• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחיר למשתכן ונדלן בכלל

• פותח הנושא פותח הנושא Rachel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כולם מסכימים שמחירי הנדל״ן מנופחים, השאלה איך תראה הירידה? האם מדובר בירידה נומינלית מהירה או בירידה ריאלית איטית שתמשך שנים כאשר האינפלציה תאכל ואת הערך הריאלי של הנדל״ן?
כולם מסכימים שירידה נומינלית יכולה להתקיים רק כאשר עשרות אלפי דירות יזרקו לשוק ע״י הבנקים כי אנשים לא יעמדו בהחזרי המשכנתא.
האם זה ייתכן? לדעתי לא. כי הציבור לקח משכנתאות טובות בשנים האחרונות. רובן בריביות קבועות, עם החזר חודשי של עד שליש מההכנסה ועם מינוף ממוצע של 50-60%.
כלומר נשארנו עם האופציה של הירידה הריאלית - מחירי הנדל״ן דורכים במקום או עולים פחות מהר מהאינפלציה. במצב כזה, מי שלא רוצה לגור בשכירות ומעוניין לחסוך 50K בשנה שהולכים לבעל הבית שלו, יכול לקחת משכנתא במינוף של 50%, ובריבית קבועה של פחות מ-5% (ועם רכיב פריים). מסימולציה שעשית אם יסגור את המשכנתא בפחות מ-20 שנה התשואה תהיה לפחות 2% צמוד מדד על כסף שהושקע בדירה. אם יסגור את המשכנתא תוך 12 שנה אז התשואה תהיה 3% צמוד מדד.
אני מסכים שבשלב הזה לקנות דירה להשקעה בישראל היא פתרון לא אופטימלי, אבל קניית דירה למגורים עדיין נראת לי כמו אופציה סבירה, בהנחה שיש 50% מערך הדירה וניתן לקחת משכנתא בריבית קבועה ולסגור אותה מהר.

כלומר נשארנו עם האופציה של הירידה הריאלית - מחירי הנדל״ן דורכים במקום או עולים פחות מהר מהאינפלציה.
גם בעיני זה התרחיש הסביר ביותר.
במצב כזה, מי שלא רוצה לגור בשכירות ומעוניין לחסוך 50K בשנה שהולכים לבעל הבית שלו, יכול לקחת משכנתא במינוף של 50%, ובריבית קבועה של פחות מ-5% (ועם רכיב פריים). מסימולציה שעשית אם יסגור את המשכנתא בפחות מ-20 שנה התשואה תהיה לפחות 2% צמוד מדד על כסף שהושקע בדירה. אם יסגור את המשכנתא תוך 12 שנה אז התשואה תהיה 3% צמוד מדד.
פה קצת איבדתי אותך.
תוכל אולי להסביר לאט יותר?
זורמת עם ההנחה של 50K לשנה ומשכנתא של 50%.
למה דווקא ריבית קבועה? למה מרכיב פריים? למיטב הבנתי זה רכיב שעכשיו מתחיל לעלות ואולי יעלה עוד בעתיד הניראה לעין
איך חישבת את התשואה?

