• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה דירות עלו כל כך הרבה?

• פותח הנושא פותח הנושא Investoril
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אילו סקטורים היו קיימים והתייקרו? מוצרי חשמל? חינוך? תרבות? שירותים? בוודאי שלא.
טיפולים רפואיים (בעיקר פרטיים) התייקרו. ובכלל ענפי השירותים (כמו מסעדות/ספר/נקיון/בייביסיטר). חינוך גם התייקר מאוד הן בשיעורים פרטיים והן בהשכלה הגבוהה (הוא צמוד למדד וגם בעקבות תקנות כאלו ואחרות אתה יכול ללמוד פחות קורסים ויחייבו אותך יותר על קורסים נוספים). ביחס ל2009 מוצרי חשמל שקלים לייבוא הוזלו, אבל מכוניות די נשאר ואפילו התייקר חלקית כי דגמים מסוימים הם היברידיים (תסתכל למשל על https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3367816,00.html). גם חניות אם אני לא טועה התייקרו מאוד.
האוכל נהיה יקר יותר, אבל בו זמנית נהיה מגוון, עשיר ומשמעותי הרבה יותר.
אם נסתכל על שמן זית לבדו יש התייקרויות מטורפות והקטינו את האריזות. השינוי העיקרי ששמים לב זו הקטנת אריזות ו-"מתכון חדש".
סל קניות המצרכים הממוצע של היום, עשיר לאין שיעור ממה שהיה לפני 40 שנה. אין מה להשוות.
אני אישית קונה דברים מאוד בסיסיים ואני די בטוח שביצים/חלב/פסטה/אורז היו קיימים גם לפני 40 שנה. זה שאנשים יכולים לאכול דברים יותר מגוונים לא סותר את ההתייקרויות במוצרים הבסיסיים.
אז נכון שהוא התייקר מאוד, אבל איכות התוצרים בו עלתה פי כמה וכמה.
אני אחלוק פה עליך. היום רב הירקות והמזון שאנחנו אוכלים מלא בכל מיני חומרי הדברה והאוכל מהונדס עד לשד עצמותיו. משיחותיי האנקדוטליות עם כמה אנשים, הם אמרו לי שהחלב פעם למשל היה הרבה יותר איכותי והירקות לא היו מהונדסים.
לא יודע לגבי מס, וגם לא דיברתי על מס, בטח לא בהשוואה למס חברות. דיברתי על יוקר המוצרים. לא בכדי היינו עשרות שנים בסביבה אינפלציונית נוחה מאוד.
המס הוא חלק מאוד חשוב כי אם המשכורת עולה ב-5% נומינלית, אבל הנטו הכולל לא ממש עולה אז כח הקנייה יורד באינפלציה (למשל, בגלל חובת הפרשה לפנסיה, או בגלל שיש פתאום מס רווחי הון). המעמ למשל ב1976 היה 8% בלבד (ולא היה מעמ לפני), והיום הוא 17% ויעלה כנראה ל18%, זה לבדו למשל אחראי להתייקרויות של מאות אלפי ש"ח בדירות וגם מס רווחי הון ומס יסף שנכנסו יותר מאוחר (והועלה מ2% ל-3% ב2016) לא היו קיימים פעם ונכנסו על ידי כלכלנים קומוניסטים (ועדת טרכטנברג שכביכול היתה אמורה להוריד את יוקר המחיה ונכשלה בצורה קולוסלית ובעיקר העלתה את יוקר המחיה). אני גם חולק על נתוני האינפלציה של הלמס, כי לפי האיחוד האירופי יצא אינפלציה של כמה אחוזים פר שנה מאז 2000 (היתה סדרת כתבות של גלובס בנושא).

אי אפשר להדפיס כמות כזו גדולה של כסף בלי שזה יקפיץ את מחירי המוצרים הריאליים.
התיאוריות הכלכליות היום דווקא סוברות שאפשר להדפיס הרבה כסף ולא לגרום לאינפלציה (למשל, גם אם ידפיסו מלא כסף אבל הריבית תהיה נניח 1000% זה לא יעודד אנשים לצרוך). הטענה היא שמה שמרסן את האינפלציה זה יותר קשור לריבית ול-"מהירות הכסף" וכדומה. למשל, ביפן מדפיסים מלא כסף שנים ואין אינפלציה. הבעיה שקרתה זה שלא העלו את הריבית ביחד עם הדפסת הכסף ויצרו שוק מוגזם של ספקולציות ומהירות הכסף זינקה ככל הנראה. אפשר לעשות QE גם כשהריבית גבוהה (וזה קרה לא מזמן עם חילוץ הבנקים שהגדילו את M2).

