רוני
משתמש בכיר
- דירוג
- 5,818
תמיד.
אולי.
בהחלט ניתן. מדובר בנתון אקראי. מדוע בחרת ברבעונים ולא בחודשים? אם היית בודק לפי שבועות, היית רואה שרבים נצבעו בארגמן.
כאשר אני מתיחס לקושי לדעת את מגמת השוק הכוונה שלי שזה לוקח מעט יותר זמן, הנתונים מגיעים באיחור (בעיקר בהשוואה לשוק ההון), במקרה הטוב זה לוקח חצי שנה לפחות להפנים בשינוי מגמה, אך תמיד ניתן לדעת כשהמגמה משתנה בשלב מאוחר יותר, תמיד ניתן לדעת האם המחירים אטרקטיביים להשקעה או יקרים מדי, אין צורך להמתין עד לפיק או לתחתית כדי להחליט אם לקנות או למכור.
הבחירה ברבעון היא לא שלי אלא של הנתונים שפורסמו, הסברה הרווחת היא, שאם לאחר שנים של עליות מגיעים שני רבעונים רצופים של ירידת מחירים יתכן ומדובר בשינוי מגמה, אני מסכים אתך עדיף נתונים חודשיים ולכן במידה ונראה שוק מדשדש ויורד במשך שישה חודשים ברציפות, המשך יציאת משקיעים מהשוק (בחודשים האחרונים יש עלייה משמעותית בפניה אלי מצד משקיעים מקומיים שהחליטו לממש נכסים להשקעה בארץ ולהעביר את הכסף להשקעה בחו"ל, אני מלווה ומייעץ בתהליך), המשך עליית הריבית של המשכנתאות, ובשלב מאוחר יותר פרוייקטים לבניה שיבשילו, מחיר למשתכן, מחיר השוק שהוא כעת גבוהה היסטורית (מעולם השוק בארץ לא עלה בעוצמה כזאת)...... כל אלו יובילו לשינוי מגמה בשוק.