• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה כן 100% מניות?

• פותח הנושא פותח הנושא Ron B
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
+1

אוסיף אפילו שלמעשה במקרה של LUMP SUM הסיכון רק גדל עם הזמן שכן החשיפה הנומנלית רק גדלה וכל נפילה בשוק תוריד איתה שווי גדול יותר מההשקעה.
האמונה שעם הזמן מניות נהיות פחות מסוכנות היא תוצר של חישוב תשואות בצורת IRR\CAGR.
ממש לא. בתוחלת לאורך זמן סכום חד פעמי מנצח מיצוע. זה חלק בלתי נמנע מהמושג תוחלת תשואה חיובית.

מה סיבולת הסיכון שלך?"
אולי במקום להתאים את המתמטיקה לפסיכולוגיה, עדיף לעשות הפוך. כן, כן, טבע האדם וכל זה...

הכי חשוב: "מה סיבולת הסיכון שלך?
וזאת הסיבה העיקרית שאני לא ב 100% מניות, לא קרוב לזה וגם לא מתכוון להיות.
הדוב של תחילת 2016 היה מאתגר אבל לא באמת נוראי. עברתי אותו בשלום והמשכתי בקניות כרגיל.

אני לא יודע להעריך את סיבולת הסיכון שלי, ועד שלא אתקל במשבר גדול גם לא אדע באמת.
קביעה מדויקת של סיבולת הסיכון זה כמו לבדוק תקינות של קופסת גפרורים באמצעות הצתה של כולם.

בז
ממש לא. בתוחלת לאורך זמן סכום חד פעמי מנצח מיצוע. זה חלק בלתי נמנע מהמושג תוחלת תשואה חיובית.
הייתה פה אי הבנה.
אני לא דיברתי על עליונות של סכום חד-פעמי על מיצוע, אלא על סיכון במובן של תוצאה לא מטיבה.
או כמו שוואד פאו אמר את זה: "the probability of semi-bad outcomes decreases over time, but the probability of very bad outcomes increases"
משמע: נכון, למניות יש לטווח הארוך תוחלת חיובית (לא בכל מקום, לא כל הזמן) אבל התוצאה של נפילה בסוף תקופת החיסכון היא הרבה יותר מסוכנת מאשר בתחילתה. כלומר שמניות לא נהיות פחות מסוכנות, זו טעות לחשוב כך, פשוט יש להם תוחלת חיובית ואם אנחנו מסתכלים דרך נקודת מבט של חוסך אז נכון שהוא מקטין את הסיכון שלו לא להגיע אל היעד הפיננסי (שהוא הסיכון הכי גדול) אך הוא באותה מידה לוקח עליו סיכון אמיתי ששווי תיקו יתאדה בדיוק ברגע שהוא צריך אותו ואם זה מאוחר יותר בתקופת החיסכון אז הרי הוא יאבד ערך גדול יותר מאשר בתחילת התקופה. ;)

קביעה מדויקת של סיבולת הסיכון זה כמו לבדוק תקינות של קופסת גפרורים באמצעות הצתה של כולם.
קביעה מדויקת לא תקבל בכל מקרה, מה שאתה צריך זה הערכה מאיזה מרחק אתה צריך להתרחק מהאש ע"י הסרת גפרור אחד בכל פעם ומדידת החום
ההקבלה של סיכון לאש תואמת המציאות כי גם כוויות יש בדרגות שונות ועם רובן אפשר לחיות
במקרה שלך, האם התחלת את ההערכה מ 100 מניות וירדת באחוזים או שהתחלת עם החלק השמרני ועלית בו באחוזים?