כולם מסכימים שירידה נומינלית יכולה להתקיים רק כאשר עשרות אלפי דירות יזרקו לשוק ע״י הבנקים כי אנשים לא יעמדו בהחזרי המשכנתא.
לא יודע מי זה "כולם" אני למשל לא מסכים שזהו התרחיש היחידי לירידה נומינלית במחיר הדרות.
במקרה של עליית ריבית (ולאוו דווקא ריבית הפריים אלא גם התיקרות ריבית המשכנתה, מה שכבר התחיל לקרות) משמעותית, ההחזר החודשי יגדל, וימנע מאנשים להמשיך לקחת משכנתאות כמו שלקחו עד היום. (בלי קשר למי שכבר קנה דירה אני מדבר על רוכשים חדשים שיתקשו לקנות דירה במחיר גבוה כשגם עלות המימון גבוהה).
אותו הדבר לגבי תקופה של מיתון או של עלייה באחוז האבטלה.
חלק מעליות המחירים לאחרונה נבעה מתחושה של רבים בציבור "שנדל"ן תמיד עולה". שמעתי על אנשים שכזוג קנו דירת 4 חדרים ולא 3 רק בגלל שעוד כמה שנים המחירים יהיו גבוהים יותר. או אנשים שלא היה להם כסף לקנות דירה ולקחו ע"ע הלוואות מטורפות (מעבר למשכנתה כדי להגיע להון עצמי) רק בגלל המחשבה שבעוד כמה שנים המחירים יהיו גבוהים הרבה יותר.
יתרה מכך, מוכר דירה היום יכול לנקוב במחיר לא שפוי, ואם יהיה נחוש הוא יקבל בסוף כל מחיר, אין שום יכולת מיקוח לקונה. והכל בגלל התפיסה שהמחירים ימשיכו לעלות בלי גבול ו"מחיר מטורף היום הוא מחיר השפוי מחר".
ברגע שיתחילו ירידות קלות - מכל סיבה שהיא - התפיסה תתהפך ותתחיל פאניקה.
ם יסגור את המשכנתא תוך 12 שנה אז התשואה תהיה 3% צמוד מדד.
הייתי שמח לשמוע את המספרים לדעתי התשואה תיהיה 3% נומינלי ולא ראלי.
בכל אופן, זה לא כל כך משנה, תשואה של 3% באפיק מסוכן, לא נשמע לי משהו להתכבד בו.

כולם מסכימים שמחירי הנדל״ן מנופחים, השאלה איך תראה הירידה?
לא. יתכן שהריבית תרד עוד ושתשאר על אפס נומינלי / ערך שלילי ראלי לעוד כמה שנים, כך שעד 2025 מחירי הדירות רק יעלו.
האם התרחיש סביר? אני באמת לא יודע.

תרחיש אחר, וסביר בהחלט, הוא שהרגולציה במדינת ישראל תתגבר באופן שיעלה את מחירי הדירות באופן משמעותי, מבלי שהמחוקקים ישכילו להעריך את הנזק. דוגמאות:
  1. איסור מגורים בדירה מתחת ל100 מ"ר.
  2. פינוי ישוב גדול והעברת תושביו לערים (על חשבון משלם המיסים).
  3. צווי הריסה למגדלים גבוהים שלא עומדים בתקן בטיחות חדש.
  4. כניעה ללחצי ה"ירוקים" באיזשהו עניין פעוט.
  5. חקיקה "לעידוד" הפריפריה, שבאופן עקיף תאפשר לאנשים לזכות בהטבה אם יחזיקו כמה דירות בבעלותם.
  6. פיקוח על מחירי השכירות.

ג"נ: מחזיק בנדל"ן בארץ רק דרך VXUS.

כולם מסכימים שמחירי הנדל״ן מנופחים,
חוץ מהשוק, זאת אומרת.

יש עוד מקומות בעולם שהמחירים בהם נראו מנופחים (לפי כל מיני תפיסות), ברובם הייתה לכל היותר סגנציה, ואולי ירידה ריאלית מתונה, חלקם ממשיכים לטפס, והרבה פעמים לאור התערבות ערה של הממשלה.

בכל זאת מחיר זה אקוויליבריום של היצע וביקוש. אם הביקוש היה סבור שהמחיר גבוה מידיי... מצד שני האלטרנטיבה של שכירות, יקרה ממש גם היא, לפחות כרגע.

האם זה ייתכן? לדעתי לא. כי הציבור לקח משכנתאות טובות בשנים האחרונות. רובן בריביות קבועות, עם החזר חודשי של עד שליש מההכנסה ועם מינוף ממוצע של 50-60%.
אני לא משוכנע שזה תרחיש כל כך בלתי סביר. המשכנתאות נראות טוב עכשיו, אולי יראו רעות מאוד אם יהיה משבר עולמי והמשכורות הממוצעות יחתכו בעשרות אחוזים, כשבמקביל הריבית עולה. בסביבה דפלציונית חזקה המון אנשים לא יעמדו בהחזר משכנתא בהיקפו הנוכחי, וגם אם יעמדו להרבה משקיעים העסקה תפסיק להיות משתלמת.

