• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לקיחת משכנתא ומיחזור תוך שנה

אשמח שתראה את הריביות הסופיות שאושר לי היום. היו מהמורות בדרך...
במחיר למשתכן ניתן לקבל עד 75% ממחיר הרכישה, שהוא למעשה נמוך משווי השוק. עם קבלת מפתח בעוד שנה, אוכל לקבל שמאות לפי השווי האמיתי ולהפחית את אחוז המימון ל 50%. הלוואת זכאות בתמהיל מטרתה לאפשר לי לפרוע ללא עמלה ולהפחית ל 45%.
כמובן שהמטרה אינה מכירה בעוד שנה אלא השכרה. כעת עוד בטרם המחזור, החזר משכנתא צפוי 7400 ש"ח. צפי לשכירות 8500 או יותר. אם אצליח להפחית ל 45% ולהוריד משכנתא חודשית, הפער יגדל יותר.
אם הריביות האלו הן נכונות אז מדובר בהצעה מעולה שהסבירות בה לפרשי היוון שבפרעון מוקדם היא נמוכה מאוד. גם מחיר הדירה הוא מעולה ורוב הסיכויים שהתוכנית שלך תעבוד.

אשמח שתראה את הריביות הסופיות שאושר לי היום. היו מהמורות בדרך...
במחיר למשתכן ניתן לקבל עד 75% ממחיר הרכישה, שהוא למעשה נמוך משווי השוק. עם קבלת מפתח בעוד שנה, אוכל לקבל שמאות לפי השווי האמיתי ולהפחית את אחוז המימון ל 50%. הלוואת זכאות בתמהיל מטרתה לאפשר לי לפרוע ללא עמלה ולהפחית ל 45%.
כמובן שהמטרה אינה מכירה בעוד שנה אלא השכרה. כעת עוד בטרם המחזור, החזר משכנתא צפוי 7400 ש"ח. צפי לשכירות 8500 או יותר. אם אצליח להפחית ל 45% ולהוריד משכנתא חודשית, הפער יגדל יותר.
אם הריביות האלו הן נכונות אז מדובר בהצעה מעולה שהסבירות בה לפרשי היוון שבפרעון מוקדם היא נמוכה מאוד. גם מחיר הדירה הוא מעולה ורוב הסיכויים שהתוכנית שלך תעבוד.

החזר משכנתא צפוי 7400 ש"ח. צפי לשכירות 8500 או יותר.

היי
מאחר ואת מתגוררת בשכירות, קחי בחשבון שבמצב שהנכס ריק בין שוכר לשוכר או עיכוב בתשלום השכירות החודשית, תיקונים....
זה ייפול עליך, לכן מהלך זה רלוונטי רק אם את יכולה להכיל את זה ברמה החודשית למשך פרק זמן מסוים,
או אם לחלופין יש לך קופת חירום בצד למקרה של בלתמים.

לפי המחירים והכניסה לדירה זה נראה כמו פנטאוז או דירת גן שנשארה באחד הפרוייקטים.
למתווכים אף פעם אל תאמיני.
כמה השמאי אומר שהדירה שווה?
צריך המון אומץ כדי לחתום על משכנתא של 1.7 מליון,
יש פה רכיבים צמודי מדד, משתנים וצמודים לריבית בהיקפים משמעותיים.
מה שהוא אמר :roll:
דבר נוסף, למה לא לקחת דירה רגילה שמותאמת לצרכים שלכם? גם אם זה במחיר למשתכן. יש הרבה פרוייקטים שהדירות עולות פחות מזה.
אם את מסתכלת רק על גובה הנחה? ואת רוצה לנצל? זאת הטעות הראשונה שתעשי.
יש הרבה דברים שצריך לבדוק לפני שבוחרים דירה במחיר למשתכן, בטח דירה שאף אחד לא רצה.