אבל התוצאה של נפילה בסוף תקופת החיסכון
מה מונע ממך לחוות נפילה בשני הקצוות?
בכל מקרה ירידה תמיד תיקח איתה יותר כסף מהעלייה באותם אחוזים
נניח 100K שירדו ב 50% - נותרו 50K, עלו חזרה ב 50% - נותרו 75K
נניח 100K שעלו ב 50% - נותרו 150K, ירדו חזרה ב 50% - נותרו 75K

אולי במקום להתאים את המתמטיקה לפסיכולוגיה, עדיף לעשות הפוך. כן, כן, טבע האדם וכל זה...
הסולידית כתבנ פוסט שבו היא מסבירה שיש טעות נפוצה שסיבולת סיכון == עמידות פסיכולוגית, וזה ממש לא נכון סיבולת סיכון מורכבת גם מיכולת ההשתכרות בתנאי משבר וגם מהעמידות הפסיכולוגית, מי שחושב שסיבולת סיכון היא רק פסיכולוגית עשוי לגלות שיש לו בעיה אמיתית וגם משבר פסיכולוגי ברגע האמת.

בכל מקרה ירידה תמיד תיקח איתה יותר כסף מהעלייה באותם אחוזים
אתה לא לוקח תשואה בחשבון.
אני אסביר את עצמי שוב:
האמונה שמניות נהיות פחות מסוכנות היא תוצאה של חישוב תשואות בצורה שנתית דריבית (IRR למשל).
לדוגמא: מ1926 התשואות הגבוהות והנמוכות ביותר באינטרוול של 12 חודשים אצל סנופי היו +162% ו- (67.5%-).
כאשר אותם קיצונים באינטרוול של 30 שנה (360 חודשים) הם 14.78% ו-7.8%.
אבל, כאשר נהמיר את אותן תשואות של 30 שנה לTotal Return אנחנו מקבלים 6,153% ו-851%.
אם אתה צריך תשואה של 3000% במשך 40 שנה למשל, וקיבלת רק 1000% בשלושים השנים הראשונות, יש סיכוי גבוהה מאוד שלא תצליח לצבור את ה2000% הנוספים ב10 שנים הבאות.

ועוד דבר אחד, אם מניות באמת היו נהיות פחות מסוכנות עם הזמן אז אופציות PUT היו יותר זולות עם תוקף ארוך יותר...

אם מניות באמת היו נהיות פחות מסוכנות עם הזמן
אני לא מאמין בטענה הזאת בכל מקרה, הסיכון לא נשחק מהזמן, כל עוד הכסף לא בכיס תמיד קיים סיכון שישאר ממנו פחות ממה שחשבת בתחילת ההשקעה וזה כמובן יכול לקרות ביום אחד בזמן מיצמוץ
הערכת הסיכון היא היכולת לאמוד כמה אתה מוכן להפסיד ביחס לאלטרנטיבות

@קפה שחור
אדוני, אנחנו מסכימים לחלוטין. טענתי הייתה שמניות כן נהיות מסוכנות יותר עם הזמן או שלפחות לא פחות מסוכנות.

מה שכן, בגלל שסיכון הוא גורם משמעותי בהחלטה אם כן או לא, רצוי להוציא את כל ביצים מאותו הסל ולפזר אותו בסלים שונים
אם בכל זאת במניות עסקינן, פיזור גיאוגרפי של ההשקעה אמור למתן את הסיכון ולצמצם אותו למספר מקרי קיצון, כגון מיתון עולמי או אפוקליפסת זומבים
לכן, הסיכון תמיד ניתן למיתון ע"י פיזור, את הפיזור הגאיוגרפי צריך לבצע בצורה שלא תכביד על התיק (מבחינת עלויות) וגם לא תכניס אותו לספקולציות (כגון מדינות בוסר שלא התפתחו)

טענתי הייתה שמניות כן נהיות מסוכנות יותר עם הזמן או שלפחות לא פחות מסוכנות.
אתה מתעלם מהאלטרנטיבה. מניות זה לא או זה או כלום. הסיכון להשקיע לא במניות גדולה מהסיכון שנפילה בסוף התקופה תמחק לך את התיק. ולזה התכוון @Ron B כשכתב שהסיכון קטן עם השנים.
מה איכפת לי שב-2008 נפל 37% אם לאורך 20 השנים שלפני היו עליות? (כאילו ברור שאיכפת לי אבל עדיין יצאתי way ahead)

