• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לפני לקיחת משכנתא, באופן עצמאי או עם יועץ

• פותח הנושא פותח הנושא munmun
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

munmun

משתמש רגיל
דירוג
113
אני חודש-חודשיים לפני לקיחת משכנתא וצריך להחליט אם לנסות ולהגיע למשכנתא טובה לבד,
או דרך יועץ משכנתאות.
מבחינת תמהיל הכל די מובן, החסם היחיד זה להשיג ריביות טובות.
חשוב לציין שלמשפחה שלי יש מכירים באחד הבנקים, כנראה בבנק הזה אקבל הצעה הוגנת.
השאלה, האם להסתמך על יועץ משכנתא או לעשות הסבב בנקים בעצמי?
מה הסיכוי שלי לקבל הצעה טובה כמו של יועץ משכנתא מבחינת ריביות?

אם יש לך מכר באחד מהבנקים זה כבר קיצר לך משמעותית את הדרך
תתחיל אצלו ותבקש ממנו את ההצעה הכי טובה שיכול לתת לך לתמהיל שבנית.
לאחר מכן ובלי להתבייש, תגיע עם ההצעה הזאת לכל ארבעת הבנקים הנותרים ותבקש הצעה נגדית
ברגע שקיבלת הצעה הוגנת ראשונה כל התהליך יתקצר. במקביל, כשתקבל הצעה שבאופן משמעותי נמוך יותר מהבנק הראשון תחזור למכר שלך ותראה לו את ההצעה הנגדית שקיבלת, אולי יוכל לשפר אותה
כך תמשיך עד שכל הבנקים לא יוכלו להתחרות (לא צריך לקחת יותר מ3 איטרציות)

יש המלצה איך לבחור את הסניף בנק הנכון עבור משכנתא?

אני אתן לך טיפ שאני עשיתי: קודם כל, תלמד את כל האפשרויות הקיימות במשכנתא. זה לא מסובך בכלל. יש אפשרות לקבל הצעת משכנתא בדיגיטל מכל הבנקים,
קיבלתי הצעה ראשונה, סבבה. עכשיו אני מחכה להצעה השנייה מהבנק השני. אם ההצעה הראשונה הייתה יותר זולה, אני שולח את ההצעה הראשונה לשני, והוא משפר אותה. ככה אני ממשיך עם כל הבנקים.
בסוף, תגיע ליועץ משכנתא ותשאל אותו אם הוא יכול להציע לך משהו יותר טוב – אם כן, סבבה. עשיתי את זה עם שלושה יועצים, ואפילו אחד מהם לא הצליח להוציא הצעה יותר טובה.

אני אתן לך טיפ שאני עשיתי: קודם כל, תלמד את כל האפשרויות הקיימות במשכנתא. זה לא מסובך בכלל. יש אפשרות לקבל הצעת משכנתא בדיגיטל מכל הבנקים,
קיבלתי הצעה ראשונה, סבבה. עכשיו אני מחכה להצעה השנייה מהבנק השני. אם ההצעה הראשונה הייתה יותר זולה, אני שולח את ההצעה הראשונה לשני, והוא משפר אותה. ככה אני ממשיך עם כל הבנקים.
בסוף, תגיע ליועץ משכנתא ותשאל אותו אם הוא יכול להציע לך משהו יותר טוב – אם כן, סבבה. עשיתי את זה עם שלושה יועצים, ואפילו אחד מהם לא הצליח להוציא הצעה יותר טובה.

יכול להיות שזה משהו בין אי דיוק לשקר מוחלט, אבל יועצים טענו בפני שאם התחלתי תהליך לבד מול בנק מסויים אז הם כבר לא יכולים לעשות את מה שהם עושים כדי לקבל תנאים טובים יותר כי אני כבר "שייך" לסניף מסויים והם לעומת זאת כביכול יודעים להגיע לסניף שיתן תנאים הכי טובים נכון לחודש מסויים.

יכול להיות שזה משהו בין אי דיוק לשקר מוחלט, אבל יועצים טענו בפני שאם התחלתי תהליך לבד מול בנק מסויים אז הם כבר לא יכולים לעשות את מה שהם עושים כדי לקבל תנאים טובים יותר כי אני כבר "שייך" לסניף מסויים והם לעומת זאת כביכול יודעים להגיע לסניף שיתן תנאים הכי טובים נכון לחודש מסויים.
יכול להיות שהם צודקים, אבל אצלי זה לא היה מעשי כי בסוף עשיתי לבד.
חשוב לציין שכל זה בתנאי שאין לך בעיות בחשבון או תלושי שכר מתאימים להחזר המשכנתא, כי במידה ולא זה באמת בעיה להסתדר עם הבנק

יכול להיות שהם צודקים, אבל אצלי זה לא היה מעשי כי בסוף עשיתי לבד.
חשוב לציין שכל זה בתנאי שאין לך בעיות בחשבון או תלושי שכר מתאימים להחזר המשכנתא, כי במידה ולא זה באמת בעיה להסתדר עם הבנק
זה הפחד הכי גדול שלי.
אני יודע מה הריביות שיועץ יכול להשיג.
נניח ואני מתחיל בתהליך, פונה לכל הבנקים ונועל את עצמי עם הסניפים האלה ולא מצליח להוציא את אותם הריביות.
אז אני בבעיה גדולה.

