• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

זמן או כסף - דילמה על לקיחת עבודה נוספת

האסקי

משתמש רגיל
דירוג
400
שבת שלום,

בחרתי לשתף בדילמה אישית שיש לגבי לקיחת עבודה נוספת. הסוגיה היא אולי קטנה ואישית באופי שלה אבל היא מעלה נושאים גדולים שאני מרגיש שבא לי לשים באוויר של הפורום הזה.

אני עובד כעצמאי בחמש השנים האחרונות ונותן שירותים של ניהול כספים וסוגיות משיקות עבור עסקים שונים במתכונת של ריטיינר חודשי שבו כל אחד מהלקוחות מקבל ממני לפי מחיר שנקבע בתחילת העבודה ולפעמים מתעדכן.
התכנית שלי הייתה להקים עסק שיתן מטרייה פיננסית מקיפה לעסקים קטנים ולעמותות אשר לא יכולים להרשות לעצמם להחזיק איש כספים מומחה במשרה מלאה. תוך שאני מכוון לנסות להעסיק צוות מצומצם שיסייע לי בעבודה.

בפועל, לא הצלחתי להפוך את העסק לכזה שיש בו עובדים חוץ ממני. פעמיים שונות ניסיתי לאתר מועמדים ולהכניס אותם לעבודה בצמוד אלי וללמד אותם להיות כח עזר עבורי. אבל זה לא עבד. האנשים לא התאימו ו/או לא הצלחתי להגדיל את היקף העבודה מספיק בשביל שלא אוכל להתמודד איתו בעצמי.

לאחרונה עם הקורונה נפגעה הפעילות של הלקוח הגדול והוותיק ביותר שלי (מפיק בעולם האירועים) ומצאתי את עצמי יורד בהכנסות כך ששולי הביטחון שלי נפגעו - ובמקביל למעבר לבית גדול יותר והוצאות גדולות יותר, ירדה ההכנסה שלי ממצב שבו הייתי חוסך כ10-15,000 ב"ח בחודש למצד שבו אני כמעט מאוזן.
התחלתי לחפש לקוחות חדשים, אבל בצל הקורונה וכמויות מחפשי העבודה שנסקו, יחד עם זה שצריך אמון רב בשביל להכניס פונקציה כמוני לעסק בתקופה שבה עסקים בעיקר מחפשים לצמצם - יצר מצב שבו במשך כמעט חצי שנה לא קיבלתי הצעות חדשות.

לפני שבועיים זה השתנה כשאיתרתי לקוח חדש וממש ביום הראשון לעבודה איתו קיבלתי פניה לגבי עבודה נוספת.

הדילמה הגדולה שלי - האם לנסות להתחיל גם את העבודה הנוספת. הסיבה שיש בכלל דילמה (עד היום הייתי לוקח כל עבודה שהייתה מתאימה לי, ושמח ללמוד איך להתמודד ברמת קושי גבוהה יותר). הנסיבות הנוכחיות הן אחרות.

הקטן שלי בן שנה וחצי ועוד חודש +- תצטרף עוד תינוקת למשפחה.
ועולה שאלה של המחיר של הזמן והאנרגיה שיידרשו ממקום עבודה נוסף (התפקיד המוצע הוא יותר ניהולי מכספי וידרוש ממני התגייסות ולמידה).
במקביל 2020 היא שנה שבה תיק ההשקעות שלי מתחיל לקבל צורה ולתת תוצאות משמעותיות שתומכות מאוד בהגדלת החסכונות גם כשהחסכון התזרימי בהאטה קיצונית.

המחשבה שלי לטובת עוד עבודה ועומס היא לטובת ההתפנות בעתיד הבינוני -
התכנית שלי לחסוך 150-200,000 בשנה, במקביל להגדלת התשואות מהכספים שכבר מושקעים, נראית הרבה יותר חסינה מתכנית של האטה לפני הגעה קרוב ליעדים שלי.
בלי תשואות מיוחדות יידרשו לי עוד כ 9-10 שנים בשביל להגיע לסכום שיאפשר פרישה מליאה תוך דאגה לצרכי המשפחה שלי (בלי הסתמכות על הכנסות של אשתי שאולי יחזרו בהמשך).