• אהבתי
Reactions: MMM
בואו ניקח דוגמה לדירה שעולה עכשיו 1.6 מיליון והשכירות עליה 4200 ש״ח (מחיר דירה הוא 32 שנות שכירות)
בוא נניח שעכשיו שיא המחירים והיא תהיה שווה בעוד עשרים שנה לממוצע היסטורי של 25 שנות שכירות (ירידה של 22%).
הנחות נוספות -
1. יש לך 800,000 ש״ח הון עצמי
2. השכירות עולה ב-3% כל שנה.
3. השכירות יותר גבוהה מהאינפלציה. בוא נניח אינפלציה של 2%. פה אני מסתמך על ההגיון שהרבה יותר קשה לייצר דירות מאשר לגדל תפוזים או לייצר מחשבים.
4. יש קרנות השתלמות שאפשר יהיה להשתמש בהן כדי לסגור חלק מהמשכנתא.

לוקחים עכשיו משכנתא עם התמהיל הבא -
1. 540,000 קלצ ל-12 שנה. ריבית 4.2% - החזר חודשי קבוע של - 4802 ש״ח
2. 260,000 פריים ל-30 שנה. ריבית 1.4% - החזר חודשי קבוע כל עוד הפריים לא עולה - 886 ש״ח
סך כל ההחזר - 5688 ש״ח.
כל עוד הפריים לא עולה מעל הקלצ - לא נוגעים בו. אם ריבית רכיב הפריים עולה על 4.2% נחסל אותו קרן ההשתלמות.
אחרי 12 שנה מחסלים את כל המשכנתא (הפריים יחוסל עם קרן ההשתלמות בכל מקרה).

בקלצ נזרוק לפח בערך 150,000 ש״ח על ריבית.
בפריים קשה יותר להעריך אבל מניח שגג זה יהיה 80,000 ש״ח.
סך כל הכסף שילך לפח על ריבית - 230,000 ש״ח

עכשיו את חוסכת כל שנה (4200 * 12 = 50,400 ש״ח) את כספי השכירות שעולים ב-3% כל שנה.
לכן ב-20 השנה תחסכי את הסכום הבא שהיה הולך על שכירות -
קוד:
50,400 * ((1.03)^20 - 1)/(1.03 - 1)
שזה 1.354 מיליון (מעגל טיפה)

כלומר הרווחת שכירות פחות ריבית = 1.124 מיליון
הדירה אחרי 20 שנה שווה 25 שנות שכירות. השכירות השנתית היא
קוד:
50,400 * (1.03)^25 = 105526
כלומר שווי הדירה הוא 25 * 105526 = 2.638 מיליון

שילמתי על דירה 1.6 מיליון ועכשיו יש לך 2.638 מיליון (הדירה) + 1.124 מיליון הרווח של שכירות פחות ריבית.
כלומר יש לך בעוד 20 שנה 3.762 מיליון.
זה יוצא תשואה של 4.36% נומינלי. אינפלציה של 2%. 2.36% ריאלי.

תנסו לעשות את הסימולציה עם אינפלציה ועליית שכירות שנתית יותר גבוהה ותגלו שהתשואה הריאלית גדלה.

בפרספקטיבה היסטורית 2.36% זה לא להיט, אבל במצב ובו אג״ח מדינה ל-20 שנה נותן פחות מ-1% צמוד משקיעים שלא מאמינים בשוק ההון ימשיכו לקנות.
זה גם לא רע עבור רוב הציבור בארץ שאין לו מושג איך משקיעים בשוק ההון (וכנראה לא יהיה לו).
בתכלס עדיף לבן אדם שלא יכול לעמוד בירידות של 5% בבורסה להשקיע בדירה למגורים/השקעה כאשר אין אופציה לריבית נורמלית בפקדון בבנק.

נערך לאחרונה ב:
אני לא משוכנע שזה תרחיש כל כך בלתי סביר. המשכנתאות נראות טוב עכשיו, אולי יראו רעות מאוד אם יהיה משבר עולמי והמשכורות הממוצעות יחתכו בעשרות אחוזים, כשבמקביל הריבית עולה. בסביבה דפלציונית חזקה המון אנשים לא יעמדו בהחזר משכנתא בהיקפו הנוכחי, וגם אם יעמדו להרבה משקיעים העסקה תפסיק להיות משתלמת.

אני לא בטוח שבמקרה כזה תהיה דפלציה. הרי ברגע שיהיה משבר הפתרון של הממשלות יהיה להדפיס כסף (=אינפלציה), ולכן דווקא האנשים שלקחו משכנתא בריבית קבועה ירוויחו.

ברגע שיתחילו ירידות קלות - מכל סיבה שהיא - התפיסה תתהפך ותתחיל פאניקה.

אולי בפריפריה שבה משקיעים יזרקו דירות. אבל במקומות באזורי ביקוש למה שמישהו שכבר גר בדירה שלו ומשלם את המשכנתא יכנס לפאניקה בגלל שהמחיר בבאר שבע ירד?
בוא ניקח למשל את ראשון לציון. יש שם שכונות מאוד מבוקשות עם מעט מאוד דירות להשכרה. אז אפילו אם משקיעים יתחילו למכור שם דירות רמת המחירים כנראה לא תשתנה הרבה. אז כמעט לא יהיו מוכרים, אבל עדיין יהיו הרבה קונים כי האוכלוסייה גדלה בקצב של 2% ולכן אני לא רואה איך המחירים יכולים לרדת נומינלית בצורה משמעותית.

השכירות יותר גבוהה מהאינפלציה.
מכיוון שהשכירות היא חלק גדול מהאינפלציה, אני לא רואה איך השכירות על דירה אחת שלא עברה שום שיפוץ במשך 25 שנים, יכולה לעלות ב28% ראליים. המשמעות היא שכל שאר הצריכה יורדת בשיעור דומה.

מכיוון שהשכירות היא חלק גדול מהאינפלציה, אני לא רואה איך השכירות על דירה אחת שלא עברה שום שיפוץ במשך 25 שנים, יכולה לעלות ב28% ראליים. המשמעות היא שכל שאר הצריכה יורדת בשיעור דומה.

אני יכול להביא לך דוגמאות לדירות להשקעה שלא עשו להן שום שיפוץ מלבד צביעה בכמה אלפי שקלים והשכירות עליהן עולה בלי קשר.. לפעמים השוכרים צובעים את הדירה על חשבונם.

אני יכול להביא לך דוגמאות
אני לא מחפש דוגמאות, אלא מדבר על כלל הדירות. לא יתכן שהשכירות הראלית של כלל הדירות תעלה ב28% ללא שיפוץ, בזמן שבשוק ישנן גם דירות חדשות ומשופצות, ובזמן שמוצרי צריכה אחרים משתפרים.
אני טוען שסביר יותר שהשכירות הראלית של כלל הדירות הלא משופצות, תרד בתקופה ארוכה (25 שנים).

אני לא מחפש דוגמאות, אלא מדבר על כלל הדירות. לא יתכן שהשכירות הראלית של כלל הדירות תעלה ב28% ללא שיפוץ, בזמן שבשוק ישנן גם דירות חדשות ומשופצות, ובזמן שמוצרי צריכה אחרים משתפרים.
אני טוען שסביר יותר שהשכירות הראלית של כלל הדירות הלא משופצות, תרד בתקופה ארוכה (25 שנים).

אתה שוכח עניין מאוד חשוב - דירה ישנה יותר היא בדרך כלל קרובה יותר למרכז העיר. בדרך כלל היא נמצאת במרכז הארץ, וכידוע הלוקיישן משחק תפקיד. ככל שהדירה ״ותיקה״ יותר כך סביר להניח שהאזור סביבה מבוקש יותר, יש פחות קרקע לבנייה (כי הכל כבר בנוי) ולכן הקרקע מתייקרת. הערך של הבלוקים אולי יורד אבל הערך של הקרקע עולה. ולכן יש עלייה ריאלית.

