• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לקיחת משכנתא

• פותח הנושא פותח הנושא roei217
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

roei217

משתמש רגיל
דירוג
26
שלום לכולם,
עתיד לקחת משכנתא בחודש הקרוב, סביב ה1.5M, בשנתיים הקרובות אשכיר את הדירה בכ-5.5K בחודש ומצליח לחסוך כל חודש כ-23 עד 25K במצב הנוכחי.
בהנחה ואקח משכנתא עם החזר של סביב ה8K אמור לרדת לחסכון של 20.5-22.5K בחודש ורוצה להשתמש בכסף כדי לסגור חלק מהמשכנתא כדי להגיע להחזר של 5-5.5K בחודש לאורך רוב הזמן.

התלבטות אחת שבה אני דווקא יותר סגור לכיוון ההשקעה היא: האם להשתמש ב10K להשקעה חודשית ובשאר הכסף 10.5-12.5K (+ בונוס שנתי שמשתנה כל שנה וכו') כדי לסגור חלק מהמשכנתא או לוותר על החלק של ההשקעה?

התלבטות שנייה היא מה התמהיל המומלץ לפי דעתכם? לי עלו 2 אפשרויות כדי לאפשר סגירה ללא עמית היוון:
1. שליש קבוע, שני שליש פריים.
2. שליש קבוע, 300-550K (כתלות באם משקיע או לא) בלא צמוד מדד וצמוד אגח לשנתיים (או שנה) והשאר פריים.
3. אפשרות אחרת?

בנוסף מה הריביות שעליי לכוון אליהם?
שהתחלתי תהליך לפני בדצמבר הציעו לי קבוע 4.8 ופריים מינוס 0.75, משער שעכשיו הקבוע אמור לרדת קצת, אשמח לעצות.

תודה.

שלום רועי,
עונה כיועץ משכנתא.

ראשית, לעניין הריביות. הריביות הן טסו למעלה במיוחד לאחר המתקפה של אירן. חשוב שתפריד בין ריבית בנק ישראל, שמשמשת לתמחור הלוואת הפריים בלבד, לבין תשואות אגרות החוב של ממשלת ישראל, הנסחרות מדי יום בבורסה לניירות ערך, והן הבסיס לתמחור של כל ההלוואות הקבועות והמשתנות. אגרות החוב של ממשלת ישראל (למשל לתקופה של חמש שנים) גבוהות ב 0.6%% מאשר דצמבר, אז ביקשת לקבל הצעות מחיר למשכנתא. הייתי שם לינק לאתר שלי שבו אתה יכול לראות את השינוי בתשואת אגרות החוב [תשואת עקום אפס], אך אז אעבור על כללי הפורום.

שנית, לעניין התוכנית הכלכלית, שבעיני היא תמיד מעניינת יותר:
ראשית, אפתח ואומר, שאינני מכיר אותך, אך אני יוצא מנקודת הנחה שאתה נשוי/רווק ללא ילדים. אני יוצא מנקודת הנחה זו, מכיוון שמנסיוני הדל, היכולת והרצון לפרוע סכומי משכנתא משמעותיים כל כך, היא נחלתם של אנשים שטרם הביאו ילדים לעולם (וחטפו את הכאפה הכלכלית של לגדל ילד במדינת ישראל) לכן, כל ההודעה מעתה ואילך, מתבססת על הנחה זו, אם היא לא נכונה, אנא התעלם. כמובן שאם אני טועה, אני מבקש את התנצלותך, ואני משתמש בפוסט הזה כדי להבהיר נקודה.

יש לך כושר חיסכון פנטסטי, אני לא הייתי סוגר את המשכנתא בשום מצב.
הריביות על המשכנתא כיום, נמוכות מהתשואה על השקעה ב SNP500, כשאתה פורע את המשכנתא, אתה מבצע שתי פעולות:
1. אתה פוגע בתשואה שאתה יכול לקבל, אתה מקטין את החלק שהוא בסיכון גבוה ותשואה גבוה, ואתה מגדיל את החלק שהוא בסיכון נמוך ותשואה נמוכה.
2. אתה מקטין את הגמישות שלך לבצע השקעות. אם אתה חוסך 300 אש"ח בשנה, אתה יכול לרכוש נכסים נוספים. בעוד חמש שנים, אתה תקדם את עצמך יותר [בהיבט התשואה על ההון שלך ROE] אם יהיה לך אוסף של דירות [בארץ/בחול] מאשר דירה ללא חוב.

הזמן הכי טוב לקחת סיכונים הוא עכשיו, בעתיד (שהוא לוט בערפל) הגמישות הפיננסית שלך תהיה נמוכה יותר (בגלל ילדים).

בהצלחה לך!
אייל

בהצלחה,
אייל מפינוויז.

אציע דעה הפוכה לקודמי.

אם אתה מרוויח יפה אני שאתה עובד בהייטק. השקעה בסנופי במקום לסגור משכנתא אומרת שיש מצב לא רע שכשיהיה משבר ויהיו קיצוצים בחברות הייטק ו(אולי) תפוטר ובדיוק אז גם תיק ההשקעות שלך יחתך ב30-50 אחוז.

לי המחשבה הזו (כולל קרן השתלמות) גרמה ללכת על כיוון של סגירת משכנתא מהירה.

יחד עם זאת, אני מסכים שאתה כנראה יכול לקחת יותר סיכון ממני (אני עם 3 ילדים).

בהצלחה.

אגב, קיבלתי אישור עקרוני לפני חודש וחצי ועד שמשכתי את הכסף הריביות (העוגן) עלו בחצי אחוז. בעעעע

בהמשך לתגובתו של אייל חשוב להדגיש, משכנתא זולה אפשר לקבל רק כאשר אתה רוכש או משפץ דירה. כלומר אם תשנה את דעתך אחרי שתפרע חלק מהמשכנתא ותרצה להגדיל אותה זה יהיה כבר הרבה יותר יקר.

אם אתה מרוויח יפה אני שאתה עובד בהייטק. השקעה בסנופי במקום לסגור משכנתא אומרת שיש מצב לא רע שכשיהיה משבר ויהיו קיצוצים בחברות הייטק ו(אולי) תפוטר ובדיוק אז גם תיק ההשקעות שלך יחתך ב30-50 אחוז.
גם כאשר מפטרים בהייטק אז נותנים כמה חודשי פיצוי, ועובד עם שכר כמו של פותש תמיד יוכל למצוא עבודה כי כנראה שהוא נותן תמורה למעסיק שלא הרבה עובדים יודעים לתת ולכן תמיד יוכל למצוא מעסיק חדש, גם אם יצטרך להתפשר קצת בשכר.

אז תודה לכולם, כן אני רווק בלי ילדים שעוד גר אצל ההורים.
לגבי פיטורים אני פחות דואג כי אכן מאמין שאמצא משרה די מהר (וגם אם לא אז אחזור לד"ר שהתחלתי בעבר (וכנראה אעשה בעתיד הרחוק) וארוויח טיפה פחות).
השאלה המרכזית שנענתה באופן עקיף לדעתי היא מה הריביות שאני אמור לצפות להן? להבנתי למרות שריבית בנק ישראל ירדה ב0.25% אתם אומרים שהעוגן עלה ב0.6% לכן בפועל אם קיבלתי 4.8% אני אמור לקבל עכשיו 5.15%? בנוסף מרווחים יותר נמוכים בפריים? מה ניתן לצפות מהלוואה עם האגח כעוגן?

מבין את השיקולים לגבי סגירת משכנתא, בהנחה ואני לא רוצה להשקיע הכל (30+-) בבורסה כל חודש אלא לפזר את ההשקעה, שהדירה מבחינתי היא השקעה נכון לעכשיו, מה הייתם מציעים? כמובן לא ייעוץ.

