• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בועת הAI, האם לשנות את תמהיל ההשקעות?

• פותח הנושא פותח הנושא בוקר_טוב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

בוקר_טוב

משתמש רגיל
דירוג
57
שלום,
האם הבועה, הפוטנציאלית, צריכה להשפיע על החלטות ההשקעה שלי, בהנחה שאני משקיע באופן עקבי וחודשי במדד עולמי?

הרעיון של השקעה פסיבית מגיע מהנחה שלא ניתן לחזות מגמות, ובפרט לא ניתן לדעת האם אנחנו בבועה או על סף מהפיכה. לכן אנחנו שואפים להשיג את ממוצע השוק באמצעות מחקי מדד.

לדעתי לא. בשוק תמיד יהיו בועות ומפולות, מה שחשוב זה ההתנהגות של ההשקעה בטווח הארוך.

לדעתי לא. בשוק תמיד יהיו בועות ומפולות, מה שחשוב זה ההתנהגות של ההשקעה בטווח הארוך.
מסכים לחלוטין, השאלה היא האם בועה שכזאת, ואני כמובן לא יודע להשוות אותה מבחינת עוצמה לבועות אחרות, במידה ותתפוצץ, יכולה להשפיע על החזרי השוק בעשור הקרוב? ובמקרה כזה זה משמעותי.

וללא קשר, אני לא מבין גדול, אני לא באמת יודע לנתח בועות והאם זו בועה, אני ניזון מהעיתונות ומהרשתות החברתיות.

לא יודע אם למשקיע לטווח ארוך כדאי לנסות לצמצם חשיפה למניות טכנולוגיה אבל אולי למישהו קרוב לפרישה או שכבר פרש זה רעיון טוב.

אם הכותרות מפחידות אותך, אז כן אתה צריך לשנות את ההשקעה שלך, זה סימן שאתה לא נמצא ברמת הסיכון הנכונה בשבילך.

אם אתה ישן טוב בלילה בזמן שהכותרות צועקות תברח, אז אין לך מה לשנות.

מסכים לחלוטין, השאלה היא האם בועה שכזאת, ואני כמובן לא יודע להשוות אותה מבחינת עוצמה לבועות אחרות, במידה ותתפוצץ, יכולה להשפיע על החזרי השוק בעשור הקרוב? ובמקרה כזה זה משמעותי.
אני לא מבין מה אתה שואל. אם יהיו נפילות חזקות, בוודאי שזה ישפיע על התשואה.

מילת המפתח היא "אם". בהשקעה פסיבית אנחנו מבינים מראש שאנחנו לא יודעים אם תהיה מפולת, כמה חזקה היא תהיה, מתי תהיה ההתאוששות ומה עוצמת ההתאוששות. אנחנו פשוט משקיעים לטווח ארוך ועוצמים עיניים. זה אמנם נשמע מאוד לא אינטואיטיבי, אבל היסטורית השקעה כזו נתנה תשואה מעולה בטווח הארוך.

האם הבועה, הפוטנציאלית, צריכה להשפיע על החלטות ההשקעה שלי, בהנחה שאני משקיע באופן עקבי וחודשי במדד עולמי?
מה למשל

להקטין אנבידיה? (כי בתמחור בועתי)
להקטין גוגל? (כי מנועי הAI יתפסו נתח שוק)
להקטין חשיפה לשוק בכללי? (כי מכפילים בשמים)

צריך לשים לב שהבועתיות במחיר לא בהכרח מלמדת על מצב החברות. אם ניקח לדוגמה את פלנטיר או טסלה, חברות כנראה בריאות ועם פוטנציאל צמיחה. כל מי שמושקע ב- S&P500 או MSCI World מושקע גם בהן והן עלו מאז הכניסה למדד יותר מהמדד, אז אם עכשיו הן תדשדשנה או אפילו תרדנה זה כנראה לא סיבה להקטין אחזקה. מצד שני להכניס כסף חדש לחברות במכפיל תלת ספרתי זה בעיני מאד ספקולטיבי, בייחוד שהאחוז של החברות היקרות במדד נהיה משמעותי.

אחת האפשרויות במקרה כזה היא לנתב כסף חדש לקרנות שמשקיעות באותו מדד עולמי אבל מסננות חברות יקרות, מה שנקרא קרנות ערך. חפש בגוגל את שם המדד שאתה משקיע בו בתוספת המילה Value.