ההצעה מעולה רק על 405K מתוכה. אתם סתם מסתנוורים.
יש פה רכיבים צמודי מדד, משתנים וצמודים לריבית בהיקפים משמעותיים.
לפי הריבית שהיא קיבלה במשתנה אז מדובר במשתנה כל חמש לא צמודה כך שרק מרכיב הזכאות הוא צמוד למדד ומרכיב זה הוא נמוך יחסית לסכום ההלוואה.

אני יודע, לא טעיתי בקריאה.
לפי הריבית שהיא קיבלה במשתנה אז מדובר במשתנה כל חמש לא צמודה כך שרק מרכיב הזכאות הוא צמוד למדד ומרכיב זה הוא נמוך יחסית לסכום ההלוואה.

לפי המחירים והכניסה לדירה זה נראה כמו פנטאוז או דירת גן שנשארה באחד הפרוייקטים.
למתווכים אף פעם אל תאמיני.
כמה השמאי אומר שהדירה שווה?
צריך המון אומץ כדי לחתום על משכנתא של 1.7 מליון,

מה שהוא אמר :roll:
דבר נוסף, למה לא לקחת דירה רגילה שמותאמת לצרכים שלכם? גם אם זה במחיר למשתכן. יש הרבה פרוייקטים שהדירות עולות פחות מזה.
אם את מסתכלת רק על גובה הנחה? ואת רוצה לנצל? זאת הטעות הראשונה שתעשי.
יש הרבה דברים שצריך לבדוק לפני שבוחרים דירה במחיר למשתכן, בטח דירה שאף אחד לא רצה.
אני שוכרת דירה בגלל שאני מאמינה בצבירת הון והשקעה. במחיר למשתכן ככל שהנכס גדול יותר ובעיר יקרה, כך הגדלת ההון תהיה רבה יותר.
מה התועלת שתצמח לי מרכישת דירה קטנה יותר?
באותה מידה, יכולתי לחפש דירה רגילה שמתומחרת פחות ממחיר השוק ולרכוש אותה, ולא עשיתי את זה.
עכשיו כשנקרתה בפני הזדמנות לפער של כמליון ש"ח ומעלה, זו הזדמנות חד פעמית מבחינתי, ואני מוכנה לתכנן עסקה באופן מושכל שתגדיל לי את ההון ותניב לי הכנסה מהפער בין העלות החודשית של המשכנתא לבין ההכנסה מהשכירות.
הטיעון שאחרים שלפני ויתרו על הזכות הזאת, או לא הבחינו בה, או לא היה להם האומץ כדבריך, לא אמור להסית אותי מהמטרה אליה אני מכוונת.
תודה רבה לך תגובותיך.

היי
מאחר ואת מתגוררת בשכירות, קחי בחשבון שבמצב שהנכס ריק בין שוכר לשוכר או עיכוב בתשלום השכירות החודשית, תיקונים....
זה ייפול עליך, לכן מהלך זה רלוונטי רק אם את יכולה להכיל את זה ברמה החודשית למשך פרק זמן מסוים,
או אם לחלופין יש לך קופת חירום בצד למקרה של בלתמים.
שומרת 100k לצורך כך.

המטרה של הזכאות הינה כפולה.
פעם אחת, כדי להעלות את הרווחיות הכוללת של המשכנתא, כדי שניתן יהיה להפחית את הריביות של הצמודות ולמזער סיכון לעמלת פרעון מוקדם בהן.
פעם שנייה, כדי לפרוע אותה ללא עמלה ובכך להפחית את אחוז המימון במחזור ל 45%.

פעם אחת, כדי להעלות את הרווחיות הכוללת של המשכנתא, כדי שניתן יהיה להפחית את הריביות של הצמודות ולמזער סיכון לעמלת פרעון מוקדם בהן.
למה לא לחלק את המשכנתא ל3 חלקים,נגיד: פריים זול 20% ,קלצ זול 25% ומשהו גרוע וצמוד 30% .
אחרי שנה פשוט להחזיר את החלק הגרוע והצמוד.

