• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים

• פותח הנושא פותח הנושא The Frog
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

The Frog

משתמש רשום
דירוג
0
שלום,
בקרוב מאוד אני אמור לבחור את הדירה כחלק מהזכיה במחיר למשתכן. אני מנסה להיות ממש על ההוצאות וההכנסות השוטפות ה"קטנות" אבל אני מרגיש שאני בא די clueless לרכישה הגדולה שנעשה בחיינו ואשמח להתייעצות:
1. איך נכון לממן בצורה האופטימלית את הקנייה, כמה משכנתא, כמה הון עצמי להביא(והשאר להמשיך להשקיע)? איזה מכשירי השקעה(שאציין בהמשך) כדאי לפדות?
2. כמובן אצטרך משכנתא, יש המלצות בנוגע לכמה משכנתא לקחת? מסלולים? לא מבין בזה כלום, ואולי זה שאלה כללית מדי... שווה לקחת יועץ משכנתא אולי? ומתי לקחת משכנתא, ישר עם הזכיה?(יש אפשרות בכלל לא?)
3. באופן כללי הצעות על איך נכון לבחור את הדירה שתתאים לנו בהגרלה, אין לי שמץ. לאיזה כיוון? איזה קומה? איזה גודל מומלץ(לנצל כמה שיותר מ"ר מהזכיה או כמה שהכי מתאים לנו? מס רכישה מעל 2 מליון ש"ח?)? הדירה תיהיה ברמת אפעל החדשה.
הדירה תשמש בשנים הראשונות להשכרה ואולי בעתיד, במידה והמצב הכלכלי יתאים, ונרגיש שכדאי למשפחה, נעבור לגור שם.

נתונים עלינו:
זוג(בני 30) + 2 קטנטנים(שנתיים ושנה).
מרוויחים ביחד כ25k נטו.
הוצאות סדר גודל של 12k.
קרן כספית: כ 200k
חשבון מסחר: כ 600k לאחר מס במידה ואפדה כיום.
קרן השתלמות: כ200k, כמובן לא הייתי רוצה לגעת
קופת גמל ישנה (בדמי ניהול של 0.36, יחסית טוב): כ150k לאחר מס.

על הדירה:
הדירה תיהיה ברמת אפעל החדשה, בימים אלה היתר הבניה אמור להיות מאושר. לא יודע בדיוק מתי תיהיה מוכנה, מעריך 2028/9.
הגרלה מספר 2045
כמה תעלה הדירה? זה מאוד תלוי איזה דירה נבחר. וגם כאן אשמח לשמוע מה אתם חושבים, המחיר שמצויין באתר הוא 16.5 למ"ר, אבל אני יודע שזה אמור להיות יותר מזה כי זה צמוד לתשומות הבניה? אנחנו בוחרים בין האחרונים בהגרלה, אז נצטרך לבחור מה שיישאר. כמובן שלא משנה מה, אנחנו ננצל את הזכיה.

זהו, מקווה שתוכלו לעזור לי :)
תודה רבה

נערך לאחרונה ב:
ממש אשמח לחוכמת האנשים כאן!

שלום,
בקרוב מאוד אני אמור לבחור את הדירה כחלק מהזכיה במחיר למשתכן. אני מנסה להיות ממש על ההוצאות וההכנסות השוטפות ה"קטנות" אבל אני מרגיש שאני בא די clueless לרכישה הגדולה שנעשה בחיינו ואשמח להתייעצות:
1. איך נכון לממן בצורה האופטימלית את הקנייה, כמה משכנתא, כמה הון עצמי להביא(והשאר להמשיך להשקיע)? איזה מכשירי השקעה(שאציין בהמשך) כדאי לפדות?
אין לזה תשובה אחת. אם אתה מאמין שהתשואה של התיק שלך תהיה גבוהה מהמשכנתא לאורך עשרות השנים של תקופת ההלוואה, תגדיל את המשכנתא. אם אתם לא חובבי סיכון, תקטין את המשכנתא. כמו תמיד, כנראה שהאסטרטגיה הכי טובה לגדר את כל העתידים האפשריים היא למכור חלק מהתיק.

להימנע מהקה"ש וקופת הגמל זה כנראה נכון כלכלית עבורכם, אם כי יש הגיון מסוים לפדות את הקה"ש (שעליו אתם משלמים דמי ניהול) ולא את תיק ההשקעות.

זה כמו "מה תרצה לאכול בצהריים?" תלוי בתאבון שלך (לסיכון).
2. כמובן אצטרך משכנתא, יש המלצות בנוגע לכמה משכנתא לקחת? מסלולים? לא מבין בזה כלום, ואולי זה שאלה כללית מדי... שווה לקחת יועץ משכנתא אולי? ומתי לקחת משכנתא, ישר עם הזכיה?(יש אפשרות בכלל לא?)
מה שבטוח שווה זה לקרוא על זה לפני. גם אם תעזרו ביועץ כדאי לך להבין את המונחים הבסיסים.
3. באופן כללי הצעות על איך נכון לבחור את הדירה שתתאים לנו בהגרלה, אין לי שמץ. לאיזה כיוון? איזה קומה? איזה גודל מומלץ(לנצל כמה שיותר מ"ר מהזכיה או כמה שהכי מתאים לנו? מס רכישה מעל 2 מליון ש"ח?)? הדירה תיהיה ברמת אפעל החדשה.
הדירה תשמש בשנים הראשונות להשכרה ואולי בעתיד, במידה והמצב הכלכלי יתאים, ונרגיש שכדאי למשפחה, נעבור לגור שם.
אם המטרה שלך היא מגורים, תצטרך לנסות ולענות על השאלות האלה - איזה דירה תתאים למשפחה. אם המטרה היא להרוויח ככל שאפשר מהסיטואציה, אתה רוצה דירה שתהיה שווה כמה שיותר במכירה. כמה שיותר גדולה, קומה גבוהה, כיוון יקרים יותר וכו'.

