• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לקיחת משכנתא בתור איש קבע

• פותח הנושא פותח הנושא Morty
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Morty

משתמש סולידי
דירוג
13
שלום ,
אני מנסה להבין האם בגיל צעיר לקחת משכנא היא הצעד הנכון .
נכון ל3 שנים הקרובות אהיה בסטטוס איש קבע ועקב כך ,אני יוצא מתוך נקודת הנחה הגיונית , שאני נמצא בנקודת זמן בה כנראה אוכל לקבל את תנאי המשכנתא הטובים ביותר ובו זמנית אהיה בתקופה עם הכי מעט 'חובות על הראש' .
לא הצלחתי למצוא בפורום הסבר על סוגי המשכנתא השונים או מהוא ההון העצמי הנדרש לתהליך שכזה.

תוך כדי נבירה על לא מעט פוסטים בפורום נתקלתי כמה פעמים בוויכוח מה עדיף - לקנות דירה או להשקיע בשוק ההון ..
במצב של סכום כסף X להשקעה בשוק ההון או נדלן נראה שאין תשובה חד משמעית אבל עם יתרון להשקעה בשוק ההון.
אבל בנדלן זה לא המצב כי אם יש לך משכנתא אז אתה על כמעט 10X לקניית נדלן.
ולהבנתי קניית דירה מנצחת בכל המקרים שבהם אתה מקבל מימון (שקול לתת יתרון לא הוגן לצד אחד של המשוואה ).
במיוחד אם הדירה היא להשקעה כך שהעקרונית אחרי שנתיים 3 הדירה 'משלמת על עצמה'.

בנוסף מידי פעם (ונראה שעוד שנה המצב יחוזר על עצמו) מוצעות דירות בפרוייקטים חדשים לאנשי קבע עם הנחות של כמעט 10% משווי הדירה בשוק .

לכן אני חושב בקול רם (ביחד עם חברי הפורום) האם לא יהיה נכון בשנה הקרובה לקחת משכנתא על עצמי לטווח של 10 שנים (אני לא מוכן מעבר לזה) לרכישת דירה במבצע כזה או לרכישת דירה או שתיים בעיר במדינה אירופאית (למשל ברומניה ניתן לקנות ב300 אשח דירה חדשה בבוקרשט עיר הבירה שלהם - נשמע מפתה לכשעצמו לא?) ?

*בנוסף נשאלת השאלה אם אני בכלל יכול לקבל משכנתא לחלומות האלה כאשר אני יכול במקרה הטוב להעמיד הון עצמי ראשוני לטובת המשכנתא של כ 100k שח .

נערך לאחרונה ב:
שקול לתת יתרון לא הוגן לצד אחד של המשוואה
מה הבעיה להתמנף בשוק ההון?

מוצאות דירות בפרוייקטים חדשים לאנשי קבע עם הנחות של כמעט 10% משווי הדירה בשוק
מי זה מוצאות?

והאם אתה משווה לשוק הנכון? אני מניח שמדובר בדירה על הנייר ואז אתה צריך להשוות למחירי דירות על הנייר ולא דירות קיימות.

*בנוסף נשאלת השאלה אם אני בכלל יכול לקבל משכנתא לחלומות האלה כאשר אני יכול במקרה הטוב להעמיד הון עצמי ראשוני לטובת המשכנתא של כ 100k שח .
לא.

מי זה מוצאות
נראה לי שהוא התכוון למוצעות

שלום ,
אני מנסה להבין האם בגיל צעיר לקחת משכנא היא הצעד הנכון .
נכון ל3 שנים הקרובות אהיה בסטטוס איש קבע ועקב כך ,אני יוצא מתוך נקודת הנחה הגיונית , שאני נמצא בנקודת זמן בה כנראה אוכל לקבל את תנאי המשכנתא הטובים ביותר ובו זמנית אהיה בתקופה עם הכי מעט 'חובות על הראש' .
לא הצלחתי למצוא בפורום הסבר על סוגי המשכנתא השונים או מהוא ההון העצמי הנדרש לתהליך שכזה.

