שלום לכולם
מתלבטת בנושא הביטקוין, אשמח לדעתכם:
בן זוגי ואני עתידים לקחת משכנתא בגובה 1.4 מש״ח לקניית דירת קבלן למגורים (בהחזר חודשי של כ 6,800 ש״ח), הכניסה מיידית.
דירה ראשונה. נשואים + 3.
הכנסה נטו: 28k (וצפונה בזמן הקרוב)
אין הלוואות חוץ מהנ״ל.
יש לי קה״ש נזילה, ומעוניינת לקחת הלוואה כנגדה (לא לפדות) על מנת לכסות חלק מהמשכנתא (מסלול פיתוי).
בנוסף, יש לי אפשרות לקחת הלוואה על סך 150k בריבית פריים דרך העבודה ל 10 שנים, בהחזר חודשי של 1,300 שח לחודש.
כאן נכנסת ההתלבטות:
האם לקנות ביטקוין בכספי ההלוואה מהעבודה
(מתוך נק הנחה ספקולטיבית לחלוטין, אך עם סיכוי גבוה לדעתי, שאוכל להחזיר את ההשקעה בכך שאחרי שהערך יעלה, למכור במחיר הכניסה ולהמשיך לגלגל את היתרה. הכוונה היא להשאיר בצד בערך 20,000 שח מההלוואה לצורך תשלום הריבית החודשי על ההלוואה...)
או
לכסות עוד חלק מהמשכנתא?
או
משהו אחר שהייתם מציעים לעשות עם ההלוואה הזאת? היא אטרקטיבית ואני חושבת שכדאי לי לנצל את ה״כסף הזול״ כדי להשקיע...
אציין שיש לנו עוד כ 60k בקה״ש שתהיה נזילה בעוד כשנתיים (וכנראה שתתפח קצת..)
ועוד כ 60k במנייה ששוקלים למכור כרגע.
תודה לכולם!
מתלבטת בנושא הביטקוין, אשמח לדעתכם:
בן זוגי ואני עתידים לקחת משכנתא בגובה 1.4 מש״ח לקניית דירת קבלן למגורים (בהחזר חודשי של כ 6,800 ש״ח), הכניסה מיידית.
דירה ראשונה. נשואים + 3.
הכנסה נטו: 28k (וצפונה בזמן הקרוב)
אין הלוואות חוץ מהנ״ל.
יש לי קה״ש נזילה, ומעוניינת לקחת הלוואה כנגדה (לא לפדות) על מנת לכסות חלק מהמשכנתא (מסלול פיתוי).
בנוסף, יש לי אפשרות לקחת הלוואה על סך 150k בריבית פריים דרך העבודה ל 10 שנים, בהחזר חודשי של 1,300 שח לחודש.
כאן נכנסת ההתלבטות:
האם לקנות ביטקוין בכספי ההלוואה מהעבודה
(מתוך נק הנחה ספקולטיבית לחלוטין, אך עם סיכוי גבוה לדעתי, שאוכל להחזיר את ההשקעה בכך שאחרי שהערך יעלה, למכור במחיר הכניסה ולהמשיך לגלגל את היתרה. הכוונה היא להשאיר בצד בערך 20,000 שח מההלוואה לצורך תשלום הריבית החודשי על ההלוואה...)
או
לכסות עוד חלק מהמשכנתא?
או
משהו אחר שהייתם מציעים לעשות עם ההלוואה הזאת? היא אטרקטיבית ואני חושבת שכדאי לי לנצל את ה״כסף הזול״ כדי להשקיע...
אציין שיש לנו עוד כ 60k בקה״ש שתהיה נזילה בעוד כשנתיים (וכנראה שתתפח קצת..)
ועוד כ 60k במנייה ששוקלים למכור כרגע.
תודה לכולם!