• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה דירות עלו כל כך הרבה?

• פותח הנושא פותח הנושא Investoril
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מסתכל על דירות חדשות מקבלן באיזור ראשון לציון שב2019 נקנו במיליון שקלים, היום נמכרות ב2 מיליון וצפונה.
ואם אני מסתכל על חדשות מקבלן זה כבר לכיוון ה2 ואפילו 2.5 וצפונה.
מה קרה ב5 שנים האלו שמצדיק עליה כזאת ? איך אפשר להתמודד עם זה? מרגיש שמי שנולד ב1990 ומעלה נדפק, לעומת לפני.
אף אחד לא נדפק,מי אמר שחייב דירה,מי שחושב שהוא חייב דירה אז הוא נדפק

דווקא בשנתיים האחרונות המחירים בחריש ירדו בכמעט 300,000 ש"ח!!!
וזה עוד באזור שנחשב "מחדרה עד גדרה"
חריש היא אולי בפריפריה של חדרה, היא בטח לא נופלת בהגדרה של חדרה-גדרה.

בנוסף לראיון המעולה שקישרו מקודם:

שיט של מאקרו כלכלה - שוק נדלן בריא צריך להכיל מגוון של מוצרים למגוון אוכלוסיות (גם סטונדט שרוצה לשכור חדר וגם משקיע שמשכיר 5 דירות צריכים מענה בשוק). גופי התכנון זזים מאוד מאוד לאט ובצורה ריאקטיבית.
לבנות בניין מתכנון ראשוני עד אישור אכלוס לוקח המון זמן (יכול גם לקחת עשור, תלוי בדברים בירוקרטיים). ז"א שכל החלטה של גופי התכנון שלמעלה תבוא לידי ביטוי בידי צרכנים של שוק הנדלן (שוכרים, בעלי דירות, משקיעים) רק X שנים לאחר מכן.

דוג' 1 - הרבה עשורים הייתה העדפה אצל קבלנים לבנות ולמכור דירות גדולות (בגלל עניינים בירוקרטיים-לוגיסטיים יש יותר %רווח מדירה גדולה). רק יחסית לא ממזמן - משהו כמו עשור, ירדה הנחיה שלפחות 20% בפרויקטים מגודל מסוים יהיו יחידות 'קטנות' (פחות מ80 מ"ר אאלט). ז"א שהיה נתח שוק מאוד מכובד(זוגות/משפחות קטנות, פנסיונרים שעושים downsizing) שלא היה לו מענה מספק. בעשור+ האחרון לאט לאט ההיצע של דירות כאלה גדל. ממה שהבנתי לפני איזה שנה-שנתיים ירדה הנחיה נוספת לבנות % מסוים של דירות בגודל של מתחת ל50 מ"ר, אז עוד 5-10 שנים נראה את ההשפעה של זה.

דוג' 2 - רק לפני כמה שנים הייתה התקדמות בתחום השכירות לטווח ארוך, ואנחנו עכשיו בחיתולים של הנתח שוק הזה - יש מעט מאוד היצע. מי שיסתכל בתכניות פיתוח יראה עשרות בניינים בתכנון/בניה (שזה גם לא קרוב לאפילו אחוז ממה שהשוק צריך), עוד 5/10 שנים ההיצע יהיה שונה.

יש עוד מיליאנטלפים דוגמאות, קיצור השיט לא זז.

נתקלתי לאחרונה בכתבה הזו שגרמה לי לחשוב שאולי באמת שינוי מבנה המיסוי כך שהעלאת גובה הארנונה (במקביל להפחתת מס הכנסה באופן כלשהו?) יכול לעצב שוק דיור קצת יותר בריא. תוהה כמה מזה רלוונטי לארצנו הקטנטונת ואם המתווה הזה בכלל יכול להתממש כאן.

עדיין...
יחסית מאד קרוב
שקלתי בעבר לגור שם, אבל המיקום לא היה נראה לי אטרקטיבי במיוחד אז ירדתי מזה.
אין קירבה לצירים ראשיים (חוץ מ-6)
אין עדיין תחנת רכבת קרובה בסביבה. (בערך כ-20 דקות לתחנת רכבת פרדס חנה ברכב).
מבחינתי ממוקמת קרוב מדי אל גדר המערכת.

