• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פתיחת קרן השתלמות או לקיחת הלוואה מהקרן לצורך סגירת משכנתא

• פותח הנושא פותח הנושא yoyo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yoyo

משתמש רשום
דירוג
3
יש לי קרן השתלמות נזילה במסלול מנייתי עם 250אש"ח.
חשבתי להשתמש בקרן כדי לסגור מסלול משכנתא בעייתי מאוד (צמוד מדד בריבית משתנה-כרגע 4.83%)
שעומד כרגע על 200 אש"ח
הציעו לי לקחת הלוואה מהקרן בריבית של 5-5.5% בהלוואת בלון ל6 שנים ולהשאיר את הכסף
בקרן השתלמות לעבוד.
מפתה אותי לסגור את המשכנתא ללא לקיחת הלוואה אבל הייתי שמח לדעת מה דעתכם בנושא
כלומר האם קיים פער כזה גדול בין האפשרויות?

יש לי קרן השתלמות נזילה במסלול מנייתי עם 250אש"ח.
חשבתי להשתמש בקרן כדי לסגור מסלול משכנתא בעייתי מאוד (צמוד מדד בריבית משתנה-כרגע 4.83%)
שעומד כרגע על 200 אש"ח
נשמע הגיוני.
הציעו לי לקחת הלוואה מהקרן בריבית של 5-5.5% בהלוואת בלון ל6 שנים ולהשאיר את הכסף
בקרן השתלמות לעבוד.
מה עשית בזה?
הפכת הלוואה ב 4.8% להלוואה ב5.5%
לא נשמע משתלם בשום צורה.
מפתה אותי לסגור את המשכנתא ללא לקיחת הלוואה
נשמע הגיוני.
כלומר האם קיים פער כזה גדול בין האפשרויות?
כן - באופציה הראשונה (זאת שאתה רוצה - לפדות את הקרן) אתה סוגר את ההלוואה
באופציה השניה (זאת שהציעו לך) אתה מחליף הלוואה אחת באחרת, ומעלה לעצמך את הריבית שאתה צריך לשלם.
נראה לי הבדל די גדול.

לא בטוח שתוכל להמשיך במסלול מנייתי כשיש הלוואה עליו.
צריך לשים לב שכנראה התשלום החודשי שלך יגדל כי ההלוואה לטווח שנים יותר קטן.
האם בדקת מיחזור משכנתא?
אני חושב שהריבית שקבלת קצת גבוהה. ממה שאני מכיר יש כאלה שנותנים 4.5% קלצ על קרן השתלמות שניתן לפדות. אתה יכוללנסות לקבל הצעה מחברה אחרת. אולי הם יתנו לך ריבית נמוכה בשביל שתעבור אליהם. בדרך כלל יש יותר היצע של הלוואות מקרנות השתלמות בתחילת שנה אזרחית.
תשקול אם כדאי לך לא לגעת בקרן השתלמות ולא לקחת ממנה הלוואה בתור כסף גיבוי לתרחיש לא מתוכנן.
יש עוד דרכים לקבל הלוואה בריבית נמוכה. למילואימניקים עובדי מדינה/מעסיק. זה לא מגיע לסכומים של 200 אלף בדרך כלל.

בקיצור כנראה לא הייתי לוקח הלוואה כזאת אלא מחפש מיחזור משכנתא או הלוואה אחרת או פודה את קרן ההשתלמות.

נערך לאחרונה ב:
הפכת הלוואה ב 4.8% להלוואה ב5.5%
אבל זה צמוד מדד, וזה לא

4.8% צמוד מדד כנראה ממש פחות טוב מ-5.5% פריים לא צמוד מדד, עם פוטנציאל משמעותי לירידה בקרוב

אבל זה צמוד מדד, וזה לא

4.8% צמוד מדד כנראה ממש פחות טוב מ-5.5% פריים לא צמוד מדד, עם פוטנציאל משמעותי לירידה בקרוב
לא באמת משנה, ככה או ככה עדיף לפדות את הקה"ש

אם אתה פודה אותה אתה מקבל 4.8% צמוד מדד פטור ממס (כסף שאתה חוסך). איזה השקעה נותנת לך תשואה כזאת בלי סיכון?

מפתה אותי לסגור את המשכנתא ללא לקיחת הלוואה אבל הייתי שמח לדעת מה דעתכם בנושא
הפיתוי שלך מובן ומאד מוצדק כלכלית.
בהצלחה!