למה לא לחלק את המשכנתא ל3 חלקים,נגיד: פריים זול 20% ,קלצ זול 25% ומשהו גרוע וצמוד 30% .
אחרי שנה פשוט להחזיר את החלק הגרוע והצמוד.
במשכנתא גבוהה כל אחד מהחלקים הינו גדול.
בהתאם לאסטרטגיית הכסף הזול, הרי שאין לי מטרה להחזיר לבנק סכום כל כך גדול מההלוואה, אלא להשיג ריביות יותר טובות לטווח הארוך לצורך הגדלת הפער בין ההוצאה החודשית על הנכס לבין ההכנסה ממנו.
פרעון הלוואת הזכאות שהינה כ 10% מסך המשכנתא מספיק כדי להפחית ל 45%.

מדובר בדירת פנטהאוז גדולה במחיר למשתכן, במחיר נמוך מאוד! לעומת המחירים באזור. התייעצתי עם מספר מתווכים המתמחים באזור הספציפי לפני בחירת הדירה, וזו היתה ההערכה שלהם. אחד מהם אפילו העריך יותר בגלל הפרמטרים המיוחדים של הנכס הספציפי. לא נראה לי שיש להם אינטרס אישי כי כל משתכן אחר יכל לרכוש את הדירה. הרבה שנים אני מתגוררת בשכירות וטוב לי, אך ראיתי בזה הזדמנות חד פעמית להגדיל את ההון.
עושה רושם שהכנת שיעורי בית, תיקחי את כל המספרים שאמרת חשבי אותם שוב בצורה קצת פאסימית ותניחי שנדל"ן ימצא במגמת ירידה ל-5 שנים הבאות(לא שזה אמור לשנות לכם אם אני מבין את האסטרטגיה).
לי המספרים יצאו גם כך כעסקה טובה (לא יועץ משכנתא ולא שמאי ולא ראיתי את הדירה אבל זה נראה טוב מאוד)ולכן דעתי ואני ממש לא מומחה בתחום שזה אחלה עסקה.
מסכים עם רוני שאת צריכה לקחת בחשבון שיהיו חודשים בעייתים אם זה מבחינת שוכרים/או חס וחלילה תקופות שלא תוכלי לעבוד עקב פיטורין או משהו כזה,
בסופו של דבר זה סכומים גבוהים, אבל 25% מהשכר נטו כמשכנתא ועם יכולת ההשתכרות הכללית שלכם זה לא נראה קפיצה מוגזמת מעל הפופיק.
שיהיה בהצלחה .

נערך לאחרונה ב:
@הונית , כל הכבוד לך! רואים שאת מבינה היטב מה את עושה. בהצלחה!

אני שוכרת דירה בגלל שאני מאמינה בצבירת הון והשקעה. במחיר למשתכן ככל שהנכס גדול יותר ובעיר יקרה, כך הגדלת ההון תהיה רבה יותר.
מה התועלת שתצמח לי מרכישת דירה קטנה יותר?
באותה מידה, יכולתי לחפש דירה רגילה שמתומחרת פחות ממחיר השוק ולרכוש אותה, ולא עשיתי את זה.
עכשיו כשנקרתה בפני הזדמנות לפער של כמליון ש"ח ומעלה, זו הזדמנות חד פעמית מבחינתי, ואני מוכנה לתכנן עסקה באופן מושכל שתגדיל לי את ההון ותניב לי הכנסה מהפער בין העלות החודשית של המשכנתא לבין ההכנסה מהשכירות.
הטיעון שאחרים שלפני ויתרו על הזכות הזאת, או לא הבחינו בה, או לא היה להם האומץ כדבריך, לא אמור להסית אותי מהמטרה אליה אני מכוונת.
תודה רבה לך תגובותיך.
דירה קטנה יותר תכניס אותך לפחות סיכון במשכנתא.
פער של מליון שקל? שוב.. אמר מי? השמאי? (נגיע אליו עוד רגע) לא. ורק הוא קובע את מחיר הדירה וגם את גובה המשכנתא. לא מתווך.
בקשר לשכירות אני אתייחס בהמשך.
הטיעון שאחרים ויתרו, גם לזה אתייחס בהמשך.
אוקי, הבנתי את המטרות, בקשר למשכנתא אמרו מה שאמרו ואת זאת שמחליטה.
בכל מקרה... השנקל שלי במחיר למשתכן, ובכלל דברים שאת צריכה לבדוק.
א.ראית את הדירה? כלומר ביקרת באתר או משהו?

