• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה קצת מביכה - למה למישהו אכפת מדיבידנדים ?

אופסשםמשתמש

משתמש רגיל
דירוג
355
למה דיבידנדים מעניינים אנשים, why is it a thing
הריי מחלקים X% משווי המניה, והמניה יורדת בX%
אפשר פשוט באותה מידה למכור X% מהאחזקות שלך במניה

למה יש קרנות שמתעסקות בחברות שמחלקות דיבידנדים, מהיכרותי הם לא מכים בצורה קונסיסטנטית את הSPY

מה אני מפספס ?

ההכנסה של הדיבידנד לא תלויה בגחמות השוק. הדיבידנד מחולק מרווחי החברה במזומן, בין אם השוק יורד או עולה.
אפשר לומר שהדיבידנד הוא נגזרת ישירה של הצלחת החברה בפועל (תזרים מזומנים חופשי) מאשר הציפיות של השוק לגבי הצלחת החברה בעתיד (מחיר המניה).

לא הבנתי את תשובתך
נניח יש חברה בשם שמוליק בע"מ שמחלקת דיבידנד .. 4 פעמים בשנה , כל פעם בגובה 1% משווי המניה.
אני יכול במקום זה לקנות מניית אפל , ולמכור 4 פעמים בשנה בתאריכים האלה 1% מהאחזקות שלי
והנה ייצרתי מניה שמחלקת דיבידנד (כן אני יודע שאפל גם ככה מחלקת .. אבל הבנת את הנקודה)

מה אני מפספס ?
ש:
הריי מחלקים X% משווי המניה, והמניה יורדת בX%
שלא כולם מסכימים עם זה למרות שזו עובדה.
לא כולם יודעים את זה.

בנוסף השקעה במניות דיבידנד זה סוג של השקעה בפקטור, בדרך כלל אלו מניות ערך שהיסטורית נתנו תשואה עודפת.

אבל הכי חשוב והכי משמעותי לדעתי:
לקבל תזרים בלא תלות בגחמות השוק, ללא צורך למכור משהו ברווח/הפסד, לא להתעסק בשיקולי מגן מס/מס רווח הון.
מנסיוני אנשים אוהבים תזרים, עדיף בתדירות גבוהה יחסית ויציב יחסית.
זה סוג של פרס תנחומים גם שהשוק מאד תנודתי: "לפחות קיבלתי דיבידנד" מה גם לא צריך להתעסק בכלל במחיר השוק, אתה מקבל X כסף לחשבון כל רבעון וזהו.

נערך לאחרונה ב:
מחלקים x מהרווחים ושווי החברה יורד ב x .
לא. לא מחלקים X מהרווחים, מחלקים X כסף ושווי המניות יורד בX, שווי המניה יורד בחלוקה פר מניה (הכל בברוטו).

חברה מרוויחה כסף מזומן מהעסקים שלה.
היא משקיעה אותו בלצמוח ולגדול, או שהיא משלמת חלק ממנו לבעלי המניות.

מחיר המניה של החברה קשור לביקוש שלה למשקיעים בשוק.

מקרי קיצון:
- חברה יכולה להיסחר בסכומים מאוד נמוכים, או לא להיסחר בכלל, אבל עדיין יש לה רווחים שהיא רוצה לשלם למשקיעים שלה.
- חברה נסחרת במחיר כלשהו, והוא עולה, אבל היא לא הרוויחה מספיק כדי לשלם דיבידנד עכשיו, לכן היא מפסיקה.

חברה יכולה להיסחר בסכומים מאוד נמוכים, או לא להיסחר בכלל, אבל עדיין יש לה רווחים שהיא רוצה לשלם למשקיעים שלה.
האם מדובר בסכום קבוע או אחוז קבוע ממחיר המניה?
אם זה מחיר קבוע, לא יכול להיות מצב בו הדיבידנד גבוה ממחיר המניה הנוכחי?
אם אחוז קבוע, אז איך הדיבידנד לא תלוי בשווי המניה הנוכחי?

לא. לא מחלקים X מהרווחים, מחלקים X כסף ושווי המניות יורד בX, שווי המניה יורד בחלוקה פר מניה (הכל בברוטו).
אז מאיפה מחלקים אם לא מהרווחים? זה הרי כסף מנכסי החברה.
מה שאני אומר זה, שיש הבדל בין הקופה של החברה, לבין ה market cap שמייצג צפי להיוון רווחים (/דיבידנדים) עתידיים.

ענית לעצמך: מכסף של החברה, כסף יכול לבוא מהנפקת מניות או מגיוס חוב או סתם מתזרים מזומנים שהוא לא רווח.

למשל מגייסים חוב ומחלקים אותו כדיבידנדים, או מעלים את הדיבידנד, עושים הנפקה משנית ומכרים את המניות ל-"משקיעי דיבידנדים", ואז משתמשים בחלק מהכסף שהם גייסו כדי לשלם דיבידנדים למשקיעים וברובו בשביל בונוסים להנהלה. אחרי כמה שנים אפשר לחזור על התרגיל, או אם זה לא מצליח, לקצץ את הדיבידנד לאפס.

השאלה צריכה להיות הפוכה - למה אנשים משקיעים בחברות שלא מחלקות דיווידנדים?

יש לשאלה הזאת תשובות מצויינות כמובן (צפי שהחברה תגדל, תרוויח יותר ותהיה שווה יותר בעתיד) אבל זה לא סותר את העובדה שדיווידנדים (השתתפות ברווחים) זאת התשובה הטריוויאלית ביותר לשאלה למה להשקיע בכלל. הרי אם היינו מדברים על השקעה ״קרובה״ יותר כמו דירה להשקעה, היחס בין שכר הדירה לו אפשר לצפות למחיר הדירה היה אחד הדברים המשמעותיים ביותר (אבל לא היחיד כמובן) בהחלטה האם ההשקעה שווה.