תוך כדי נבירה על לא מעט פוסטים בפורום נתקלתי כמה פעמים בוויכוח מה עדיף - לקנות דירה או להשקיע בשוק ההון ..
במצב של סכום כסף X להשקעה בשוק ההון או נדלן נראה שאין תשובה חד משמעית אבל עם יתרון להשקעה בשוק ההון.
אבל בנדלן זה לא המצב כי אם יש לך משכנתא אז אתה על כמעט 10X לקניית נדלן.
ולהבנתי קניית דירה מנצחת בכל המקרים שבהם אתה מקבל מימון (שקול לתת יתרון לא הוגן לצד אחד של המשוואה ).
במיוחד אם הדירה היא להשקעה כך שהעקרונית אחרי שנתיים 3 הדירה 'משלמת על עצמה'.

בנוסף מידי פעם (ונראה שעוד שנה המצב יחוזר על עצמו) מוצאות דירות בפרוייקטים חדשים לאנשי קבע עם הנחות של כמעט 10% משווי הדירה בשוק .

לכן אני חושב בקול רם (ביחד עם חברי הפורום) האם לא יהיה נכון בשנה הקרובה לקחת משכנתא על עצמי לטווח של 10 שנים (אני לא מוכן מעבר לזה) לרכישת דירה במבצע כזה או לרכישת דירה או שתיים בעיר במדינה אירופאית (למשל ברומניה ניתן לקנות ב300 אשח דירה חדשה בבוקרשט עיר הבירה שלהם - נשמע מפתה לכשעצמו לא?) ?

לא תשיג משכנתא בארץ לרכישת נכסים בחו״ל.
לגבי הכדאיות של עסקאות דרך הצבא, אני לא מומחה לנושא אבל נראה לי שאלה דירות שאידיאליות לאנשים שממש נמצאים בקבע ומתכוונים להישאר בקבע

שאלה לי קטנה אחת, רק התחלת לעבוד וכבר שואף למשכנתא?
אולי כדאי להמתין כחצי שנה וללמוד את שוק הנל״ן ושוק ההון.
לא

התכוונתי למוצעות - ערכתי .
ההשוואה היא לדירות על הנייר .

אולי זה מתבסס על איזו הנחה לא ריאלית שלי אבל לי זה נראה כאילו מינוף בשוק ההון ( ואין לי מושג אפילו איך עושים את זה חוץ מדרך ברוקר בקניית שורטים)שקול להימור פרוע בעוד מינוף לדירה נראה כמו משהו סולידי .

רק התחלתי לחסוך * .
פרט להחלפת רכב שאני חוסך בשבילו כבר כמה זמן ואני מרשה לעצמי לבזבז עליו את הכסף (יש דברים שאני עדיין לא מוכן לוותר עליהם) אין לי שימוש ב50% מהשכר ולכן אני כבר ממסה למפות את כל אופציות שיש לי בנקודת הזמן הזו.

מהתגובות הבנתי שלא ניתן לקבל מימון לרכש נכסים בחול וש100k זה כנראה סכום שהוא בדיחה .
בנוסף מאז פתיחת הפוסט ועד עכשיו הספקתי לקרוא כמה פוסטים אחרים בפורום על נדלן ונתקלתי בתיאור לתופעה של שוכרים בעייתים שלא רוצים לעזוב ושלא ניתן לפנות אותם (אלא אם אתם בקשרים עם עבריינים) . מה שלדעתי הופך את ההשקעה אוטומטית להרבה פחות סולידית (העובדה שיום בהיר אחד יכולים פשוט להפסיק לשלם לכם שכירות ולהשתלט לכם על הנכס) .
משילוב של 2 אלה אני מבין שכנראה יצאתי ליצן ושהתחום הזה הוא לא אופציה בשבילי בכלל ל3 שנים הקרובות.