ב.לא אמרת איזה פרוייקט זה, אבל בכל אופן קחי בחשבון שאם זה פרוייקט שבנוי במאסה סטייל ראשון לציון נרקיסים,אור יהודה פארק וכו...
תהיה מאסה של משכירים, ובשנה שנתיים הראשונות הם יהיו אולי 75% ממה שאת מצפה.
לצורך הדוגמא דירות 4 חדרים בראש העין שווי 1.7 מליון, הושכרו ב4000 שקל ואפילו פחות.
עפולה אין מה לדבר בכלל. אבל אני מאמין שהפרוייקט שלך הוא במרכז אז זאת חצי נחמה.
ההשכרה היא מירוץ נגד הזמן, בין הדיירים עצמם.
ופה דווקא הזמן לרעתך, בעוד הם משלמים ארנונה וועד בית מופחתים?
את תשלמי (הערכה שלי כן? תבדקי את המספרים אחר כך) ארנונה של 1800 שקל בחודשיים, וועד בית של 600 שקל בחודש בשקט.
כלומר בנוסף למשכנתה, עד שלא תמצאי שוכר, את תשלמי את זה.
אם את משווה את זה למחירי שוק?
קחי בחשבון שכל דירות מחיר למשתכן צריכות שיפוץ של 50K-100K כדי להגיע לרמת תחרות עם הדירות בשוק.
(בדירות בשוק יש מטבח נורמלי, לעומת מחיר למשתכן ששם יש רק ארונות למטה, שירותים תלויים לעומת מונובלוק, תאורה נורמלית, אולי הנמכות, מזגנים וכו...)

ג.ראית תוכניות של הדירה? לפעמים במחיר למשתכן יש OVER אלמנטים, ראיתי תוכנית של דירת 5 חדרים עם 4 חדרי שירותים... מה קרה מלחמה?
אל תחשבי על זה רק בתור אווזה שמטילה ביצי זהב. כי מישהו אחרייך צריך לקנות ממך את הדירה ולהאמין במה שאת מאמינה בו עכשיו.
אם תקני דירה "עורפית שקטה" שמעוצבת מזעזע? למה שמישהו יתן לך מחיר מלא עבורה? העיצוב יוריד את המחיר. למרות שהשוק מסביב במחיר גבוה יותר.
אז חשוב בשבילך שתראי את התוכנית של הדירה ותחליטי אם העיצוב "עובר" מבחינתך או מזעזע.
תראי גם את התוכניות של הסביבה, אם אין משהו שמפריע. דוגמא- בראשון לציון נרקיסים עובר הקו החום של הרכבת ברחוב מתחת לבית.
שכל אחד יעשה את השיקולים שלו כמובן.... אבל אני לא הייתי קונה שם דירה גם אם מחיר השוק הוא 700,000 שקל יותר גבוה, הייתי מחפש פרוייקט אחר.

