כל זה נחמד, רק שמשקיע פרטי קטן לא באמת בעל השפעה בקבלת החלטות בחברה גדולה.
גם מצביע פרטי קטן לא באמת בעל השפעה על חלוקת המנדטים, עדיין יש ערך להצבעה עצמה.
הזכות להצביע שווה יותר כסף מההצבעה עצמה, כי זכויות נותנות כוח וכוח נותן השפעה.
הדיון בלופ כי התשובות פה מתעקשות כל פעם לקחת משפט אחד מהתגובה ולפסול אותו, במקום לענות על השאלה הפשוטה ששאלתי:
מה הופך בעלות על מניה לשקולה לבעלות על שבריר מהחברה? אם אני אציע לכם תפוח ואטען שהוא שווה לאחוז מחברת מטא, תרצו?
ואם אני אציע לכם מניות בשווי אחוז מחברת מטא? עכשיו כן? למה, מה ההבדל? האם רווחי החברה הולכים לזרום אליי בצורה כלשהי יום אחד אם אקנה את התפוח הזה?
ברגע שתהיה תשובה לשאלה הזו (וכבר היו כמה תשובות מעניינות קודם), שתסביר איך מניה מייצגת בעלות על החברה, אני לא חושב שיהיו שאלות נוספות.
חלק מההחלטות בחברה לא יכולות להתבצע על ידי המנכ״ל, אז מפנים אותן לבעלים.
בעלי החברה הם האוטוריתה האחרונה, הם יכולים להחליט מה שהם רוצים (בגדר החוק) בנוגע לחברה. יכולים להזיז כספים ולשנות תפקידים וכו׳ וכו׳.
על מנת לשקף כראוי את החלק היחסי של כל אחד מהבעלים בחברה (אחד מחזיק באחוז, השני ב2 אחוז, וכו׳), מחלקים את החברה למניות.
כשלוקחים החלטה, כל מניה (למעט מקרים מיוחדים) שווה לקול הצבעה אחד. יותר מניות == יותר השפעה על החלטות בחברה.
בנוסף, חלק מהחברות מחלקות דיבידנד. דיבידנד הוא חלוקת רווחים לבעלים, איך יודעים כמה לחלק לכל שותף בחברה? לפי כמות המניות שהוא מחזיק.
שני זכויות אלו (אם כי השני לא רלוונטי לחלק מהחברות, למשל חברות הפסדיות או חברות שעוד לא חילקו דיבידנד) הם הזכויות שניתנות לבעל המניה, הערך האינטרינזי שלה הוא פונקציה של הערך של שני הדברים האלה.
אני אתן אנקדוטה, חברה לא חייבת להיות רווחית כדי שתהיה שווה כסף, לפעמים השפעה חשובה יותר לקונה, ראה ערך רכישת טוויטר או וואצאפ.