באמת? מים התייקר מאוד? עזבי אותך מה היה בקיבוץ, האם תושב תל אביב ב1980 שילם סכום נמוך משמעותית מתושב ב2020, על מים? (שזה גם ככה מוצר די זול).
לא יודע לגבי השנים הספציפיות שציינת, אבל יש את המסמך הזה של הכנסת שמראה את העלייה בין 1996 עד 2009 ומה2010 החישוב שם מסתבך אבל עדיין נראה שהייתה עליה מ1996.

גם מכוניות ניתן לומר שהתייקרו, אך לא בהכרח משמעותית - בבירור הסטנדרט הפך ממכונית לכל משפחה-שתיים, למכונית ומעלה, עד 2, 3 לכל משפחה.
למה זה משנה שלאנשים יש 2 מכוניות? מספיק שמכונית בודדת התייקרה כדי שהם ירגישו.

אבל בהחלט, כפי שציינו פה קודם, האינפלציה בשנים האחרונות היא תולדה של הדפסת הכסף בקורונה. אי אפשר להדפיס כמות כזו גדולה של כסף בלי שזה יקפיץ את מחירי המוצרים הריאליים.
העלייה הייתה עוד לפני הקורונה.

היום יש ממ"ד (ובאמצע היו ממ"קים). פעם הדירות היו בנויות מקרטון ללא בידוד והיום בניה איכותית בהרבה עם תקנים לחשמל, מים, רעידות אדמה, כיבוי אש, בידוד תרמי. פעם היה בלי מעלית היום עם, כנ"ל מרפסות, כנ"ל מחסן, כנ"ל לובי כנ"ל חדר ועד, כנ"ל חניון ועוד ועוד
גם לפני 10 שנים כל הדברים שציינת היו קיימים ועדיין המחירים היו יותר זולים.

גם אלכוהול וסיגריות עולים פי חמש מפעם
זה לדעתי מכוון כדי לצמצם צריכה אז לא בטוח שהייתי מתייחס לזה כמו העלייה בשאר המוצרים והשירותים.

זה לדעתי מכוון כדי לצמצם צריכה אז לא בטוח שהייתי מתייחס לזה כמו העלייה בשאר המוצרים והשירותים.
נכון, אבל הייתי מצפה לעוד תחומים שיוצרים נזק. פעם חשבו לייצר מס לפי קילומטרז' כי רכב מזהם אבל ויתרו. גם טיסות מייצרות זיהום רציני.

הסיבה מאוד פשוטה, יש בארץ קבוצות כוח מושחתות שדואגות לעליית המחירים:

1)מהנדסי תודעה ונתונים בלמ"ס ובנק ישראל - אלו דואגים שלא משנה מה יקרה פה מבחינתם אין אינפלציה למרות שהמשכורות עולות, וכל מוצר בסופר הכפיל את עצמו
אין הצדקה להעלות ריבית, הם עוקבים אחרי הריבית בארצות הברית ומתעלמים ממצב הכלכלה המקומית

2)מתווכי דירות - לרוב אלו אנשים מניפולטיביים שדואגים לנצל את הצד שמוכר ואת הצד שקונה, יצא לי כבר לראות את אותה דירה מפורסמת על ידי כמה מתווכים עם הבדל של מאות אלפי שקלים בין מודעה למודעה, הם ידאגו להפעיל מניפולציות על הקונה לספר לו שיש עוד מתעניינים ושהמחיר זול וכו... הם ממש לא לוקחים את ה2 אחוז (שגם ככה לא מגיעים להם) אלא לוקחים גם את ה2 אחוז והפרש בין המחיר שהמוכר רוצה למה שהם הצליחו לסחוט מהקונה, לרוב לא עושים שום דבר חוץ למפרסם מודעה ביד2