יש בעיה בסיסית הרבה יותר גדולה מעבר לשיטת מיסוי כזו או אחרת, לגידול אוכלוסיה, בעיית פועלים, ריבית או מחירי חומרי גלם והיא מקבלי ההחלטות בישראל. שורש רוב הבעיות נמצא שם.
השנה 2024 ועדיין יש מי שחושב שזה הגיוני לנהל כלכלה דרך הגרלות. בוחרים בפופוליזם ולא באנשי עשייה וחזון. הנושא הכלכלי בבחירות תמיד נדחק לשוליים ע"י הביטחוני שגם בין כה וכה הוא אחיזת עיניים.

אין שום קשר בין אופי הדור לזה שפעם היה מספיק מפרנס יחיד כדי לקנות דירה, בעוד שהיום זוג הייטקיסטים בקושי מצליחים לגרד דירה בחדרה אחרי עשור של חיסכון.
זה סתם הגזמה קיצונית, לזוג הייטקיסטים אין בעיה לקנות דירה

"אופי הדור שונה" זה משפט של בומר.
אין שום קשר בין אופי הדור לזה שפעם היה מספיק מפרנס יחיד כדי לקנות דירה, בעוד שהיום זוג הייטקיסטים בקושי מצליחים לגרד דירה בחדרה אחרי עשור של חיסכון.
זה בדיוק הקשר. אופי הדור משפיע על המחירים, והוא מושפע בעצמו מהסביבה המקרואקונומית. זה הדדי.
אין שום דבר בומרי בלהגיד "אנשים היום שונים מפעם כי הדברים שונים מפעם".

שקר וכזב, לאחרונה פורסם שכר ממוצע בהייטק 35 ברוטו וזה ה-CASE STUDY פה,
שניהם 70, 30 נטו בהערכה גסה, גרים אצל ההורים או משכירים 2 חדרים קומה אחרונה בפתח תקווה,
תוך שנה הגעת ל-240,000 עם חיסכון של 20 כל חודש.
חדרה טיפה יותר יקרה מאשקלון(יתוקן אחרי המלחמה) אז נניח 1.8 ל-4 חדרים חדשה, צריך 25%, אין בעיית החזר - 425,000 שקל הון עצמי
תוך שנתיים קיבלת דירה מהניילון.
סטיית תקן בנתונים כמובן.
- היום האופי שונה שכל יום אוכלים בחוץ, WOLT בלי חשבון ומחפשים 4 חדרים חדשה בחולון במקום 3 חדרים קומה אחרונה בלי מעלית, בלי להכליל.

ראשית תקרא את זה:

אתה ממשיך לדבר כמו אדם מנותק, כמה משקי בית בארץ מגיעים לחיסכון של 20 אלף נטו בחודש? זוג צעיר שעובד קשה ועומד באמות מידה המוסריות שלך עדיין צריך לחסוך עשור כדי להיות משועבד לאיזה בנק לעוד 30 שנים אחרי זה.

נערך לאחרונה ב:
אין שום דבר בומרי בלהגיד "אנשים היום שונים מפעם כי הדברים שונים מפעם".
מסכימה.
בתל-אביב של שנות ה-20/30/40 רוב בעלי הדירות גרו עם עוד משפחה בדירתם הקטנה, לפעמים אפילו השכירו לדייר חדר בזמן שהם גרים בחדר השני ובסלון (מטבח וחדר רחצה משותפים). סבתי ז"ל נהגה כך עד שנות ה-80.
משנות החמישים ועד שנות התשעים אנשים קנו דירות בגודל ומיקום לפי היכולת שלהם. חיו בצימצום כל תקופת המשכנתא, בקושי אכלו בחוץ ורובם לא טסו לשום מקום (הטיסות היו יקרות להחריד, לא היתה תחרות כי בעיקר היתה חברת תעופה אחת - אל על). הדור ההוא התחיל להנות מהחיים רק בסיום המשכנתא, וכאשר מחירי הטיסות צנחו וטרנד המסעדות התפשט לכל הארץ.
משנות התשעים ואילך רווחה בארץ התנהגות נהנתנית, וביתר שאת מאז שנפתחו השמיים ונפתחו אתרי הקניות והמשלוחים הזולים להחריד (בכסף, הם יקרים להחריד מבחינה אקולוגית וגם מצד ההתמכרות הנפשית). הצעירים של היום גדלו לתוך הנהנתנות הזאת וקשה להם לוותר על סיפוקים מהירים לצורך מטרה יקרה, אפילו אם היא נראית להם חשובה. לזה התווסף חינוך הנסיכים והנסיכות שיצר בוגרים פנטזיונרים שחושבים ש"מגיע להם" לגור איפה שהם רוצים בלי קשר ליכולתם.