בינתיים קראתי המון, ולמדתי, אני רוצה לערוך פה מין סיכום ביניים:
בעד:
- הנחה של כ-300 אלפי שח - בגין מחיר למשתכן
- קבלה של סכום מההורים - זו הדרך היחידה לקבלו לידנו
- מדובר במיקום שנשמח לגור בו - מצמם את הסיכון לאי מציאת שוכרים (מקסימום נגור בדירה ונשלם לעצמנו שכ"ד)
- אם מתכננים לקנות דירה מתישהו בטווח הבינוני - עדיף עכשיו
- טיעון לא כלכלי - יעזור לנו פסיכולוגית להרגיש שהנחנו עוגן, וגם ליקרים לי

נגד:
- הכסף לא עובד בצורה מיטבית - אין השגת תשואה מקסימלית
- חשיפה גבוה למימון ולעלויות מימון
- השקעה של הון שצברנו עד כה שמעלה ספק בנוגע ליכולת שלנו להשקיע בשוק ההון בעתיד הניראה לעין
- טיעון לא כלכלי - מלחיץ, מאפשר פחות חופש בחירה בעבודות בגלל ההתחייבות הפיננסית

מסקנת ביניים:
צריך להחליט האם רוצים להשקיע בנדל"ן מול השקעה אלטרנטיבית בשוק ההון.
במידה ומתקבלת החלטה להשקיע בנדל"ן - מחיר למשתכן זו דרך טובה מאוד.

אולי למתבונן מהצד זה ניראה שחזרנו לנקודת המוצא, אבל לא. למדתי והכחמתי הרבה בדרך, זה עוד סיבוב בספירלה, בדרך להחלטה מושכלת.

שאלה שעולה לי:
כאשר מדברים על השקעה בשוק ההון והשוואתה להשקעה בנדלן, דנים פה, לרוב, למיטב הבנתי, בהשוואה לתיק שהוא 100%. כלומר, בהינתן מוכנות ללקיחת סיכון גבוה ולתקופה ארוכה מספיק (2 התנאים להשקעה במניות) התשואה בשוק ההון עדיפה.
מה בנוגע לתיק פחות מסוכן? נניח לצורך הדוגמא במיקרה של 50/50.
מה התשואה השנתית הממוצעת? האם עדיין היא תהיה עדיפה על פני נדלן?

השאלה בסופו של דבר, איזה תחום מעניין אותך יותר. זה נכון שלקנות דירה להשקעה או למגורים נראה כמו האפשרות הכי קלה כי זה מה שכולם מכירים ועושים אבל היא לא תמיד הנכונה. מה הכסף שלך עושה היום? יושב בעו"ש? בפק"מ כלשהו? אם מעולם לא השקעת בעבר האם את מרגישה בנוח להשקיע את הכל בבת אחת? האם את מבינה את התחום של נדל"ן?
זה נראה אבל שבמקרה שלך יש עדיפות כלשהי לנדל"ן מכיוון שאת מקבלת הנחה על הדירה (כן חשוב לבדוק היטב את המפרט והתנאים במחיר למשתכן) וגם מקבלת כסף שאין לך דרך אחרת להשיג אותו (סכום מההורים). תיאורטית אפשר גם לקנות על הנייר, ואז למכור כשהדירה מוכנה ולקבל כסף מההפרש וכך להנות מכל העולמות. השאלה היא מה יהיה אחר כך, מה תעשו גם עם הכסף שתחסכו אחרי רכישה הדירה ותשלומי המשכנתא? האם תחכו עד שתצברו שוב סכום גדול ותרכשו דירה נוספת או שתשימו את הכסף בשוק ההון שיצבור ריבית דריבית. אפשר גם לשלב בין שוק ההון לנדל"ן וכך לפזר יותר סיכונים. לדעתי? עזבי את המתימטיקה ותתמקדי בפסיכולוגיה כי לזה יש השפעה עצומה בהשקעות. אם פסיכולוגית יותר נח לך נדל"ן לכי על זה. אם פסיכולוגית את יודעת שתוכלי להרוויח יותר ולא תתפתי למכור בזמני משבר אז לכי על זה.