זה הפחד הכי גדול שלי.
אני יודע מה הריביות שיועץ יכול להשיג.
נניח ואני מתחיל בתהליך, פונה לכל הבנקים ונועל את עצמי עם הסניפים האלה ולא מצליח להוציא את אותם הריביות.
אז אני בבעיה גדולה.
מה שאני מנסה להגיד זה ככה: אתה כבר יודע בדיוק מה ההכנסות שלך, וכמה אתה צפוי להחזיר על המשכנתא כל חודש. לפי הבנק, החזר המשכנתא לא אמור להיות יותר מ-30% מההכנסות שלך, אחרי שמנכים את כל ההוצאות וההלוואות שיש לך. אז עכשיו פשוט תצא לדרך!

אין מה לפחד

מה שאני מנסה להגיד זה ככה: אתה כבר יודע בדיוק מה ההכנסות שלך, וכמה אתה צפוי להחזיר על המשכנתא כל חודש. לפי הבנק, החזר המשכנתא לא אמור להיות יותר מ-30% מההכנסות שלך, אחרי שמנכים את כל ההוצאות וההלוואות שיש לך. אז עכשיו פשוט תצא לדרך!

אין מה לפחד
אני צריך משכנתא עם החזר גבוה יותר באיזור ה 35%

הבנתי שיש תחרות בין הסניפים על משכנתאות, אגדות של יועצים?
יש, אבל היכולת שלהם להשפיע על הריבית ברמת סניף לדעתי לא קיימת.

יש טענה שכדאי לשמור את הבנק שלך לסוף, כי הוא לא ירצה לאבד אותך כלקוח.

קיבלתי שני אישורים עקרוניים על 40 ו על 39 אחוז.
לכן הופתעתי שאמרו פה 30%.
מבחינה רגולטורית המגבלה היא אפילו 50%, אבל מעל 40% זה מחייב את הבנק לרתק הון, לכן לא מאשרים חריגה מ40%.

אם אני מתחיל את התהליך האופן עצמאי, כמה זמן לפני אני צריך להתחיל, בטח יש תוקף לכל ההצעות האלה, וגם לוקח זמן לקבל תשובות מהבנקים.

אם אני מתחיל את התהליך האופן עצמאי, כמה זמן לפני אני צריך להתחיל, בטח יש תוקף לכל ההצעות האלה, וגם לוקח זמן לקבל תשובות מהבנקים.
בערך חודש - חודש וחצי לפני המועד בו אתה נדרש למשוך את התשלום הראשון מהמשכנתא.

מניסיון חשוב שתדע ותצא מנקודת מוצא ברורה אף אחד לא עושה לך טובה הכל אינטרסים, הבנק רוצה אותך כי הוא רוצה להרויח עליך כסף כך שאתה צריך לדעת לומר להם בצורה הכי ברורה שאתה חותם עם מי שיביא את ההצעה הכי זולה, הדבר הכי משמעותי בגובה הריבית זה הדירוג אשראי וגובה ההכנסות כך שההחזר יהיה שליש.
מציע לעשות את הכל פיזי בין הבנקים כי אחרת הם יכולים למרוח אותך ולהתחיל לפחות חודש וחצי ותיזהר שלא ידחקו אותך עד הרגע האחרון שאז אתה לחוץ לכסף ומוכן להתפשר.
כמו כן שים לב שאחרי הריביות אפשר להתמקח על הנחה בעמלת פתיחת תיק וכן על הלוואה נוספת בתנאים שאין להשיג למי שלא לוקח משכנתא.
לגבי סניפים עדיף שתלך לסניף יותר קטנים ופחות באיזור מרכזי כך שפחות יש להם לקוחות ויש להם יעד להגיע אליו ומוכנים בשביל זה להוריד בריבית, מה שבסניף גדול יותר פחות לחוץ לו להוריד בגלל שיש לו הרבה לקוחות ומגיע ליעד בלעדיך.
בהצלחה