3)יועצי משכנתאות - אלו לרוב אנשים שלמדו כלכלה \ מנהל עסקים ולא הצליחו למצוא עבודה מועילה אז הם חוברים לבנקאים ומספרים לאנשים שהם ישיגו עבורם משכנתא משתלמת, על ההצלחות של אלו תוכל לקרוא בפורומים של משכנתאות שמלא בסיפורים של כאלו שהיועץ המליץ להם על משכנתא של 2 שליש פריים

4)כתבי הכלכלה בעיתונים ובערוצי החדשות - אלו מקבלים כסף מקבלנים כדאי לספר לנו שמחירי הדירות תכף עולים, שלא נשארו קרקעות ובדיוק עכשיו נוחתים מיליוני צרפתים שיקנו את מה שנשאר

5)קבלנים - זוהי הקבוצה שמפעילה כמעט את כולם, היא מפעילה מניפולציות מתוחכמות כדאי לגרום לזה שדירה לא תימכר בשום הנחה (לדוגמא נותנים לקונה מתנות מסוגים שונים, דחיית תשלומים, שדרוג דירה וכו... רק שהמחיר יהיה גבוה) הם גם רוכשים אחד מהשני את הדירות של עצמם כדאי לייצר עסקאות פיקטיביות במחיר גבוה

6)הבנקאים - אלו מפזרים כסף לכל עבר, בין אם זה לקונה דירה שבקושי יש לו הון עצמי ועד ליזמים שקונים קרקעות במחיר מופקע (פי כמה ממה שהמדינה מבקשת)

7)חברי כנסת - הקבוצה הזו למעשה ניזונה משוחד של הקבלנים, אלו ידאגו לתקוע כל רפורמה שתוזיל את הדיור במדינה , בין אם זה להקשות על משקיעים או לקדם בניה הם יהפכו עולמות כדאי לדפוק הכל

הקבוצה האחרונה היא הציבור המטומטם:

קונים - אלו הם הקורבנות של הקבוצות האחרות, הם עברו שטיפת מוח שנדלן רק עולה וימכרו את הנשמה שלהם בשביל דירת 3 חדרים בבניין מתפורר בחולון או תל אביב

מוכרים - אלו מסתכלים כמה השכן רוצה, מוסיפים 50 אלף ומפרסמים מודעה

משקיעי צעצוע - חיילים משוחררים שראו סרטון בטיקטוק שמסביר למה לקנות דירה בדימונה זו השקעה טובה, אנשים שאין להם כסף והופכים את העולם כי הם "זכו" במחיר למשתכן בעיר שהם לא רוצים לגור בה וכו...

נערך לאחרונה ב:

1)מהנדסי תודעה ונתונים בלמ"ס ובנק ישראל - אלו דואגים שלא משנה מה יקרה פה מבחינתם אין אינפלציה למרות שהמשכורות עולות, וכל מוצר בסופר הכפיל את עצמו
אין הצדקה להעלות ריבית, הם עוקבים אחרי הריבית בארצות הברית ומתעלמים ממצב הכלכלה המקומית

2)מתווכי דירות - לרוב אלו אנשים מניפולטיביים שדואגים לנצל את הצד שמוכר ואת הצד שקונה, יצא לי כבר לראות את אותה דירה מפורסמת על ידי כמה מתווכים עם הבדל של מאות אלפי שקלים בין מודעה למודעה, הם ידאגו להפעיל מניפולציות על הקונה לספר לו שיש עוד מתעניינים ושהמחיר זול וכו... הם ממש לא לוקחים את ה2 אחוז (שגם ככה לא מגיעים להם) אלא לוקחים גם את ה2 אחוז והפרש בין המחיר שהמוכר רוצה למה שהם הצליחו לסחוט מהקונה, לרוב לא עושים שום דבר חוץ למפרסם מודעה ביד2

3)יועצי משכנתאות - אלו לרוב אנשים שלמדו כלכלה \ מנהל עסקים ולא הצליחו למצוא עבודה מועילה אז הם חוברים לבנקאים ומספרים לאנשים שהם ישיגו עבורם משכנתא משתלמת, על ההצלחות של אלו תוכל לקרוא בפורומים של משכנתאות שמלא בסיפורים של כאלו שהיועץ המליץ להם על משכנתא של 2 שליש פריים

