• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מה התמהיל שלנו? מחיר למשתכן 980k חמישה חדרים

• פותח הנושא פותח הנושא PassiveInvest
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

PassiveInvest

משתמש רגיל
דירוג
140
שלום,
בשעה טובה הקבלן קרא לנו לבחור דירה במסגרת תוכנית מחיר למשתכן בה זכינו.
אנחנו בוחרים במקום ה - 5 מתוך כ 72 דירות.
ישנם ארבעה בניינים בפרויקט ומתוכם אני יכול לבחור מכל בניין, כך שבעקרון אני יכול לבחור כנראה כל דירה שאני רוצה פשוט בבניין אחר.
בכל אופן, הדירה היקרה ביותר היא 980k חמישה חדרים, 2 חניות ומרפסת 21 מטר ללא מחסן.
מגיע מענק מהמדינה של 40k במשכנתא.
אנחנו מרוויחים נטו יחד 25k ותכלס יכולים להרשות לעצמנו לשים 4500 בחודש במשכנתא במקביל לשכירות שאנחנו כבר משלמים עכשיו.
הייתי רוצה להתייעץ על עניין המסלולים.
יש לנו את כל ההון העצמי הדרוש עבור הדירה ויותר ככה שאת הדירה אנחנו יכולים לקנות ללא משכנתא, אך אני חושב שזו טעות ואני מעוניין ברכישתה עם אחוז מימון כמעט מקסימלי.
שאר הכסף מושקע בתיק השקעות שלנו על מדד עולמי.
כרגע המחשבה היא לעשות "סיבוב" על הדירה ולמכור ברווח כשיתאפשר, אך חושבים שאולי דווקא כן נשאיר.
אנחנו זכאים למסלול זכאות במשכנתא על סך 150k.
חשבתי על משכנתא עם גמישות בפירעון מוקדם במקרה ונרצה למכור מצד אחד
לבין אפשרות עבור משכנתא שתתאים במקרה ודווקא כן נרצה להשאיר מצד שני.
כמו שאמרתי,
מחיר הדירה - 980k
הדירה של ה 5 חדרים לכל הפחות תהיה מוערכת בכ 1.2 מיליון וממש הגזמתי פה, ככה שהבנק אמור לתת לי מימון של 75% שהם בעצם 900k.
המדינה מעניקה 40 אלף שקל הטבה בגלל שהדירה בפריפריה לכן חסרים לי רק 40 אלף לקניית הדירה( 980-40).
מכיון שחייבים לבוא עם מינימום 100 אלף הון עצמי אז אני אהיה חייב לשים עוד 60 אלף.
בגלל שאני רוצה יחס החזר לחוב יחסית סביר של בערך 550 שקל לכל מאה אלף( סתם כלל אצבע, יכול להיות שאני טועה) אז אני מעדיף לקחת רק 800 אלף משכנתא כלומר להביא מהבית 140 אלף.
ואז התשלום החודשי משכנתא יהיה 4400 בחודש, כמו שאמרתי החזר די נוח.
בחודשים שנתקע, אם נתקע, מקסימום נמכור נכסים מהתיק ונעביר עבור תשלום המשכנתא.
אחרי כל הכאב ראש שעשיתי לכם, אשמח לדעת איך הייתם מתכננים את המשכנתא, כל טיפ יעזור.
תודה רבה!
נ.ב
במקרה הכי גרוע, אנחנו נעבור לגור בדירה במידה ולא נצליח להשכיר.

נערך לאחרונה ב:
שלום הכנסה פאסיבית.

אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

אני מספר לך מה אני הייתי עושה, וזה בכלל לא אומר שזה הכיוון הנכון עבורך. אתה צריך לקבל החלטה בהתאם לתזרים המזומנים שלך.