באותו נושא, הדירה עולה 2.3, ואני אמור לקחת משכנתא של 1.45-1.5, השאלה אם גם שווה לקחת משכנתא מקסימלית?

תודה.

נערך לאחרונה ב:
מבין את השיקולים לגבי סגירת משכנתא, בהנחה ואני לא רוצה להשקיע הכל (30+-) בבורסה כל חודש אלא לפזר את ההשקעה, שהדירה מבחינתי היא השקעה נכון לעכשיו, מה הייתם מציעים? כמובן לא ייעוץ.
תניח שעוד שנה אתה מרוויח חצי ממה שאתה מרוויח עכשיו ותראה אם נוח לך ההחזר.

תניח שעוד שנה אתה מרוויח חצי ממה שאתה מרוויח עכשיו ותראה אם נוח לך ההחזר.
מן הסתם שאם ארוויח חצי בנטו אז 8K זה החזר קשוח מאוד...

מן הסתם שאם ארוויח חצי בנטו אז 8K זה החזר קשוח מאוד...
אתה עדיין משכיר אותה ב5.5.. זה לא רחוק ממה שהרבה אנשים עושים עם משכורות נמוכות יותר.
שאלת מה היינו מציעים.. זה ההנחה שאני הייתי לוקח.

אתה עדיין משכיר אותה ב5.5.. זה לא רחוק ממה שהרבה אנשים עושים עם משכורות נמוכות יותר.
שאלת מה היינו מציעים.. זה ההנחה שאני הייתי לוקח.

כרגע, בהמשך אגור בה. העניין החשוב שרציתי לקבל הוא המושג של כמה ריבית לצפות בכל מסלול? 5, 4, 7?

כרגע, בהמשך אגור בה. העניין החשוב שרציתי לקבל הוא המושג של כמה ריבית לצפות בכל מסלול? 5, 4, 7?
תעשה גוגל: ריבית משכנתא ממוצעת
זהו נתון חודשי שמתפרסם על ידי בנק ישראל אחת לחודש
תפחית מהנתון כ 0.2% עד 0.8% אחרי מו"מ מול הבנק, וכתלות בדירוג האשראי שלך ויכולת החזר.

כלל אצבע - ההחזר היום הוא באזור ה 600 שח לכל 100k שח שאתה לווה (תנאים טובים יחסית), עבור משכנתא ל 25 שנים.

שלום רועי,
עונה כיועץ משכנתא.

ראשית, לעניין הריביות. הריביות הן טסו למעלה במיוחד לאחר המתקפה של אירן. חשוב שתפריד בין ריבית בנק ישראל, שמשמשת לתמחור הלוואת הפריים בלבד, לבין תשואות אגרות החוב של ממשלת ישראל, הנסחרות מדי יום בבורסה לניירות ערך, והן הבסיס לתמחור של כל ההלוואות הקבועות והמשתנות. אגרות החוב של ממשלת ישראל (למשל לתקופה של חמש שנים) גבוהות ב 0.6%% מאשר דצמבר, אז ביקשת לקבל הצעות מחיר למשכנתא. הייתי שם לינק לאתר שלי שבו אתה יכול לראות את השינוי בתשואת אגרות החוב [תשואת עקום אפס], אך אז אעבור על כללי הפורום.

שנית, לעניין התוכנית הכלכלית, שבעיני היא תמיד מעניינת יותר:
ראשית, אפתח ואומר, שאינני מכיר אותך, אך אני יוצא מנקודת הנחה שאתה נשוי/רווק ללא ילדים. אני יוצא מנקודת הנחה זו, מכיוון שמנסיוני הדל, היכולת והרצון לפרוע סכומי משכנתא משמעותיים כל כך, היא נחלתם של אנשים שטרם הביאו ילדים לעולם (וחטפו את הכאפה הכלכלית של לגדל ילד במדינת ישראל) לכן, כל ההודעה מעתה ואילך, מתבססת על הנחה זו, אם היא לא נכונה, אנא התעלם. כמובן שאם אני טועה, אני מבקש את התנצלותך, ואני משתמש בפוסט הזה כדי להבהיר נקודה.