אגב אם עדיין הנושא של למה שכירות זה לא לזרוק כסף לפח, תוכלי לבדוק כאן: http://www.haoptimit.com/rent-or-own/

אולי בפריפריה שבה משקיעים יזרקו דירות. אבל במקומות באזורי ביקוש למה שמישהו שכבר גר בדירה שלו ומשלם את המשכנתא יכנס לפאניקה בגלל שהמחיר בבאר שבע ירד?
1. אין לי נתונים רשמיים, אבל נדמה לי שבמרכז ישנם יותר משקיעים מאשר בפריפריה. בכל אופן לא הוכח אחרת.
2. זה לא נכון לדבר על שכונה מסוימת בעיר מסוימת. ברגע שיש ירידות מחירים בעיר אחת זה משפיע על כל האזור. יתרה מכך, גם בין המרכז לפריפריה יש קורלציה גבוהה.
3. לא רק משקיעים משפיעים על המחיר. גם זוג צעיר שרוצה לקנות דירה ראשונה, אם הוא יודע שהמגמה השתנתה יעדיף לחכות ולא לקנות.

ירידה חדה יכולה גם להתרחש אם מדובר בבועה. כלומר הרכיב הספקולטיבי יעלם (כי משקיעים..) ולכן המחיר ירד בחדות

1. אין לי נתונים רשמיים, אבל נדמה לי שבמרכז ישנם יותר משקיעים מאשר בפריפריה. בכל אופן לא הוכח אחרת.
2. זה לא נכון לדבר על שכונה מסוימת בעיר מסוימת. ברגע שיש ירידות מחירים בעיר אחת זה משפיע על כל האזור. יתרה מכך, גם בין המרכז לפריפריה יש קורלציה גבוהה.
3. לא רק משקיעים משפיעים על המחיר. גם זוג צעיר שרוצה לקנות דירה ראשונה, אם הוא יודע שהמגמה השתנתה יעדיף לחכות ולא לקנות.

אני לא אומר שלא יכולה להיות ירידה נומינלית אבל קשה לי להאמין שהירידה תהיה יותר מ-10% (נומינלית) באזורי הביקוש. ירידה חדה יותר תצריך לדעתי דירות שהבנקים זורקים לשוק בגלל שבעלי המשכנתא לא יעמדו בהחזרים. קשה לי לראות את זה קורה.

ירידה חדה יכולה גם להתרחש אם מדובר בבועה. כלומר הרכיב הספקולטיבי יעלם (כי משקיעים..) ולכן המחיר ירד בחדות

בפריפריה זה ייתכן.. אבל במרכז קשה לי להאמין שתהיה ירידה נומינלית חדה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא נראה לי שמישהו יכול לצפות משהו.
שים לב, שהבועה מנופחת הרבה יותר בפריפריה מאשר במרכז.

ברור. אני אישית מסתכל על דירות באיזורי הביקוש. גם הדירה שהבאתי בסימולציה נמצאת באחת הערים המבוקשות במרכז.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס מחיר למשתכן לאוהבי מניות נדל"ן 26
I (מחיר למשתכן) חשיבה נכונה? בשנות ה-30, מרוויח 4,500 נטו, ורוצה להשקיע... נדל"ן 15
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
I מחיר למשתכן זכאות ואיזור מגורים נדל"ן 5
ס דירה ראשונה (מחיר למשתכן) ומשכנתא נדל"ן 1
H תשומות בנייה בהיבט של מחיר למשתכן נדל"ן 0
I מחיר למשתכן בעיר צפת נדל"ן 6
ב השקעת הון עצמי לבית - מחיר למשתכן שוק ההון 6
ש פתרון בעיית מענק מחיר למשתכן נדל"ן 0
ש מענק מחיר למשתכן נדל"ן 4
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
בן מלך קביעת מחיר בחיר למשתכן נדל"ן 11
P מה התמהיל שלנו? מחיר למשתכן 980k חמישה חדרים נדל"ן 8