בשעה טובה לפני כשנתיים וחצי זכינו בדירה של מחיר למשתכן בפרוייקט בנהריה.
לפני כ4 חודשים חתמנו על חוזה והתחלנו לשלם.
מדובר על דירת 3 חדרים שתעלה לנו בסך הכל כ600 א''ש.
עד היום שילמנו 20% שהם כ120 א''ש והתשלומים הבאים - מלבד התשלום האחרון הינם 14% שהם כ83 א''ש.
התשלום הבא בעוד כ4 חודשים וההפרש בין התשלומים הינו כ6/8 חודשים.
כרגע אני במילואים (ובתקופה האחרונה בכלל) ונחשפתי למספר פרסומים על הלוואות של עמותות שונות או בנקים (שהבנקים אף הציעו משכנתאות בתנאים מיוחדים).
חשבתי שאולי עדיף לי לקחת הלוואה (או שניים) ולצמצם את גובה המשכנתא אותה אקח בעתיד.
לדוגמא - (וזו ההלוואה בתנאים הטובים ביותר שנראים לי כרגע)
יש עמותה שמציעה הלוואה של 40 א''ש לשנתיים (מה שאומר החזר של פחות מ1000 בחודש) בריבית של 0.085% שזה יוצא פחות מ400 ₪ סה''כ (תופס מסגרת אשראי)- כך שאם אוסיף את ההפרש משלי או אקח הלוואה נוספת בתנאים טובים (דמי הקמת הלוואה בסך של 5% מגובה ההלוואה והחזר תוך 5 שנים- נחשב הלוואה טובה?) אחסוך סכום משמעותי מהמשכנתא.. לא כך?
אציין שכמובן תהיה יכולת החזר גם להלוואות וגם למשכנתא.
בסוף, איך שלא אסתכל על זה לא מדובר בסכומים עתק..
אשמח לחוות דעתכם.
לפני כ4 חודשים חתמנו על חוזה והתחלנו לשלם.
מדובר על דירת 3 חדרים שתעלה לנו בסך הכל כ600 א''ש.
עד היום שילמנו 20% שהם כ120 א''ש והתשלומים הבאים - מלבד התשלום האחרון הינם 14% שהם כ83 א''ש.
התשלום הבא בעוד כ4 חודשים וההפרש בין התשלומים הינו כ6/8 חודשים.
כרגע אני במילואים (ובתקופה האחרונה בכלל) ונחשפתי למספר פרסומים על הלוואות של עמותות שונות או בנקים (שהבנקים אף הציעו משכנתאות בתנאים מיוחדים).
חשבתי שאולי עדיף לי לקחת הלוואה (או שניים) ולצמצם את גובה המשכנתא אותה אקח בעתיד.
לדוגמא - (וזו ההלוואה בתנאים הטובים ביותר שנראים לי כרגע)
יש עמותה שמציעה הלוואה של 40 א''ש לשנתיים (מה שאומר החזר של פחות מ1000 בחודש) בריבית של 0.085% שזה יוצא פחות מ400 ₪ סה''כ (תופס מסגרת אשראי)- כך שאם אוסיף את ההפרש משלי או אקח הלוואה נוספת בתנאים טובים (דמי הקמת הלוואה בסך של 5% מגובה ההלוואה והחזר תוך 5 שנים- נחשב הלוואה טובה?) אחסוך סכום משמעותי מהמשכנתא.. לא כך?
אציין שכמובן תהיה יכולת החזר גם להלוואות וגם למשכנתא.
בסוף, איך שלא אסתכל על זה לא מדובר בסכומים עתק..
אשמח לחוות דעתכם.