• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מחיר למשתכן ונדלן בכלל

• פותח הנושא פותח הנושא Rachel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני יודע. ועדיין לכאורה זוהי תופעה של עליית רמת החיים. כמו שיש יותר נסיעות לחול ויותר רכבים על הכביש. עודף דירות הוא עודף על הביקוש.
ברור שבסך הכל הביקוש גדול מההיצע, לכן המחירים עולים ועולים. אבל, מה שמפמפמים בתקשורת זה שקצב הבניה נמוך מקצב גידול האוכלוסיה, כלומר שחסרות דירות לגור בהן, מה שממש לא נכון.
מה שכן נכון זה שיש נהירה ענקית להשקעה בנדלן (המשקיעים היו 3% מהאוכלוסיה לאורך העשור הקודם, ומ 2008 עד 2015 חלקם המריא ל 10%). הנהירה הזאת יצרה ביקוש מאסיבי לדירות להשקעה. זה הביקוש שיש מחסור לגביו. וזה שונה מהמשמעות שמתפרשת כשמדברים על מחסור בדירות.
אז אם נקביל את זה למכוניות, מה שקורה זה לא שחסרות מכוניות (אין אנשים שאין להם מכונית, בניגוד למה שהיית חושב שמתכוונים אליו אם היו זועקים בתקשורת "משבר המכוניות: חסרות מכוניות"), אלא שעכשיו כולם רוצים שיהיו להם 2 מכוניות. העניין הוא שבניגוד למכוניות, ואולי אני טועה, זה שאני לא רואה מצב בו אחוז המשקיעים ימשיך ויעלה ושחלק משמעותי מהציבור יהיה בעל 2 דירות. אלא להיפך - לדעתי חלקם יחזור לממוצע ארוך הטווח (אחוזים בודדים).
עוד דבר שכדאי להתיחס אליו זה שקצב הבניה בשנים האחרונות מנסה להדביק את הביקוש החריג של השנים האחרונות, כך שאם אכן תתרחש שינוי מגמה בהשקעות בנדלן, לא רק שהמשקיעים שיוצאים מהשוק יציפו אותו בדירות, אלא גם הדירות החדשות מקבלן שיכנסו לשוק יהיו בכמות שהיא מעל לביקוש שיהיה באותו שלב.

נערך לאחרונה ב:
ברור שבסך הכל הביקוש גדול מההיצע, לכן המחירים עולים ועולים. אבל, מה שמפמפמים בתקשורת זה שקצב הבניה נמוך מקצב גידול האוכלוסיה, כלומר שחסרות דירות לגור בהן, מה שממש לא נכון.
מה שכן נכון זה שיש נהירה ענקית להשקעה בנדלן (המשקיעים היו 3% מהאוכלוסיה לאורך העשור הקודם, ומ 2008 עד 2015 חלקם המריא ל 10%). הנהירה הזאת יצרה ביקוש מאסיבי לדירות להשקעה. זה הביקוש שיש מחסור לגביו. וזה שונה מהמשמעות שמתפרשת כשמדברים על מחסור בדירות.
ברננקי אני מסכים איתך מאוד בגדול אבל יש פה משהו לא הגיוני.
לא חסרות דירות לגור בהם + אנשים רוצים להשקיע יותר בדירות.
זה לא כ"כ מסתדר. מי יגור בדירות של המשקיעים?
גם אני קראתי את הכתבה ההיא על הנדל"ן והוא אמר משהו נכון. תארו לכם מדינה עם 100 משפחות ו - 100 דירות, וכל משפחה בעלת דירה אחת.
מחר בבוקר כל משפחה רוצה לקנות דירה להשקעה (כי הריבית נמוכה והנדל"ן תמיד עולה וכו' וגו'), פתאום חסרות 100 דירות במשק!
אבל מי יגור בדירות הללו?