יש לך כושר חיסכון פנטסטי, אני לא הייתי סוגר את המשכנתא בשום מצב.
הריביות על המשכנתא כיום, נמוכות מהתשואה על השקעה ב SNP500, כשאתה פורע את המשכנתא, אתה מבצע שתי פעולות:
1. אתה פוגע בתשואה שאתה יכול לקבל, אתה מקטין את החלק שהוא בסיכון גבוה ותשואה גבוה, ואתה מגדיל את החלק שהוא בסיכון נמוך ותשואה נמוכה.
2. אתה מקטין את הגמישות שלך לבצע השקעות. אם אתה חוסך 300 אש"ח בשנה, אתה יכול לרכוש נכסים נוספים. בעוד חמש שנים, אתה תקדם את עצמך יותר [בהיבט התשואה על ההון שלך ROE] אם יהיה לך אוסף של דירות [בארץ/בחול] מאשר דירה ללא חוב.

הזמן הכי טוב לקחת סיכונים הוא עכשיו, בעתיד (שהוא לוט בערפל) הגמישות הפיננסית שלך תהיה נמוכה יותר (בגלל ילדים).

בהצלחה לך!
אייל

בהצלחה,
אייל מפינוויז.

באופן תיאורטי, אני יכול גם לקחת משכנתא מקסימלית (שליש קבוע, שני שליש פריים) ואז בגלל שלצורך העניין יש לי 300K "אקסטרה" ישר לסגור 300K של הקבועה ללא עמלת היוון?

באופן תיאורטי, אני יכול גם לקחת משכנתא מקסימלית (שליש קבוע, שני שליש פריים) ואז בגלל שלצורך העניין יש לי 300K "אקסטרה" ישר לסגור 300K של הקבועה ללא עמלת היוון?
כן, אתה יכול לעשות זאת.
באופן מעשי לא רק תאורטי

כן, אתה יכול לעשות זאת.
באופן מעשי לא רק תאורטי
לא אמור להשפיע על הריביות? משער שהבנק לא מטומטם
אני רואה ש
  • ריבית משכנתא ממוצעת לא צמודה עומדת היום על 5.24% .
כלומר במידה ויש לי ריבית קבועה לא צמודה של 5.24% ומטה למשך X שנים אני יכול לפדות ללא עמלת היוון נכון?

לא אמור להשפיע על הריביות? משער שהבנק לא מטומטם
אני רואה ש
  • ריבית משכנתא ממוצעת לא צמודה עומדת היום על 5.24% .
כלומר במידה ויש לי ריבית קבועה לא צמודה של 5.24% ומטה למשך X שנים אני יכול לפדות ללא עמלת היוון נכון?
נכון

ראיתי את הריביות הממוצעות וכו'.
האם ריבית קבועה של 5% ל-30 שנה ופריים מינוס 0.85% נחשבות ריביות טובות? להבנתי כן.
היי רועי,
קח בחשבון שהריבית הממוצעת באתר בנק ישראל משקללת גם את כל הריביות לכל מטרה.
לכן היא מוטת כלפי מעלה.
ובאופן מפורש, אם אתה רוכש לדיור, אתה אמור לקבל ריביות נמוכה יותר.