הפיתוי שלך מובן ומאד מוצדק כלכלית.
בהצלחה!
אולי לא הסברתי נכון. הרעיון של לקיחת הלוואה מהקרן הוא רק בגלל ציפייה שהקרן במסלול המנייתי תעשה תשואה שנתית של בין 8-15% ואז אחרי הקיזוז של ריבית ההלוואה הקרן עדיין תמשיך לעבוד רווחים יפים.
אני טועה?

אולי לא הסברתי נכון. הרעיון של לקיחת הלוואה מהקרן הוא רק בגלל ציפייה שהקרן במסלול המנייתי תעשה תשואה שנתית של בין 8-15% ואז אחרי הקיזוז של ריבית ההלוואה הקרן עדיין תמשיך לעבוד רווחים יפים.
אני טועה?
אני לא אחראי על הציפיות שלך, רק תמיד תשקלל סיכון, מס, דמי ניהול, תזרים והכי הכי חשוב: איכות חיים ושינה.

אני טועה?
אני אשאל הפוך:
נניח שלא הייתה לך משכנתה ולא קה"ש.
האם היית לוקח היום הלוואה בריבית של 5% כדי להשקיע את הכסף הזה בשוק ההון ו"לקוות" שהכסף יעשה 8-15%?

אני אשאל הפוך:
האם היית לוקח היום הלוואה בריבית של 5% כדי להשקיע את הכסף הזה בשוק ההון ו"לקוות" שהכסף יעשה 8-15%?
זאת בדיוק השאלה הנכונה.

ולהרחבה:
גוגל: הסולידית הלוואה לצורך השקעה

כנראה שלא. בשנים הקרובות הוא ישלם רק ריבית ולא קרן כי:
צודק. הלוואת בלון היא יותר יקרה וכנראה בגלל זה הריבית הגבוהה. זאת הלוואה די מסוכנת לרוב האנשים. סיכוי טוב שהיא תוביל לפדיון קרן ההשתלמות בסוף. ומה יקרה אם השוק ירד ב20%?

זאת הלוואה לטווח לא מאוד ארוך בריבית די גבוהה. אני הייתי מעדיף במצב הזה הלוואה רגילה ולא בלון. אבל כנראה שהייתי פשוט פודה את קרן ההשתלמות עכשיו.

אני אשאל הפוך:

זה לא בדיוק השאלה הנכונה. צריך לזכור שגם קה"ש פטורה ממס רווח הון, כלומר שאפילו אם היא תעשה 5% ("לפני מס"), עדיין משתלם להחזיק אותה בחיים לטווח ארוך, גם אם היא מעט תייקר את ההלוואה.

זה לא בדיוק השאלה הנכונה. צריך לזכור שגם קה"ש פטורה ממס רווח הון, כלומר שאפילו אם היא תעשה 5% ("לפני מס"), עדיין משתלם להחזיק אותה בחיים לטווח ארוך, גם אם היא מעט תייקר את ההלוואה.
גם החזר משכנתא (כלומר השקעה) לדירה יחידה פטורה ממס וגם מדמי ניהול.

אתה גם יכול לשלב...
להקטין את ההחזר/לצמצם מספר שנים מהמשכנתה (פדיון חלקי של קרן ההשתלמות), נגיד 100,000.
והלוואה על הקרן שנשארה ולצמצם איתה עוד מהמשכנתה. או בלי הלוואה.

נ.ב.
פעם זה היה הרבה יותר קל להחליט... כשהריבית על קרן ההשתלמות נשק ל - 1%

לפי חישובים בשרשורים אחרים, דמי הניהול נוגסים יפה בהטבת המס, ובפרט בטווח הארוך.
תלוי כמובן בתנאים הספציפים שיש.

אני אשאל הפוך:
בהנחה שקיים סיכוי מעל הסביר בשוק המניות שהכסף שאלווה, יעשה ריבית יותר גבוהה, התשובה היא כן.

בהנחה שקיים סיכוי מעל הסביר בשוק המניות שהכסף שאלווה, יעשה ריבית יותר גבוהה, התשובה היא כן.
על סמך מה אתה חושב שיש סיכוי מעל הסביר?
איך הגעת ל8-15 אחוזים?
יש לך נתונים שאיננו מכירים?

אני חושב שמינוף על מינוף הוא מיותר, מה גם שבמקרה הספציפי יקר. לטעמי מדובר בהרפתקאה מוגזמת ואני ממש לא בצד הסולידי של המפה (מבחימת השקעות).