שאלה טובה, אני לא יודע. אני לא מומחה בנדלן, רק גיבשתי דעה לאחר הסקה מנתונים.
בהחלט יכול להיות שדירות רבות להשקעה בכלל לא מושכרות. זה ממש לא תלוש מהמציאות לאור זה שמשקיעים לא מתעניינים ב 2% נטו תשואה משכירות אלא מחפשים את ה 10% עלית מחיר הנכס.
אם יש נתונים על מספר הדירות שעומדות ריקות זה יכול להיות מאוד מעניין.
עריכה: מצאתי את זה (אשמח לעוד מידע אם מישהו מכיר)

נערך לאחרונה ב:
בדיוק נחשפתי לבית בודד על מגרש של 450 מ"ר. נקנה ב2007 בכ500K. אני די בטוח שעקב מצבו, עמד ריק. כעת מוצע למכירה ב2.8M.
בהצלחה :)

הם מקציבים 45 דקות לבחירת דירה. נשמע הזוי!! אנחנו יכולים לראות לפני כן אילו דירות כבר נבחרו, אבל כניראה שעד שיגיע התור שלנו תיבחרנה דירות נוספות, מלחיץ!!!

אינני מבין מה מלחיץ אם את עושה שעורי בית ומגיעה מוכנה.
אין שום סיבה להשאיר את בחירת הדירה לרגע האחרון.
אחרי שיש לך את כל המידע שאת צריכה את עושה רשימה של כל הדירות שאת מוכנה לקנות בפרויקט לפי סדר העדיפויות.
נכון זה הרבה עבודה אבל יש לך מספר שבועות לעשות טבלאות שיקולי בעד ונגד, להגיע לשטח ולהבין את כיווני האוויר.
עם רשימה מודפסת של העדיפויות. ובדיקה של החוזים שאת חותמת עליהם מראש, אין סיבה שזה יקח יותר מ5 דקות.

בהצלחה.

בהחלט יכול להיות שדירות רבות להשקעה בכלל לא מושכרות.
גם אני לא יודע לענות על זה. אבל דבר אחד ברור, בעוד בשנים האחרונות מחירי הדירות זינקו, שכר בדירה כמעט לא זז.
ההיגיון הוא שאם משקיע קונה דירה יקרה הוא ירצה לסחוט עליה תשואה גבוהה יותר, כדי להצדיק את ההשקעה ולעמוד בהחזרי המימון. ובכל זאת המחיר לא זז כמעט.

מחר בבוקר כל משפחה רוצה לקנות דירה להשקעה (כי הריבית נמוכה והנדל"ן תמיד עולה וכו' וגו'), פתאום חסרות 100 דירות במשק!
בום!

אני גם בטוחה שהסיבה שיש ביקוש היא בגלל שיש ביקוש מוגזם מצד משקיעים מטומטמים, שבטוחים שדירה חדשה בשכונת טוסקנה הירוקה רק 20 דקות מת"א היא השקעה טובה, ובעוד חצי שנה, כשהדירה תאוכלס והם לא ימציאו שוכרים הם פתאום יבינו..
אנחנו גם בשיא של התחלות בנייה, אז גם לא באמת צפוי מחסור בקרוב.

נקנה ב2007 בכ500K.

כלומר, בערך בשיא השפל של המחירים אחרי שנים של ירידות...

חושב או יודע?
ובכל זאת זה לא סותר את שאמרתי: הוא עלה ומשמעותית! עלה גם ריאלית ולא רק נומינלית.
יודע, לינקקו לזה בעבר בפורום, גם לא קשה לבדוק.
ואתה צדקת לחלוטין. מה שניסיתי להגיד זה שאפשר לטעון שהעליה מוסברת לחלוטין ע"י עליית השכר. שזה טיעון די חזק נגד השערת המחסור בדירות, כיוון שמחירי השכירות הם המדד להיצע וביקוש לשירותי דיור (בניגוד למחירי הדירות שמושפעים מעוד גורמים בהיותם גם נכס פיננסי).

חושב או יודע?
זה מה שאני יודע:
שכר המינימום עלה מ 4300 ל 5000 (כ 16%) בפחות משנה, רוב השכר במשק נושק לשכר או נגזר ממנו
בעוד שנה בדיוק יעלה ל 5300, עלייה של 6%
אצלי עלה שכר הדירה ב 10% בשנתיים (וחודשיים) למזלו של בעל הדירה שלי אין לו בלאי
עוד הערה קטנה: מחירי השכירות בביניינים לידי עלו ב 20% כמעט ב 3 שנים

ובכל זאת זה לא סותר את שאמרתי: הוא עלה ומשמעותית! עלה גם ריאלית ולא רק נומינלית.
נכון, אבל אולי הסיבה לכך היא העליה החדה במחירי הדירות ש"מכריח" את המשקיעים להעלות את המחיר כדי לעמוד בעלויות המשכנתה.
לדעתי הנתון הרלוונטי הוא הפער בין העליה במחיר הדירה לבין העליה במחיר השכירות.