בהצלחה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P לקיחת משכנתא על בנית בית בישראל בזמן שהות זמנית בארה"ב נדל"ן 0
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
כ לקיחת משכנתא מבנק ישראלי למי שאין Social Security נדל"ן 10
M לקיחת הלוואה לפני או אחרי משכנתא נדל"ן 1
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
א תשלומים למחיר למשתכן - לקיחת הלוואה לפני משכנתא נדל"ן 2
ד בניין נהרס לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 0
A לקיחת משכנתא מבנק בארה"ב עבור רכישה של נכס בארץ נדל"ן 11
T התייעצות כללית לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 7
ר לקיחת משכנתא כשאתה לא בעל הנכס נדל"ן 10
D לקיחת משכנתא: כן או לא? נדל"ן 27
C חישוב כדאיות לקיחת הלוואה והחזר משכנתא נדל"ן 9
R לקיחת משכנתא -דירה מקבלן ללא ליווי בנקאי (שווה להיכנס גם מי שמעוניין לראות תמהיל לי זה עזר :) ) נדל"ן 9
ה לקיחת משכנתא אחרי חתימה על חוזה נדל"ן 31
T גרייס ומועד לקיחת משכנתא - דירה מקבלן נדל"ן 7
klayhamn דחיית לקיחת משכנתא? נדל"ן 21
M שאלה לגבי לקיחת משכנתא נדל"ן 8
מ כדאיות למשיכת כספים לטובת דירה או לקיחת משכנתא שוק ההון 1
I מחפש עצות בנושא לקיחת משכנתא לדירה יחידה (להשקעה) נדל"ן 5
ב לקיחת משכנתא לכל מטרה בשביל נדלן בחול נדל"ן 15
ה לקיחת משכנתא ומיחזור תוך שנה נדל"ן 43
M לקיחת משכנתא בתור איש קבע נדל"ן 12
T לקיחת משכנתא על בסיס חוזה מכירת דירה נדל"ן 2
hommie סבב בנקים לפני לקיחת משכנתא אוף טופיק 7
ITS רכישת דירה - לקיחת משכנתא או מהון עצמי בלבד? נדל"ן 220
M לקיחת הלוואה בתור חברה בע״מ על-מנת להשקיע שוק ההון 1
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 13
O לקיחת הלוואה כנגד תיק השקעות שוק ההון 15
מ פינוי בינוי - לקיחת עורך דין נוסף נדל"ן 5
S לקיחת משכנא על שדרוג נכס - מספר שאלות נדל"ן 5
Y השקעת נדל"ן תוך לקיחת מינוף נדל"ן 12
D לקיחת הלוואה מקרן פנסיה לטובת השקעה במדד (למשל s&p) שוק ההון 2
O לקיחת הלוואה מהקבלן נדל"ן 3
ס משקפי ראייה ללא לקיחת הלוואה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
משקיע בתבונה כדאיות לקיחת הלוואה מקופת גמל להשקעה לצורך קניית דירה להשקעה נדל"ן 9
J השקעה ב-P2P או לקיחת הלוואת מינוף להשקעה אחרת? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
A לקיחת הלוואה מ"כלל" בריבית פריים מינוס חצי צרכנות פיננסית 2
אגוז_קוקוס לקיחת אחריות כלכלית לקראת ילד ראשון יומני מסע אישיים 64
י לקיחת הלוואה לצורך השקעה במטבעות דיגיטליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 60
צ'רצ'יל יזם בתחילת הדרך- שילוב של סולידי עם יצר של לקיחת סיכונים יומני מסע אישיים 26
ר לקיחת הלוואה והשקעה בביטקוין אוף טופיק 55
Evgeny Sahnin הקפצת ריביות ע״י הבנק באמצע לקיחת המשכנתא נדל"ן 2
ה זמן או כסף - דילמה על לקיחת עבודה נוספת יומני מסע אישיים 5
Y מה דעתכם על לקיחת הלוואה לצורך השקעה? שוק ההון 2
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
S לקיחת משתכנא למען אימי שוק ההון 20
F שוקל לקיחת הלוואה לקניית נכס בחול נדל"ן 6
דוג לקיחת הלוואת כדי להעלות את דירוג האשראי שוק ההון 47
Y לקיחת הלוואה מקופת גמל להשקעה לצורך קניית תעודת סל שוק ההון 4
Frenchman לקיחת הלוואה לצורך סגירת הלוואה צרכנות פיננסית 80

נושאים דומים

Back