אתה מתעלם מהאלטרנטיבה. מניות זה לא או זה או כלום. הסיכון להשקיע לא במניות גדולה מהסיכון שנפילה בסוף התקופה תמחק לך את התיק. ולזה התכוון @Ron B כשכתב שהסיכון קטן עם השנים.
מה איכפת לי שב-2008 נפל 37% אם לאורך 20 השנים שלפני היו עליות? (כאילו ברור שאיכפת לי אבל עדיין יצאתי way ahead)
אם התשואה בעוד 20 שנה היא משתנה מיקרי שמתפלג בצורה כל שהיא, (נניח לוג נורמלית)
ההסתברות לקלוע מתחת התוחלת היא לא זניחה, והשאלה היא כמה יחשב נזק לפורש אם בעוד 20 שנה יגריל p% פחות ובאיזו הסתברות זה יקרה

אני באמת עושה זאת לעצמי, לעשות זאת לאדם הממוצע זה כמעט בלתי אפשרי ואם יהיו ירידות בשווקים אז זה גם יתעצם, מה לעשות, נפש האדם זה לא מתמטיקה.

אם התשואה בעוד 20 שנה היא משתנה מיקרי שמתפלג בצורה כל שהיא, (נניח לוג נורמלית)
ההסתברות לקלוע מתחת התוחלת היא לא זניחה, והשאלה היא כמה יחשב נזק לפורש אם בעוד 20 שנה יגריל p% פחות ובאיזו הסתברות זה יקרה
אז עדיף את ההסתברות הוודאית שזה יקרה?

מה איכפת לי שב-2008 נפל 37% אם לאורך 20 השנים שלפני היו עליות?
העובדה שהסיכון לא התממש לא אומר שהוא נעלם.
אל תבלבלו תוחלת חיובית בעבר עם העלמות סיכון.
אם היינו מתחייסים אל מדד הנייקי ולא אל סנופי היינו מדברים אחרת.
@אנון נימוס צדיק

העובדה שהסיכון לא התממש לא אומר שהוא נעלם
בטח שכן, ככל שעוברים השנים גדל הסיכוי שלך לקבל את ההחזר הממוצע. אולי אנחנו לא מדברים על אותו סיכון. הסיכון מבחינתי היא לא להגיע ליעד. עם אגח הסיכון הזה הרבה יותר גבוה.

בהחלט ייתכן. מה הקשר לדיון אבל?

בטח שכן, ככל שעוברים השנים גדל הסיכוי שלך לקבל את ההחזר הממוצע. אולי אנחנו לא מדברים על אותו סיכון. הסיכון מבחינתי היא לא להגיע ליעד. עם אגח הסיכון הזה הרבה יותר גבוה.

בהחלט ייתכן. מה הקשר לדיון אבל?

אם תשואות שנתיות הן בלתי תלויות הרי זה שבשנה ס התשואה היתה 50%- לא אומרת שב 20 השנים הבאות במקום לתת תשואה ממוצעת של 7% המערכת צריכה להתכנס ל 10.5% אחוז תשואה שנתית, ההסתברות שהממוצע הרב שנתי יהי ב3.5% מעל הממוצע היא לא גבוהה במיוחד.
אלא אם כן אתה מאמין שיש תלות בין תשואות של שנים צמודום או ש תשואות העבר בחלון קצר חוזות את התשואה העתידית.

(הפסד של 50% בשנה T0 שוה הםסד שנתי ממוצע של 3.5% לשנה למשך 20 שנה, וכדי לחזור לממוצע כולל השנה ה 21 התשואה תצטרך להיות גבוהה מהתשואה הממוצעת)

