PassiveInvest
משתמש רגיל
- דירוג
- 140
שלום,
בשעה טובה הקבלן קרא לנו לבחור דירה במסגרת תוכנית מחיר למשתכן בה זכינו.
אנחנו בוחרים במקום ה - 5 מתוך כ 72 דירות.
ישנם ארבעה בניינים בפרויקט ומתוכם אני יכול לבחור מכל בניין, כך שבעקרון אני יכול לבחור כנראה כל דירה שאני רוצה פשוט בבניין אחר.
בכל אופן, הדירה היקרה ביותר היא 980k חמישה חדרים, 2 חניות ומרפסת 21 מטר ללא מחסן.
מגיע מענק מהמדינה של 40k במשכנתא.
אנחנו מרוויחים נטו יחד 25k ותכלס יכולים להרשות לעצמנו לשים 4500 בחודש במשכנתא במקביל לשכירות שאנחנו כבר משלמים עכשיו.
הייתי רוצה להתייעץ על עניין המסלולים.
יש לנו את כל ההון העצמי הדרוש עבור הדירה ויותר ככה שאת הדירה אנחנו יכולים לקנות ללא משכנתא, אך אני חושב שזו טעות ואני מעוניין ברכישתה עם אחוז מימון כמעט מקסימלי.
שאר הכסף מושקע בתיק השקעות שלנו על מדד עולמי.
כרגע המחשבה היא לעשות "סיבוב" על הדירה ולמכור ברווח כשיתאפשר, אך חושבים שאולי דווקא כן נשאיר.
אנחנו זכאים למסלול זכאות במשכנתא על סך 150k.
חשבתי על משכנתא עם גמישות בפירעון מוקדם במקרה ונרצה למכור מצד אחד
לבין אפשרות עבור משכנתא שתתאים במקרה ודווקא כן נרצה להשאיר מצד שני.
כמו שאמרתי,
מחיר הדירה - 980k
הדירה של ה 5 חדרים לכל הפחות תהיה מוערכת בכ 1.2 מיליון וממש הגזמתי פה, ככה שהבנק אמור לתת לי מימון של 75% שהם בעצם 900k.
המדינה מעניקה 40 אלף שקל הטבה בגלל שהדירה בפריפריה לכן חסרים לי רק 40 אלף לקניית הדירה( 980-40).
מכיון שחייבים לבוא עם מינימום 100 אלף הון עצמי אז אני אהיה חייב לשים עוד 60 אלף.
בגלל שאני רוצה יחס החזר לחוב יחסית סביר של בערך 550 שקל לכל מאה אלף( סתם כלל אצבע, יכול להיות שאני טועה) אז אני מעדיף לקחת רק 800 אלף משכנתא כלומר להביא מהבית 140 אלף.
ואז התשלום החודשי משכנתא יהיה 4400 בחודש, כמו שאמרתי החזר די נוח.
בחודשים שנתקע, אם נתקע, מקסימום נמכור נכסים מהתיק ונעביר עבור תשלום המשכנתא.
אחרי כל הכאב ראש שעשיתי לכם, אשמח לדעת איך הייתם מתכננים את המשכנתא, כל טיפ יעזור.
תודה רבה!
נ.ב
במקרה הכי גרוע, אנחנו נעבור לגור בדירה במידה ולא נצליח להשכיר.
בשעה טובה הקבלן קרא לנו לבחור דירה במסגרת תוכנית מחיר למשתכן בה זכינו.
אנחנו בוחרים במקום ה - 5 מתוך כ 72 דירות.
ישנם ארבעה בניינים בפרויקט ומתוכם אני יכול לבחור מכל בניין, כך שבעקרון אני יכול לבחור כנראה כל דירה שאני רוצה פשוט בבניין אחר.
בכל אופן, הדירה היקרה ביותר היא 980k חמישה חדרים, 2 חניות ומרפסת 21 מטר ללא מחסן.
מגיע מענק מהמדינה של 40k במשכנתא.
אנחנו מרוויחים נטו יחד 25k ותכלס יכולים להרשות לעצמנו לשים 4500 בחודש במשכנתא במקביל לשכירות שאנחנו כבר משלמים עכשיו.
הייתי רוצה להתייעץ על עניין המסלולים.
יש לנו את כל ההון העצמי הדרוש עבור הדירה ויותר ככה שאת הדירה אנחנו יכולים לקנות ללא משכנתא, אך אני חושב שזו טעות ואני מעוניין ברכישתה עם אחוז מימון כמעט מקסימלי.
שאר הכסף מושקע בתיק השקעות שלנו על מדד עולמי.
כרגע המחשבה היא לעשות "סיבוב" על הדירה ולמכור ברווח כשיתאפשר, אך חושבים שאולי דווקא כן נשאיר.
אנחנו זכאים למסלול זכאות במשכנתא על סך 150k.
חשבתי על משכנתא עם גמישות בפירעון מוקדם במקרה ונרצה למכור מצד אחד
לבין אפשרות עבור משכנתא שתתאים במקרה ודווקא כן נרצה להשאיר מצד שני.
כמו שאמרתי,
מחיר הדירה - 980k
הדירה של ה 5 חדרים לכל הפחות תהיה מוערכת בכ 1.2 מיליון וממש הגזמתי פה, ככה שהבנק אמור לתת לי מימון של 75% שהם בעצם 900k.
המדינה מעניקה 40 אלף שקל הטבה בגלל שהדירה בפריפריה לכן חסרים לי רק 40 אלף לקניית הדירה( 980-40).
מכיון שחייבים לבוא עם מינימום 100 אלף הון עצמי אז אני אהיה חייב לשים עוד 60 אלף.
בגלל שאני רוצה יחס החזר לחוב יחסית סביר של בערך 550 שקל לכל מאה אלף( סתם כלל אצבע, יכול להיות שאני טועה) אז אני מעדיף לקחת רק 800 אלף משכנתא כלומר להביא מהבית 140 אלף.
ואז התשלום החודשי משכנתא יהיה 4400 בחודש, כמו שאמרתי החזר די נוח.
בחודשים שנתקע, אם נתקע, מקסימום נמכור נכסים מהתיק ונעביר עבור תשלום המשכנתא.
אחרי כל הכאב ראש שעשיתי לכם, אשמח לדעת איך הייתם מתכננים את המשכנתא, כל טיפ יעזור.
תודה רבה!
נ.ב
במקרה הכי גרוע, אנחנו נעבור לגור בדירה במידה ולא נצליח להשכיר.
נערך לאחרונה ב: