• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תשלומים למחיר למשתכן - לקיחת הלוואה לפני משכנתא

• פותח הנושא פותח הנושא אריאל ש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אריאל ש

משתמש רשום
דירוג
0
בשעה טובה לפני כשנתיים וחצי זכינו בדירה של מחיר למשתכן בפרוייקט בנהריה.
לפני כ4 חודשים חתמנו על חוזה והתחלנו לשלם.
מדובר על דירת 3 חדרים שתעלה לנו בסך הכל כ600 א''ש.
עד היום שילמנו 20% שהם כ120 א''ש והתשלומים הבאים - מלבד התשלום האחרון הינם 14% שהם כ83 א''ש.
התשלום הבא בעוד כ4 חודשים וההפרש בין התשלומים הינו כ6/8 חודשים.
כרגע אני במילואים (ובתקופה האחרונה בכלל) ונחשפתי למספר פרסומים על הלוואות של עמותות שונות או בנקים (שהבנקים אף הציעו משכנתאות בתנאים מיוחדים).
חשבתי שאולי עדיף לי לקחת הלוואה (או שניים) ולצמצם את גובה המשכנתא אותה אקח בעתיד.
לדוגמא - (וזו ההלוואה בתנאים הטובים ביותר שנראים לי כרגע)
יש עמותה שמציעה הלוואה של 40 א''ש לשנתיים (מה שאומר החזר של פחות מ1000 בחודש) בריבית של 0.085% שזה יוצא פחות מ400 ₪ סה''כ (תופס מסגרת אשראי)- כך שאם אוסיף את ההפרש משלי או אקח הלוואה נוספת בתנאים טובים (דמי הקמת הלוואה בסך של 5% מגובה ההלוואה והחזר תוך 5 שנים- נחשב הלוואה טובה?) אחסוך סכום משמעותי מהמשכנתא.. לא כך?
אציין שכמובן תהיה יכולת החזר גם להלוואות וגם למשכנתא.
בסוף, איך שלא אסתכל על זה לא מדובר בסכומים עתק..
אשמח לחוות דעתכם.

אריאל שלום,
אני עונה כיועץ משכנתא.

הכי חשוב- תודה רבה לך על שירות המילואים שלך. תודה שאתה שומר עלינו ואתה והמשפחה שלך נושאים בנטל העצום הזה.

לקיחת הלוואות מחוץ למשכנתא אינן מומלצות. הלוואת המשכנתא היא ההלוואה הטובה ביותר לא בגלל שהריביות הן הטובות ביותר (הן לא בהכרח הטובות ביותר) אלא בגלל שמשך השנים שלהן הוא הארוך ביותר. אם אתה לוקח הלוואה לשנתיים, כפי שתיארת, אתה צריך להחזיר את כל הקרן תוך שנתיים. זה בטוח יגרום לכך שאתה
תשלם פחות ריבית, אך זה יגדיל משמעותית את העול והקושי התזרימי על משק הבית שלך.

כאשר אתה מתכנן את תוכנית המימון שלך, אתה צריך להתחיל בראש ובראשונה מתזרים המזומנים של משק הבית, כלומר, מה יהיה ההפרש בין הכנסות לבין הוצאות אחרי שתיקח את המשכנתא. כלל הבסיס שאני ממליץ עליו הוא שאתה צריך לשאוף לתזרים פנוי של 10% לפחות בין הכנסות לבין הוצאות. כלומר, אם הכנסת משק הבית שלך (נטו) היא 25 אש"ח, שכל חודש תסיים בתזרים חיובי של 2500 ש"ח. כך, אתה תוכל להתמודד עם הוצאות השוטפות של החיים שהן תת שנתיות (כלומר לא מתרחשות כל שנה) לדוגמה: החלפה של רכב, כשהמקרר מתקלקל, טיול בר/בת מצווה, טיפול אורתודנטי וכו'.

אם אתה לוקח 100 אש"ח הלוואה לחמש שנים, גם אם הכסף ניתן לך בחינם, ההחזר הוא 1666 בחודש. אם תיקח הכסף כהלוואת משכנתא, תוכל לקבל אותו בהחזר של 550 ש"ח לחודש, בכל חודש.אם אתה מדבר על משכנתא של 400 אש"ח למשל - אז ההבדלים הם ענקיים - 6400 ש"ח בתוכנית (התאורטית) שאתה מציע אל מול 2200 ש"ח בתוכנית של משכנתא ל30 שנה.
כלומר, אם אתה תיקח אחר כך גם משכנתא אתה תהיה בהחזר גבוה מאוד ביחס למה שאתה יכול לקבל.

שיהיה לך בהצלחה.
שמור עלייך ועלינו.
אייל מפינוויז.