גילוי נאות: מושקע בשוק ההון במדדים רחבים בלבד, לא מוטה דיווידנדים.

השאלה צריכה להיות הפוכה - למה אנשים משקיעים בחברות שלא מחלקות דיווידנדים?

יש לשאלה הזאת תשובות מצויינות כמובן (צפי שהחברה תגדל, תרוויח יותר ותהיה שווה יותר בעתיד) אבל זה לא סותר את העובדה שדיווידנדים (השתתפות ברווחים) זאת התשובה הטריוויאלית ביותר לשאלה למה להשקיע בכלל. הרי אם היינו מדברים על השקעה ״קרובה״ יותר כמו דירה להשקעה, היחס בין שכר הדירה לו אפשר לצפות למחיר הדירה היה אחד הדברים המשמעותיים ביותר (אבל לא היחיד כמובן) בהחלטה האם ההשקעה שווה.

גילוי נאות: מושקע בשוק ההון במדדים רחבים בלבד, לא מוטה דיווידנדים.
לא בטוח שהשאלה צריכה להיות הפוכה
כשאתה קונה מניה, אם היא עולה , אתה יכול למכור ברווח

למה אני צריך את התרגיל המוזר הזה של "המניה תחלק דיבידנד ואז אני צריך להשקיע אותו חזרה במניה"
אם אני ארצה את הכסף אני אמכור לבד, מה הvalue של זה שבתאריכים כלשהם המניה "תנזיל" לי אחוז מהתיק

אני חושב שלפני 20 שנה (או 50) לפני עידן המחשבים, מניה יכלה לחלק דיבידנד ואף אחד לא הבין כלום, ואיכשהו השווי לא ירד בשווי הדיבידנד
אבל בעשורים האחרונים זה פשוט מיותר (למשקיע הפרטי, לבעלי עניין לדעתי יש שם איזה יתרון)

למה אני צריך את התרגיל המוזר הזה של "המניה תחלק דיבידנד ואז אני צריך להשקיע אותו חזרה במניה"
אם אני ארצה את הכסף אני אמכור לבד, מה הvalue של זה שבתאריכים כלשהם המניה "תנזיל" לי אחוז מהתיק
לא צריך ללכת לקיצון.
מניה זה לא חייזר, מאחורי המניה יש חברה שמטרתה היא ליצר רווח לבעלים.
הדרך הנורמאלית באופן מסורתי זה להרוויח כסף ו.....לחלק אותו לבעלים.
לדעתי המצב האופטימלי צריך להיות שההנהלה תחלק רווחים בהתאם לתנאים ולא תפעל לפי עיקרון כן\לא לחלק.
מבלי להיכנס לעומק יש הרבה חברות(לדעתי) שעדיף שיחלקו רווחים במקום להשקיע הכול בצמיחה או התרחבות לתחומים שהיא לא מתמחה בהם.

לא בטוח שהשאלה צריכה להיות הפוכה
כשאתה קונה מניה, אם היא עולה , אתה יכול למכור ברווח

אני חושב שלפני 20 שנה (או 50) לפני עידן המחשבים, מניה יכלה לחלק דיבידנד ואף אחד לא הבין כלום, ואיכשהו השווי לא ירד בשווי הדיבידנד
אבל בעשורים האחרונים זה פשוט מיותר (למשקיע הפרטי, לבעלי עניין לדעתי יש שם איזה יתרון)

מה זה בכלל מניה עולה? למה היא עולה? מה זה עוזר לי שחברה מרוויחה אם אני לא רואה מזה כלום?
בסופו של דבר מה שמעניין במניה זה כמה היא הולכת להפריש. בין אם זה דיבידנדים לאורך החיים שלה ובין אם זה מענק אחד בבום כשהיא מתפרקת או נרכשת.

מבלי להיכנס לעומק יש הרבה חברות(לדעתי) שעדיף שיחלקו רווחים במקום להשקיע הכול בצמיחה או התרחבות לתחומים שהיא לא מתמחה בהם.
זה.

ענית לעצמך: מכסף של החברה, כסף יכול לבוא מהנפקת מניות או מגיוס חוב או סתם מתזרים מזומנים שהוא לא רווח.
או קיי. אני מבין איך כסף נכנס לחברה.... לא זאת הנקודה...

הנקודה הייתה לגבי ההשפעה של חלוקת דיבידנד על שווי החברה. דיבידנד מגיע, כמובן, מכספי החברה. ומחיר המניה מופחת בהתאם. אבל, מחיר המניה מייצג משהו אחר. כאמור, צפי ל... וגו'. זה הבדל, שחשוב לשים אליו לב.
לא אמרתי שום דבר על כסף יש מאין.

מי שקונה מניות דיבידנדים מבחינתו קונה נכס מניב, קצת כמו דירה להשקעה. וכי המחיר של נכסים בשוק הוא קצת כאוטי בעוד התנאים הפונדמנטלים של חברות מסויימות יחסית יציבים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T שאלה קצת מביכה על הקרנות של בלאקרוק שוק ההון 5
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
L שאלה קצת מוזרה שוק ההון 2
N שאלה על ניוד ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B שאלה על איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
L שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
E שאלה לבעלי דירות - נדל"ן 93
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 20
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2

נושאים דומים

Back
למעלה