האם כרגע אתה לקחת הלוואה כדי להשקיע אותה בשוק ההון? כי בהחלט יש סיכוי סביר שהתשואה תהיה גבוהה מהריבית.

האם כרגע אתה לקחת הלוואה כדי להשקיע אותה בשוק ההון? כי בהחלט יש סיכוי סביר שהתשואה תהיה גבוהה מהריבית.
לא לקחתי אבל אני כן לוקח בחשבון שקרן השתלמות היא היחידה שאפשר לקחת ממנה הלוואה ותוך כדי זמן ההלוואה היא ממשיכה לעבוד ושאין לי מיסוי על הרווחים מהקרן השתלמות ולכן זאת יכולה להיות הלוואה משתלמת

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א פתיחת קרן השתלמות לשכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N פתיחת קרן השתלמות חדשה בשינוי שם מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
S פתיחת קרן השתלמות חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ה פתיחת קרן השתלמות ללא סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B פתיחת קרן השתלמות / פנסיה ללא סוכנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A פתיחת קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
deussex פתיחת עוסק פטור שאינו עומד בתנאי ביטוח לאומי, בשביל קרן השתלמות נוספת + הוצאות מוכרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
R פתיחת קרן השתלמות כעצמאי לאדם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש התלבטות בין העלאה בשכר לבין פתיחת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
M פתיחת עוסק פטור עבור קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
G פתיחת קרן השתלמות עבור שכיר שהמעסיק אינו מפריש עבורו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N פתיחת קרן השתלמות ראשונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ש ייעוץ: העלאה בשכר / קרן השתלמות / פתיחת תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
E פתיחת קרן השתלמות בקל גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י פתיחת קרן השתלמות כעוסק פטור שוק ההון 2
י פתיחת קרן השתלמות IRA עם סכום התחלתי נמוך שוק ההון 1
O פתיחת עסק חייל משוחרר (קרן השתלמות- מהפיקדון) שוק ההון 9
א פתיחת קרן השתלמות עצמאי שוק ההון 4
ImCarryGG פתיחת קרן השתלמות(IRA) לעצמאי שאלות שוק ההון 2
T פתיחת קרן השתלמות נוספת - מה דעתכם? שוק ההון 2
A פתיחת עוסק מורשה בשביל קרן השתלמות של עצמאי שוק ההון 59
הדב פתיחת קרן השתלמות - טכנית שוק ההון 5
E פתיחת עסק כעצמאי ללא הכנסה מהעסק אלא לצורך פתיחת קרן השתלמות שוק ההון 33
yuvalnsn שאלות אחרונות לפני פתיחת קרן השתלמות ראשונה בחיי שוק ההון 18
yuvalnsn האם לדאוג מהירידה בשוק לפני פתיחת קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 8
S פתיחת קרן השתלמות צרכנות פיננסית 12
Z פתיחת קרן השתלמות בן 21 צרכנות פיננסית 1
כינוי מקורי פתיחת קרן השתלמות לסטודנט שוק ההון 17
ה פתיחת קרן השתלמות מאפס: האם עדיף לחכות עם ה-IRA? שוק ההון 5
E פתיחת קרן השתלמות לשכיר באופן עצמאי שוק ההון 10
Wonko פתיחת עסק לצורך קרן השתלמות צרכנות פיננסית 25
TunaGolem פתיחת קרן השתלמות צרכנות פיננסית 104
L פתיחת קרן השתלמות - שאלות של מתחילים שוק ההון 27
E שאלות בנושא פתיחת קרן השתלמות שוק ההון 17
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
עידו ג פתיחת קרן פנסיה/גמל - דגשים והמלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D פתיחת קרן פנסיה ממעסיק לא מוכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
H פתיחת ״קרן השקעות״ משפחתית שוק ההון 7
D פתיחת קרן IRI - הפקדה עצמית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א פתיחת עוסק פטור עבור הטבת קרן ההשתלמות צרכנות פיננסית 4
מ פתיחת קרן פנסיה חייל משוחרר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D פתיחת קרן פנסיה ראשונה צרכנות פיננסית 35
itzik64 פתיחת קרן נאמנות פטורה אישית שוק ההון 2
הקוקיה פתיחת קרן פנסיה, קושיות קיומיות... עזרה בבקשה צרכנות פיננסית 6
I פתיחת קופת פנסיה חדשה בגלל אי פעילות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S פתיחת תיק במס הכנסה על השכרת דירה מיסים 8
F פתיחת חשבון מסחר - נשוי לאזרחית אמריקאית שוק ההון 15