נערך לאחרונה ב:
בקשר למשכנתא יש סדרת הרצאות ביוטיוב ׳150 משכורות׳ שנותנת אחלה רקע כללי.
בקשר לכנס זוכים, דיברו איתכם כבר מטעם החברה? אנחנו גם מחכים לפרוייקט אחר בשכונה אבל נראה בינתיים שכלום לא זז מבחינת ההיתר באף אחת מההגרלות

בקשר למשכנתא יש סדרת הרצאות ביוטיוב ׳150 משכורות׳ שנותנת אחלה רקע כללי.
בקשר לכנס זוכים, דיברו איתכם כבר מטעם החברה? אנחנו גם מחכים לפרוייקט אחר בשכונה אבל נראה בינתיים שכלום לא זז מבחינת ההיתר באף אחת מההגרלות
תודה, אצפה בזה.
לא דיברו מטען החברה, אבל מהסתכלות באתר העיריה הוגשה בקשה להיתר ודברים מתחילים לזוז...לא חושב שזה יקרה מחר אבל מניח שבקרוב

היי Thefrog,
עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.
אתה מתחיל בתוכנית הכלכלית:
כדי לממן את העסקה אתה צריך להבין מה הוצאות השוטפות והעתידיות שלך, ומהן לגזור את תזרים המזומנים ומהם לגזור באיזה החזר משכנתא אתה יכול לעמוד.
לאחר מכן, אתה צריך לחשוב על ההשקעות שלך. איך אתה מבצע אותן? מה התשואה עליהן? האם אתה משקיע בצורה שיטתית או סופרדית? אם לא השקעת היום (כי למשל חסכת לדירה), האם מעתה אתה תתחיל להשקיע? השאלה הזו קובעת בעצם מה התשואה האלטרנטיבית על ההשקעות שלך.
המענה לשאלות הללו מאפשר לך להבין באיזה משכנתא אתה מסוגל לעמוד מבלי לפגוע ברמת חייך, ומה ההחזר שכדאי לך להחזיר, כדי שתוכל גם להמשיך ולהשקיע את הכסף שלך (בהינתן שיש בזה היגיון)
לאחר מכן, אתה צריך להשיג את ההון העצמי הנדרש בצורה הזולה ביותר - כלומר מינימום מיסים במימוש. אתה צריך להימנע ככל הניתן ממימוש של נכסים פיננסיים משמעותיים (למשל קרן השתלמות).
משם, אתה ממשיך בתוכנית המימונית, כלומר מה תמהיל המשכנתא שממש את ההחזר החודשי וגובה המשכנתא שרצית. יכול להיות שתרצה משכנתא קצרה ומסוכנת, או אולי משכנתא ארוכה ויציבה. כמובן שיש ספקטרום רחב של אפשרויות.

בהצלחה.
אייל מFIWNIZ
שלום,

נתונים עלינו:
זוג(בני 30) + 2 קטנטנים(שנתיים ושנה).
מרוויחים ביחד כ25k נטו.
הוצאות סדר גודל של 12k.
קרן כספית: כ 200k
חשבון מסחר: כ 600k לאחר מס במידה ואפדה כיום.
קרן השתלמות: כ200k, כמובן לא הייתי רוצה לגעת
קופת גמל ישנה (בדמי ניהול של 0.36, יחסית טוב): כ150k לאחר מס.

על הדירה:
הדירה תיהיה ברמת אפעל החדשה, בימים אלה היתר הבניה אמור להיות מאושר. לא יודע בדיוק מתי תיהיה מוכנה, מעריך 2028/9.
הגרלה מספר 2045
כמה תעלה הדירה? זה מאוד תלוי איזה דירה נבחר. וגם כאן אשמח לשמוע מה אתם חושבים, המחיר שמצויין באתר הוא 16.5 למ"ר, אבל אני יודע שזה אמור להיות יותר מזה כי זה צמוד לתשומות הבניה? אנחנו בוחרים בין האחרונים בהגרלה, אז נצטרך לבחור מה שיישאר. כמובן שלא משנה מה, אנחנו ננצל את הזכיה.

זהו, מקווה שתוכלו לעזור לי :)
תודה רבה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F התייעצות מחיר למשתכן כפר קאסם נדל"ן 12
ש מחיר למשתכן התייעצות נדל"ן 1
C התייעצות לגבי החלטה סופית על דירת מחיר למשתכן להשקעה + גודל משכנתא נדל"ן 23
ש פתרון בעיית מענק מחיר למשתכן נדל"ן 0
ש מענק מחיר למשתכן נדל"ן 4
בן מלך קביעת מחיר בחיר למשתכן נדל"ן 11
P מה התמהיל שלנו? מחיר למשתכן 980k חמישה חדרים נדל"ן 8
S שיחלוף דירת מחיר למשתכן נדל"ן 0