אייל תודה על המענה המפורט והענייני.
ועדיין אשאל על גבי זה.
אז נכון שלקחת הלוואה במקום משכנתא של על הסכום לטווח קצר יותר זה דבר שלא בא בחשבון - לא ניתן באמת לעמוד בזה עם התזרים החודשי.
ואני אוסיף עוד דבר -
בסוף מלבד התשלום החודשי הקבוע (הלוואה/משכנתא) על הדירה הראשונה - הייתי רוצה להצליח להמשיך לחסוך תוך כדי לדירה הבאה למגורים/ השקעה. מה גם שנצטרך הון עצמי גבוה יותר.. לדירה שנייה 50%.
אז נכון שלא רלוונטי לכל הסכום - אבל למה לא לחלק מהסכום? אפילו לתשלום הבא בלבד - בסך של כ80 א''ש.
מ2 טעמים. ראשית - את המשכנתא אוכל לקחת כ8 חודשים מאוחר יותר כל שיהיה לי להחזיר רק את ההלוואה במשך זמן זה, ושנית- תשלום המשכנתא בהתחלה הינו נמוך ובהתאם לסכום. להבנתי כ500 ₪ בחודש. כך שזה לא ממש משמעותי ומחניק.- בחישוב שלי - אם אקח הלוואה ע''ס 60 א''ש לשנתיים - אחזיר בכל חודש 1250 ₪ בלבד..
אז.. עדיין לא כדאי?
זו איזושהי דרך באמצע. לא הכל משכנתא ולא הכל הלוואה - כך שניתן להפיק מכל אםיק את היתרונות שלו מבלי לפגוע בתזרים.
אשמח מאוד לשמוע חוודים!
ותודה לכם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש איזה סוגי תשלומים ודמי ניהול יש בקרנות גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה הקדמת תשלומים לקבלן לאור העלאת מע"מ נדל"ן 6
א הקדמת תשלומים על רכישת דירה כדי לחסוך מע"מ נדל"ן 14
ה תשלומים על קניה מחו''ל צרכנות פיננסית 6
T מועד תשלומים עבור דירה יד2 נדל"ן 8
T שכירות - תשלומים רטרו נדל"ן 20
J מה עדיף להקדים תשלומים לקבלן ולהימנע מהצמדה לממד או להפקיד את הכסף בפקדון חסר סיכון בריבית של בערך 4%? נדל"ן 7
grimble grumble אפשרות להעביר עסקאות תשלומים בין כרטיסים? צרכנות פיננסית 4
W האם ניתן לקזז תשלומים לקורסים בשוק ההון מהמס שצריך לשלם אוף טופיק 2
R קרן נאמנות מדיניות תשלומים "לא מתחייבת לחלוקת תשלומים" שוק ההון 8
T חישוב כדאיות הקדמת תשלומים לקבלן נדל"ן 14
ד הקדמת או דחיית תשלומים נדל"ן 3
A פרויקטים חדשים במרכז עד 2 מיליון שח, יזמים המאפשרים הקדמת תשלומים\גידור תשומות נדל"ן 19
צ לוח תשלומים מקובל ברכישת דירה יד שניה נדל"ן 4
Maureen קבלת תשלומים ביורו ותשלום לספק ביורו - איך עושים את זה היום? צרכנות פיננסית 7
C תשלומים לעוזרת בית (מעל לגיל פרישה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D שומת מס הכנסה 2020 - חלק 9 פירוט תשלומים - תשלומים ע"ח מ"ה - מה זה? מיסים 11
H פריסת תשלומים ברכישת דירה מאדם פרטי נדל"ן 7
doc29 תשלומים באשראי צרכנות פיננסית 15
ל כרטיס טיסה שבוטל והמשך תשלומים צרכנות פיננסית 9
S חישוב תשלומים צפויים מקרן הפנסיה צרכנות פיננסית 25
שירולי קרן ש"אינה מתחייבת לחלק תשלומים" שוק ההון 19
ח מערכות סליקת אשראי וניהול תשלומים צרכנות פיננסית 7
hommie תשלומים שוטפים עד משכיר נדל"ן 5
E תשלום אחד או תשלומים? צרכנות פיננסית 23
M המחיר האמיתי של מכשיר סלולרי ב-36 תשלומים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
C לכמה תשלומים אתם מחלקים מוצרי צריכה? צרכנות פיננסית 27
א קניית רכב חדש תשלומים VS הלוואה מקרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
מ התנהלות - תשלומים ועו"ש מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
tdc הלוואה ללא ריבית באמצעות אפליקציית תשלומים צרכנות פיננסית 10
oz1987 אסטרטגיית תשלומים באשראי צרכנות פיננסית 44
c881 קופות גמל יוכלו לשלם קצבה - עד 240 תשלומים שוק ההון 103
efrat נותני שירות לא מבינים את המשמעות של ללא תשלומים אוף טופיק 14
א הקשר בין ביצועי חברה למחיר המניה שלה שוק ההון 2
A כדאיות רישום למחיר מטרה כעת - סיכויי זכייה נדל"ן 5
H שאלה לגבי תנאי קבלה למחיר למשתכן עקב מצב מסורבל. נדל"ן 17
T בכמה שמאי בנק מעריך מתחת למחיר השוק? נדל"ן 3
Y האם שוכר טוב שווה השכרה במתחת למחיר השוק? נדל"ן 68
R מערכת האורדרנט מראה מחיר רכישת קרן שונה (גבוה יותר) ביחס למחיר שבו נקנתה לפני חודש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
D אלטרנטיבה למחיר למשתכן נדל"ן 12
י להמתין למחיר למשתכן או לא נדל"ן 1
י להמתין למחיר למשתכן או לא נדל"ן 4
4 יש דירה שמוצאת בעיניי וצריך לדעת מה לדעתכם ניתן לסגור בנוגע למחיר נדל"ן 5
ע חישוב ממוצע למחיר מניה שוק ההון 9
א הרשמה למחיר למשתכן נדל"ן 24
פ מחפש המלצה לשואב אבק שנותן תמורה טובה למחיר . תקציב 800-1200 צרכנות פיננסית 9
GentleGiant מה קורה למחיר קרן נאמנות כשמעלים דמי ניהול? שוק ההון 9
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
נ האם גם במחיר למשתכן יש תנאי רכישה 10-90? נדל"ן 1

נושאים דומים

Back