ישירות מהאתר של כלל ותראה שאין אופציה לחלוקה בתוך הרכיבים
מה קרה בעקבות השינוי לכל העמיתים שהתגמולים שלהם כבר היו מפוצלים בין המסלולים?

מה קרה בעקבות השינוי לכל העמיתים שהתגמולים שלהם כבר היו מפוצלים בין המסלולים?
שאלה טובה. אגב גם במגדל אין חלוקה, בפניקס נראה שעדיין יש (קשה לדעת בוודאות כי מסתובבות ברשת גרסאות ישנות של טפסים כמו זו שאתה מצאת)

שאלה טובה. אגב גם במגדל אין חלוקה, בפניקס נראה שעדיין יש (קשה לדעת בוודאות כי מסתובבות ברשת גרסאות ישנות של טפסים כמו זו שאתה מצאת)
גם במבטחים אין, יכול להיות שזה רגולטורי

גם במבטחים אין, יכול להיות שזה רגולטורי
זה לא רגולטורי, זו לבחירה של בית ההשקעות. לרוב כשזה לא ניתן זה בגלל שהתוכנה שלהם לא מאפשרת זאת.

בהראל יש אפשרות לחלוקה ויש להם גם מסלול 100% מניות ישראליות.
אבל לדעתי זה לא כזה חשוב אם אתה רוצה פשוט תפריד מסלולים בין פיצויים לתגמולים.

אבל לדעתי זה לא כזה חשוב אם אתה רוצה פשוט תפריד מסלולים בין פיצויים לתגמולים.
ואם ממש רוצים לפצל עוד, אפשר לפצל חלק מהשכר למשלימה ושם לבחור מסלולים אחרים (תוך ויתור כמובן על החלק של התשואה המובטחת).

איזה מסלול זה? אם זה מניות אז נראה לי הכוונה 35% בארץ ו65% בחול והרוב המוחלט אקטיבי ומפוזר בין הרבה מניות וקרנות מנייתיות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ ייעוץ תמהיל משכנתא נדל"ן 10
L תמהיל משכנתא 1.75 נדל"ן 3
L תמהיל משכנתא 1.7 נדל"ן 9
B תמהיל תיק השקעות - סיכון בינוני + שוק ההון 12
M חוות דעת על תמהיל נדל"ן 19
ת תמהיל משכנתא: מסלול מל"צ מול מסלול פריים, ועוד נדל"ן 6
Y מה הם הריביות הממוצאות למשכנתא ואיך להשיג אותם מהבנק (תמהיל קיים) נדל"ן 4
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
A חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא וההצעה נוכחית נדל"ן 7
Z דעתכם על תמהיל למחזור משכנתא נדל"ן 6
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 3
ש תמהיל משכנתא לדירה להשקעה דרך מחיר למשתכן נדל"ן 0
D דעות על תמהיל משכנתא - הצעה מהבנק נדל"ן 2
R תמהיל משכנתא נדל"ן 8
P משכנתא לדירת מגורים יחידה - תמהיל מומלץ וריביות ריאליות שאפשר לקבל נדל"ן 1
L חוות דעת על תמהיל משכנתא + מיקוח ריביות נדל"ן 8
R תמהיל השקעה לפנסיונר שוק ההון 17
mk1 השתלמות IRA תמהיל מניות שוק ההון 4
V חוות דעתכם על תמהיל עם יועץ נדל"ן 20
עלילה מסלול חוות דעת על תמהיל של יועץ נדל"ן 32
מ דעה על תמהיל משכנתא נדל"ן 0
ttmoon תמהיל משכנתא, דירה ראשונה להשקעה, מחיר למשתכן נדל"ן 0
G תמהיל השקעה ישראל - חו"ל שוק ההון 3
ב חוות דעת תמהיל משכנתא נדל"ן 30
A תמהיל משכנתא מחודש מאי 2022, סילוקין ותוכנית המשך. דעות והמלצות? נדל"ן 11
ד תמהיל וריביות משכנתא נוכחית נדל"ן 37
E תמהיל השקעה לחוסך צעיר בן 30 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A חוות דעת תמהיל משכנתא נדל"ן 7
A שאלה לגבי תמהיל משכנתא -- אוקטובר 2022 נדל"ן 11
י תמהיל משכנתא לדירת מגורים נדל"ן 7
S שאלת בירור לגבי תמהיל התיק בהגעה לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
C אם הייתם מהגרים למדינה עם 0% מס רווחי הון האם הייתם משנים את תמהיל ואופי תיק ההשקעות שלכם? מיסים 8
מ תמהיל קרנות איריות/אמריקאיות שוק ההון 18
S שינוי תמהיל עקב הבנת סיבולת סיכון שוק ההון 14
ש תמהיל והצעה מהבנק דעתכם נדל"ן 12
R לקיחת משכנתא -דירה מקבלן ללא ליווי בנקאי (שווה להיכנס גם מי שמעוניין לראות תמהיל לי זה עזר :) ) נדל"ן 9
T תמהיל משכנתא - אפריל 2022 נדל"ן 9
T תמהיל IRA - פיזור גלובלי רחב - איזו חלופה אירית עדיפה ? שוק ההון 27
B חוות דעת - תמהיל משכנתא נדל"ן 5
O תמהיל משכנתא - חוות דעת נדל"ן 1
השועל תמהיל משכנתא | דירה ראשונה להשקעה טווח רחוק נדל"ן 44
O בניית תמהיל משכנתא התחלתי נדל"ן 35
S תמהיל משכנתא לדירה ראשונה להשקעה לטווח ארוך נדל"ן 2
O תמהיל משכנתא המיועדת למחזור - דגשים נדל"ן 8
ה השקעת הנדל"ן הראשונה שלי והתלבטות לגבי תמהיל משכנתא נדל"ן 31
N חוות דעת על תמהיל לרכישה דירה ראשונה נדל"ן 23
N תמהיל תיק ל 15 שנה לפחות מחקות מדד שוק ההון 0
Harvey תמהיל משכנתא לבניה של כ1.5m נדל"ן 17