זה בהחלט רעיון טוב לעשות מדי כמה זמן "ריענון סיכונים" ולהבין האם אתה נמצא ברמת הסיכון המתאימה שלך.
כי המון דברים יכולים להשתנות, גם במצב העולם, בשווקים וגם בצרכים שלך ושל משפחתך.
ללכת ראש בקיר בהשקעה פאסיבית על מסלול מסוים בלי לאתגר את הנחות היסוד שלך זה לא חכם.
ובדרך כלל זה גם פחות משתלם כי ההחלטות שהתקבלו אי שם לפני שנים תחת הנחות יסוד מסוימות, עלולות להתחיל להיות לא רלוונטיות.

אני מדבר באופן כללי, לא בהכרח על SNP500.
אנשים מקבלים החלטות ארוכות טווח על מסלולי השקעה בנקודת זמן מסוימת ותחת הנחות מסוימות. עושים הוראת קבע ובודקים פעם במלא או אף פעם.
ואחרי זמן מסוים ההנחות מתחילות להתשנות ולהתרופף וצריך לקבל החלטות חדשות, אך הרבה מהמשקיעים המקדשים את הפאסיביות נמנעים בלבצע שינויים מכל מיני סיבות "לא נכונות" (אין להם כוח, שכחו, אין להם ידע מתאים לבצע שינויים לבד וכו').

אם זה משקיע שבאופן מודע בודק את עצמו כל כמה זמן ומחליט שהמסלול והסיכון שבחר עדיין תקף - זה מצוין.

ובדרך כלל זה גם פחות משתלם כי ההחלטות שהתקבלו אי שם לפני שנים תחת הנחות יסוד מסוימות, עלולות להתחיל להיות לא רלוונטיות.
וצריך לקבל החלטות חדשות
זה מה שאמרו לעצמם כל מי שמכר ב;

בבועת הדוט קום
ובמשבר הסאב פריים
ובמגפת הקורונה

שינויים עושים בתיק בלי שום קשר למצב השוק (לא בעקבות עליה בשוק, ולא בעקבות ירידה בשוק)

שלום,
לא השקעת במדד חברות ה-AI אלא במדד עם סקטורים רבים.
מה שאמור להשפיע יותר על שינוי בהחלטה הוא:
1. בשביל מה ולמתי נועד הכסף שבמדד העולמי? כמה רגיש אתה לנפילה של כמה שנים (בהנחה שאתה ממשיך להזרים שם כסף גם אחרי מפולת)?
2. האם יש לך חסכונות/נכסים נוספים מעבר למדד הזה? סכומים לצרכים וחשקים בשנים הקרובות?
3. האם אתה לא רגוע? כנראה שכן, כי פתחת שרשור, אז צריך לשנות תמהיל שלא תפחד מסיכונים חזויים. הכסף במדד העולמי לא נועד לשנים הקרובות.

שינויים זה לא רק מכירה. פות"ש שאל ספציפית על כסף חדש.
השאלה האם ״כסף חדש״ באמת רלוונטי. וזו שאלה שהרבה פעמים קשורה ב: א. כמה כסף מושקע אצלי. ב. כמה כסף חדש אני משקיע בכל חודש
ולכן לדעתי מעבר לדיון המעניין שהשאלה של פות״ש מעוררת, הפרקטיקה של איך לעשות את זה דווקא מאוד חשובה. כי אם באמת יש ״בועה״ בפתח, זה לא יעזור הרבה למישהו שמושקע בשוק עם 3m כשהוא מוסיף כל חודש 5k, ומעבר לזה - האם כדאי לממש רווחים ולשלם מיסים כשאתה לא באמת יודע מתי ואם תהיה נפילה. כלומר, אתה צריך להעריך שהבועה תהיה מספיק גדולה כדי שזה יהיה שווה גם את תשלום המיסים

זה מה שאמרו לעצמם כל מי שמכר ב;

בבועת הדוט קום
ובמשבר הסאב פריים
ובמגפת הקורונה

שינויים עושים בתיק בלי שום קשר למצב השוק (לא בעקבות עליה בשוק, ולא בעקבות ירידה בשוק)
מי שהיה 100% מניות בבועת הדוט קום, במשבר הסאב פריים והקורונה, "זכה" ל 2 עשורים אבודים בהם התשואה שלו הייתה נמוכה מתיק של 60% מניות 40% אגח ואפילו יותר מתיק של 80% מניות ו 20% אגח, כאשר בחלק מהזמן התיק שלו משיג תשואת חסר של מעל 40% מהתיקים משולבי אג"ח. בסימולציה על תיק עולמי לקח 25 שנה למניות לעבור את התיקים המשולבים.

כמובן שלא ניתן להשוות, חלק מהכלים שהיו לפד להתגבר על שני המשברים הנ"ל לא קיימים היום, והסיכון באג"ח היום גבוה יותר, בייחוד אם הפד יאבד את עצמאותו במינוי הנגיד הבא בעוד חצי שנה שאותו ימנה טראמפ (בעיני מדובר על סיכון גבוה יותר מהבועה).