4)כתבי הכלכלה בעיתונים ובערוצי החדשות - אלו מקבלים כסף מקבלנים כדאי לספר לנו שמחירי הדירות תכף עולים, שלא נשארו קרקעות ובדיוק עכשיו נוחתים מיליוני צרפתים שיקנו את מה שנשאר

5)קבלנים - זוהי הקבוצה שמפעילה כמעט את כולם, היא מפעילה מניפולציות מתוחכמות כדאי לגרום לזה שדירה לא תימכר בשום הנחה (לדוגמא נותנים לקונה מתנות מסוגים שונים, דחיית תשלומים, שדרוג דירה וכו... רק שהמחיר יהיה גבוה) הם גם רוכשים אחד מהשני את הדירות של עצמם כדאי לייצר עסקאות פיקטיביות במחיר גבוה

6)הבנקאים - אלו מפזרים כסף לכל עבר, בין אם זה לקונה דירה שבקושי יש לו הון עצמי ועד ליזמים שקונים קרקעות במחיר מופקע (פי כמה ממה שהמדינה מבקשת)

7)חברי כנסת - הקבוצה הזו למעשה ניזונה משוחד של הקבלנים, אלו ידאגו לתקוע כל רפורמה שתוזיל את הדיור במדינה , בין אם זה להקשות על משקיעים או לקדם בניה הם יהפכו עולמות כדאי לדפוק הכל

הקבוצה האחרונה היא הציבור המטומטם:

קונים - אלו הם הקורבנות של הקבוצות האחרות, הם עברו שטיפת מוח שנדלן רק עולה וימכרו את הנשמה שלהם בשביל דירת 3 חדרים בבניין מתפורר בחולון או תל אביב

מוכרים - אלו מסתכלים כמה השכן רוצה, מוסיפים 50 אלף ומפרסמים מודעה

משקיעי צעצוע - חיילים משוחררים שראו סרטון בטיקטוק שמסביר למה לקנות דירה בדימונה זו השקעה טובה, אנשים שאין להם כסף והופכים את העולם כי הם "זכו" במחיר למשתכן בעיר שהם לא רוצים לגור בה וכו...
כל עוד הפרסום ביד 2 חינמי האצבע על המקקלדת קלה ומנפחים מחירים...קל לנסות....כולל מי שלא באמת רוצה למכור אלא זורק מחיר מנופח אולי יתפוס....והאחרים הרציניים אליו נצמדים אליו...

אלא לוקחים גם את ה2 אחוז והפרש בין המחיר שהמוכר רוצה למה שהם הצליחו לסחוט מהקונה
איך הם עושים את זה?
הכסף לא עובר למוכר/עורך דין של המוכר?