ד.במחיר למשתכן יש כל מיני מקרים קיצונים,לפעמים יש פער בין מה שאחרים אומרים שהדירה שווה, לבין מה שהשמאי אומר,
אמנם הכתבה מירוחם, אבל זה עדיין נורת אזהרה.
רוכשים בפרויקט "מחיר למשתכן" בירוחם נדהמו לגלות כי שמאים העריכו את הדירות שבהן זכו בשווי נמוך בהרבה ממה שהובטח להם
יש פערים של שמאות במרפסת גדולה יותר וגינה גדולה יותר.
לאחרונה ראיתי דירת גן במחיר למשתכן 3 חדרים, 78 מטר אם אני לא טועה, עם חצר של 120+מטר משהו כזה. נמכרת ב2 מליון שקל. במחיר למשתכן כן? מה השווי שוק?
לעולם לא נדע עד שיגיע שמאי....
ה.הטיעון שאחרים ויתרו עליה, כמובן לא אמור להסית אותך מהמטרה אליה אני מכוונת,
המטרה של להגדיל את ההון נכונה. (אני גם במצב כזה, אבל מחכה לפרוייקט הטוב בשבילי)
אבל כן אמורה להדליק אצלך כמה נורות אדומות בקשר לפרוייקט הזה ספציפי.
מי ויתר על מליון שקל הנחה? ולמה?
כמובן שאחת התשובות שלך יכולה להיות "כי לא היה להם את הכסף שיש לי" ואז כל הנורות האדומות יכבו.
מה שאני אומר פה הוא שהחשיבה של הגדלת הון העצמי ע"י מחיר למשתכן הוא צעד טוב, גם אני נמצא בתהליך.
אבל לדעתי את צריכה לבדוק טוב טוב את המספרים ואת הפרוייקט עצמו.
וכמובן לגדר את עצמך למקרים שלא הכל הולך כמתוכנן. (שמאי מעריך פחות, 3 חודשים ללא שכירות, שיפוץ הדירה וכו...)
ההחלטה היא לא כ"כ קלה, רצוי שתגיעי עם כל הכלים שאת יכולה לאסוף בדרך.
נ.ב. הערכת שמאי לפי שווי שוק של הדירה, במחיר למשתכן היא עד 1.8 מליון.
לדעתי מזה נגזר אחוזי המימון.

מרכיב הזכאות ממש לא מעלה ריווחיות של משכנתא , להפך . הבנקים כמעט ולא מרוויחים על מרכיב זה בהלוואה. הסיבה השנייה היא בהחלט נכונה.

@הונית , כל הכבוד לך! רואים שאת מבינה היטב מה את עושה. בהצלחה!
תודה, יקירה.
אמנם אני פה כי אני אוהבת לקבל ביקורות שמעודדות אותי למקסם חשיבה ותועלות, אבל מחמם את הלב לקבל גם מחמאות.
השקעתי המון חשיבה. ירידה לשטח. חפירות ברשות המקומית. בדקתי תוכניות לצורך השבחה עתידית, חישבתי עלויות של מיזוג ושיפוץ קוסמטי מינימאלי ש"נראה יוקרתי" ועוד.
בקיצור, לא נתתי לעצמי הנחות ועשיתי כל השתדלות אפשרית.

דירה קטנה יותר תכניס אותך לפחות סיכון במשכנתא.
פער של מליון שקל? שוב.. אמר מי? השמאי? (נגיע אליו עוד רגע) לא. ורק הוא קובע את מחיר הדירה וגם את גובה המשכנתא. לא מתווך.
בקשר לשכירות אני אתייחס בהמשך.
הטיעון שאחרים ויתרו, גם לזה אתייחס בהמשך.
אוקי, הבנתי את המטרות, בקשר למשכנתא אמרו מה שאמרו ואת זאת שמחליטה.
בכל מקרה... השנקל שלי במחיר למשתכן, ובכלל דברים שאת צריכה לבדוק.
א.ראית את הדירה? כלומר ביקרת באתר או משהו?