נערך לאחרונה ב:
מי שהיה 100% מניות בבועת הדוט קום, במשבר הסאב פריים והקורונה, "זכה" ל 2 עשורים אבודים בהם התשואה שלו הייתה נמוכה מתיק של 60% מניות 40% אגח ואפילו יותר מתיק של 80% מניות ו 20% אגח, כאשר בחלק מהזמן התיק שלו משיג תשואת חסר של מעל 40% מהתיקים משולבי אג"ח.

כמובן שלא ניתן להשוות, חלק מהכלים שהיו לפד להתגבר על שני המשברים הנ"ל לא קיימים היום, והסיכון באג"ח היום גבוה יותר, בייחוד אם הפד יאבד את עצמאותו במינוי הנגיד הבא בעוד חצי שנה שאותו ימנה טראמפ (שבעיני מדובר על סיכון גבוה יותר מהבועה).
זה בדיוק החשש, שפיצוץ הבועה ישפיע גם על החוסכים לטווח ארוך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y בועת ההשקעות הפסיביות והשקעה במניות ערך (value) שוק ההון 10
ק האם אנו לפני התפוצצות בועת המשכנתאות- נדל"ן ?! נדל"ן 104
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
M מייקל בורי - בועת השקעות האינדקס שוק ההון 6
M בועת הנדלן של החילונים בישראל נדל"ן 2
T בועת המסחר הפאסיבי שוק ההון 6
adamshalev בועת הדוט-קום הסינית שוק ההון 30
H שכירות עד קריסת בועת הנדלן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 109
C בועת הנדל"ן ביפן בשנים 86-91 לעומת מחירי הדיור בישראל נדל"ן 4
לא חשוב שמות בהקשר לאנטי-צרכנות - גיוס סיכות לפיצוץ בועת הנדל"ן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 75
נולי בועת הליסינג אוף טופיק 45
breezblock האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? שוק ההון 203
א תהיה נוספת על בועת הנדלן שוק ההון 107
D בועת נדל''ן נדל"ן 941
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
עתיד מתוק סקר: מוסד נשיא המדינה - לבטל? להשאיר? לשנות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
E האם למחזר/לפרוע/לשנות את המשכנתא? נדל"ן 27
E האם חייבים לשנות כתובת מגורים? אוף טופיק 33
P נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות? פוסטים מאיכות נמוכה 136
א מדוע הוצאות במטבע זר באשראי יורדות רק אחרי כמה חודשים וכיצד לשנות ? צרכנות פיננסית 12
O כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון? שוק ההון 1
ברבור האם לשנות מסלולי השקעה בקופת גמל בעת משבר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E קופת גמל להשקעה - האם לשנות מסלול בתקופה של ירידות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ע לשנות תושבות בחשבון השקעות בישראל שוק ההון 0
Y עליית שכר משמעותית - איך לשנות הפקדות לקרן השתלמות ופנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
P נשברתי - צריך לשנות כיוון התפתחות אישית 5
milx תיק של פנסיונר בן 74 מהיועץ בבנק - מעוניין לשנות שוק ההון 9
amit כשמחליפים מקום עבודה , האם ניתן לשנות את שם המעסיק בקרן ההשתלמות? שוק ההון 6
I ניסיון של אלטשולר לשנות את דעתי להעברת הכספים למסלול עוקב מדד בהלמן צרכנות פיננסית 27
S שוקל ברצינות לשנות את התיק שלי לתיק בהשראת חבר הפורום מורכב מ-50% sso 50% ,tlt בחלק האמריקאי שוק ההון 44
לא חשוב שמות מחשיב את עצמי כא-פוליטי עם נטייה ימינה, האם עלי לשנות כיוון? אוף טופיק 61
י צריך לשנות את אופן תשלום המס! אוף טופיק 73
ד דיון| לשנות את השיטה או לתמרן במסגרתה אוף טופיק 12
tomer111 מה ההשלכות של פרישה בגיל 60 ומדוע אני לא מצליח לשכנע את סוכן הביטוח לשנות את גיל הפרישה לזה? אוף טופיק 3
ח חוזה מול בית השקעות - האם רשאים לשנות התנאים צרכנות פיננסית 1
c881 אפשרות לשנות סדר מכירת מניות - ברוקר חו"ל שוק ההון 1560
yossik האם מגיע הקץ ליס והוט כפי שאנו מכירים או שהן צריכות לשנות את המודל העיסקי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 64

נושאים דומים

Back
למעלה