( ואין לי מושג אפילו איך עושים את זה חוץ מדרך ברוקר בקניית שורטים)
יש כמה דרכים להתמנף...
1. לקחת הלוואה לשימוש כללי (מבנק, כנגד קופת גמל, כנגד קרן השתלמות, כנגד דירה בבעלותך) שיש לה ריבית מספיק אטרקטיבית (לדעתך)
2. בתי השקעות לפעמים מאפשרות להיכנס ל״מינוס״ (בעצם להשקיע עם כסף שאין לך) כאשר על פי רוב (אולי תמיד) הם יעצרו אותך לפני שתגיע למינוס בפועל (אבל זה אומר שירידה יותר קטנה בשוק עלולה לגרום לך לאבד את הכסף שהשקעת)
3. השקעה דרך קרנות ממונפות (יש כל מיני גרסאות)

ובו זמנית אהיה בתקופה עם הכי מעט 'חובות על הראש' .
משכנתא היא הלוואה לתקופה של 15-30 שנה. לא לוקחים אחת כזו כי אין לך חובות אחרים על הראש בשלוש השנים הקרובות.
בכלל, אגב, אין חוק שימור החוב בטבע, אתה יכול גם שלא יהיו לך חובות בכלל וזה בסדר גמור ואפילו טוב, בטח לא סיבה ללחץ להיכנס לאיזשהו חוב. אני מדגיש את זה גם לאור שאלות ההמשך שלך על מינוף.

4X, לפני הוצאות.

לקחת משכנתא על עצמי לטווח של 10 שנים (אני לא מוכן מעבר לזה)
למיטב ידיעתי המינימום הוא 15 שנה כאמור

למשל ברומניה ניתן לקנות ב300 אשח דירה חדשה בבוקרשט עיר הבירה שלהם - נשמע מפתה לכשעצמו לא?)
רק אם אתה שוקל קריירה בצבא הרומני
לא. ובכללי יהיה לך... אמ... קשה, לקבל משכנתא בארץ לרכישת נכס בחו"ל.

אולי זה מתבסס על איזו הנחה לא ריאלית שלי אבל לי זה נראה כאילו מינוף בשוק ההון ( ואין לי מושג אפילו איך עושים את זה חוץ מדרך ברוקר בקניית שורטים)שקול להימור פרוע בעוד מינוף לדירה נראה כמו משהו סולידי .
הפנמה של חכמת ההמונים. זה בגדול תמצית הלחץ החברתי הישראלי. בורסה זה למשוגעים ודירה זה בטוח. עוד לא גיבשתי דעה אישית בנושא.

בקיצור אח יקר ממליץ לך להמשיך ללמוד ולקרוא.

אני מבין שכנראה יצאתי ליצן ושהתחום הזה הוא לא אופציה בשבילי בכלל ל3 שנים הקרובות
אני מפגר שקראתי את זה רק עכשיו. התלבטתי אם למחוק את כל מה שכתבתי, החלטתי לפרסם את התגובה בכל זאת למען המשתמשים הבאים שיריצו חיפוש בפורום ויגיעו לשרשור הזה.

עלה והצלח!