ב.לא אמרת איזה פרוייקט זה, אבל בכל אופן קחי בחשבון שאם זה פרוייקט שבנוי במאסה סטייל ראשון לציון נרקיסים,אור יהודה פארק וכו...
תהיה מאסה של משכירים, ובשנה שנתיים הראשונות הם יהיו אולי 75% ממה שאת מצפה.
לצורך הדוגמא דירות 4 חדרים בראש העין שווי 1.7 מליון, הושכרו ב4000 שקל ואפילו פחות.
עפולה אין מה לדבר בכלל. אבל אני מאמין שהפרוייקט שלך הוא במרכז אז זאת חצי נחמה.
ההשכרה היא מירוץ נגד הזמן, בין הדיירים עצמם.
ופה דווקא הזמן לרעתך, בעוד הם משלמים ארנונה וועד בית מופחתים?
את תשלמי (הערכה שלי כן? תבדקי את המספרים אחר כך) ארנונה של 1800 שקל בחודשיים, וועד בית של 600 שקל בחודש בשקט.
כלומר בנוסף למשכנתה, עד שלא תמצאי שוכר, את תשלמי את זה.
אם את משווה את זה למחירי שוק?
קחי בחשבון שכל דירות מחיר למשתכן צריכות שיפוץ של 50K-100K כדי להגיע לרמת תחרות עם הדירות בשוק.
(בדירות בשוק יש מטבח נורמלי, לעומת מחיר למשתכן ששם יש רק ארונות למטה, שירותים תלויים לעומת מונובלוק, תאורה נורמלית, אולי הנמכות, מזגנים וכו...)

ג.ראית תוכניות של הדירה? לפעמים במחיר למשתכן יש OVER אלמנטים, ראיתי תוכנית של דירת 5 חדרים עם 4 חדרי שירותים... מה קרה מלחמה?
אל תחשבי על זה רק בתור אווזה שמטילה ביצי זהב. כי מישהו אחרייך צריך לקנות ממך את הדירה ולהאמין במה שאת מאמינה בו עכשיו.
אם תקני דירה "עורפית שקטה" שמעוצבת מזעזע? למה שמישהו יתן לך מחיר מלא עבורה? העיצוב יוריד את המחיר. למרות שהשוק מסביב במחיר גבוה יותר.
אז חשוב בשבילך שתראי את התוכנית של הדירה ותחליטי אם העיצוב "עובר" מבחינתך או מזעזע.
תראי גם את התוכניות של הסביבה, אם אין משהו שמפריע. דוגמא- בראשון לציון נרקיסים עובר הקו החום של הרכבת ברחוב מתחת לבית.
שכל אחד יעשה את השיקולים שלו כמובן.... אבל אני לא הייתי קונה שם דירה גם אם מחיר השוק הוא 700,000 שקל יותר גבוה, הייתי מחפש פרוייקט אחר.