אני רואה שיש כאן איזשהו בלבול -
משווים מוצר בסיס פר מוצר בסיס, ברור שמי שרוצה חינוך פרטי או ביטוח בריאות פרטי צריך לשלם.
טיפולים רפואיים (בעיקר פרטיים) התייקרו
לא, הטיפול הרפואי הציבורי לא התייקר מלבד ההיטל הזניח. המסלול הפרטי - לא רלוונטי להשוואה, בפרט שהוא לא בדיוק היה מוסדר לפני 30-40 שנה.
ובכלל ענפי השירותים (כמו מסעדות/ספר/נקיון/בייביסיטר).
תשאל את עצמך כמה פעמים ההורים\סבים שלך היו הולכים למסעדה, או מזמינים עוזרת, וכמה אתה, ותענה לי אם מסעדות\נקיון באמת התייקרו בצורה לא פרופורציונאלית.
חינוך גם התייקר מאוד הן בשיעורים פרטיים והן בהשכלה הגבוהה
לא נכון. חינוך חובה נשאר חינוך חובה והוא בחינם, מלבד הוצאות ספורדיות. ההשכלה הגבוהה זולה מאוד, חודש משכורת חודשית חציונית לשנת לימוד אוניברסיטאית.
ביחס לאירופה, די יקר. ביחס לארה"ב - זול בטירוף. אבל אין שינוי דרמטי בעלות.
אם נסתכל על שמן זית לבדו
שמן זית אינו מוצר בסיס. אתה קונה פרימיום ומשלם פרימיום. ואף אחד לא טען שמוצרי מזון, בעיקר לא פרימיום, לא התייקרו.
שאנשים יכולים לאכול דברים יותר מגוונים לא סותר את ההתייקרויות במוצרים הבסיסיים
אמרתי שגם הם התייקרו. אמרתי שיש הוזלה מלבד דיור ומזון, כשמוצרי הבסיס לא התייקרו באופן מוגזם.
כן, כשהסל הממוצע של משפחה השתנה לגמרי ועלה באיכותו במאות אחוזים, הגיוני שהמחיר גם יעלה. זה מתמטיקה פשוטה.
היום רב הירקות והמזון שאנחנו אוכלים מלא בכל מיני חומרי הדברה והאוכל מהונדס עד לשד עצמותיו
ברור. הכוונה היא לשפע. השפע גדל אקספוננציאלית. מי היה מזמין וולט ב2010? מי היה הולך למסעדות כל יום ב1990? סל המצרכים עצמו השתנה פלאים.
לא יודע לגבי השנים הספציפיות שציינת, אבל יש את המסמך הזה של הכנסת שמראה את העלייה בין 1996 עד 2009 ומה2010 החישוב שם מסתבך אבל עדיין נראה שהייתה עליה מ1996.
בוודאי שיש עלייה, ערך הכסף נשחק. האם העלייה הייתה גדולה מהאינפלציה? או שלא, ואז ערך הכסף פשוט נשחק, והמחיר נשאר זהה? אני לא רואה עלייה מטאורית, בכל אופן.
למה זה משנה שלאנשים יש 2 מכוניות? מספיק שמכונית בודדת התייקרה כדי שהם ירגישו.
כי אם לאנשים הייתה פעם מכונית אחת, והיום שלוש, או ש: א. מכוניות הוזלו, ב. משכורתם עלתה יותר מעליית מחיר המכוניות, ג. סדר העדיפויות השתנה, והם מרשים לעצמם.
אנחנו יודעים בוודאות שא. לא התרחש. אבל אם עדיין מספר המכוניות לנפש עלה, זה אומר או ב., העלייה פחותה מעליית המשכורות, או ג., אנשים שינו עדיפויות ("מפונקים").
גם לפני 10 שנים כל הדברים שציינת היו קיימים ועדיין המחירים היו יותר זולים.
גם ארמונות "היו קיימים", השאלה מה הסטנדרט הממוצע. טווחי הזמן שלך מאוד קצרים, בכל מקרה, וגם אף אחד לא טוען שהדיור לא התייקר מאוד... רק יש גם מגמת עליה באיכות.
היום ליטר דלק עולה כ7.5 ש"ח בשירות עצמי.
עלייה, מ6 ל7.5, אבל לא מטאורית בטווח זמן כזה. בעיקר מושפעת ממחירי הדלק הכלל עולמיים.
אני זוכר שבתקופה ההיא 300₪ הספיקו לחמם דירת 100 מ"ר ירושלמית לחורף שלם.
נשמע זול, השאלה כמה 300₪ קונים היום.
המס הוא חלק מאוד חשוב
אבל הוא לא נושא הדיון.

נערך לאחרונה ב:
זה רק חלק מהמשוואה, כי העלייה כלל עולמית.
ברור שלבעלי ההון (כ70% בעלי דירה אחת לפחות) אין אינטרס שמחיר הדירות יקטן וההון שלהם יצטמק. ברור שלמדינה אין אינטרס למכור את רכיב הקרקע בזול, אם אפשר ביקר.

איך הם עושים את זה?
הכסף לא עובר למוכר/עורך דין של המוכר?
הם קומבינטורים סוגרים עם המוכר שאם הם ימכרו לו את הדירה מעל המחיר שהוא באמת רוצה הם יקבלו את ההפרש אליהם במזומן או בדרך אחרת
הרבה מהם בלי רישיון ועובדים לא מסודר (בלי שום הסכם)

כל עוד הפרסום ביד 2 חינמי האצבע על המקקלדת קלה ומנפחים מחירים...קל לנסות....כולל מי שלא באמת רוצה למכור אלא זורק מחיר מנופח אולי יתפוס....והאחרים הרציניים אליו נצמדים אליו...
זה בדיוק ככה, בהרבה רחובות יש מוכרים של שיטת מצליח שמפרסמים את הדירה שלהם במחיר מנופח ולא מציאותי, אלו אנשים שאין להם באמת לחץ למכור ומנסים את מזלם כדאי לשדרג לדירה חדשה, הבעיה היא שכאשר יש מישהו חדש שכן צריך למכור (כי קנה דירה חדשה) והוא לא יודע איזה מחיר לבקש אז הוא מבקש מה שהשכנים מבקשים וככה המחירים עולים...