הקול השני הוא כזה שאומר שהמחיר שאשלם על ההכנסות הנוספות יהיה משמעותי-
פחות זמן, פחות אנרגיה ופחות נוכחות בקשר שלי עם הילדים שלי (וכשאני כותב אני מבין שחייבת להיות דרך לעבוד עם זה ולאו דווקא לשלם מחיר כבד).
פחות פנאי בשנים שבהם אני עדיין במלוא הכוחות שלי (אני בן 37 היום).
עם ידיעה שהחיים האלו הם משהו סופי ושאולי זה שהירושה שלי תהייה שווה X מיליונים, לאו דווקא יתן את הערך הגבוה ביותר למשפחה שלי ולהגשמה שלי.

כרגע הנטייה שלי היא לקחת את העבודה הנוספת, ולראות איך מתרנים (אולי להקטין קצת היקף עם לקוחות תובעניים) ובמקרה הגרוע לוותר על משהו.
אף אחד לא מבטיח לי שלקוח/ות נוספים לא ייכנסו לסחרור ולשאלות קיומיות עקב התמשכות המצב הזה של הקורונה ועדיף להיות בצד הבטוח עם שני ילדים קטנים.

ואולי בכלל עכשיו זה הזמן למצוא מישהו שיוכל לעזור לי להחזיק את העסק. אבל איכשהו המחשבה הזו עדיין לא יושבת וזה נראה כמו משהו מורכב מדי שעתיד שוב לא לעבוד.

המצב חרא ולא ידוע מתי נחזור לנורמה.
אני פנסיונר וקל לי להציע אבל גם אני עברתי משברים בחיים ולכן אני חושב שכדאי לקחת כל אפשרות להגדלת הכנסה.
לא רק שוק ההשקעות תנודתי היום, גם שוק העבודה.
לכן, ולמרות המחיר של זמן פנוי עם המשפחה אני הייתי מאמץ בחום 1, 2, 3 משרות במקביל עד יעבור זעם כי זה לא הזמן לפינוקים.

אני לא מכיר את התחום בכלל, אבל אולי עצה כזו יכולה לעזור:
נשמע לי הגיוני גם אולי לחפש את העזרה המיוחלת בכיוונים אחרים. אולי מזכירה לעסק שתעזור לך עם לו"זים וכו', אולי מתלמד זוטר שלא עולה הרבה..
אולי בכלל יש bottleneck באופן העבודה שאפשר לפטור ע"י שירות כלשהו, או טכנולוגיה כלשהי.

לאור המצב בארץ ובעולם בעד לקחת כל שקל

בלי תשואות מיוחדות יידרשו לי עוד כ 9-10 שנים בשביל להגיע לסכום שיאפשר פרישה מליאה תוך דאגה לצרכי המשפחה שלי (בלי הסתמכות על הכנסות של אשתי שאולי יחזרו בהמשך).
אתה מפרנס יחיד, קשה לדעתי באופן כללי להיות מפרנס יחיד וגם להיות אב מעורב...

מצטרף לאחרים וחושב שבתור מפרנס יחיד עם פרנסה לא בטוחה לא הייתי מוותר אפילו על שקל בתקופה כזו.