המדינה נותנת לך לרכוש נכס במדינת ישראל ב60 אש"ח.
אני הייתי רוכש אותו בהון עצמי מינימלי (60 אש"ח, [ולעיתים גם המלצתי לחלק מהלקוחות שלי, שהיו בתזרים חיובי גדול מאוד] גם את ה 60 אש"ח להביא בהלוואה מקרן השתלמות).
הייתי לוקח את המשכנתא לתקופה של 30 שנה. הייתי בוחר החזר נוח, ושוכח מהדירה.
את כל ההון שלי הייתי מקצה לחיסכון לדירה הבאה לאחר מכן - שאמנם אני יכול לרכוש רק 70% מימון (ולא ב75%) ואני גם צריך לשלם עליה מס רכישה [של 8%], אבל לא הייתי מוותר על האפשרות להיות בעלים של שתי דירות בגיל כה צעיר.
לא הייתי מוכר את הדירה בחיים.

תחשוב שאם אתה תעשה את מה שאתה הצעת לעיל, כמה זמן ייקח לך להעמיד את ההון העצמי כדי לרכוש את הדירה השניה [להשקעה]?

בהצלחה,
אייל מFINWIZ

את כל ההון שלי הייתי מקצה לחיסכון לדירה הבאה לאחר מכן - שאמנם אני יכול לרכוש רק 70% מימון (ולא ב75%) ואני גם צריך לשלם עליה מס רכישה [של 8%], אבל לא הייתי מוותר על האפשרות להיות בעלים של שתי דירות בגיל כה צעיר.
לא רק מס רכישה, יש גם אופציה שהוא יצטרך לשלם מס על השכירות בדירה שניה במידה והוא עובר סכום שכירות מסוים,
זה בנוסף לכל הריביות שהוא יצטרך לשלם על ההלוואות/משכנתאות ולדירה בהנחה הוא כבר לא יהיה זכאי.

לא בטוח זה כלכלי, צריך לעשות פה חישובים.

דרך אגב מימון על דירה שניה זה לא 50%?

נערך לאחרונה ב:
תחשוב שאם אתה תעשה את מה שאתה הצעת לעיל, כמה זמן ייקח לך להעמיד את ההון העצמי כדי לרכוש את הדירה השניה [להשקעה]?
קודם כל, תודה רבה על התגובה מעריך מאד.
התזרים שלנו בסוף כל חודש באיזור ה 10-12k, האמת שלא חשבתי על דירה שניה להשקעה, חשבתי לרכוש את הדירה הזו, במידת הצורך כנראה למכור ולהתקדם לדירה הבאה עם רווח מהדירה הנוכחית.
יש לנו בערך 1.7 מיליון ש"ח הון עצמי כעת,
רב רובו מושקע בקרן עולמית, מודה שלא חשבתי על האפשרות של להיות בעלים של 2 דירות, חשבתי שאחת תספיק ולהמשיך להשקיע בשוק ההון, וזה כנראה מה שנעשה.
בגלל זה התלבטתי על תמהיל המשכנתא, כי במידה וארצה למכור ולהתקדם לדירה הבאה רציתי להימנע מקנס פירעון מוקדם, אך מצד שני אולי כן להשאיר את הדירה "לנצח" ופשוט להמשיך לשכור איפה שאנחנו רוצים, כמו איפה שאנחנו שוכרים עכשיו.
בכל אופן, אנחנו בעצמנו לא בטוחים מה אנחנו רוצים לעשות ובגלל זה גם לא יודעים מה להגיד ליועץ משכנתא במידה ונקח, לכן לא יודע איזה תמהיל הוא בכלל יוכל לתת לנו.