לי אישית יצא לבקר בדירה שהדייר הנוכחי (שגר שמה בשכירות) הפך את עצמו למתווך פרסם את הדירה במחיר X+ 200 אלף
שהגעתי לבקר בדירה דרך מתווך אחר המחיר שהמתווך הציע לי היה רק X, בלי התוספת של ה200 אלף...

המדגם שלי מצומצם, אבל מתחיל לשמוע מכמה קבוצות של מכרים ״לא הולך לקנות בכל מחיר״.

הריבית.

הייתה 0 - זה גרם לבועות נכסים (בכל העולם)

עכשיו עלתה וכבר בשנתה הראשונה די חנקה לחלוטין את שוק הדיור.
מה יקרה אם הריבית לא תשתנה בשני העשורים הקרובים ?

המדגם שלי מצומצם, אבל מתחיל לשמוע מכמה קבוצות של מכרים ״לא הולך לקנות בכל מחיר״.
אני כבר נשוי שנתיים כמעט אם עד לפני כמה חודשים כמעט כל בן אדם אמר לי "תקפוץ למים" "אתה עושה טעות הנדלן רק עולה",לאחרונה בשיחות עם חלק מהם אחרי קצת דיבורים על ריבית אינפלציה המלחמה ושוק ההון (חלקם אפילו לא יודעים מה זה קרן כספית אפילו) אנשים מתחילים להגיד לי "וואלה יש מצב אתה צודק" (לא כולם אבל חלק ניכר) אולי השתפרתי בטיעונים או שהמצב הכלכלי והמשכנתא שחונקת גורמת להם לתהות האם היה שווה לקנות דירה למגורים בשנים האחרונות

אולי השתפרתי בטיעונים או שהמצב הכלכלי והמשכנתא שחונקת גורמת להם לתהות האם היה שווה לקנות דירה למגורים בשנים האחרונות
לא בגלל הרהורים על עתידנו כאן?

אני כבר נשוי שנתיים כמעט אם עד לפני כמה חודשים כמעט כל בן אדם אמר לי "תקפוץ למים" "אתה עושה טעות הנדלן רק עולה",לאחרונה בשיחות עם חלק מהם אחרי קצת דיבורים על ריבית אינפלציה המלחמה ושוק ההון (חלקם אפילו לא יודעים מה זה קרן כספית אפילו) אנשים מתחילים להגיד לי "וואלה יש מצב אתה צודק" (לא כולם אבל חלק ניכר) אולי השתפרתי בטיעונים או שהמצב הכלכלי והמשכנתא שחונקת גורמת להם לתהות האם היה שווה לקנות דירה למגורים בשנים האחרונות
החלום התפוצץ להם בפנים...
חיים עם החזרים מטורפים ובקושי רב אך מנסים להרגיע עצמם במשפט הישראלי "בעוד 25 שנה הדירה תהיה שלנו"...
ובסוף על דירה של 2.2 שילמו מעל 4 מיליון וחיו בדוחק כלכלי בשנים הכי יפות.

הבעיה היא שלומר שהמחירים ירדו זה הימור.
הם עולים, אבל פחות מסנופי או אולי מהריבית עצמה (תלוי פקדון )

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה נדל"ן 199
F למה זוגות קונים דירות ? אוף טופיק 489
מ למה הכוונה בצעד הממשלה שעליו מדברים היום להיתר לפיצול דירות בבתים פרטיים? נדל"ן 5
S חסכן שמשלם: למה אני מוותר על 'חינם' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
S למה לא לחיות מהלוואות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
א בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 176
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
S למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51

נושאים דומים

Back
למעלה