ד.במחיר למשתכן יש כל מיני מקרים קיצונים,לפעמים יש פער בין מה שאחרים אומרים שהדירה שווה, לבין מה שהשמאי אומר,
אמנם הכתבה מירוחם, אבל זה עדיין נורת אזהרה.
רוכשים בפרויקט "מחיר למשתכן" בירוחם נדהמו לגלות כי שמאים העריכו את הדירות שבהן זכו בשווי נמוך בהרבה ממה שהובטח להם
יש פערים של שמאות במרפסת גדולה יותר וגינה גדולה יותר.
לאחרונה ראיתי דירת גן במחיר למשתכן 3 חדרים, 78 מטר אם אני לא טועה, עם חצר של 120+מטר משהו כזה. נמכרת ב2 מליון שקל. במחיר למשתכן כן? מה השווי שוק?
לעולם לא נדע עד שיגיע שמאי....
ה.הטיעון שאחרים ויתרו עליה, כמובן לא אמור להסית אותך מהמטרה אליה אני מכוונת,
המטרה של להגדיל את ההון נכונה. (אני גם במצב כזה, אבל מחכה לפרוייקט הטוב בשבילי)
אבל כן אמורה להדליק אצלך כמה נורות אדומות בקשר לפרוייקט הזה ספציפי.
מי ויתר על מליון שקל הנחה? ולמה?
כמובן שאחת התשובות שלך יכולה להיות "כי לא היה להם את הכסף שיש לי" ואז כל הנורות האדומות יכבו.
מה שאני אומר פה הוא שהחשיבה של הגדלת הון העצמי ע"י מחיר למשתכן הוא צעד טוב, גם אני נמצא בתהליך.
אבל לדעתי את צריכה לבדוק טוב טוב את המספרים ואת הפרוייקט עצמו.
וכמובן לגדר את עצמך למקרים שלא הכל הולך כמתוכנן. (שמאי מעריך פחות, 3 חודשים ללא שכירות, שיפוץ הדירה וכו...)
ההחלטה היא לא כ"כ קלה, רצוי שתגיעי עם כל הכלים שאת יכולה לאסוף בדרך.
נ.ב. הערכת שמאי לפי שווי שוק של הדירה, במחיר למשתכן היא עד 1.8 מליון.
לדעתי מזה נגזר אחוזי המימון.
אין לי מילים להודות לך על התגובה הארוכה המפורטת ועל השקעת חשיבה וזמן.
הייתי בשטח ולא פעם אחת. חפרתי ברשות המקומית ומצאתי פתח להשבחה עתידית.
אין בפרויקט עצמו הרבה דירות פנטהאוז וזה ממזער תחרות עם דיירים אחרים, בפרט אם חלקם יתגוררו בנכס שרכשו.
אני משאירה 100k להפתעות...
אני מעוניינת להשקיע רק בשיפוץ שישפר את איכות חייו של השוכר באופן משמעותי. מזגן הכרחי מבחינתי. מטבח קצת פחות. ניתן לרכוש יחידות נוספות, ואני שוקלת לאפשר לדייר שיהיה מעוניין בשכירות ארוכת טווח גם החלפת חזיתות של מטבח קבלן וכו.
פרקט למינציה זה נחמד לנראות ואני עדיין בוחנת את זה.
שכירות לא תקום ותיפול על סוג אסלות כשחדרי האמבטיה חדשים.
התוכנית של הדירה מאפשרת לי ניצול שטח מת ויצירת חדר נוסף עם חלון, שקיים כבר בתוכנית, ע"י הוספת קיר אחד מבלי לגרום לתחושת מחנק בחלל המרכזי.
חשוב לי לחוש את השטח. לכן התייעצתי עם מתווכים מומחים לאזור. שמאות היא חשובה והכרחית עבורי לצורך מחזור, ואין בהכרח אחידות בין השמאים.
ייתכן שאחרים ויתרו בגלל העדר הון עצמי, או רצון להתגורר בדירה הנרכשת וחוסר עניין בהוצאות השוטפות הנלוות כגון ארנונה של שטח גדול, או שעסקה בסדר גודל כזה מפחידה אותם ועוד הרבה סיבות אפשריות שאינן רלוונטיות עבורי.
במחיר למשתכן הקבלן אינו קובע את גובה ועד הבית והדבר נתון לשיקול דעת הדיירים.
חשבתי הרבה ופעלתי הרבה.
תודה על הכל ואשמח לשמוע ממך.