ישנם ארבעה בניינים בפרויקט ומתוכם אני יכול לבחור מכל בניין, כך שבעקרון אני יכול לבחור כנראה כל דירה שאני רוצה פשוט בבניין אחר.
בכל אופן, הדירה היקרה ביותר היא 980k חמישה חדרים, 2 חניות ומרפסת 21 מטר ללא מחסן.
תוכל לשתף האם קיימות דירות גן/פנטהאוזים וכדו'? ברוב הפרוייקטים הקבלן 'משאיר לעצמו' את הדירות המיוחדות אבל בדרך כלל נשארות כמה גם לזכאים.
אחרי כל הכאב ראש שעשיתי לכם, אשמח לדעת איך הייתם מתכננים את המשכנתא, כל טיפ יעזור.
משתף מה אני עשיתי במקרה דומה: רכישה עם הון עצמי מינימלי.
התאמת מסלולי משכנתא למכירת הדירה במועד המוקדם האפשרי וחיסול המשכנתא. מינימום קל"צ (שימוש במסלול זכאות). מיצוע בין מל"צ כל 5 ופריים.
במקרה שלי השכירות מכסה את המשכנתא. חוזה שכירות מחייב הדדי למספר שנים עם שכירות עולה (למעשה עד המועד החוקי למכירה). כך שמדובר בהשקעה כמעט 'פסיבית' ולא מורגשת.

תוכל לשתף האם קיימות דירות גן/פנטהאוזים וכדו'? ברוב הפרוייקטים הקבלן 'משאיר לעצמו' את הדירות המיוחדות אבל בדרך כלל נשארות כמה גם לזכאים.
גם בפרויקט הזה הקבלן השאיר לעצמו את הפנטהאוזים והדירות גן ולצערי לא נוכל לבחור אותן.
ותודה על הרעיון.

אני קניתי דירה זהה (5 חדרים, מחיר למשתכן פריפריה, מחיר 970. אבל קיבלנו 60 אלף מהמדינה ולא 40).
לקחנו משכנתא של 840 אלף. תשלום ראשון של 67 אלף מהכיס וכל השאר משכנתא ל30 שנים בתוספת 8000 ש''ח תשומות בניה בהשלמת הנכס. מרגע התשלום הראשון של המשכנתא ועד אכלוס הדירה לפני חודש עברו פחות משנתיים ולקחנו גרייס. החזר חודשי כולל ביטוחים יוצא בול השכירות.
הוצאות נוספות שאתה צריך לקחת בחשבון:
עורך דין קבלן - 5 בערך
מזגנים - כ20 עד 40, תלוי מה תבחר (לנו עלה 23. מיני מרכזי פלוס אחד עילי למעין יחידה/קליניקה בכניסה לדירה)
רשתות -2.5
מקלחון - 1.5
שדרוג קל למטבח קבלן - 2
שונות (חיבור גז, נקיון) - 1
כלומר
אני חושב שהדירה תימכר בעוד 4.5 שנים ברווח של כמיליון ש''ח. כלומר לקחתי 110 אש"ח (פלוס תשלומי ריבית בתקופת הגרייס, נניח עוד 25 אש"ח. לא עוקב) והכפלתי פי 8 בערך.

מבחינת מה הלאה, מתכנן לקנות דירה לקראת המכירה של זו, להצהיר עליה חליפית ולסגור את התשלומים שלה בין היתר עם הרווח של המליון.

לא רק מס רכישה, יש גם אופציה שהוא יצטרך לשלם מס על השכירות בדירה שניה במידה והוא עובר סכום שכירות מסוים,
זה בנוסף לכל הריביות שהוא יצטרך לשלם על ההלוואות/משכנתאות ולדירה בהנחה הוא כבר לא יהיה זכאי.

לא בטוח זה כלכלי, צריך לעשות פה חישובים.

דרך אגב מימון על דירה שניה זה לא 50%?
הצהרת רכישה כדירה חלופית מקבלים 70%.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B מכירה וקנייה של מניה באותו מחיר שוק ההון 1
D מחיר מטרה - מגדל העמק נדל"ן 3
בן מלך קביעת מחיר בחיר למשתכן נדל"ן 11
ב מימון ברכישת דירה בתוכנית מחיר מופחת נדל"ן 14
S שיחלוף דירת מחיר למשתכן נדל"ן 0
ד האם משקיעים משפיעים על מחיר מניה של קרן סל שוק ההון 10
ד איך נקבע מחיר של מניה שוק ההון 4
מ קניית דירה על הנייר אחרי מחיר למשתכן נדל"ן 3