אם התוחלת נשארת ל 19 השנים הבאות %7 הרי שבפועל התשואה ל 20 שנה תהיה בממוצע 3.5% (7 פחות הההפסד השנתי הממוצע בשנת האפס) וההסתברות ל״גרעון אקטוארי״ הינו כבר גבוה משמעותית (אם מושכים לפי כלל 3-4 אחוז)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני אקצין
אם האדם חי 5 שנים, ובאותם שנים המדד נפל ב50٪ אז במהלך אותם שנים הוא יספוג ירידה משמעותית בצריכה שלו (אותו אדם לא יודע כמה שנים יחיה ותוך כמה זמן המדד יחזור למצבו, בגלל זה המשיכה היא כאחוז מהתיק)
יורשיו ירוויחו בכל מקרה אבל ב 5 שנים אותו פורש חי במקום מ 5000 שח מ 2500, לא פשוט בגיל 67.
ההנחה היא משיכה קבוע בגובה X% מהסכום ההתחלתי, מתוקן לאינפלציה.
מתמטית, ההסתברות שהאדם שלנו יצלח את השנים (כלומר, ישאר עם כסף) גבוהה יותר ככל שמספר השנים נמוך יותר. זאת כי אם המאורע שהוא נכשל אחרי 10 שנים מוכל באוסף המאורעות של כישלון אחרי 20 שנה. במילים אחרות, אם פשט את הרגל אחרי 10 שנים, אז ברור שהוא גם פשט את הרגל אחרי 20 שנה.
לכן, אם האדם שלנו חי בטעות זמן קצר יותר, הוא רק יזכה להסתברות גבוהה יותר לקבל את הקצבה שלו.

אם תשואות שנתיות הן בלתי תלויות הרי זה שבשנה ס התשואה היתה 50%- לא אומרת שב 20 השנים הבאות במקום לתת תשואה ממוצעת של 7% המערכת צריכה להתכנס ל 10.5% אחוז תשואה שנתית, ההסתברות שהממוצע הרב שנתי יהי ב3.5% מעל הממוצע היא לא גבוהה במיוחד.
אלא אם כן אתה מאמין שיש תלות בין תשואות של שנים צמודום או ש תשואות העבר בחלון קצר חוזות את התשואה העתידית.
יש הרבה עדויות לכך, וזה לא סותר את השערת השוק היעיל. השוק יכול ליהיות תהליך אקראי אבל עם תוחלת משתנה, ואפילו התוחלת הזאת יכולה ליהיות ידועה.
הדוגמא לכך היא מדד CAPE שדי חזה את התשואות לאורך זמן בקורלציה די יפה. זה לא אומר שאפשר לעשות מזה כסף, כי אם למשל תשואת שוק המניות העתידית עכשיו נמוכה (כי המכפילים גבוהים) אבל הריבית נמוכה או שלילית, אז עדיין שווה לך להשקיע בשוק.
למשל, בתחילת 2009 CAPE היה 14 וריבית 10 שנים הייתה 2.8%. ברור שבמצב כזה, התוחלת העתידית הצפוייה יותר גבוהה מהיום CAPE באזור 30.
אז כן, אחרי נפילה של 50% הסיכוי לנפילה נוספת של 50% יותר קטן, לדעתי.

הנה השקעה בנייקי 20 שנה אחרונות תשואה ריאלית שלילית.
דוגמת הניקיי בעייתית כי זה סקטור מסויים מבודד (מדינת יפן). זה כמו להגיד שתעשיית הטלגרפים פשטה את הרגל. זה נכון, אבל ההון מהטלרגפים אבל למשהו אחר. כנ"ל לגבי יפן: הכסף שנעלם מהשוק היפני בין 1990 ל-2010 הלך לאן שהוא. הוא לא נעלם. היה לו לאן ללכת כי יש את העולם. לעומת זאת להון העולמי אין לאן ללכת, אלא אם יפתחו בורסה בעוד כוכבים. לכן, תחת ההנחה שלא נכנס לחורף גרעיני בן מאות שנים (הכל יתכן), מאד לא סביר בעיני שמה שקרה ביפן יקרה בכל השוק העולמי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
S למה קרנות נאמנות שמחזיקות 100% אג"ח ממשלתי מאבדות ערך? שוק ההון 23
ע אם תיק 100/30 כ"כ טוב לפנסיה למה לא גם בתיק האישי ? שוק ההון 6
M למה הכוונה כשמשווקים היום בחוף התכלת ושדה דב קרקע עם זכות ל-100 מטר דירה? נדל"ן 12
S חסכן שמשלם: למה אני מוותר על 'חינם' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 63
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
S למה לא לחיות מהלוואות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
א בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 176
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145

נושאים דומים

Back
למעלה