נכון, אבל אולי הסיבה לכך היא העליה החדה במחירי הדירות ש"מכריח" את המשקיעים להעלות את המחיר כדי לעמוד בעלויות המשכנתה.
אין קשר ולו קל.
לדעתי הנתון הרלוונטי הוא הפער בין העליה במחיר הדירה לבין העליה במחיר השכירות.
הנתון הרלוונטי למה? התופעה שאתה מדבר עליה מוסברת בעיקר בגלל סיבה אחת: הריבית.

• אהבתי
Reactions: ogi
בהחלט יכול להיות שדירות רבות להשקעה בכלל לא מושכרות. זה ממש לא תלוש מהמציאות

לא מזמן חיפשתי דירה למגורים לקרובי משפחה בר"ג, הייתי ב 5 דירות סך הכל, מתוכן 2 דירות שעמדו ריקות די הרבה זמן (לפי המתווך).
מסכים שזה אנקדוטלי ולא מוכיח הרבה, וממילא התרכזתי בדירות זולות יחסית, אבל צורת החשיבה של "ממילא אין איפה לשים את הכסף, ודירות תמיד עולות" מביאה למצב שאין בעיה לאנשים להשאיר הכסף בקירות גם בלי להשכיר הדירה. השכרת הדירה היא טירחה, וממילא רוב הרווח הוא בעליית הערך, אז למה לטרוח ולהשכיר?

לא מזמן חיפשתי דירה למגורים לקרובי משפחה בר"ג, הייתי ב 5 דירות סך הכל, מתוכן 2 דירות שעמדו ריקות די הרבה זמן (לפי המתווך).
מסכים שזה אנקדוטלי ולא מוכיח הרבה, וממילא התרכזתי בדירות זולות יחסית, אבל צורת החשיבה של "ממילא אין איפה לשים את הכסף, ודירות תמיד עולות" מביאה למצב שאין בעיה לאנשים להשאיר הכסף בקירות גם בלי להשכיר הדירה. השכרת הדירה היא טירחה, וממילא רוב הרווח הוא בעליית הערך, אז למה לטרוח ולהשכיר?

כי לדירה ריקה יש עלויות ארנונה, וועד בית, תשלום קבוע לחשמל/גז/מים.
דירה שלא חיים בה, צוברת בלאי מסויים.
במקומות מסויים יש אפילו סיכון שאם יזהו דירה שעומדת זמן רב, יפלשו אליה אנשים מפוקפקים.

עדיף להשכיר במחיר נמוך ביותר, ולא להשאיר אותה ריקה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עדיף להשכיר במחיר נמוך ביותר, ולא להשאיר אותה ריקה.

גם בעיני זה עדיף. אבל יש אנשים שרואים בהשכרה טירחה (צריך לראיין אנשים, לעשות חוזה, תיקונים, פוטנציאל לנזק).

אם הם חושבים שמחיר הדירה עולה כל שנה ב 10% (כמו שמופיע בכותרות), אז תוספת הטירחה עבור 2.5% נוספים בשנה לא נראית להם שווה את המאמץ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס מחיר למשתכן לאוהבי מניות נדל"ן 26
I (מחיר למשתכן) חשיבה נכונה? בשנות ה-30, מרוויח 4,500 נטו, ורוצה להשקיע... נדל"ן 15
B מיסוי אמריקאיים על דירת מחיר למשתכן מיסים 12
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
I מחיר למשתכן זכאות ואיזור מגורים נדל"ן 5
ס דירה ראשונה (מחיר למשתכן) ומשכנתא נדל"ן 1
H תשומות בנייה בהיבט של מחיר למשתכן נדל"ן 0
I מחיר למשתכן בעיר צפת נדל"ן 6
ב השקעת הון עצמי לבית - מחיר למשתכן שוק ההון 6
ש פתרון בעיית מענק מחיר למשתכן נדל"ן 0
ש מענק מחיר למשתכן נדל"ן 4
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
בן מלך קביעת מחיר בחיר למשתכן נדל"ן 11
P מה התמהיל שלנו? מחיר למשתכן 980k חמישה חדרים נדל"ן 8