במשכנתא גבוהה כל אחד מהחלקים הינו גדול.
בהתאם לאסטרטגיית הכסף הזול, הרי שאין לי מטרה להחזיר לבנק סכום כל כך גדול מההלוואה, אלא להשיג ריביות יותר טובות לטווח הארוך לצורך הגדלת הפער בין ההוצאה החודשית על הנכס לבין ההכנסה ממנו.
פרעון הלוואת הזכאות שהינה כ 10% מסך המשכנתא מספיק כדי להפחית ל 45%.
לא הבנתי.
אמרת שאת רוצה לקחת 75% מימון ,ובעוד שנה למחזר ולהשאר עם 45% מימון , לא?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P לקיחת משכנתא על בנית בית בישראל בזמן שהות זמנית בארה"ב נדל"ן 0
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
כ לקיחת משכנתא מבנק ישראלי למי שאין Social Security נדל"ן 10
M לקיחת הלוואה לפני או אחרי משכנתא נדל"ן 1
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
א תשלומים למחיר למשתכן - לקיחת הלוואה לפני משכנתא נדל"ן 2
ד בניין נהרס לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 0
A לקיחת משכנתא מבנק בארה"ב עבור רכישה של נכס בארץ נדל"ן 11
T התייעצות כללית לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 7
R לקיחת משכנתא נדל"ן 29
ר לקיחת משכנתא כשאתה לא בעל הנכס נדל"ן 10
D לקיחת משכנתא: כן או לא? נדל"ן 27
C חישוב כדאיות לקיחת הלוואה והחזר משכנתא נדל"ן 9
R לקיחת משכנתא -דירה מקבלן ללא ליווי בנקאי (שווה להיכנס גם מי שמעוניין לראות תמהיל לי זה עזר :) ) נדל"ן 9
ה לקיחת משכנתא אחרי חתימה על חוזה נדל"ן 31
T גרייס ומועד לקיחת משכנתא - דירה מקבלן נדל"ן 7
klayhamn דחיית לקיחת משכנתא? נדל"ן 21
M שאלה לגבי לקיחת משכנתא נדל"ן 8
מ כדאיות למשיכת כספים לטובת דירה או לקיחת משכנתא שוק ההון 1
I מחפש עצות בנושא לקיחת משכנתא לדירה יחידה (להשקעה) נדל"ן 5
ב לקיחת משכנתא לכל מטרה בשביל נדלן בחול נדל"ן 15
M לקיחת משכנתא בתור איש קבע נדל"ן 12
T לקיחת משכנתא על בסיס חוזה מכירת דירה נדל"ן 2
hommie סבב בנקים לפני לקיחת משכנתא אוף טופיק 7
ITS רכישת דירה - לקיחת משכנתא או מהון עצמי בלבד? נדל"ן 220
M לקיחת הלוואה בתור חברה בע״מ על-מנת להשקיע שוק ההון 1
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 13
O לקיחת הלוואה כנגד תיק השקעות שוק ההון 15
מ פינוי בינוי - לקיחת עורך דין נוסף נדל"ן 5
S לקיחת משכנא על שדרוג נכס - מספר שאלות נדל"ן 5
Y השקעת נדל"ן תוך לקיחת מינוף נדל"ן 12
D לקיחת הלוואה מקרן פנסיה לטובת השקעה במדד (למשל s&p) שוק ההון 2
O לקיחת הלוואה מהקבלן נדל"ן 3
ס משקפי ראייה ללא לקיחת הלוואה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
משקיע בתבונה כדאיות לקיחת הלוואה מקופת גמל להשקעה לצורך קניית דירה להשקעה נדל"ן 9
J השקעה ב-P2P או לקיחת הלוואת מינוף להשקעה אחרת? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
A לקיחת הלוואה מ"כלל" בריבית פריים מינוס חצי צרכנות פיננסית 2
אגוז_קוקוס לקיחת אחריות כלכלית לקראת ילד ראשון יומני מסע אישיים 64
י לקיחת הלוואה לצורך השקעה במטבעות דיגיטליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 60
צ'רצ'יל יזם בתחילת הדרך- שילוב של סולידי עם יצר של לקיחת סיכונים יומני מסע אישיים 26
ר לקיחת הלוואה והשקעה בביטקוין אוף טופיק 55
Evgeny Sahnin הקפצת ריביות ע״י הבנק באמצע לקיחת המשכנתא נדל"ן 2
ה זמן או כסף - דילמה על לקיחת עבודה נוספת יומני מסע אישיים 5
Y מה דעתכם על לקיחת הלוואה לצורך השקעה? שוק ההון 2
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
S לקיחת משתכנא למען אימי שוק ההון 20
F שוקל לקיחת הלוואה לקניית נכס בחול נדל"ן 6
דוג לקיחת הלוואת כדי להעלות את דירוג האשראי שוק ההון 47
Y לקיחת הלוואה מקופת גמל להשקעה לצורך קניית תעודת סל שוק ההון 4
Frenchman לקיחת הלוואה לצורך סגירת הלוואה צרכנות פיננסית 80

נושאים דומים

Back