נכון, אבל לא יתנו לך רק את המסלול הזה
בטח שכן.
אפשר גם לגרום לזה, בלי רצון הבנק.
אני יכול במקרה הטוב להעמיד הון עצמי ראשוני לטובת המשכנתא של כ 100k שח .
אז תקבל מהבנק עוד 300K עבור דירה בארץ.
עם 400K אני לא יודע מה תקנה ואיפה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P לקיחת משכנתא על בנית בית בישראל בזמן שהות זמנית בארה"ב נדל"ן 0
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
כ לקיחת משכנתא מבנק ישראלי למי שאין Social Security נדל"ן 10
M לקיחת הלוואה לפני או אחרי משכנתא נדל"ן 1
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
א תשלומים למחיר למשתכן - לקיחת הלוואה לפני משכנתא נדל"ן 2
ד בניין נהרס לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 0
A לקיחת משכנתא מבנק בארה"ב עבור רכישה של נכס בארץ נדל"ן 11
T התייעצות כללית לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 7
R לקיחת משכנתא נדל"ן 29
ר לקיחת משכנתא כשאתה לא בעל הנכס נדל"ן 10
D לקיחת משכנתא: כן או לא? נדל"ן 27
C חישוב כדאיות לקיחת הלוואה והחזר משכנתא נדל"ן 9
R לקיחת משכנתא -דירה מקבלן ללא ליווי בנקאי (שווה להיכנס גם מי שמעוניין לראות תמהיל לי זה עזר :) ) נדל"ן 9
ה לקיחת משכנתא אחרי חתימה על חוזה נדל"ן 31
T גרייס ומועד לקיחת משכנתא - דירה מקבלן נדל"ן 7
klayhamn דחיית לקיחת משכנתא? נדל"ן 21
M שאלה לגבי לקיחת משכנתא נדל"ן 8
מ כדאיות למשיכת כספים לטובת דירה או לקיחת משכנתא שוק ההון 1
I מחפש עצות בנושא לקיחת משכנתא לדירה יחידה (להשקעה) נדל"ן 5
ב לקיחת משכנתא לכל מטרה בשביל נדלן בחול נדל"ן 15
ה לקיחת משכנתא ומיחזור תוך שנה נדל"ן 43
T לקיחת משכנתא על בסיס חוזה מכירת דירה נדל"ן 2
hommie סבב בנקים לפני לקיחת משכנתא אוף טופיק 7
ITS רכישת דירה - לקיחת משכנתא או מהון עצמי בלבד? נדל"ן 220
M לקיחת הלוואה בתור חברה בע״מ על-מנת להשקיע שוק ההון 1
Y השקעה בזמן משבר: לקיחת הלוואות בסכומים גדולים עם ריבית נמוכה צרכנות פיננסית 13
O לקיחת הלוואה כנגד תיק השקעות שוק ההון 15
מ פינוי בינוי - לקיחת עורך דין נוסף נדל"ן 5
S לקיחת משכנא על שדרוג נכס - מספר שאלות נדל"ן 5
Y השקעת נדל"ן תוך לקיחת מינוף נדל"ן 12
D לקיחת הלוואה מקרן פנסיה לטובת השקעה במדד (למשל s&p) שוק ההון 2
O לקיחת הלוואה מהקבלן נדל"ן 3
ס משקפי ראייה ללא לקיחת הלוואה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
משקיע בתבונה כדאיות לקיחת הלוואה מקופת גמל להשקעה לצורך קניית דירה להשקעה נדל"ן 9
J השקעה ב-P2P או לקיחת הלוואת מינוף להשקעה אחרת? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
A לקיחת הלוואה מ"כלל" בריבית פריים מינוס חצי צרכנות פיננסית 2
אגוז_קוקוס לקיחת אחריות כלכלית לקראת ילד ראשון יומני מסע אישיים 64
י לקיחת הלוואה לצורך השקעה במטבעות דיגיטליים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 60
צ'רצ'יל יזם בתחילת הדרך- שילוב של סולידי עם יצר של לקיחת סיכונים יומני מסע אישיים 26
ר לקיחת הלוואה והשקעה בביטקוין אוף טופיק 55
Evgeny Sahnin הקפצת ריביות ע״י הבנק באמצע לקיחת המשכנתא נדל"ן 2
ה זמן או כסף - דילמה על לקיחת עבודה נוספת יומני מסע אישיים 5
Y מה דעתכם על לקיחת הלוואה לצורך השקעה? שוק ההון 2
M פרעון במסלול קל"צ מיד לאחר לקיחת המשכנתא נדל"ן 11
S לקיחת משתכנא למען אימי שוק ההון 20
F שוקל לקיחת הלוואה לקניית נכס בחול נדל"ן 6
דוג לקיחת הלוואת כדי להעלות את דירוג האשראי שוק ההון 47
Y לקיחת הלוואה מקופת גמל להשקעה לצורך קניית תעודת סל שוק ההון 4
Frenchman לקיחת הלוואה לצורך סגירת הלוואה צרכנות פיננסית 80

נושאים דומים

Back