מניסיון חשוב שתדע ותצא מנקודת מוצא ברורה אף אחד לא עושה לך טובה הכל אינטרסים, הבנק רוצה אותך כי הוא רוצה להרויח עליך כסף כך שאתה צריך לדעת לומר להם בצורה הכי ברורה שאתה חותם עם מי שיביא את ההצעה הכי זולה, הדבר הכי משמעותי בגובה הריבית זה הדירוג אשראי וגובה ההכנסות כך שההחזר יהיה שליש.
מציע לעשות את הכל פיזי בין הבנקים כי אחרת הם יכולים למרוח אותך ולהתחיל לפחות חודש וחצי ותיזהר שלא ידחקו אותך עד הרגע האחרון שאז אתה לחוץ לכסף ומוכן להתפשר.
כמו כן שים לב שאחרי הריביות אפשר להתמקח על הנחה בעמלת פתיחת תיק וכן על הלוואה נוספת בתנאים שאין להשיג למי שלא לוקח משכנתא.
לגבי סניפים עדיף שתלך לסניף יותר קטנים ופחות באיזור מרכזי כך שפחות יש להם לקוחות ויש להם יעד להגיע אליו ומוכנים בשביל זה להוריד בריבית, מה שבסניף גדול יותר פחות לחוץ לו להוריד בגלל שיש לו הרבה לקוחות ומגיע ליעד בלעדיך.
בהצלחה
לא כל כך הבנתי מה ההבדל בין פיזי לדיגיטלי, אם אני קובע פגישה לתאריך מסויים איך זה שונה מפגישה פיזית בבנק?
אשמח גם לדעת על אופציה לבקש הצעה בערוץ הדיגיטלי שלא משויך לסניף מסויים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M לקיחת הלוואה לפני או אחרי משכנתא נדל"ן 1
א תשלומים למחיר למשתכן - לקיחת הלוואה לפני משכנתא נדל"ן 2
ד בניין נהרס לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 0
T התייעצות כללית לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 7
hommie סבב בנקים לפני לקיחת משכנתא אוף טופיק 7
E מכירת אגרת חוב לפני מועד פירעון שוק ההון 1
אבטיח בשקל רגע לפני שמתחיל שוק ההון 21
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R ריסוס לפני כניסה לדירת יד 2 שקניתי - הכרחי במצבי? אוף טופיק 12
M היטל השבחה לאחר ועדה לפני קבלת ההיתר בפועל נדל"ן 2
Y מניות של אדם שנפטר לפני 30 שנים - איך למצוא מידע עליהן? אוף טופיק 6
A מסירת דירה לפני טופס 4- איחור במסירה נדל"ן 0
א השקעה לטווח קצר לפני רילוקיישן שוק ההון 6
פ סגירות לקראת סוף שנה לפני רילוקיישן זמני לארהב מיסים 5
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
H מה קורה אחרי פרישה לבעלי פוליסות ביטוחי מנהלים לפני 2001? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
S מה קורה במיסים ל-2025 לפני אישור תקציב 2025 מיסים 6
ס משיכה מקרן השתלמות לעצמאים לפני שעברו 6 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מומו הברווז רכישת דירה לפני היתר - האם פוגע בפטור מס שבח? נדל"ן 4
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
M כמה פעמים סביר/לגיטימי להגיע לראות את הדירה לפני חתימה על חוזה נדל"ן 14
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
T שאלות לפני התחלת השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
ג קרוב לשחרור. מתלבט איפה לעבוד לפני הלימודים התפתחות אישית 15
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15
ט לפני שאני מרים טלפון , עמלה של הברוקר על תשלום דיבידנד? שוק ההון 4
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
B משיכה לפני/אחרי פנסיה או קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ב השעה מומלצת לפני ההגעה ליעד העצמאות הכלכלית שוק ההון 0
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
I מעבר בנק לפני כיסוי מלא של הלוואת הטבה פוסטים מאיכות נמוכה 0
U החלפת מטבע יואן סיני לפני נסיעה לסין אוף טופיק 3
י שאלה בקשר לפיצויים לפני יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
מפיץ אור השקעה לפני החתונה נדל"ן 0
R תוך כמה זמן לפני סיום השכירות נהוג להראות את הדירה? נדל"ן 11
I יציאה לפנסיה לפני גיל 67 - משרד החינוך פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
Namy מימוש RSU לפני חופשת לידה מיסים 8
MaorRocky סכנות של קניית קרקע לפני אישורים נדל"ן 17
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
S איך להעריך עלות הנכס לפני מכירה נדל"ן 7
כ מכירים 10 90 מעניין מקבלן? פטור ממד וללא הלוואת קבלן (אפילו לפני היתר) נדל"ן 1
M עד לפני שנה לא ידעתי מה זו מניה. בהצלחה לי יומני מסע אישיים 6
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1

נושאים דומים

Back
למעלה