נערך לאחרונה ב:
אני מניח שהגדול חזר היום לגן הפרטי.
תעבוד כל רגע שאתה יכול.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P מועד ההכנסה בצ'ק - זמן הקבלה או הפרעון? (עוסק) מיסים 0
א זמן מת בצבא - מחפש ספרים או בלוגים מומלצים להשכלה פיננסית התפתחות אישית 5
O seeking alpha , סיקינג אלפא. אתר נחמד או בזבוז זמן אוף טופיק 22
4 אתם חושבים שזה זמן טוב להשקיע בטבע, או שיש מצב שהיא חברה מתה שוק ההון 2
מ כל כמה זמן אתם מסתכלים בתיק שלכם או בנתוני המסחר? שוק ההון 6
N שליחות מהיום להיום, דרך להכנסה נוספת או בזבוז זמן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
עמוס איזה השקעה הכי טובה לאורך זמן נדלן או מניות שוק ההון 2
R חיסכון בדלק: זמן או מרחק? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
D הערכות להוצאה משמעותית בטווח זמן בינוני שוק ההון 5
D עכשיו יש לי זמן, אבל זה מבלבל יזמות והגדלת הכנסות 12
P זמן בפועל לקבלת שומת מיסוי מקרקעין? נדל"ן 0
D קושי בניהול אלוקציה ואיזון תיק לאורך זמן שוק ההון 4
ה הרבה זמן שלא הייתי פעיל פה - מחדש את היומן מסך (31 ששואף להיות מתכנת) יומני מסע אישיים 10
ה משיכת כספי פיצויים לאחר זמן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M קורלציה בין ריביות ממוצעות במסלולי משכנתא שונים לאורך זמן נדל"ן 0
א משך זמן קבלת משכנתה לתושב חוץ? נדל"ן 4
Shamran88 ביזור קניית מדדים על פני זמן שוק ההון 2
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
S הגדרת זמן מסך ונעילה מרחוק של iphone אוף טופיק 1
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
א האם זה זמן טוב למכור עכשיו דירה? נדל"ן 14
R תוך כמה זמן לפני סיום השכירות נהוג להראות את הדירה? נדל"ן 11
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
עלילה מסלול זמן ממוצע ללקיחת משכנתא נדל"ן 8
D מניות ערך קטנות בישראל זה סיוט - זמן לעבור **********? שוק ההון 1
ש מגן מס לכמה זמן התוקף שלו? מיסים 34
M השקעה בקרן מחקה מדד בטווח זמן בינוני שוק ההון 11
י מכרזי ר"מי, איך זה עובד?, והאם זה זמן טוב נדל"ן 8
C משועמם בעבודה עם המון זמן פנוי התפתחות אישית 44
לאץ' חשיפה לs&p לטווחי זמן שונים שוק ההון 3
R תיק מנייתי - כל כמה זמן לקנות עוד ניירות? שוק ההון 1
איש ירח עץ הכסף. זמן לקטוף את הפירות? יומני מסע אישיים 14
F כמה זמן לוקח להפקדה מהמשכורת להיכנס לקה"ש? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
H כמה זמן עבר מהגשת דו"ח שנתי לקבלת שומה? מיסים 16
Z מה זמן המותר להגשת תיקון דו״ח שנתי? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Y תוך כמה זמן הכסף מופקד בתוך חשבון IB? שוק ההון 3
K איך אני חוסך סכום X בY זמן? התפתחות אישית 2
O כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון? שוק ההון 1
ה כמה זמן לוקח לבנות בניין נדל"ן 3
הסוליd הפרשי זמן בין etfים שונים שוק ההון 9
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
stamEhad מחיר למשתכן - תוך כמה זמן אני צריך לארגן את הכסף? נדל"ן 4
ז ניצול זמן בנסיעות התפתחות אישית 19
Y האם יש אתר שאפשר לראות בו נתוני זמן אמת של קרנות בלונדון בחינם? שוק ההון 6
O עבודה עבור מעסיק מחו''ל למשך זמן קצר מיסים 6
H תוך כמה זמן בעל דירה אמור לתקן מזגן? אוף טופיק 20
ל זמן פוסטים מאיכות נמוכה 22
M פרישה מוקדמת - השקעות בטווח זמן בינוני פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
T זמן טוב למשוך כספי פיצויים ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
D קרן ישראלית עוקבת סנופי - הפרשי זמן שוק ההון 23