מסתכל על דירות חדשות מקבלן באיזור ראשון לציון שב2019 נקנו במיליון שקלים, היום נמכרות ב2 מיליון וצפונה.
מה קרה ב5 שנים האלו שמצדיק עליה כזאת ?
אינפלציה וריבית מאוד נמוכה עודדו הרבה משקיעים לקנות לאור המיסוי המאוד נמוך ויצר עודף ביקושים לעומת ההיצע. בענף ההיצע היתה עלייה גדולה בתכנון, אבל בביצוע העלייה יותר מתונה. יש גם בעיות שהאנשים שגרים בדירות לא מסכימים לעבודות לידם ולהרחבת השכונה ועושים מה שביכולתם שהמדינה/קבלן/יזם לא יבנה לידם.

כבר הערכתי בעבר שריבית מעל 10% תרסק יזמים/בנקים/משקיעים ותגרום למיתון עמוק שירסן את מחירי הדיור. המדינות בעולם אבל לא יכולות לאפשר ריבית כזו גבוהה כי החוב שלהם בשמיים. הפתרון הוא מיסוי אגרסיבי בשלב מסוים על הון ככל הנראה לטעמי.

חשוב לציין שלא רק הדירות התייקרו בשיעורים חדים כל כך. שוק המניות והרבה מוצרי צריכה עלו אפילו בהרבה יותר.
איך אפשר להתמודד עם זה? מרגיש שמי שנולד ב1990 ומעלה נדפק, לעומת לפני.
הפתרון שיקרה עם הזמן זה כוחות פוליטיים חזקים של מפלגות פופוליסטיות שיעשו כאוס פיננסי וחברתי עצום ויבריח אנשים מהמדינה. היטלר למשל עלה לשלטון בזכות האינפלציה ובזכות הכיבושים של גרמניה והכאוס שהוא יצר נפתרו הרבה בעיות כלכליות לגרמניה והאינפלציה נרגעה מאוד. בסופו של דבר מצבים חברתיים שבירים בדמוקרטיות יוצרים קריסה מדינית/ממשלתית וכדומה. המפלגות הסקטוריאליות בישראל למשל הולכות להפוך למפלגות משמעותיות בעתיד ואז הם יתחברו לכוחות פוליטיים אדירים שיבצעו כנראה מהלכים שכרגע מונעים מהם (והם כבר עובדים על זה).

נערך לאחרונה ב:
מסכימה.
בתל-אביב של שנות ה-20/30/40 רוב בעלי הדירות גרו עם עוד משפחה בדירתם הקטנה, לפעמים אפילו השכירו לדייר חדר בזמן שהם גרים בחדר השני ובסלון (מטבח וחדר רחצה משותפים). סבתי ז"ל נהגה כך עד שנות ה-80.
משנות החמישים ועד שנות התשעים אנשים קנו דירות בגודל ומיקום לפי היכולת שלהם. חיו בצימצום כל תקופת המשכנתא, בקושי אכלו בחוץ ורובם לא טסו לשום מקום (הטיסות היו יקרות להחריד, לא היתה תחרות כי בעיקר היתה חברת תעופה אחת - אל על). הדור ההוא התחיל להנות מהחיים רק בסיום המשכנתא, וכאשר מחירי הטיסות צנחו וטרנד המסעדות התפשט לכל הארץ.
משנות התשעים ואילך רווחה בארץ התנהגות נהנתנית, וביתר שאת מאז שנפתחו השמיים ונפתחו אתרי הקניות והמשלוחים הזולים להחריד (בכסף, הם יקרים להחריד מבחינה אקולוגית וגם מצד ההתמכרות הנפשית). הצעירים של היום גדלו לתוך הנהנתנות הזאת וקשה להם לוותר על סיפוקים מהירים לצורך מטרה יקרה, אפילו אם היא נראית להם חשובה. לזה התווסף חינוך הנסיכים והנסיכות שיצר בוגרים פנטזיונרים שחושבים ש"מגיע להם" לגור איפה שהם רוצים בלי קשר ליכולתם.
@חתול צהריים מי המנותק עכשיו ובאיזה דור אתה?

אין הרבה משמעות לטענות על רמת חיים אבסולוטית.
העושר ותחושת העושר הם השוואתיים בעולם המערבי בעת הזו ואחד הפרמטרים המקובלים הוא השוואה לדור ההורים. לפי ההשוואה הזו, אכן הדור שנולד אחרי 1990 נמצא במקום פחות טוב מאשר הדורות הקודמים.

לפי ההשוואה הזו, אכן הדור שנולד אחרי 1990 נמצא במקום פחות טוב מאשר הדורות הקודמים.
זה בארה"ב, מדינה שקיימת כבר מאות שנים.
בישראל אני כמעט בטוחה שזה לא המצב. עד תחילת שנות התשעים היינו מדינה די עניה עם תמ"ג נמוך ביחס למדינות המערב.

זה בארה"ב, מדינה שקיימת כבר מאות שנים.
בישראל אני כמעט בטוחה שזה לא המצב. עד תחילת שנות התשעים היינו מדינה די עניה עם תמ"ג נמוך ביחס למדינות המערב.
במדינה צעירה זה נכון על אחת כמה וכמה.
אבא שלי מספר שקנו תפוח אחד ושמרו אותו לילד.
אני גדלתי ברמה כלכלית אחרת לגמרי וילדיי ברמה שונה ממני.
הסיפור של צעירים שלא רואים אופק כלכלי התחיל בעשורים האחרונים בארץ כמו בשאר העולם המערבי.

מה קרה ב5 שנים האלו שמצדיק עליה כזאת ? איך אפשר להתמודד עם זה? מרגיש שמי שנולד ב1990 ומעלה נדפק, לעומת לפני.
הדפסות הכסף המאסיביות מסביב לעולם בתקופת הקורונה
וכן בגדול נדפקנו

הסיפור של צעירים שלא רואים אופק כלכלי התחיל בעשורים האחרונים בארץ כמו בשאר העולם המערבי.
איזה משתמש פעם בסולידית רשם שבשביל להסתדר עם המציאות הכלכלית והאתגרים בישראל לדעתו, צריך להיות כאן וירטואוז פיננסי.
ואני דיי יכול להסכים עם זה.
להשקיע בשוק ההון/נדל"ן או גם וגם, לגדר את עצמך מעליית מחירי הדיור והאינפלציה ולהשתמש בכל מיני טריקים ושטיקים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
איזה משתמש פעם בסולידית רשם שבשביל להסתדר עם המציאות הכלכלית והאתגרים בישראל לדעתו, צריך להיות כאן וירטואוז פיננסי.
ואני דיי יכול להסכים עם זה.
להשקיע בשוק ההון/נדל"ן או גם וגם, לגדר את עצמך מעליית מחירי הדיור והאינפלציה ולהשתמש בכל מיני טריקים ושטיקים.
האבן הגדולה היא מגורים.
לפחות ממה שאני רואה במרכז, הרוב המכריע לא יוכלו להרשות לעצמם דירה כמו זו שהם גדלו בה שהוריהם רכשו כשהיו בגילם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה נדל"ן 199
F למה זוגות קונים דירות ? אוף טופיק 489
מ למה הכוונה בצעד הממשלה שעליו מדברים היום להיתר לפיצול דירות בבתים פרטיים? נדל"ן 5
S חסכן שמשלם: למה אני מוותר על 'חינם' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
S למה לא לחיות מהלוואות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
א בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 176
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
S למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51

נושאים דומים

Back
למעלה